HWSW Informatikai Kerekasztal: Google: sötét dolog születhet - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (18 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Google: sötét dolog születhet Vélemény

#101 Felhasználó inaktív   joe39 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 06. 16. 22:53

Kép

#102 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 18. 07:18

Idézet: joe39 - Dátum: 2005. jún. 16., csütörtök - 21:53

Kép

:taps: :respect:  ( :( )
Om mani peme hung.

#103 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 18:08

Érdekes cikk a HUPról
In Flames We Trust

#104 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 22. 08:23

Úgy kéne hagyni a guglit, mint amilyen most.

Minek ezt jobban fejleszteni ? Nincs igény semmire. A többi már tolakodó (sztem) valamilyen szinten.

De hát a milliárdokat növelni kell, nincs píz közműszámlákra, tudjátok :D
Om mani peme hung.

#105 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 28. 12:43

Idiot :D
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#106 Felhasználó inaktív   Noiseless 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 30. 17:16

Idézet: Google Earth

We were unable to Connect to the Google.....
...retry your account activation

Ménemmegy?
"Angyalom, sok erényem biztos nincs, de diszkrét az vagyok..."

#107 Felhasználó inaktív   Vesper 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 30. 17:52

http://index.hu/tech/net/ggl0629/
Olvastátok már ezt a cikket?
Erről van szó, megfigyelés rulz.

#108 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 01. 07:06

Bezzeg a mi irasunkat tul sotetnek talaltatok. :D
Pedig nagyon korvonalazodik a digitalis halalcsillag megszuletese... :)

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#109 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 01. 15:15

Idézet

digitalis halalcsillag

:respect2:
In Flames We Trust

#110 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 01. 16:15

Idézet: Eperkutyus - Dátum: 2005. jún. 6., hétfő - 22:34

...
Opera a böngészőm, CSAKIS ez. A Firefox nagy legenda idehaza mostanában, de szerintem több a füstje mint a lángja. Egy viszonylag poén böngésző, amit felfújtak kicsit ezzel-azzal. Sokkal többet tud, mint az Internet Explorer, de kétes is a hírneve (volt itt is cikk erről egy fél hónapja-hónapja, hogy mégsem annyira biztonságos???), másrészt az Opera cipóra veri tudásban, de nagyon. Szóval utóbbi a nehézsúlyú bajnok, én úgy gondolom (szerencsére nem vagyok vele egyedül, minden igazi "paranoiás" Operát használ).
...

Bocs, hogy kiragadom ezt a részt, de szúrta a szememet :) A FF nem legenda, hanem valóság, nézd meg, hogy mennyien használják (nem csak nálunk, hanem világszerte). A hírneve nem tudom miért lenne kétes, azért, mert volt benne pár kisebb hiba és erre egyből ráugrott a sajtó? Úgy látszik be is vetted. De az operában is voltak hasonló, hibák (legutoljára 2005-06-21 - Opera Dialog Origin Spoofing Vulnerability). Szerintem ezeknek a hibáknak nulla gyakorlati jelentőségük van(bármilyen browserről is van szó). Nade nem a böngészőkről akarok vitát nyitni, csak pár gondolat:
Az operát még a firefoxnál is sokkal kevesebben használják, lehet, hogy több hiba van benne mint bármi másban, csak nem derül ki, és nincs belőle hír. Másrészt zárt forrású, nem tudhatod, hogy mi van benne. Honnan ez a fene nagy bizalom? Az, hogy a funkcióit szereted, az egy dolog, de sosem lehetsz olyan biztos egy program "tisztaságában", mint egy nyílt forrású szoftver esetén, aminek akár te magad is átbogarászahtod a kódját. Szvsz.

Szerkesztette: zZsOlTi 2005. 07. 01. 16:18 -kor

-ZsOlTi-

#111 Felhasználó inaktív   Vesper 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 01. 16:25

Jah, az biztos igaz az Operáról, a másik meg az, h fizetős... (jó, reklámmal lehet használni v. 'feltöröd', de akkor is ott a tény), ezzel a fizetős progikat támogatod, míg a Mozilla/ Firefox ingyenes. Csak 1 lehetséges szempontot mondtam.

#112 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 01. 16:54

Idézet

Az operát még a firefoxnál is sokkal kevesebben használják, lehet, hogy több hiba van benne mint bármi másban, csak nem derül ki, és nincs belőle hír. Másrészt zárt forrású, nem tudhatod, hogy mi van benne. Honnan ez a fene nagy bizalom? Az, hogy a funkcióit szereted, az egy dolog, de sosem lehetsz olyan biztos egy program "tisztaságában", mint egy nyílt forrású szoftver esetén, aminek akár te magad is átbogarászahtod a kódját. Szvsz.

Kétélű karddal játszol, tudod? Egy opensource progiban sosem bízhatsz hisz annak kódját bárki szerkesztheti, ellenben egy zárt forrásúval ahol fizetett kóderek éjjel nappal azon dolgoznak, hogy a progi jobb/szebb/gyorsabb legyen.

Ja és a dolog itt lezárva. Neked is igazad van, csak ne általánosíts kérlek.  Az Opera igazán példamutató zárt forrású szoftver, nyílt szabványtámogatással, gyors, értelmes, supportal, rengeteg dokumentációval. Az innovációról már ne is beszéljünk (ahhoz képest, hogy "csak" egy böngésző, évek óta mindig raknak bele valamit ami nélkül már élni se tudnék :Đ )
In Flames We Trust

#113 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 01. 17:19

Idézet: pascal - Dátum: 2005. júl. 1., péntek - 16:54

Kétélű karddal játszol, tudod? Egy opensource progiban sosem bízhatsz hisz annak kódját bárki szerkesztheti, ellenben egy zárt forrásúval ahol fizetett kóderek éjjel nappal azon dolgoznak, hogy a progi jobb/szebb/gyorsabb legyen.

Ja és a dolog itt lezárva. Neked is igazad van, csak ne általánosíts kérlek.  Az Opera igazán példamutató zárt forrású szoftver, nyílt szabványtámogatással, gyors, értelmes, supportal, rengeteg dokumentációval. Az innovációról már ne is beszéljünk (ahhoz képest, hogy "csak" egy böngésző, évek óta mindig raknak bele valamit ami nélkül már élni se tudnék :Đ )

Nem általánosítottam, és nem is húztam le az operát. Olvasd el mégegyszer amit írtam.

Az opensource nem kétélű, ezt gondold át mégegyszer. Attól, hogy nyílt és sokan dolgozhatnak rajta még nem kerülhet bele akármi. Be is tenne. Ez nem úgy működik, hogy én megírok egy rosszindulató kódot, aztán belerakom, és a legközelebbi FF kiadás már azzal együtt jön ki. Itt is vannak vezető fejlesztők stb. Nem beszélva arról, hogy többen teszelik folyamatosan és keresik a hibákat, mint gondolnád.

Szerkesztette: zZsOlTi 2005. 07. 01. 17:20 -kor

-ZsOlTi-

#114 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 01. 17:29

Idézet

Az opensource nem kétélű, ezt gondold át mégegyszer. Attól, hogy nyílt és sokan dolgozhatnak rajta még nem kerülhet bele akármi. Be is tenne. Ez nem úgy működik, hogy én megírok egy rosszindulató kódot, aztán belerakom, és a legközelebbi FF kiadás már azzal együtt jön ki. Itt is vannak vezető fejlesztők stb. Nem beszélva arról, hogy többen teszelik folyamatosan és keresik a hibákat, mint gondolnád.

Igen ezt elfogadom. De ettől nem lesz jobb, és ettől még ugyanúgy meg lehet bízni egy zárt forrású programban is.
In Flames We Trust

#115 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 01. 17:43

Idézet: pascal - Dátum: 2005. júl. 1., péntek - 17:29

Igen ezt elfogadom. De ettől nem lesz jobb, és ettől még ugyanúgy meg lehet bízni egy zárt forrású programban is.

Nagyon magadra vetted ezt az Opera témát (valahol sejtettem, hogy ez lesz), de a lényeget még mindig nem látod. Pont azért "kötöttem bele" Eperkutyus mondókájába, mert a fent leírt paranoia tanácsadás közepette említette, hogy a firefox egy poén böngésző, de kétes a hírneve, mert volt benne hiba(huuuha), ugyanakkor egy kis cég zárt forrású böngészőjében feltétel nélkül megbízik, pedig abban legalább annyi hiba volt, van és lesz is, legfeljebb a zárt forrásból és a kis létszámú felhasználó táborból adódóan kevesebb derül ki.
-ZsOlTi-

#116 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 01. 18:01

Idézet

Nagyon magadra vetted ezt az Opera témát (valahol sejtettem, hogy ez lesz)

Jogos. Bocs.

Idézet

Eperkutyus mondókájába, mert a fent leírt paranoia tanácsadás közepette említette, hogy a firefox egy poén böngésző, de kétes a hírneve, mert volt benne hiba(huuuha)

Szerintem nem állítot ilyen végletes antiFF dolgokat. Amikkel amúgy nem is értek egyet. Ezt az egész security hiba dolgot nagyon felfújják, mert másba nem tudnak belekötni az "alternatív" böngészőkben. Ilyen bugok mindig voltak, mindig lesznek, és minden épeszű fejlesztő rövidúton foltozza őket. (Az M$ kijelentette, hogy a multkor elhíresült popup bug nem bug hanem feature ezért nem foltozza... szánalmas)
In Flames We Trust

#117 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 12. 08:16

- RFID: mit figyelhet a nagy testvér?
- Rádiós azonosítással felügyelik a gyerekeket Japánban
- A rádiós azonosítás tesztelésére nyitott központot beszállítói számára a Metro
- Németországban megnyílt a "jövő áruháza"
- Internetre csatlakoztatható LG hűtőszekrény 2 millió forintért
- A Sanyo és a Sharp közösen fejlesztik az internetre kapcsolható háztartási gépeket

Szép lesz a jövő, skacok !

Chip mindenhol mindenben, emberek wireless connected to BigBrother 24h non-stop online, és ha egy évben elfingok 4 köbméter bélgázt, az is logolva lesz.

Nem gáz, elektroszmog powa ..

Az utolsó cikk különösen földhözbaxott..

Ez kommersz megoldásban hány és hány házat tesz majd sebezhetővé támadók ellen ? :omg:

Nagyon sokat :( Hogy hogy borulhat ekkorát a világ, nem tudom.. a cégek már pénzügyi kínjukban nem tudnak mit kitalálni..

Ez lenne a nagy emberiség igába hajtása. Internet mindenbe, házba, hűtőbe, webcam a WC-dbe a pókodra, hadd vegyék azt is mikor rácsücsülsz.

Aztán persze jön a lobbi meg a pármilliárd kenőpénz -> lassan az Internet kötelező lesz.

Vagy a hűtő nem fog nélküle menni. Vagy fog, de sípol éjjel nappal. :D

Aztán szépen megadóztatják keményen a netet is, Kb forgalom alapján. :) Ízi rájder öcsém :)

Droidtársadalom welcome :)

Szomorú, hogy errefelé halad a világ. És ne értsetek félre, nem a technológia ellen küzdök, csak tudja mindenki jól, milyen kezekben van és kik vannak mögötte. És őket nem biztos, hogy nemes cél vezérli - ez a bajom.

Kíváncsi leszek, hányezer év kell ahhoz az embernek, hogy békében tudjon mások irányítása-ellenőrzése-kontrollja nélkül élni.. nem volt elég sem az ókor háborúi, sem a középkor csatái, sem az újkor háborúi, se a II-ik VH, se Vietnam, se Irak, se Afganisztán, se semmi..

Semmi sem elég.

Ha nem lesz ellenség, ki ellen hadakozik majd az ember ? (Bocs, az állat odaát a másik kontinensen)

Ki lesz a köv. célpont ?

Belül az egész bolygó összeolvad egy nagy masszába és megemészti magát - ember embernek lesz farkasa.

Szeretnék belőle kimaradni, de nem tudom, hogyan tegyem.

Nem kérek a digitális jövőből. :( Olyan jó néha kimenni falura a kertbe, csend, nyugi, csillagok az égen, nincs mentő, bunkó reggel 7-kor füvet nyíró szomszéd, nincs kamion, nincs cég, nincs króm, nincs szürkeség színtelenség (Audi powa!!! :doom: ), .. vannak ehelyett virágok, tiszta jó levegő, csend, nyugi, .. egy jó szalonnasütés, flekken, bogrács, 1-2 sör..

Ez az élet, nem ??? Vagy Ti másra vágytok ?

:(
Om mani peme hung.

#118 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 12. 12:50

Hol lehet venni ilyen hűtőt? :Đ
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#119 Felhasználó inaktív   beeci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 24. 11:25

...a Google részlegesen nyitottá tette eddig csupán meghívásos alapon működő Google Mail szolgáltatását is. Az Egyesült Államokbeli felhasználóknak már csak egy SMS-es aktivációra van szükségük ahhoz, hogy Gmail fiókot regisztrálhassanak -- ez természetesen azt jelenti, hogy a felhasználónak egy mobiltelefonnal is rendelkeznie kell.

Ez már idegesítő kezd lenni, már a mobilszámomat is akarják tudni, nane :fuck:

#120 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 24. 11:49

Idézet: beeci - Dátum: 2005. aug. 24., szerda - 12:25

Ez már idegesítő kezd lenni, már a mobilszámomat is akarják tudni, nane :fuck:

Jaja, nem csak akarjak, tudni is fogjak :D Ha mas nem, az alairasodbol, ha beleteszed a Gmaillel kuldott levelbe. :D

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

Téma megosztása:

• (18 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »