HWSW Informatikai Kerekasztal: Google: sötét dolog születhet - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (18 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Google: sötét dolog születhet Vélemény

#121 Felhasználó inaktív   beeci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 24. 11:54

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. aug. 24., szerda - 13:49

Jaja, nem csak akarjak, tudni is fogjak :D Ha mas nem, az alairasodbol, ha beleteszed a Gmaillel kuldott levelbe. :D

Krinyo

Lassacskán már azt is megnézik, hogy milyen üzletekbe járok vásárolni - mert a bankkártyaszámom is tudni fogják(előbb-utóbb) - s olyan reklámokat kapok majd a telefonomra sms-ben s gmail mellett  :omg:

#122 Felhasználó inaktív   Avalon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 26. 01:00

Sztem ez a topic egy kicsit túl paranoiás. Persze lehet, h én tévedek, de akkor sem akarok úgy élni, netezni, h állandóan attól félek, h ki, miért, és mennyire figyel meg. Azt már nem is mondom, h mikor, mert ugye mamár állandóan. Inkább megpróbálom csökkenteni, és elfogadom, h ez van. Vannak dolgok, ami ellen nem lehet tenni. Például az ismerőseim 89%-a MSN/Windows Messengert használ, akkor most mit tegyek? (Ha vkinek van vmi jó ötlete, akkor szóljon.)
Tudom, h spyware, nade ez van. Amíg csak azt figyelik, h milyen oldalakat nézek, addig nem foglalkoztat túlságosan,, mert ugye pop-up blokkolva, gép "rendesen" takarítva. Azt meg, h tudják h a Manchesternek szurkolok....le**arom.  :fuck:

Én is törekedek arra, h minél biztonságosabban netezzek, de bizoonyos dolgokat nem tudok kiküszöbölni. Ezt sztem jobb elfogadni. TE ugysem tudsz tenni ellene (mármint a tendencia ellen, az ellen persze tudsz, h TÉGED ne tudjanak olyan könnyen követni.)

Ps.: Aki tud egy jó ötletet a Messengeres problémára, azt szivesen látom. Én sem rajongok érte, de 30-50 embert nem tudok megtéríteni.
Ps(2).: A cikk jó, bár sci-fi forgatókönyvnek sem rossz!  :respect:  :fuck:

#123 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 26. 15:07

Idézet

Ps.: Aki tud egy jó ötletet a Messengeres problémára, azt szivesen látom. Én sem rajongok érte, de 30-50 embert nem tudok megtéríteni.
GAIM
Miranda
Trillian
In Flames We Trust

#124 Felhasználó inaktív   Ben Dash 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 27. 17:15

Túl para, egyetértek. Fél év és elfelejted hogy egyáltalán olvastál ilyet, de tény hogy akkor mikor olvasod elég meggyőző tud lenni ahhoz hogy egy ideig ne keresgél semmit csak altavizslával! :D

#125 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 17:28

redbiro fórumtárs mutatta nekem, olvassátok el Ti is, érdekes: http://index.hu/tech/net/ggl0831/

#126 Felhasználó inaktív   fenyvadasz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 08. 31. 21:18

Jo a  cikk  elo fogom keresni Asimov leginkabb idevonatkozo irasat! ;) Egyebkent szerintem mar regota fel vagyunk terkepezve. :( Mindenki maga eldontheti ez neki mennyire zavaro. :think:

#127 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 14:43

Én mielött idetértem, akkor olvastam a cikket, jó cikk, és érdekes elképzelés  a GoogleNET, szinte nem is tudom, hogy milyen képet fessek a google-ről.
Puritán cég, sok haszonnal, agresszív terjeszkedéssel, közben a mottójuk az, hogy ne légy gonosz, miköszben az emberekben az él, ami nagy és nagy hatalma van, az gonosz és rosz.
Kicsit etetésnek tünik ez az egész, de közben mégsem, ki érti ezt?
http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#128 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 15:37

Idézet

Kicsit etetésnek tünik ez az egész, de közben mégsem, ki érti ezt?

Nem tudni. A Microsoft is elég innovatív kis vállalkozás indult és mi lett belőle.
Az Indexes cikk meg szokásos index színvonal, nem kell komolyan venni :D
In Flames We Trust

#129 Felhasználó inaktív   Avalon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 09. 01. 18:14

Idézet: pascal - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 16:37

Nem tudni. A Microsoft is elég innovatív kis vállalkozás indult és mi lett belőle.
Az Indexes cikk meg szokásos index színvonal, nem kell komolyan venni :D

Egyetértek, az index az index. Egyébbként azért ez a GoogleNET még messze van. A kábelekből még nem lesz internet.

Azt, meg h OS-t épít, hát azt meg már ugye épített (volt is szó itt róla), ha akarna, akkor tudna egy public OS-t is építeni, de a Windows piaci uralmát nem hiszem, h egykönnyen át tudná venni. A linux fénykorának elején, mindenki forradalomról beszélt, h ez így meg ugy fogja csődbe vinni a MS-t. Recesszíót okozott, de a csődtől a MS messze van, mint mi a GoogleNETtől. :D

Avalon

#130 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 11:56

Google's Master Plan
http://www.flickr.co...etson/21470089/

#131 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 09. 14:47

Why Microsoft can't best Google
http://radar.oreilly.com/archives/2005/09/...est_google.html

Why Microsoft can best Google
http://www.clrsql.co..._08.html#000617

#132 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 10:57

https://www.hwsw.hu/...29745&count17=1

Idézet

"Az a kurva Eric Schmidt egy kibaszott punci. Kurvára el fogom temetni azt a tagot, már megtettem korábban, most megteszem megint. Kurvára kiirtom a Google-t. [..] A Google nem is egy valódi vállalat. Egy kártyavár." Állítólag ezek a szavak Steve Ballmer, a Microsoft elnök-vezérigazgatójának száját hagyták el, mikor Mark Lucovsky, a mai Windows-technológia egyik atyja közölte vele 2004 végén, elhagyja a Föld második legértékesebb cégét, és a Google csapatához csatlakozik.

#133 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 16. 12:45

Kép

#134 Felhasználó inaktív   ganxsta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 16. 15:40

Arra gondoltatok már, hogy a tudatlaság is adhat védelmet? :) Nem, ugye?
De gondoljatok bele. Itt van pl. nagymuter (nem tipikus példa, mert nem netezik. De az adatgyűjtéshez jó példa)

- van bankszámlája. De nincs kártyája, mert nem tudná használni. Havonta egyszer elballag, felveszi a nyugdíját kp.-ban.

- közüzemi számlát csekken fizet, nem átutalással mert neki az bonyolult.  Átutalás nélkül viszont a bank nem látja, hogy mire mennyit költ havonta.

- piacon vásárol készpénzzel, nem a madaras teszkóban kártyával., mert már rossz a szeme, remeg a keze és nem tud aláírni és fél amúgyis, hogy elvesztené a bankkártyát.
Nincs bizalom-kártyája, innentől meg a madaras teszkó nem tud profilt csinálni róla, hogy mire mennyit költ havonta. SMS-t sem kap a piaci vásárlásról, nincs mobilja. Mondván, hogy nem tudná használni. A mobilos cég is bukta, nincs sms, hogy a "fóti madaras teszkóban XY Ft-ot költött, Z hűségpontért" így nincs mit logolni.

- van telefonja, de még az ügyfélszámot se tudja, mert a számlát én fizetem. Híváslista elemzés? Ugyan mire mennek azzal, hogy rendszeresen vidéken hívok nyugdíjasokat? :D  Rendszer legyen a talpán, amii az ő hívási szokásaiból az én személyes adataimnak megfelelő profilt csinál.

És ez csak pár apró példa, ami a napjaiból hirtelen eszembe jutott. Tuti van még egy rakat dolog, amit nem használ mert nem tudja használni. És ezzel is megakadályozva, hogy bekerüljön a naaagy globális adatbázisba.

Szóval ha az ember nem tud valamit használni az még
<span style='color:blue'>System halted! Macska reboot!</span>

#135 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 14:04

Idézet: ganxsta - Dátum: 2005. szept. 16., péntek - 16:40

Arra gondoltatok már, hogy a tudatlaság is adhat védelmet? :) Nem, ugye?
De gondoljatok bele. Itt van pl. nagymuter (nem tipikus példa, mert nem netezik. De az adatgyűjtéshez jó példa)

Bizonyos generaciok, kulonoskepp a fejlodo es fejletlen orszagokban mindig is vedve lesznek. Nyilvan az USAban sem erint mindenkit, ott is vannak nihilistak, hajlektalanok, anarchistak, aktivistak, stb.
Egyszoval totalis kontroll nem letezik, (noha) kivetel erositi a szabalyt, es sorolhatnam a kozhelyeket.
Viszont a mi generacionk es az utanunk kovetkezok mar oregkorban is sokkal nagyobb aranyban kotodve lesznek a fogyasztoi tarsadalomhoz, mint a mostaniak, igy eletunk vegeig a celpontjai maradunk egy ilyen jelensegnek, mint a Google.

#136 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 14:20

A Google Zeitgeist 05 oktober 25. es 27. kozott kerul megrendezesre, kb. 400-an vannak a meghivottak listajan. Az eloadok kozt szerepelnek a Google atyjai, Larry Page, Sergey Brin es Dr. Eric Schmidt, valamint Barry Diller, az InterActiveCorp (IAC) elnoke, Yusuf Mehdi, az MSN vezetoje, Terry Semel, a Yahoo elnoke, Robert Scoble blogger, a Microsoft "evangelistaja" es meg sokan masok.
Ami igazan erdekes, hogy a blogzodas, a felvetelkeszites vagy barmifele tudositas tilos a rendezvenyen, holott a resztvevok tobbsege hires vagy hirhedt blogger, ujsagiro.
http://blog.searchen...g/050916-124622

#137 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 16:39

Idézet: Avalon - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 19:14

Egyetértek, az index az index. Egyébbként azért ez a GoogleNET még messze van. A kábelekből még nem lesz internet.

Azt, meg h OS-t épít, hát azt meg már ugye épített (volt is szó itt róla), ha akarna, akkor tudna egy public OS-t is építeni, de a Windows piaci uralmát nem hiszem, h egykönnyen át tudná venni. A linux fénykorának elején, mindenki forradalomról beszélt, h ez így meg ugy fogja csődbe vinni a MS-t. Recesszíót okozott, de a csődtől a MS messze van, mint mi a GoogleNETtől.   :D

Avalon

http://origo.hu/tech...0hamarosan.html

(Tudom, "szokásos Origo színvonal" ;) )

#138 Felhasználó inaktív   Suicide 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 19:52

Idézet: Vesper - Dátum: 2005. júl. 1., péntek - 17:25

Jah, az biztos igaz az Operáról, a másik meg az, h fizetős... (jó, reklámmal lehet használni v. 'feltöröd', de akkor is ott a tény), ezzel a fizetős progikat támogatod, míg a Mozilla/ Firefox ingyenes. Csak 1 lehetséges szempontot mondtam.

Feel Free: Opera Eliminates Ad Banner and Licensing Fee

#139 Felhasználó inaktív   zoltánszól 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 20:05

Megint egy Nagytestvér? Vagy egyszerűen csak: Megint egy Nagytestvér.

Igen, ismét a személyiség védelme, vagy a személyes haszon a kérdés. Meddig érdemes magunkat odaadni egy rendszernek. Furcsa, de aki ezt olvassa, már nyakig benne van a slamasztikában, hiszen e-mail címmel csak létező személy rendelkezhet (még ha álnéven is), és innen apró ugrásokkal el lehet jutni a személyes adatok teljességéhez.
Nemsokára már a hivatalokba sem kell bemenni, elég csak az újfajta személyi igazolvánnyal elballagni az okmányirodába és már kapunk is egy digitális azonosítót, amivel már minden kétséget kizáróan létrehozhatunk okmányokat, elintézhetünk ügyeket, céget alapíthatunk, de talán még hiteleket is vehetünk föl. Ki mondja meg ki meddig "látja" utunkat. Elég csak a Sajátgépen keresést folytatni és mindez összegyűjthető lesz.
Kezd félelmetes lenni ez a Google-dolog. Mindezt úgy, hogy én, a felhasználó még örülök is neki, hogy ilyen okos dolgokat használhatok. Pl.: GoogleEarth. Elég, ha saját magam és ismerőseim (na jó, esetleg "sztárok" otthonai körül nézelődöm a műholdakról, és máris beazonosítható, kb. hol lakom, hol laknak szeretteim. Esetleg jelölőt is teszek arra a helyre, hogy gyorsabban megtaláljam legközelebb. (És más is.)
Na megyek és megírom mindezt az ismerőseimnek, hagy tudják meg ők is. Természetesen a Gmail-es levelezővel.  :rolleyes:

Szerkesztette: zoltánszól 2005. 09. 21. 20:16 -kor

#140 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 22. 09:48

http://www.google.com/press/facts.html
The Meaning of Google
"Googol" is the mathematical term for a 1 followed by 100 zeros. The term was coined by Milton Sirotta, nephew of American mathematician Edward Kasner, and was popularized in the book, "Mathematics and the Imagination" by Kasner and James Newman. Google's play on the term reflects the company's mission to organize the immense amount of information available on the web.
http://www.googol.com/

http://theinquirer.net/?article=15969
Googol may sue Google

http://en.wikipedia.org/wiki/Googol
The Internet search engine Google was named after this number. The original founders were going for 'Googol', but ended up with 'Google' due to a spelling mistake. Lawrence E. Page: "Lucas Pereira: 'You idiots, you spelled "Googol" wrong!' But this was good, because google.com was available and googol.com was not. Now most people spell 'Googol' 'Google', so it worked out OK in the end."

Szerkesztette: ion 2005. 09. 22. 09:51 -kor

Téma megosztása:

• (18 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.