HWSW Informatikai Kerekasztal: Google: sötét dolog születhet - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (18 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Google: sötét dolog születhet Vélemény

#301 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 26. 12:38

Idézet: woom - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 20:44

Egyre inkább olyan világban élünk, ahol már nem mi irányítunk és ott tartun, hogy bárkiről bármit megtudnak azok akiknek ez a dolguk. Elszigetelve élhetsz egy erdő közepén lévő kunyhóban akkor is tudnak rólad mindent csak rá fér egy lapra amit leírnak, így meg könyvet kell írjanak rólam.
Ami ennek ellentmond az az, hogy tudtak a támadásról az amcsik mégis dőlt a torony, pedig google már akkor is volt. :cool:

Ez olyan érvelés, hogy akárhova be lehet törni, tehát minek zár a lakásra. Ha a társadalom nagy része úgy gondolja hogy nem tehet semmit, szépen el lesz a szép új világban, akkor az meg is fog valósulni, ha meg nem akkor nem. A sorsunkhoz nekünk is van közünk nem csak a "nagy összeesküvőknek" 
Eszembe jutott egy gondolatmenet: Tudom, hogy csak akkor nyerhetek a lottón, ha a sors is úgy akarja, úgyhogy nem töltök ki egy szelvényt sem.
:D

Szerkesztette: Gurgula 2006. 05. 26. 12:41 -kor

Ma, 2008 márc 19.-án még semmi hír az amnesty international lapjain a tibetiek kínaiak általi terrorizálásáról.(kb. 14. óta tart) Ennyit érnek. És azok is, akik ezek után nem bojkottálják az olimpiát.

#302 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 28. 17:57

Nem tudom, volt-e mar rola szo mas topikban, de a Picasa mar Linux alatt is mukodik. Igaz, nem teljesen nativ unix program, de letoltheto innen:
http://picasa.google.com/linux/

Ez szerintem elegge erdekes, mert tutira nem csak jopofizasbol engedik ra a linuxra is a picasa-t (es ki tudja, melyik google program lesz a kovetkezo linuxra). Valoszinuleg ez egy indulo tendencia, amire erdemes odafigyelni.

#303 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 28. 19:01

Mint az Microsoft ellenlábasa, még szép, hogy szeretne függetlenedni tőle. Mi ebben a meglepő?
In Flames We Trust

#304 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 28. 19:17

Csak az, hogy hosszu ideig elegge elzarkozott a linuxtol.

#305 Felhasználó inaktív   RomaniaNet 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 30. 08:40

Jó keresö Google, mert minden orszagban sajat nyelvet oldalok jelent meg az keresöben. De msn nem tud pontosan keresö, mert nincsen sajat nyelvet oldalok... Google-nek van email,chat,keresö,earth, es asztal keresö.Minden finomult tervben van googlenek.Es Yahoo eleg jol megy. Szerintem legjobb valasztas Google! Tovabb Fejlesztes Kivanok Google-t.
ACER ASPIRE 5021 WLMI, AMD TURION 64 ML-26, 2048MB SO-DIMM DDR, ATI MOBILITY RADEON X700 128MB,80GB SATA 2.5, 300GB SATA2 EXTERNAL,500GB SATA2 EXTERNAL, 15.4 WIDESCREEN TFT LCD. NOKIA 6680 3G!!! 1Gbit/100Mbit Internet (stadsnät)

#306 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 30. 10:02

hat ha Neked ez jo kereso:
http://images.google.com/images?svnum=10&h...ananmen&spell=1

na nem tudom megmutatni, amit akartam, mert mar disznobb modon jar el! a lenyeg, ha nehany honapja a .com -ot .cn -re, azaz kinaira cserelted, akkor  a fenti kepek helyett sok szep viragos kepet kaptal. ma mar europabol meg sem lehet nezni ezt a disznosagot. mar ezt is titkoljak.

na, ha a cn-rol megyunk szep sorban, akkor meg lehet azt talalni. ime:
http://images.google.cn/images?hl=zh-CN&q=...%A2&sa=N&tab=wi
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#307 Felhasználó inaktív   RomaniaNet 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 30. 10:06

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 30., kedd - 10:02

na nem tudom megmutatni, amit akartam, mert mar disznobb modon jar el! a lenyeg, ha nehany honapja a .com -ot .cn -re, azaz kinaira cserelted, akkor  a fenti kepek helyett sok szep viragos kepet kaptal. ma mar europabol meg sem lehet nezni ezt a disznosagot. mar ezt is titkoljak.

nem arról beszéljük hanem jó keresö és kész. ( Ne dumáljuk Kináról. Bocs mert engem nem érkedel.) :)
ACER ASPIRE 5021 WLMI, AMD TURION 64 ML-26, 2048MB SO-DIMM DDR, ATI MOBILITY RADEON X700 128MB,80GB SATA 2.5, 300GB SATA2 EXTERNAL,500GB SATA2 EXTERNAL, 15.4 WIDESCREEN TFT LCD. NOKIA 6680 3G!!! 1Gbit/100Mbit Internet (stadsnät)

#308 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 30. 10:15

:omg:

:lol:
In Flames We Trust

#309 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 05. 30. 11:01

A kínai cenzúrázott google előfutára az esetleges itteni cenzúrának. Például hogyha majd Irakra keresünk, vagy Tibetre, vagy Csecsenföldre, akkor  esetleg nem túl sok találat lesz függetlenebb oldalakra. És még sorolhatnám. Biztos vagyok benne, hogy Kínában keresve Tibetről nem jelenít meg semmi valós információkat tartalmazó oldalt, és abban is, hogy a fejlesztők 3 másodpercig sem gondolkoztak azon hogy ez most akkor  jó e így.
Már látom hogy 20 év múlva ha beírom a keresőbe hogy 56 az mszmp weboldalai fognak bejönni találatként ahol mindenki elolvashatja a forradalom igaz történetét.  :D
Ma, 2008 márc 19.-án még semmi hír az amnesty international lapjain a tibetiek kínaiak általi terrorizálásáról.(kb. 14. óta tart) Ennyit érnek. És azok is, akik ezek után nem bojkottálják az olimpiát.

#310 Felhasználó inaktív   RomaniaNet 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 30. 12:11

Idézet: Gurgula - Dátum: 2006. máj. 30., kedd - 11:01

A kínai cenzúrázott google előfutára az esetleges itteni cenzúrának. Például hogyha majd Irakra keresünk, vagy Tibetre, vagy Csecsenföldre, akkor  esetleg nem túl sok találat lesz függetlenebb oldalakra. És még sorolhatnám. Biztos vagyok benne, hogy Kínában keresve Tibetről nem jelenít meg semmi valós információkat tartalmazó oldalt, és abban is, hogy a fejlesztők 3 másodpercig sem gondolkoztak azon hogy ez most akkor  jó e így.
Már látom hogy 20 év múlva ha beírom a keresőbe hogy 56 az mszmp weboldalai fognak bejönni találatként ahol mindenki elolvashatja a forradalom igaz történetét.  :D

igazad vagy, nekem volt projekt 56-as forradalomról. Kész volt nagyon magas jegyem kaptam mert google keresöben találtam infót  :]

#311 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 05. 30. 12:20

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 30., kedd - 11:02

ezt a fájdalmas demagógiát, bogdan, igazán kitettél magadért.

áruld el kérlek, hogy ha az ottani törvények ilyenek, akkor mit kellene tennie a Google-nek, vagy akármelyik másik cégnek? inkább meg se jelenjenek, inkább ne is legyen kereső ott? és az kinek lenne jó? neked? mert a kínaia embereknek biztosan nem.

#312 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 30. 13:32

Pontosan erről van szó. Mivel a törvények olyanok, a rendszernek lehetősége van a tökéletes cenzúrára, és ellenőrzésre. Az eddigi diktatúrák azért nem működtek tökéletesen, mert erre nem volt lehetőség. És a rendszer tervezői semmilyen emberjogi megfontolást nem vesznek figyelembe.
A szegény kínaiak meg szerintem nem halnak attól éhen ha mondjuk a google nem segédkezik. Persze az amik jobban örülnek ha ők építhetik ki ott ezt a szolgáltatást :)
Meg megint ha ők nem akkor más... Ha engem megkérne valaki hogy adjam már oda azt a zacskó heroint egy kisgyereknek, mert ő nem ér rá, de fizet nekem, én nem tenném meg, akkor sem ha tudnám hogy más megteszi. Ahol meg senki nem is gondolkodik el ezen, az elég szar világ lehet.

Szerkesztette: Gurgula 2006. 05. 30. 13:42 -kor

#313 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 30. 19:06

ertem special. elarulnad miert demagogia az, hogy ha az elso link .com-jat .cn-re cserelem, akkor a google onkenyesen visszairanyit a .com-ra, es nem a kinai oldalt mutatja, hanem az amerikait??? :p

egyebkent meg igenis van olyan, hogy kurazsi, meg hogy bojkott.
a forum ma:

#314 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 05. 31. 12:53

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 30., kedd - 20:06

ertem special. elarulnad miert demagogia az, hogy ha az elso link .com-jat .cn-re cserelem, akkor a google onkenyesen visszairanyit a .com-ra, es nem a kinai oldalt mutatja, hanem az amerikait??? :p

mellébeszélsz, hülyeségeket, ugye érzed?

Idézet

egyebkent meg igenis van olyan, hogy kurazsi, meg hogy bojkott.

kurázsi, bojkott? újra tizenéves lázadónak érzed magad?

ez egyébként egyáltalán nem válasz arra, hogy mi a haszna, eredménye, vagy egyszerűbben, mi a jó abban, ha valaki kimarad kínából. a kínai embereknek jó? a vállalatnak jó? változik egyáltalán valami?

a válaszok:

nem.

nem.

nem.

azzal, hogy a google távol maradna kínából, nem csak saját üzleti és tulajdonosainak érdekeit sértené, hanem egyátalán semmilyen célt, értéket nem szolgálna. a kínaiaknak nem lenne szolgáltatás, nem lenne lehetőségük a google-t megfelelő színvonalon használni. sőt, a google egyáltalán nem vehetne részt a kínában zajló, egyértelműen pozitív változásokban. a google és más vállalatok nem eszközöket adnak a kormányzat kezébe az elnyomás gyakorlására, hanem lehetőségeket teremtenek az embereknek a anyagilag gazdagabb élethez (ezáltal persze a vezetés elfogadottsága, stabilitása, legitimitása is javul), miközben valamilyen nyereségre akarnak szert tenni. ez egy win-win szituáció, szemben a te lose-lose felállásoddal.

bojkott. nyomorítsunk demokratikussá országokat. basszunk ki generációkkal, az ő érdekükben.

föld népe, itt a nyugati fehérember beszél: mi tudjuk, mi a jó nektek! HA TETSZIK, HA NEM!

#315 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 31. 13:10

Jól van, nyugi. :)
Wherever you go, go with all your heart.

#316 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 31. 13:47

A bojkott nem a tizenéves lázadók fegyvere, hanem a fejlett társadalmaké. Magyarország mondjuk nem ilyen. Dániában amikor a németek el akarták vinni a zsidókat, és felszólították őket, hogy tegyék ki a sárga csillagot , minden dán kitette. Ez magyarországon elképzelhetetlen, mert mindenki úgy áll hozzá, "hogydeakkormajdamásikúgyisakkorénminek".
Én elgondolkoznék rajta, hogy jó e az olyan kereső, ami csak azt találja meg amit valaki enged, és mellesleg például felírja azokat, akik olyanokra keresnek amire nem szabad. Ez már a gondolatbűnüldözés határa.
A google pont hogy egy eszköz a tökéleletes elnyomásra egyelőre a kínaiaknál, mert így lassan 100%-ig uralni tudják az emberek közötti kommunikációt is. Sőt meg lehet szabni, hogy miről tudjanak az emberek, miről ne.
A kínában zajló folyamtok egyébként csak anyagilag pozitívak, érdemes elmenni, és megnézni. Az anyagi gazdagodás pedig nem feltétlenül egyenes út a boldogsághoz, bár itt nyugaton mindenki ezt hiszi.
Én inkább seemstowin(butlose)-win(google és tulajdonosai)
"Nyomorítsuk demokratikussá" : tehát a demokrácia az egy ilyen nyomorult dolog? Mondjuk volt már egy két zseniális bajszos bácsi aki hasonlóan gondolkodott. De végül mégsem sikerült a nagy boldogságot elérni.
Miért kibaszás az, ha több kereső létezik, és nem egy ural mindent? A mostani itteni társadalom például mekkora veszteséget szenvedne, ha eltűnne a google, vagy akkora lenne mint a többi?
Az utolsó mondatod ellentétben áll a "demokratikussá-nyomorítani" kifejezéssel.
Egyébként inkább a kínai központi bizottság gondolkodik így a föld legnépesebb országáról. Tehát ők tudják mit lehet keresni, és mit nem.
Majd lassan eljön ez az idő itt is. Németországban például úgy tudoma keresők nem nagyon adnak találatot a nácikkal kapcsolatos keresésekre. Mégis milyen jogon? Ha én el akarom olvasni mit írnak a szkínhedek, akkor az azt jelenti hogy én náci vagyok?  Lehet ezt még fokozni, és továbbgondolni. Mire lehessen még keresni, és mire nem.

#317 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 31. 18:29

pontosabban nemetorszagban es franciaorszagban!

special: az nem mellebeszeles, hogy a google is sumakol amiatt, amit csinalt, es probalja eltuntetni a nyomokat! ha igazad lenne nem tenne ezt.

amugy en sem vagyok hive a "demokraciat kaptok vazze, meg ha beledoglotok is" hozzaallasnak, plane ha hadsereggel csinaljak. de hat vannak mas modszerek is. es egy "nem megyek oda" mitol lenne az akaratunk lenyomasa a torkukon? nem erzed, hogy ez az erved "nyul viszi a puskat" szerkezetu??

a kerdesedre, hogy kinek lenne jo, ha az OSSZES kereso kijelentene, hogy nem hajlando tartalomszurest csinalni: hat kinanak, ahol a kinaiak elobb utobb maguktol kiharcolnak a burokratak elleneben, hogy igenis van joguk az informaciohoz, es ne tessek oket elzarni a vilagtol! es a vezetes is rajonne, hogy hasznosabb (penzugyileg, fejlodesileg!) beengedni a kinos infot is, mint elzarva tartani az orszagot. megfelel a valaszom?
a forum ma:

#318 Felhasználó inaktív   gxa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 31. 18:46

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 31., szerda - 19:29

a kerdesedre, hogy kinek lenne jo, ha az OSSZES kereso kijelentene, hogy nem hajlando tartalomszurest csinalni: hat kinanak, ahol a kinaiak elobb utobb maguktol kiharcolnak a burokratak elleneben, hogy igenis van joguk az informaciohoz, es ne tessek oket elzarni a vilagtol! es a vezetes is rajonne, hogy hasznosabb (penzugyileg, fejlodesileg!) beengedni a kinos infot is, mint elzarva tartani az orszagot. megfelel a valaszom?

Meg a rendőrség, meg a hadsereg ellenében (lásd még Tiananmen tér). Kicsit gulyáskommunizmus hangulatú a dolog: Sok mindent szabad, néhány érzékeny pont van, azonban Magyarországgal szemben ott nem úgy néz ki, mint ha csődbe akarna menni állam. És ha még hozzáveszed azt is, hogy hagyományosan a távol-keleti társadalom sokkal merevebb, tekintélyelvűbb, mint amit Európában akárhol is láthatsz, akkor megértheted, hogy miért nem lázonganak emiatt.
Persze változások ott is vannak, de sokkal hosszabb időskálán. Jelen pillanatban a Google kihasználta a maximális mozgásteret.

#319 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 03. 15:42

Igen, a google kihasználta a maximális mozgásteret, és ha bárhol máshol a világon kicsitt diktatórikusabb fordulatot vesznek a dolgok, ott is ki fogja. Ez a gond. A google nem gonosz. Az atombomba sem gonosz.
:offtopic:
Mellesleg kínában nincs gulyáskommunizmus, ha valaki kényes témákat feszeget, azonnali szankciók várnak rá. Akár a külföldiekre is. (Kis ízelítő volt amikor az idelátogató kínai állami delegációt egy tibetért tüntető kis csoport várta a követség előtt, és az egyik DIPLOMATA! nekiesett a tüntetőknek. Itt Magyarországon.)
Ott a diktatúrát az anyagi meggazdagodásra használják. Ez sikerül is nekik, méghozzá jobban minha "szabadság" lenne. Nálunk a külföldi érdekeknek megfelelően lezajlott felszabadítás elsősorban a nagy nemzetközi tőkés csoportok érdekeit szolgálta. Morzsákat csepegtetve cserébe a diktatúra volt fenntartóinak. És meg is kaptak minden segítséget. Ez a mai napig tart. Kínában nem engedték küföldi kézbe az állami monopóliumokat, csak gyártatni engedtek a külföldieknek, eközben minden segítséget megadtak a kínai cégeknek, hogy eltanulják a technológiákat. És most már kezdenek megjelenni kínai cégek is saját fejlesztésű kínai termékekkel. A kínai autó ma még egy kicsit gagyi, de szerintem 10 év múlva, már akár jobb is lehet mint a nyugatiak. Fejlesztik a kínai repülőipart is és szinte mindent.
Érdemes összehasonlítani Magyarországot és kínát. 16 éve kínában még szinte minden az 50-es évek szintjén volt. Nem volt semmijük, még kellő tudásbázisuk sem. Ezzel szemben Magyarország már vagy 100 éve a kutatás élvonalában van, és a rendszerváltáskor olyan cégek voltak itt amik kiemelkedő szakmai háttérrel rendelkeztek, nem sokkal lemaradva a nyugati konkurencia mögött, ám bizonyos területeken megelőzve azt.(Kutatás) Bár meglehetősen nehéz helyzetben voltak, közel sem volt katasztrófális a helyzet.  Fillérekért adták el ezeket a vállalatokat. Hol vagyunk ma? És hol kezd lenni kína? Csak 16 év telt el. A munkaerő nálunk is olcsóbb mint nyugaton, de kinek dolgozunk ilyen olcsón?
Ezzel nem azt akarom mondani hogy ami ott van jó mert sajnos a diktatúra nem tudja szolgálni a "szellemi" fejlődést, az ellentmondana önmagának. Kína nemsokára egy nagyon gazdag ország lesz, ahol csak és kizárólag azok gazdagodhattak meg, akik fütyültek minden emberi értékre, és maximálisan kiszolgálták a diktatúrát.

#320 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 03. 18:07

magyarorszag, amint az elmult 100 ev alatt a kutatas elvonalaban van? melyik bolygorol jottel??

tudom, tudom, nehany muegyetemi technikatortenesztanar szivesen mond hasonlokat, de hat ha nem igaz.. :( a legtobb magyar, akit ismerunk, mint komoly nev a szakmaban kulfoldon, foleg amerikaban tenykedett! tan csak nem azert, mert ok voltak, szemben velunk a toppon?

es 16 eve is kinaban gyartottak az adidas cipoket. nem most kezdodott ott a gazdasag.

no meg nem szabad nagy meretkulonbsegekkel rendelkezo orszagokat osszehasonlitani. plane nem ekkorakat.
a forum ma:

Téma megosztása:

• (18 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Nem indíthatsz témát.