HWSW Informatikai Kerekasztal: Creative X-Fi - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Creative X-Fi A "Hangkártya"

#1241 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 05. 09:28

Idézet: Hippo - Dátum: 2007. jan. 5., péntek - 8:37

Tehát akkor az 5.1-es hangfalrendszeremen is csak sztereoba tudnám megszólaltatni a zenét pl winamp-al? :(

Nem. EAX nem fog működni a gamákban... kivétel azokban amelyeket SFIJ írt.

De van egy sanda gyanúm, hogy valamit kiokoskodnak Creative-nál.
"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

#1242 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 05. 19:50

Bízom bennük :)
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#1243 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 04:06

Idézet: Hippo - Dátum: 2007. jan. 5., péntek - 8:37

Tehát akkor az 5.1-es hangfalrendszeremen is csak sztereoba tudnám megszólaltatni a zenét pl winamp-al? :(

Hippo könyörgöm értsétek már meg, hogy egy sztereo hangfelvétel sztereóban szól a legjobban. :reklamacio:
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1244 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 07:29

Az oké, de ha egyszer én 5.1-be akarom hallani, mint ahogy itt még sokan mások?  :confused:
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#1245 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 01. 06. 08:53

Idézet: Hippo - Dátum: 2007. jan. 6., szombat - 7:29

Az oké, de ha egyszer én 5.1-be akarom hallani, mint ahogy itt még sokan mások?  :confused:

Teljesen összekuszálod vele a hangképet. Mivel az első hangfalpárok a szabvány ellenére gyakran gyatraságosak mély tartományban, kénytelen az ember 2.1-ben gondolkozni sokszor, noha a sztereó zene mély tartományban is sztereó és bizony sok zenénél nem mindegy, hogy a szoba levegőjében, vagy elektronikán keveredik össze. De ez a maximum. Gondold végig: Nem lesz hátsó hang, nem lesz első, nem lesz középső. Lesz jobb és bal, ezekből nem tudsz többet kihozni, jobb és bal lesz akkor is, ha 5.1-re kevered, plusz jól beleturkálsz a hangképbe a középső hangszóróval és a fázismenetbe a két hátsóval.

Szerkesztette: didyman 2007. 01. 06. 08:53 -kor

Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1246 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 09:43

Idézet: didyman - Dátum: 2007. Jan. 6., Saturday - 8:53

Teljesen összekuszálod vele a hangképet.

Egy csomoszor el lett mondva. Erre tobben egy csomoszor valaszoltak, hogy leszarjak, nekik jo igy.
Megjobban el lett mondva, hogy miert nem szerencses 5.1-re kinyomni sztereo anyagot, megjobban leszarjak.

Szerinted ennek igy mi ertelme? (Amugy en veled ertek egyet, meg aztan amugy is jobb, ha ket normalis hangfal szol, mint 6-8 szar...:>)

#1247 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 10:37

A remény hal meg utoljára :-)
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1248 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 10:38

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. jan. 6., szombat - 4:06

Hippo könyörgöm értsétek már meg, hogy egy sztereo hangfelvétel sztereóban szól a legjobban. :reklamacio:

Elméletileg igen, gyakorlatilag meg  a legtöbb User 5.1-es hangszórórendszerén található frontok teljességgel alkalmatlanok a sztereo anyagok élvezhető hallgathatóságára.

Ha lenne egy pár 110 cm B&W-m, lehet én sem akarnék felkeverni 5.1-be.
Kép

#1249 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 12:02

Idézet: Lacee78 - Dátum: 2007. jan. 6., szombat - 10:38

Elméletileg igen, gyakorlatilag meg  a legtöbb User 5.1-es hangszórórendszerén található frontok teljességgel alkalmatlanok a sztereo anyagok élvezhető hallgathatóságára.

Ha lenne egy pár 110 cm B&W-m, lehet én sem akarnék felkeverni 5.1-be.

Lacee78, de a júzer leírta, hogy Genius sws 5.1-e van. ami ugyan nem egy húúde highend, de már egészen jó a hangja mindennapos zenehallgatásra. a Frontjai is jó, kétutas dobozok. 1etlen esetben tudom elképzelni a létjogosultságát, ez pedig az, hogy valamilyen templom/koncertterem térhangját akarod emuláltatn az X-FI-vel. Van ilyen főleg a drágább yamaha reciverekben, hogy carnegie hall, mittomén milyen híres francia templomok, wembley meg a többi. szalha nagon akarja az ember, talán ez az egy ami érdemes. de ezekhez is nagon jó minőségű, tehtát 70-100 ezer forintos hangfalszett kell minimum, azok megmár sztereóban is igen jól mennek :)

Szerkesztette: SFIJ 2007. 01. 06. 12:09 -kor

#1250 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 12:47

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. jan. 6., szombat - 12:02

Lacee78, de a júzer leírta, hogy Genius sws 5.1-e van. ami ugyan nem egy húúde highend, de már egészen jó a hangja mindennapos zenehallgatásra. a Frontjai is jó, kétutas dobozok. 1etlen esetben tudom elképzelni a létjogosultságát, ez pedig az, hogy valamilyen templom/koncertterem térhangját akarod emuláltatn az X-FI-vel. Van ilyen főleg a drágább yamaha reciverekben, hogy carnegie hall, mittomén milyen híres francia templomok, wembley meg a többi. szalha nagon akarja az ember, talán ez az egy ami érdemes. de ezekhez is nagon jó minőségű, tehtát 70-100 ezer forintos hangfalszett kell minimum, azok megmár sztereóban is igen jól mennek :)

Ahány ember annyi fül(x2 :D ). Az elején én is 2 hangfalról hajtottam az erősítőm és nem igazán tudtam elképzelni ezt az upmixelt zenét. De ha már felfejlesztettem 6.1-be miért álljon üresen a többi hangszóró? És szerintem egyáltalán nem rossz. ;) .Amúgy vannak harsányabb és diszkrétebb megoldások(a dolby pro logic-tól , DTS NEO6,DTS CINEMA, 6ch STEREO,CMSS STEREO XPAND, CMSS STEREO SURROUND ),ezeknek mind más-más a hangképe. Sok közülük nagyon jól skálázható.
Ami miatt midenképp ajánlott:a frontok mélynomói soha nem adhatnak olyan lágy és intenzív mélyhangokat mint 1 sub-woofer.(megfizethető kategóriában!!! Nem aktív erősített falakra gondolok!)

Ez egyéni vélemény, és tapasztalatból mondom, mielőtt megköveztek! ;)
Kép

#1251 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 13:05

Idézet: Lacee78 - Dátum: 2007. jan. 6., szombat - 12:47

Ami miatt midenképp ajánlott:a frontok mélynomói soha nem adhatnak olyan lágy és intenzív mélyhangokat mint 1 sub-woofer.(megfizethető kategóriában!!! Nem aktív erősített falakra gondolok!)

az egyik szobában a kisebbik rotel reciever 4 db preludium B31-re dolgozik. a másikban wharfedale 5.1 van. nos a full azonos ládákból álló kvadro rencer szól jobban, még filmeken is.

#1252 Felhasználó inaktív   nutria 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 13:08

Idézet: Lacee78 - Dátum: 2007. jan. 6., szombat - 12:47

Az elején én is 2 hangfalról hajtottam az erősítőm

Nem beszólni akarok, de.. végülis a dinamikus hangszórók képesek mikrofonként is működni. :)

Idézet

a frontok mélynomói soha nem adhatnak olyan lágy és intenzív mélyhangokat mint 1 sub-woofer

Az a gond, hogy ezeknek a "szetteknek" a mélynomónak nevezett uborkásüvegei sem képesek rá. Max csak alacsonyabb frekvenciákat (nem mélyhangokat) képesek nagyobb intenzitással adni, mint a többi csipogó. Az ilyen sub-wooferekből meg még lágy mélyeket nem hallottam.
De ha akarsz igazán jó mélyet látni, ami lágyan és könnyedén ad mélyhangot, akkor mutatok valamit.
Ez az én asztalom, egy 27Hz-re (itt most tényleges értékre gondolj, vonatkoztass el a teknics és szoni holladékoknál megadott 20-20kHz-es kamu értékektől) hangolt mélytölcsér.

Tölcsérke

Ez elég régi kép. Azt elmondhatom, hogy a képek alapján kisebbnek látszik, mint valójában.
Ez 27Hz-re képes. Lágyan. :)
-ElvisTheKing: A DSP a Creative EMU8000-nél kezdődik (anno AWE32)- LOL
-ElvisTheKing:...nézd már meg ennek az "arctalan-online-köcsögnek" az aláírását.... :D
-Ja és "k*cs*gduda patkány" beteheted aláírásba, addig is reklámozol csórikám.....  Muhaha

#1253 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 13:20

semmi.

Szerkesztette: Pietrosz 2007. 01. 06. 13:30 -kor

- Where are we going?
- Let's go find out.

#1254 Felhasználó inaktív   nutria 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 13:30

Senki sem fikázott senkit és semmit. Én csupán arra próbáltam utalni, hogy a 10cm-es hangszóróval és egy 20x20-as reflex vagy bandpass dobozzal nem lehet megváltani a világot.

A spíkerkészletekkel az a gond legtöbböször, hogy legtöbb esetben akkusztikailag enyhén szólva sem megfelelő környezetben vannak a driverek.
Tehát teszem azt, megveszem a géniusz 3-4e Ft-os valamit. Kiveszem a hangszórót, lemérem.. hát naná hogy mondjuk zárt doboz kellene neki.. de a marketingesek és a közgazdászok megmondták hogy márpedig gigabass boost gomb kell rá, meg ekkora legyen és reflex cső is, mert az menő.

szerk:
Közben Pietrosz átszerkesztette. Szerkesztett írására ez a válaszom, a semmire meg nincs :)

Szerkesztette: nutria 2007. 01. 06. 13:32 -kor

-ElvisTheKing:...nézd már meg ennek az "arctalan-online-köcsögnek" az aláírását.... :D
-Ja és "k*cs*gduda patkány" beteheted aláírásba, addig is reklámozol csórikám.....  Muhaha

#1255 Felhasználó inaktív   chadi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 06. 13:32

Egy kis felhomályosításra lenne szükségem

A kártya extreme music.
A CMSS-3D beállításánál az upmix mode az micsoda?és mire jó állítani?(expand?surround? sőt van egy auto is)
A mixer beéllításnál : az eax-nál tólóka ami db-t állít mire jó?(az eax az tudom mi)
mic environment-et sem tudom mi.
svm? sajna ezt sem tudom mi

sajna nagyon nem értek ezekhez a dolgokhoz de szeretném jól beállítani gamához

A front és a rear hangok között a különbséget hallom ugyan de nam annyira mint vártam (füles zalman 5.1 ezen hallgatom) ezen lehet valahogy állítani?
Találtam a THX beállításoknál olyat hogy a hangszórók távolságát lehet belőni de nem hallok változást.Vagy ez a szobában fizikálisan elhelyezett hangszórók helyzetét hivatott állítani?huhh de lama vok

ja és a füles leírásának megfelelően 5.1 - re állítottam a speaker configot.

Esetleg megköszönném ha egy két tippet adnátok a belövéshez azonkívül is amiket kérdeztem.

előre is kösy és bocsi a lama hozzászólásért  :confused:

#1256 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 13:36

Idézet: nutria - Dátum: 2007. jan. 6., szombat - 13:08

Nem beszólni akarok, de.. végülis a dinamikus hangszórók képesek mikrofonként is működni. :)

Az a gond, hogy ezeknek a "szetteknek" a mélynomónak nevezett uborkásüvegei sem képesek rá. Max csak alacsonyabb frekvenciákat (nem mélyhangokat) képesek nagyobb intenzitással adni, mint a többi csipogó. Az ilyen sub-wooferekből meg még lágy mélyeket nem hallottam.
De ha akarsz igazán jó mélyet látni, ami lágyan és könnyedén ad mélyhangot, akkor mutatok valamit.

1.Elírtam. ;) Értsd jól.

2.Szerinted hány ember használ ilyen ládát mint te? ;) Nem az ilyen esetekre gondoltam, hanem a genius hangfalszettekre 15 cm-es mélynyomóval.(mert a többi kb 5cm)

Szerkesztette: Lacee78 2007. 01. 06. 13:38 -kor

Kép

#1257 Felhasználó inaktív   nutria 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 13:42

Idézet: Lacee78 - Dátum: 2007. jan. 6., szombat - 13:36

1.Elírtam. ;) Értsd jól.

Jóvan, értem én.  :up:  :Đ

Idézet

2.Szerinted hány ember használ ilyen ládát mint te? ;)

Fogalmam sincs. Ez az egyik volt a sok elmebeteg project közül, amiket életemben csináltam. :)
A méret fő akadálya az volt, hogy beférjen a szobába. :D De elég nagy és kényelmes lett. Kényelmesen terpeszkedve is bele lehet ülni. Meg kompenzált mágneskörű hangszórókkal van. Szóval még az sem gond.  :up:
Amúgy pl igaz kicsit nagyobb ráfordítással, de diy dobozokat is lehetne ilyen célra gyártani. Nagyságrendel jobb eredményeket lehetne elérni.

#1258 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 13:45

Idézet: nutria - Dátum: 2007. jan. 6., szombat - 13:30

Senki sem fikázott senkit és semmit. Én csupán arra próbáltam utalni, hogy a 10cm-es hangszóróval és egy 20x20-as reflex vagy bandpass dobozzal nem lehet megváltani a világot.

A spíkerkészletekkel az a gond legtöbböször, hogy legtöbb esetben akkusztikailag enyhén szólva sem megfelelő környezetben vannak a driverek.
Tehát teszem azt, megveszem a géniusz 3-4e Ft-os valamit. Kiveszem a hangszórót, lemérem.. hát naná hogy mondjuk zárt doboz kellene neki.. de a marketingesek és a közgazdászok megmondták hogy márpedig gigabass boost gomb kell rá, meg ekkora legyen és reflex cső is, mert az menő.

szerk:
Közben Pietrosz átszerkesztette. Szerkesztett írására ez a válaszom, a semmire meg nincs :)

Azért töröltem, mert nincs már kedvem ehhez :D
Beidézgetni hszeket, amik tökéletesen összefoglalták már a lényeget. Vagytok itt néhányan, akik magasabb igényűek az átlagnál. Sokkal magasabb. Én ezt megértem. De nektek meg azokat kellene megérteni, hogy olyan emberek is vannak, akik lesz@rják hogy megy a hanghullám, vagy hogy egy hangszórónak milyen doboz az ideális. Tudom, erre jön a válasz, hogy akkor minek az X-Fi.
Én pl. azért vettem, mert a tesztek alapján jobb, mint az AU2 ZS, továbbá támogatja az új EAX módokat is játékok alatt hardveresen, és még az ára is tűrhető. 20k-ért vettem. Aztán ott a Crystalizer ami tényleg jól tud szólni mp3-aknál, persze tudom, ti mp3-at sem hallgattok gondolom, mert szintén gagyi.
Nyugodtan bele lehet kötni, de úgy gondoltam tisztán fogalmaztam.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#1259 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 14:14

Tisztán fogalmazol, de nem kell elsarkítani a dolgot. Amiért te vetted az x-fi, t az teljesen érthető dolog: Ez a piaca. Az, hogy neked a füled szereti a crystalizer-t, meg ilyen dolog, evvan. De ettől a sztereó hang még sztereó hangfalszetten fog legjobban szólni, csakhogy a marketing és az 5.1-es szettek képességeinek gyengesége ezellen szinte kényszerítő erővel hat.

#1260 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 14:35

Idézet: didyman - Dátum: 2007. jan. 6., szombat - 14:14

Tisztán fogalmazol, de nem kell elsarkítani a dolgot. Amiért te vetted az x-fi, t az teljesen érthető dolog: Ez a piaca. Az, hogy neked a füled szereti a crystalizer-t, meg ilyen dolog, evvan. De ettől a sztereó hang még sztereó hangfalszetten fog legjobban szólni, csakhogy a marketing és az 5.1-es szettek képességeinek gyengesége ezellen szinte kényszerítő erővel hat.

Igazad van, a kristályosító tényleg elég szubjektív lehet;)
- Where are we going?
- Let's go find out.

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Utolsó »