Arra gondoltatok már, hogy a tudatlaság is adhat védelmet?

Nem, ugye?
De gondoljatok bele. Itt van pl. nagymuter (nem tipikus példa, mert nem netezik. De az adatgyűjtéshez jó példa)
- van bankszámlája. De nincs kártyája, mert nem tudná használni. Havonta egyszer elballag, felveszi a nyugdíját kp.-ban.
- közüzemi számlát csekken fizet, nem átutalással mert neki az bonyolult. Átutalás nélkül viszont a bank nem látja, hogy mire mennyit költ havonta.
- piacon vásárol készpénzzel, nem a madaras teszkóban kártyával., mert már rossz a szeme, remeg a keze és nem tud aláírni és fél amúgyis, hogy elvesztené a bankkártyát.
Nincs bizalom-kártyája, innentől meg a madaras teszkó nem tud profilt csinálni róla, hogy mire mennyit költ havonta. SMS-t sem kap a piaci vásárlásról, nincs mobilja. Mondván, hogy nem tudná használni. A mobilos cég is bukta, nincs sms, hogy a "fóti madaras teszkóban XY Ft-ot költött, Z hűségpontért" így nincs mit logolni.
- van telefonja, de még az ügyfélszámot se tudja, mert a számlát én fizetem. Híváslista elemzés? Ugyan mire mennek azzal, hogy rendszeresen vidéken hívok nyugdíjasokat?

Rendszer legyen a talpán, amii az ő hívási szokásaiból az én személyes adataimnak megfelelő profilt csinál.
És ez csak pár apró példa, ami a napjaiból hirtelen eszembe jutott. Tuti van még egy rakat dolog, amit nem használ mert nem tudja használni. És ezzel is megakadályozva, hogy bekerüljön a naaagy globális adatbázisba.
Szóval ha az ember nem tud valamit használni az még