HWSW Informatikai Kerekasztal: Creative X-Fi - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Creative X-Fi A "Hangkártya"

#1081 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 31. 11:49

Idézet: nutria - Dátum: 2006. dec. 31., vasárnap - 11:37

Lehet elsőnek nehéz lesz megemészteni, de hidd el van ami egészen csodálatosan tud szólni sztereóban is, méghozzá olyan szinten, hogy a 7+1-es arcok csak ámulnak és bámulnak.

Igen ,mondjuk egy B&W álló fronton. ;)
Kép

#1082 Felhasználó inaktív   nutria 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 11:51

Idézet

Minek halgassam stereoban, ha 5.1-ben is lehet? És nem csak a felkeverés létezik ám, (ami nekem sem tetszik) a stereo surround mód sztem tökéletes zenehallgatásra.

Mert talán sztereóban készült a felvétel? A zeneghalgatásnak az egyik szépsége, hogy ha otthon úgy összeáll a színpad, mint a tényleges előadóteremben. Úgy áll csak igazán össze a zene.
Persze lehet fikázni, hogy ez csak egy nagyon szűk rétegnek az igénye. De éppen olyan szűk réteg használ eax-et.

Szerkesztette: nutria 2006. 12. 31. 11:51 -kor

-ElvisTheKing: A DSP a Creative EMU8000-nél kezdődik (anno AWE32)- LOL
-ElvisTheKing:...nézd már meg ennek az "arctalan-online-köcsögnek" az aláírását.... :D
-Ja és "k*cs*gduda patkány" beteheted aláírásba, addig is reklámozol csórikám.....  Muhaha

#1083 Felhasználó inaktív   nutria 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 11:54

Idézet: Lacee78 - Dátum: 2006. dec. 31., vasárnap - 11:49

Igen ,mondjuk egy B&W álló fronton. ;)

Vannak szép és jó DIY megoldások is, zenehallgatásra. Egy kicsit jobb X-fi árán már meglepően jó dobozpár anyagköltségét letudhatjuk. Persze talán ez a legnehezebb.. de inkább talán a legidőigényesebb út a minőség felé.
-ElvisTheKing:...nézd már meg ennek az "arctalan-online-köcsögnek" az aláírását.... :D
-Ja és "k*cs*gduda patkány" beteheted aláírásba, addig is reklámozol csórikám.....  Muhaha

#1084 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Idézet: nutria - Dátum: 2006. dec. 31., vasárnap - 11:27

Szerintem kulturáltabb formában kellene. De a link is egy komoly teszt.
Legalább görbe, vagy valami, rendes mérések. De hogy egy 6-os.. ez valami vicc. Ennél még a THG is komolyabb volt, pedig aztán...

A tesztnek nem csak 1 oldala volt...

EDDIG MINDEN tesztben az X-Fi vitte a pálmát. Valszeg így is fog maradni... :smoker:
Kép

#1085 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

De az miért baj, hogy ugyanaz a jel megy a hátsó hangszórókhoz is? Hangosabb, jobban kitölti a szobát, stb. Nekem jobban tetszik mint a sima stereo mód.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#1086 Felhasználó inaktív   nutria 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 11:58

A sztereó rendszernek is megvan az a gondja, hogy keletkezhetnek olyan pontok, ahol ahol a hanghullámok egymást erősítik vagy gyengítik. Persze megfelelően kell beállítani.
Namost ez fokozottan igaz egy olyan rendszernél, ahol több hangszóróból ugyanaz szól.
Az pedig egy külön élvezet, hogy meghatározható mondjuk a fúvósok pontos helye.. stb..

#1087 Felhasználó inaktív   nutria 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 12:00

Idézet: Lacee78 - Dátum: 2006. dec. 31., vasárnap - 11:54

EDDIG MINDEN tesztben az X-Fi vitte a pálmát. Valszeg így is fog maradni... :smoker:

Érdekes módon a THG tesztben egy sima ALC is bealáz stereo crosstalk-ban az Xfinek.
Nade nem akarom a témát rombolni. Én eddig is tisztában voltam azzal, hogy a creative kártyáknak akkora a szórása, mint a ház. Szerintem 2 ugyanolyan darabot nem találsz.
De hogy a boltban a polcról leszedett verzió nem fog azokkal a paraméterekkel rendelkezni, mint amit a tesztereknek kiküld a CT, az hótziher.

#1088 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 12:11

Idézet: nutria - Dátum: 2006. dec. 31., vasárnap - 12:00

Érdekes módon a THG tesztben egy sima ALC is bealáz stereo crosstalk-ban az Xfinek.
Nade nem akarom a témát rombolni. Én eddig is tisztában voltam azzal, hogy a creative kártyáknak akkora a szórása, mint a ház. Szerintem 2 ugyanolyan darabot nem találsz.
De hogy a boltban a polcról leszedett verzió nem fog azokkal a paraméterekkel rendelkezni, mint amit a tesztereknek kiküld a CT, az hótziher.

De miben? Directsound 2d-ben? Ne kezdd már megint, hogy az alaplapi jobb....összevetettünk itt pár tesztet, ott érdekes mód nem volt nagy eltérés.

Szerkesztette: Lacee78 2006. 12. 31. 12:12 -kor

Kép

#1089 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 12:14

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2006. dec. 31., vasárnap - 11:48

Minek halgassam stereoban, ha 5.1-ben is lehet?

Minek járjunk két lábon, ha négykézláb is lehet ? :Đ
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1090 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 12:15

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. dec. 31., vasárnap - 12:14

Minek járjunk két lábon, ha négykézláb is lehet ? :Đ

Remélem jót nevettél magadon.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#1091 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 12:17

Na innen megint OFF felé húz a téma.... :offtopic:
Kép

#1092 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 12:22

Idézet: Lacee78 - Dátum: 2006. dec. 31., vasárnap - 12:11

De miben? Directsound 2d-ben? Ne kezdd már megint, hogy az alaplapi jobb....összevetettünk itt pár tesztet, ott érdekes mód nem volt nagy eltérés.

tod az a baj, hogy sok angol fórumon megy a nyavajgás hogy zajosak és torzítanak a méregdráha xfik. ez meg összevág a THGs teszttel. biztos elfelejtette a CT megkenni tomékat :D szal tudom én, hoggy neked kell az EAX11. csak van egy surmó cég, aki abból él, hogyte EAX11-et szeretnél. megis kapod, de körítéséként kepsz kritikán aluli módon szar drivereket és kritikán alulian szar analóg részt. ráadásul a DSPt butítják, pont úgy, hogy ne tudja azokat az egyébként triviálisan hasznos dolgokat, amire valóban szükséged is lenne. mert hiddd el, a kristályosítóra nincs.

#1093 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 12:23

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2006. dec. 31., vasárnap - 12:15

Remélem jót nevettél magadon.

Ugye Pietrosz a fekete-fehér filmeket sem szinezteti ki (normális) ember?

#1094 Felhasználó inaktív   nutria 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 12:23

Idézet: Lacee78 - Dátum: 2006. dec. 31., vasárnap - 12:11

Figy, az a teszt komolytalan. Most mit kellene nézni? Hogy 1%-al gyorsabb játékokban az X-fi?
A hangminőséges részében...  görbék helyett 1-2-3-4-5-6.
Micsoda? Gumimaci az egység? Vagy candela, köbincs, lóerő, dioptria?
Ennyi erővel én is mondhatnám, hogy a f*rkam hossza 6, félbehajtott állapotban. Namost ha centi, az gáz.. de szerencsére nem. Sajnos nem is tengeri mérföld, meg nem is láb.
Az nem teszt, hanem egy nagy nulla.
Azonkívül milyen tesztre gondoltál?

Szerkesztette: nutria 2006. 12. 31. 12:35 -kor

#1095 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 12:33

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. dec. 31., vasárnap - 12:23

Ugye Pietrosz a fekete-fehér filmeket sem szinezteti ki (normális) ember?

Értem, ezek szerint én nem vagyok normális. Ez viszont személyeskedés, remélem elküldenek téged pihenni egy időre, nincs kedvem most anyázni.

Szerkesztette: Pietrosz 2006. 12. 31. 12:34 -kor

- Where are we going?
- Let's go find out.

#1096 Felhasználó inaktív   Ummon 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 31. 12:34

Azért a Realtek-nek is van egy balhéja az EAX 2.0 kompatibilitás megnyírbálásával csak, hogy a tesztek alatt kisebb prociterheléssel lehessen dicsekedni. (link)

#1097 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 12:40

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2006. dec. 31., vasárnap - 12:33

Értem, ezek szerint én nem vagyok normális. Ez viszont személyeskedés, remélem elküldenek téged pihenni egy időre, nincs kedvem most anyázni.

Ne haragudj, de stereo zenét, nem hallgatunk 5.1-re szétszórva. Talán egyedül a multimédia csipogók esetében lehet értelme.

#1098 Felhasználó inaktív   nutria 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 12:40

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2006. dec. 31., vasárnap - 12:33

Szerintem SFIJ semmi sértőt dolgot nem írt neked. Nem értem mi a felháborodásod oka. Én is megpróbáltam kulturált formában leírni a hátrányait a dolognak.

#1099 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 12:44

Idézet: nutria - Dátum: 2006. dec. 31., vasárnap - 12:23

Figy, az a teszt komolytalan. Most mit kellene nézni? Hogy 1%-al gyorsabb játékokban az X-fi?
A hangminőséges részében...  görbék helyett 1-2-3-4-5-6.
Micsoda? Gumimaci az egység? Vagy candela, köbincs, lóerő, dioptria?
Ennyi erővel én is mondhatnám, hogy a f*rkam hossza 6, félbehajtott állapotban. Namost ha centi, az gáz.. de szerencsére nem. Sajnos nem is tengeri mérföld, meg nem is láb.
Az nem teszt, hanem egy nagy nulla.
Azonkívül milyen tesztre gondoltál?

Nem csak az a teszt van a világon, de a következő oldalon van görbés teszt is zsenikém....
Találomra(by google) linkeletem és láss csodát...hát ott is jobb a cucc..de fogadok az egész fizetésemben, hogy a neten talált tesztek 99.9%-ában ugyan ez lesz az eredmény. szóval hagyjuk is, ENGEM biztos nem fogsz meggyőzni, már csak azért sem mert egyszeri használat után elvből sem használnék alaplapi távrecsegőt...ugyogy én itt végeztem.

Nem kéne itt palira venni mindenkit, aki elégedett a kártyájával.

Te meg AZALIA-zz nyugodtan Pistával, nékünk nem kell ez a frigy...amúgy meg BUÉK! :D  :smoker: 
Kép

#1100 Felhasználó inaktív   nutria 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 12:49

Te figy, első körben a sértegetést abba kellene hagyni. Nemtudom én hol játszottam hasonlót veled. A másik pedig az, hogy bizonyos dolgokkal nem vagy tisztában.
Megmutathatnád azt a görbét nekem.

http://www.hardcorew...9&ts=1146830489

Ha erre godnoltál, akkor szerintem nincs miről tovább beszélni. Ugye mi eddig egészen más görbékről beszéltünk, ha nem tűnt volna fel. Ha mégis vannak konkrét mérési eredmények a cikkben, mittomén rightmark-al, akkor bocsánat.
Palira meg a CT vett mindenkit, nem mi próbálunk titeket. Ha eddig nem lett volna világos.

Szerkesztette: nutria 2006. 12. 31. 12:51 -kor

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.