1. a cikk jo, az is ami a tenyeken alapszik es az is ami nem

ezt nem is vitattam.
2. ha jol vettem ki a googlerol beszeltunk es nem arrol, hogy mennyi rossz kartekony program van. (szerintem pedig aki annyit nem tud, hogy ne ie-t hasznaljon manapsag hanem vmi bongeszot annak ugyis mind1. tudom, nem helyes az "aki hulye haljon meg" hozzaallas de ebben az esetben nagyon unom mar, hogy mennyi idomet raboljak el buta/alulinformalt emberek.)
3. es igen, en is tudom, hogy mennyire rossz, hogy ha sokat tud rolad mindenki es te nem tudod mit tudnak rolad. pl a mobiltarsasagok esete, de ha belegondolunk minden teren ez van, es pontosan ezert tetszik nekem a google.ugyanis maga a meretei miatt is, nem lehet, hogy az az elit mindenfelekeppen rendszerenkivulive valjon. masodszor egeszen addig mig nem a maximum hasznot akarjak kihuzni hanem egyfajta kompromisszum a maximum felhasznalokozeliseg es a max haszon kozott addig kozos az erdek. az ilye microsoft,mobiltarsasagok,bankok eseteben jol lathato hogy 2 oldal van. azok akik ismernek minket es mi. ok allitjak fel a felteteleket, ami alapjan minel tobb penzunket elveszik. a google egy picit mas. ne ertsetek felre, nem azt mondom, hogy teljesen elkepzelhetetlen , hogy egy napon valmi rossz lesz belole, azt sem allitom, hogy a google szent. csak annyit mondtam, hogy az a teny onmagaban, hogy mindent tudni fog rolunk egy intelligens program nem biztos, hogy valamifele terminator/matrix orulet jon ki belole. -(matrix mondjuk rossz pelda mert az emberek kezdik , es meg lenne egy pelda az i,robot megfilmesitese de mivel en asimov rajongo vagyok es termeszetesen tudom, hogy asimov eleteben ezt a filmet igy nem lehetett volna megcsinalni, leven hogy mindennel ami az asimovi elkepzeles szoges ellentetben van... szal ne is hozzuk fel)....
az a baj az emberekkel, hogy mindenki azt hiszi, hogy nah most akkor a masik ugye rosszat akar, es ebbol indul ki. nap mint nap ramcsodalkoznak emberek mikor onzetlenul csinalok valami aprosagot. egyszeruen nem ertik, hogyan akarhatok en jot barkinek. vagy ramcsodalkoznak mikor hasonlo dolgokat varok el masoktol.
en annyiban maradok, hogy ha a googlebol gonosz dolog lesz az nem azert lesz mert egy intelligens progi ami milyen sokat tud rolunk rosszat akarhat(ez mar onmagaban keptelenseg szerintem), hanem azert mert par radikalis barom a sajat
szemelyi jolete erdekeben felhasznalja. egyszoval ne a googletol feljunk hanem az embereket gyozzuk meg, hogy nem kell a masikon eloskodni
4. amugy szererintem is sok van meg addig, hogy barmely mennyisegu informaciobol egy program onalloan kovetkezteteseket vonjon le. bar valo igaz szerintem, hogy az eddigi MI kutatasok azert csodoltek be egytol egyig(MI szamomra az emberehez hasonlo intelligenciat jelent es nem alakzat felismerest vagy betufelismerest vagy hasonlokat.. ezek csak reszletek, az intelligencia ennel tobb kell legyen) mert nem volt eleg valos informacio amivel etessek a gepet.
5. ne vegyuk ki az alvast az inbformacio gyujtesbol. mar eleg regota sejtheto es egyre biztosabb, hogy az alvas az tulajdonkeppen a napi informaciok elraktarozasanak folyamata az agyban. ha belegondoltok ez meglehetosen logikus is. csak picit utana kell nezni ennek a temanak