Google: sötét dolog születhet Vélemény
Elküldve: 2006. 05. 10. 13:36
tehat: nem olvassa, csak kontext sensitive reklamokat ad. nem adja ki, csak birosagi vegzesre.
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."
Elküldve: 2006. 05. 10. 13:41
Idézet: Merlot - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 14:32
Az elozo post-om melyik reszevel nem ertesz egyet?
részével?
az ilyesfajta hozzáállástól úgy egészében kapok agyhugykövet.
juteszembe, a spamszűrők és a vírusirtók is "elolvassák" a leveledet, különben hogy a radai rossebbe szűrnék ki szemetet/rosszindulatú kódot. azért is tessék picsogni már, na.
Elküldve: 2006. 05. 10. 14:00
Idézet: special - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 14:41
az ilyesfajta hozzáállástól úgy egészében kapok agyhugykövet.
juteszembe, a spamszűrők és a vírusirtók is "elolvassák" a leveledet, különben hogy a radai rossebbe szűrnék ki szemetet/rosszindulatú kódot. azért is tessék picsogni már, na.
Szoval akkor a hozzaallasommal van bajod, mert amit irtam, nem cafolod. Rendben, ez a te bajod. Viszont igazan nem vennem a lelkemre, ha miattam agyhugykovet kapnal.
Nem picsogok... bar nem is tudom, hogy kell azt csinalni, viszont te ma mar ne igyal tobb kavet.
(Tenyleg kivancsi volnek, valaki mondja mar el, mi ez a picsogni dolog!)
A lenyeg: most eloszor kaptam ennyire celzatos reklamkiseretet, es utana is neztem, hogy ez szabalyszeru es franko. Ennyi. Es ettol te anyhogykovet kaptal.
Most az jon, hogy ha nem tetszk, akkor ne tessek hasznalni? Meg hogy ingyen van, ne nezd a fogat?
Ami a virus- es spamszuroket illeti ott azert mas a helyzet: ok nem az en szavaimat keresik, hanem a rosszindulatu kodot ... de gondolom ezt nem kell magyarazzam, es a kulonbseget sem.
Blog
Elküldve: 2006. 05. 10. 14:09
az meg, ha valaki most ebred ra, hogy mirol szol a 21. szazad, hat istenem. van ilyen.
Elküldve: 2006. 05. 10. 14:15
Idézet: Merlot - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 15:00
A google szeret teged: picsogni - a harmadik talalat:
Idézet
Samott :Đ
Elküldve: 2006. 05. 10. 14:23
Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 15:09
az meg, ha valaki most ebred ra, hogy mirol szol a 21. szazad, hat istenem. van ilyen.
Orulok, hogy a 21-ik szazadban meg mukodik a normalis hangvetelu tarsalgas
Tudod ez egy kicsit olyan, hogy az egy dolog, hogy beszelunk a yetirol, es egyszer meg talalkozol eggyel - valahogy mas... Istenem, van ilyen.
szerk.: Samottnak kulon koszonet a felvilagositasert - no meg a Google-nak
Szerkesztette: Merlot 2006. 05. 10. 14:24 -kor
Blog
Elküldve: 2006. 05. 10. 17:24
Idézet: special - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 13:24
ezt miért nem vastagítottad ki?
Az USA törvényeinek megfelelően működik, ugyanis az e-mailszerverek ott találhatóak! De elárulom, hogy itthon sincs másként, ugyanis a hazai jogrend is olyan, hogy a hatóságoknak, ha azok rendelkeznek a megfelelő jogokkal/engedéllyel, ki kell adniuk az adatkezelő cégeknek az adataidat. Képzeld, a telefonhívásaidat is lekérhetik a hatóságok. GONOSZ, ROSSZ MAGYAR CÉGEK! CSÚNYA CÉGEK!
Elolvassa a leveleket.
Úgy egyébként szerinted leszarja bárki is, mit írsz? Senkit nem érdekelnek a leveleid, csak pénzt akarnak belőled látni.
Végül pedig, mindenki, aki regisztrál, elfogadja a feltételeket. Inkább szégyellni való ostobaság, hogy valaki utólag kezd el picsogni.
Kicsit higgadtabban, igenis érdekli a levele azt, aki csak el tudja olvasni, pont azért, hogy minél több pénzt húzzanak ki belőle. ...és itt a figyelem tényleg teljeskörű, nemi identitás, fogyasztási szokások, érdeklődési kör, társadalmi hovatartozás, miazmás és satöbbi. Azzal nincs baj, ha a tárolt verzióját a privát leveleknek kiadják egy bűntény kapcsán a hatóságoknak, de az más sztori, hogy kielemzi egy profitot termelő vállalkozás. Utóbbinak ugyanis engedélyt kéne erre kérni !
Elküldve: 2006. 05. 10. 17:37
Idézet
[I agree, NEXT] [I do not agree, EXIT]
Ismerős?
Elküldve: 2006. 05. 10. 17:40
Idézet: debianforever - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 18:24
ember, beleegyezel, mikor regisztrálsz, hogy ilyen mocskos kapitalista profitszerző célből elemezzék a levelek szövegét. innentől kezdve miről beszélünk, könyörgöm? két fél saját akaratból történő megegyezéséről van szó. senki nem olvassa el a levelet, a gépek ugyanis nem tudnak olvasni, nem értik a levelet, nincsenek szociális normáik, értékítéletük. csak gépek, szoftverek, bitek. ráadásul a hirdetés ezen formája semmivel, az égvilágon semmivel nem jelent többet technikailag és adatvédelmi szempontból, mint a többi e-mailrendszer, ahol spamszűrés, vírusszűrés van.
Elküldve: 2006. 05. 10. 17:52
Idézet: Merlot - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 14:23
csak kicsit furcsa "honnan jottel, a Holdrol?" feelingje van a dolognak. raadasul kepes vagy feltenni egy olyan forumban a kerdesedet, ahol az elmult napokban ha az Evo rovatba megyek fenykepezogepeket, ha az Itanium topicban, akkor meg hasznalt SGI es uj IA64 szervereket ajanl az also sorban..??
haho! a gepek olvassak a forumot!
Elküldve: 2006. 05. 10. 18:05
Idézet
Itt bezzeg csak ingyé csengőhang van
Szerkesztette: pascal 2006. 05. 10. 18:06 -kor
Elküldve: 2006. 05. 10. 22:33
Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 18:52
haho! a gepek olvassak a forumot!
Lehet, neked van igazad, vagy csak szelektiv a latasom, es nem gorgetek mindig a lap aljaig... mondjuk nem tettem fel semmilyen kerdest, de na, te tudod... keso van mar... es en azt hiszem tulleptem a teman... na, a gepek olvassak a forumot meg az emileket en meg most jottem a holdrol. Remelem, mindenki boldog...
Szerkesztette: Merlot 2006. 05. 10. 23:06 -kor
Blog
Elküldve: 2006. 05. 12. 04:23
Idézet: special - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 17:40
Idéznéd azt a részt, ahol beleegyezek a tartalom elemzésébe és a személyreszabott profil építésébe ? A vírus és spamszűrés egyrészt teljesen más, másrészt nem marad eredmény a végén.
Elküldve: 2006. 05. 12. 08:55
"semmivel nem jelent többet technikailag", es ezzel en is egyet ertek! (hogy jon ehhez az, hogy marad-e a vegen eredmeny, azt nem tudom..)
Elküldve: 2006. 05. 12. 09:06
Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 12., péntek - 8:55
"semmivel nem jelent többet technikailag", es ezzel en is egyet ertek! (hogy jon ehhez az, hogy marad-e a vegen eredmeny, azt nem tudom..)
Jó. El kéne választani a folyót a medertől, mert sokaknál, úgy tűnik, a kettő egy és ugyanaz, csak azért, mert rendszert képeznek. Technikailag senkit nem érdekel, hogyan analizál valaki egy e-mail body-t. Az az ő gondja, ő akarja analizálni. Nem is itt merült fel a probléma, mert senkit nem zavar, ha macákkal olvastatja a leveleket és kockás füzetbe jegyzeteltet velük, vagy automatizáltan dolgozza fel és adatbázisban tartja az eredményt, amennyiben ez jogszerű. A probléma ott merül fel, hogy sehogy nem jogszerű. A matáv is addig feszegette a végponti modemhasználatot, amíg egyszer valaki meg nem kérdezte tőlük, hogy honnan tudják, hogy modemezek ? Lehallgatnak ? Onnantól nem kért a matáv többlet díjat a modemért ! Mondjuk ez utóbbi a hőskorszakban történt, de tökéletesen analóg eset.
A dolognak a felhasználóra vonatkozó része az érdekes, azaz ha te mondjuk homoszekszuális vagy, akkor a google, ha csak vírus-és spam filterez, erről nem tud és ez így jó, de ha analizálja (stílszerűen análizéli lenne), akkor rólad már nyilvántartja adott esetben ezt a tényt, amennyiben mondjuk te egy szekszuális tartalmú levelet küldesz a barátodnak. Ehhez sem itt, sem az usa-ban, sem sehol nincs joga
Egy szabályos módja van annak, hogy felmérjék a szerintük szükséges adatokat a felhasználókról, az önkéntes adatközlés.
Jelenleg még senki nem lovagolta meg a cookie-kal történő követést, de szerintem már csak idő kérdése
Szerkesztette: debianforever 2006. 05. 12. 09:09 -kor
Elküldve: 2006. 05. 12. 09:35
Idézet: debianforever - Dátum: 2006. máj. 12., péntek - 10:06
Akkor mi a görcs ez az új Super Cookie ökörség, ami minap volt a hírekben?
Elküldve: 2006. 05. 12. 09:38
Az ön egyenlege
Tranzakciók
Stb.
Na most már megy a G-Wallet rendszer vagy csak éppen valahol bétateszteltek?
Mivel azt gondoltam ez végleges dolog, nem csináltam screenshotokat róla, de alig tudtunk kilépni belőle, és bekecmeregni a levelekhez.
Viszont azóta még direktbe se tudom behozni ezt az oldalt.
Szerkesztette: Inquisitor 2006. 05. 12. 09:39 -kor
Elküldve: 2006. 05. 12. 09:54
Idézet: Inquisitor - Dátum: 2006. máj. 12., péntek - 9:35
Szeretnék a kukis nyomkövetést - természetesen a felhasználók érdekében - törvényesíteni !
Elküldve: 2006. 05. 12. 10:27
Idézet: debianforever - Dátum: 2006. máj. 12., péntek - 5:23
wáháháháhááá!! valaki rúgja ki alólam a széket!
nem fogok belefutni definíciós közelharcba, én tudom, mibe egyeztem bele, de ha rájönnék, hogy mégse tudom, _mert nem néztem utána rendesen, mibe egyeztem bele_, akkor nem azt tenném (ad-absudrum!), hogy ország-világ előtt a másik felet próbálom bűnbakként feltüntetni, hanem csendben elészegyellném magam, és utólag áttanulmányoznám, hogy én állat, milyen jogi viszonyba léptem egy másik féllel. valahonnan innen indult ez a szál. az, hogy most akkor a tartalomelemzésre alapuló hirdetések mennyivel többek vagy kevesebbek, másodlagos.
csak neked, csak most segítek:
Idézet
http://www.google.com/privacy.html
Google Privacy Policy Highlights
October 14, 2005
At Google we recognize that privacy is important. This document outlines the types of personal information we receive and collect when you use Google's services, as well as some of the steps we take to safeguard information. We hope this will help you make an informed decision about sharing personal information with us.
Scope
This notice offers highlights of the full Google Privacy Policy, which describes in detail the privacy practices that apply to Google's products, services and websites worldwide (collectively, Google's "services"). You can also get more information about the privacy practices for specific Google services in the navigation bar to the left of this notice.
Personal information and other data we collect
* Google collects personal information when you register for a Google service or otherwise voluntarily provide such information. We may combine personal information collected from you with information from other Google services or third parties to provide a better user experience, including customizing content for you.
* Google uses cookies and other technologies to enhance your online experience and to learn about how you use Google services in order to improve the quality of our services.
* Google's servers automatically record information when you visit our website or use some of our products, including the URL, IP address, browser type and language, and the date and time of your request.
* Read more in the full privacy policy.
Uses
* We may use personal information to provide the services you've requested, including services that display customized content and advertising.
* We may also use personal information for auditing, research and analysis to operate and improve Google technologies and services.
* We may share aggregated non-personal information with third parties outside of Google.
* When we use third parties to assist us in processing your personal information, we require that they comply with our Privacy Policy and any other appropriate confidentiality and security measures.
* We may also share information with third parties in limited circumstances, including when complying with legal process, preventing fraud or imminent harm, and ensuring the security of our network and services.
* Google processes personal information on our servers in the United States of America and in other countries. In some cases, we process personal information on a server outside your own country.
Your choices
* We offer you choices when we ask for personal information, whenever reasonably possible. You can find more information about your choices in the privacy notices or FAQs for specific services.
* You may decline to provide personal information to us and/or refuse cookies in your browser, although some of our features or services may not function properly as a result.
* We make good faith efforts to provide you access to your personal information upon request and to let you correct such data if it is inaccurate and delete it, when reasonably possible.
More information
For information about specific Google services, please check the relevant privacy notice in the navigation bar to the left. Google is a member of the EU/US Safe Harbor Program.
For more information about our privacy practices, go to the full privacy policy. If you have additional questions, please contact us any time. Or write to us at:
Privacy Matters
c/o Google Inc.
1600 Amphitheatre Parkway
Mountain View CA 94043 (USA)
©2006 Google - Home - About Google - Privacy Policy - Terms of Service
ha ezen megállapodás keretein kívül eső módon vagy céllal kezelik az adataidat, akkor van morális és jogi alapja is ellenlépéseket tenni. hogy ezt hogyan tudod meg, az más kérdés. többnyire sehogy, DOOMED, wáháháháháá!
ja igen, semmiféle személyes adatot nem kérnek sem regisztrációkor, sem később, a polgári név megadása is opcionális. sőt, most megnéztem, ha akarnám se tudnám megadni sehol, hogy munkásszülők parasztgyermekeként cigánykodva beléptem a hamaszba, később zsidó buzi lettem, de végül hazajöttem megélhetési rasszistának, és négergyűlöletet szervezek. pedig akarom.
Idézet
Password
Security Question & Contact Info
Name and more
a more az időzónát takarja.
a vírus és spamszűrés egyáltalán nem más, ugyanis egyáltalán nem a fejlécet elemzi a legtöbb szűrő (pláne nem a vírusszűrő
végezetül: gépekről beszélünk. a google számítógépei pont annyira olvassák el a leveledet, mint a toll és a papír, mikor kézzel írod. ha a rendszer megfelelő keretek között működik, és nem kerül illetéktelen célból _emberek_ kezébe, akkor az egyéni adatokból felépített profil sem több, mint egy bonyolult, élettelen mintázat. ha már annyira lobogtatod az usa törvényeit, akkor tudhatnád, hogy példuál az ilyesfajta egyéni adatelemzést kifejezetten tiltja, kizárólag aggregáltan lehet. az más kérdés, hogy egyesek szerint a csoport mérete lehet 1 fő is (DOOOMED!).
Csatolt fájl:
-
gmail1.jpg (0byte)
Letöltések:: 45
Szerkesztette: special 2006. 05. 12. 10:35 -kor
Elküldve: 2006. 05. 12. 10:29
upsz... special megelozott. en vissza is vonulnek, mielott szitava lone egy anyahajoszazad (hogy kepzavarral eljek..)
Szerkesztette: bogdan 2006. 05. 12. 10:33 -kor

Súgó
A téma zárva.