HWSW Informatikai Kerekasztal: Google: sötét dolog születhet - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (18 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Google: sötét dolog születhet Vélemény

#41 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 18. 22:42

Idézet: Socket - Dátum: 2005. máj. 18., szerda - 23:03

Szerintem ne menj este utcára, mert lehet, hogy leütnek, mivel este van + rabló is van ugye, szóval minden technikai és környezeti adottság megvan....

Amúgy Budaörsön nincs is Cora...  :rolleyes:

Hm. Hány percenként is ér támadás egy átlagos internetezőt? Kettő? Három? Vagy percekben már nem is mérhető?

Ülök, és figyelem, hogy hányszor villan fel a modemen az "ADSL Act" lámpácska, miközben az égegyadta világon semmit sem csinálok. Meg sincs nyitva a böngésző. A routerem hárít szorgalmasan.

Célpont vagyok. Csak nem látnak. Egyelőre.

És Budaörsön valóban nincs Cora. Egyelőre. :)
... a trip back in time is all I need ...

#42 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 05. 18. 23:22

Idézet: Eperkutyus - Dátum: 2005. máj. 18., szerda - 22:10

Csakhogy a hálózatkezelés elszállt. IP cím nuku. Hálókártya driver le és fel újra, semmi.

<off>

Hogy én ezzel mennyit szívtam egyszer pár hónapja. Hátha legközelebb segít - már ha tényleg az volt a gond, amit sejtek: You receive an "An operation was attempted on something that is not a socket" error message when you try to connect to a network (a hibaüzenet most lényegtelen, az oldalon leírt megoldás olyan esetekre való, amikor a gép már egy böngészőbe írt IP címet sem ismer fel).

</off>

#43 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 05:22

Gyümölcsben eszek alagutat-oskodom, de vastagon alcímként felelőssége meg alatta is ugyanúgy... A fantázia egyébiránt megvan, cikk tetszett, elgondolkodtató.
Az AI-vel ott hibáznak (avagy nem hibáznak, pusztán "véletlenül" mindig elfelejtik megemlíteni?), hogy egy ember is kb. 20-25 éves korára rendelkezik az intelligenciához elégséges információval, amit az élete 2/3-ában gyűjtött össze (-alvás ugye), tehát úgy 13 év szüntelen tanulás (persze van néhány alap rutin beépítve, de azok inkább a túlélést szolgálják :)). Ezt a rendszert pedig 100000(0) években mérhető ideig fejlesztették. :)
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#44 Felhasználó inaktív   ashnur 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 19. 06:18

1. a cikk jo, az is ami a tenyeken alapszik es az is ami nem :) ezt nem is vitattam.
2. ha jol vettem ki a googlerol beszeltunk es nem arrol, hogy mennyi rossz kartekony program van. (szerintem pedig aki annyit nem tud, hogy ne ie-t hasznaljon manapsag hanem vmi bongeszot annak ugyis mind1. tudom, nem helyes az "aki hulye haljon meg" hozzaallas de ebben az esetben nagyon unom mar, hogy mennyi idomet raboljak el buta/alulinformalt emberek.)
3. es igen, en is tudom, hogy mennyire rossz, hogy ha sokat tud rolad mindenki es te nem tudod mit tudnak rolad. pl a mobiltarsasagok esete, de ha belegondolunk minden teren ez van, es pontosan ezert tetszik nekem a google.ugyanis maga a meretei miatt is, nem lehet, hogy az az elit mindenfelekeppen rendszerenkivulive valjon. masodszor egeszen addig mig nem a maximum hasznot akarjak kihuzni hanem egyfajta kompromisszum a maximum felhasznalokozeliseg es a max haszon kozott addig kozos az erdek. az ilye microsoft,mobiltarsasagok,bankok eseteben jol lathato hogy 2 oldal van. azok akik ismernek minket es mi. ok allitjak fel a felteteleket, ami alapjan minel tobb penzunket elveszik. a google egy picit mas. ne ertsetek felre, nem azt mondom, hogy teljesen elkepzelhetetlen , hogy egy napon valmi rossz lesz belole, azt sem allitom, hogy a google szent. csak annyit mondtam, hogy az a teny onmagaban, hogy mindent tudni fog rolunk egy intelligens program nem biztos, hogy valamifele terminator/matrix  orulet jon ki belole. -(matrix mondjuk rossz pelda mert az emberek kezdik , es meg lenne egy pelda az i,robot megfilmesitese de mivel en asimov rajongo vagyok es termeszetesen tudom, hogy asimov eleteben ezt a filmet igy nem lehetett volna megcsinalni, leven hogy mindennel ami az asimovi elkepzeles szoges ellentetben van... szal ne is hozzuk fel)....

az a baj az emberekkel, hogy mindenki azt hiszi, hogy nah most akkor a masik ugye rosszat akar, es ebbol indul ki. nap mint nap ramcsodalkoznak emberek mikor onzetlenul csinalok valami aprosagot. egyszeruen nem ertik, hogyan akarhatok en jot barkinek. vagy ramcsodalkoznak mikor hasonlo dolgokat varok el masoktol.

en annyiban maradok, hogy ha a googlebol gonosz dolog lesz az nem azert lesz mert egy intelligens progi ami milyen sokat tud rolunk rosszat akarhat(ez mar onmagaban keptelenseg szerintem), hanem azert mert par radikalis barom  a sajat szemelyi jolete erdekeben felhasznalja. egyszoval ne a googletol feljunk hanem az embereket gyozzuk meg, hogy nem kell a masikon eloskodni :)

4. amugy szererintem is sok van meg addig, hogy barmely mennyisegu informaciobol egy program onalloan kovetkezteteseket vonjon le. bar valo igaz szerintem, hogy az eddigi MI kutatasok azert csodoltek be egytol egyig(MI szamomra az emberehez hasonlo intelligenciat jelent es nem alakzat felismerest vagy betufelismerest vagy hasonlokat.. ezek csak reszletek, az intelligencia ennel tobb kell legyen) mert nem volt eleg valos informacio amivel etessek a gepet. :)

5. ne vegyuk ki az alvast az inbformacio gyujtesbol. mar eleg regota sejtheto es egyre biztosabb, hogy az alvas az tulajdonkeppen a napi informaciok elraktarozasanak folyamata az agyban. ha belegondoltok ez meglehetosen logikus is. csak picit utana kell nezni ennek a temanak :)

#45 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 06:24

Idézet: Netmaster - Dátum: 2005. máj. 18., szerda - 22:22

<off>

Hogy én ezzel mennyit szívtam egyszer pár hónapja. Hátha legközelebb segít - már ha tényleg az volt a gond, amit sejtek: You receive an "An operation was attempted on something that is not a socket" error message when you try to connect to a network (a hibaüzenet most lényegtelen, az oldalon leírt megoldás olyan esetekre való, amikor a gép már egy böngészőbe írt IP címet sem ismer fel).

</off>

Ha beírod parancssorba, hogy ping 192.168.1.1, akkor ezt kapod:

Pinging 192.168.1.1 with 32 bytes of data:

Reply from 192.168.1.1: bytes=32 time<1ms TTL=255

Ping statistics for 192.168.1.1:
    Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 0ms, Maximum = 0ms, Average = 0ms

Én a pingelés első mondatára ezt kaptam:

°˙ with 32 bytes of data:

Ezt add össze. :think:

Totál hazavágott valami dll-t. újratelepítés segített.

:offtopic:
Om mani peme hung.

#46 Felhasználó inaktív   iljicSke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 08:59

Ma ezt olvastam egy weblapon:

"If you experience video problems, please ensure that you have "Cookies" set to "Low" and that you have "Disabled" all "Firewalls". We strongly suggest that you use Internet Explorer"

:omg:
I cry, when Angels deserve to die

Az Everesttől Zanzibárig

6121m

#47 Felhasználó inaktív   VAZUL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 10:45

Idézet: Eperkutyus - Dátum: 2005. máj. 18., szerda - 22:10

Én a helyedben nem lennék ennyire optimista..

Szerintem teljesen korrekt a cikk.

Tudod, a dolog ott kezdődik, hogy .......  mindenkinek szól, ne magadra vedd. És végképp nem oktatni szeretnék senkit, inkább csak egy kis óvatosságra inteni. Tudod, mint fentebb írtam: Amit meg lehet tenni, meg is teszi az ember.

"Attól hogy tudod, hogy paranoiás vagy még nem biztos, hogy nem követnek.." :D
Abszolút egyetértek veled.. ;)

Szerkesztette: VAZUL 2005. 05. 19. 11:26 -kor

#48 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 11:15

Idézet: brd - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 6:22

Az AI-vel ott hibáznak (avagy nem hibáznak, pusztán "véletlenül" mindig elfelejtik megemlíteni?), hogy egy ember is kb. 20-25 éves korára rendelkezik az intelligenciához elégséges információval, amit az élete 2/3-ában gyűjtött össze (-alvás ugye), tehát úgy 13 év szüntelen tanulás (persze van néhány alap rutin beépítve, de azok inkább a túlélést szolgálják :)). Ezt a rendszert pedig 100000(0) években mérhető ideig fejlesztették. :)

lehet, hogy a természet sok évig fejlesztette a rendszert, de a mesterséges változat tervezését nem kell a legelejéről kezdeni :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#49 Felhasználó inaktív   moli 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 11:15

isteni. minden szava. teljesen egyetertek.
(marmint Eperkutyus hozzaszolasaval.)

Szerkesztette: moli 2005. 05. 19. 11:16 -kor

#50 Felhasználó inaktív   FCs 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 11:43

a politika törölve a topikból.

#51 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 14:19

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. máj. 18., szerda - 19:17

szep dolog a neuronhalo, csak ido tanintgatni. az ember gyerekevel is el kell 20-25 evig szorakozni, mire valamelyest ertelmesse valik :)

azért ha belegondolunk, hogy lassan 10 éve kezdték feljeszteni... (By January of 1996, Larry and Sergey had begun collaboration on a search engine called BackRub, named for its unique ability to analyze the "back links" pointing to a given website.)

márpedig a gödörásáson kívül nem sok mindent lehet felülről kezdeni, így a neuronháló tanítását sem :D
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#52 Felhasználó inaktív   Anteris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 14:24

Idézet: moli - Dátum: 2005. máj. 18., szerda - 12:00

ez az alltheweb.com gyakorlatilag teljesen a yahoo-ra épül ahogy látom. Akkor meg mi a poén benne?? Meg nincs cache ami a google-be meg van (meg az eredeti yahoo-ban is). Viszont szex témában a google a legszarabb.

Szerkesztette: Anteris 2005. 05. 19. 14:34 -kor

#53 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 14:51

Idézet

Viszont szex témában a google a legszarabb.

Vagy csak nem kapcsoltad ki a tartalomszurest? Merthogy olyan is van... :D

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#54 Felhasználó inaktív   acclaim 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 15:41

Hehe... Szerintem is paranoiás a cikk.

Nos, én örülnék a legjobban, ha lenne végre MI. De a valóság az, hogy az MI fejlesztés még nagyon nem jár sehol. Ami szerintem gáz, mert én szívügyemnek tekintem a témát, dehát ez van.

Bár a képfelismerésnek van a jövőben esélye, de ennél többre egyelőre fölösleges számítani.

Szerintem.  ;)

#55 Felhasználó inaktív   Anteris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 23:32

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 15:51

Vagy csak nem kapcsoltad ki a tartalomszurest? Merthogy olyan is van... :D

Krinyo

a gugliban hol van olyan?? én nem találom

#56 Felhasználó inaktív   ADAMX 001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 00:03

Idézet: Anteris - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 23:32

a gugliban hol van olyan?? én nem találom

Én csak az eredetiben találtam meg, tehát a google.com-on. Ott ki lehet kapcsolni a SafeSearch-öt.

#57 Felhasználó inaktív   steveboy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 00:28

Nekem tetszik a cikk. Különben én nem windózozok sűrűn, inkább linux op rendszer fut és mozilla vagy galeon böngésző. Igy mennyire vagyok veszélyben?  :confused:  Windows alatt meg van zone alarm, kaspersky, meg AdAware.

Szerkesztette: steveboy 2005. 05. 20. 00:32 -kor

#58 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 08:22

Idézet: ADAMX 001 - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 1:03

Én csak az eredetiben találtam meg, tehát a google.com-on. Ott ki lehet kapcsolni a SafeSearch-öt.

Jah, a honositott valtozatban ki sem lehet kapcsolni...

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#59 Felhasználó inaktív   Yany 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 11:00

Idézet: VAZUL - Dátum: 2005. máj. 18., szerda - 14:36

Az is lehet, hogy csipkerózsika már rég felébredt és az életunk egy nagy való világ komédia, megrendezet, manipulált történésekkel és igazából már az egész emberiség csak egy a történésekre reagáló buta tömeg..  :fear:  amiről nem tudunk és amit nem ismerünk az nem biztos, hogy nem is létezik..  ;)  Ebbe a fantazmagóriába még a földönkívüli értelmet is bele lehetne keverni.. akkor sütne igazán.. :D  Nagyon jó cikk! Gondolkozzunk szabadon!  :D  ;)

Ez a gondolat UFO-k iránt érdeklődők körében már elég régen megfogant. Na meg elég sokminden, amiről itt szó van. A szekptikus hozzáállás it sem fog előrébb lendíteni senkit. Teljesen fölösleges, sőt, inkább káros  becsukni a szemünket és ezt a hozzáállást még hirdetni is. Ez nem old meg semmit, nem bővíti ismereteinket.

Tessék picit nyitottabb elmével megközelíteni ezeket a dolgokat. Van egy alsó és egy felső határ, amik között az ember még nem szekptikus és nem is paranoid.

Ez most nyilván a szkeptikusoknak szólt.

Yany
Asrock Z68 Extreme3 Gen3 | Intel Core i5 2500K @ 4.5GHz | 2x4 GB Kingston HyperX DDR3-1600/CL9 | ThermalRight Archon 140mm | Cooler Master Real Power M620 | Cooler Master RC-690 KWN1 | 128 GB Samsung 830 / 500 GB Western Digital SE16 | Pioneer 212D DVD | Sapphire Radeon HD7870 @ 1150/5400 | 24" Dell U2412M | Windows 7 Pro x64

Logout.hu blog

#60 Felhasználó inaktív   tiny 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 13:45

Érdkeses dolog. Hát mindenesetre nem csak a google tud ilyeneket összegyűjteni. Bárki, akinek van pénze, az meg tudja csinálni. Gondjuk csak el, hogy egyes magánweboldalaknak mekkora lehet a látogatottsága. Akár 2ezer fő is. Nos ők ugyanúgy tudnak jó statisztikákat felállítani, 2E emberből biztos sokan kattintanak a felajánlott program telepítésére, amellyel mondjuk igen nagy jóindulatta arról a 25 emberől minden megtudhat egy hónap leforgása alatt.

Esetleg összeköti a mobiljával (ritka eset), arra is áttelepszünk, s lassan hordozza magával a saját kis kódunkat, amelyet még a víruskeresők sem ismernek, hiszen mi magunk írtuk pl egy böngészőnek álcázva.

Aki tud programozni, az bármit megtehet. Az, hogy a tudását mire használja, az csak rajta múlik. Az, hogy mit feltételezünk a google-ről, az csak rajtunk áll, de ne feledkezzünk meg a többiekről sem...

Téma megosztása:

• (18 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.