HWSW Informatikai Kerekasztal: Mobil kihangosítók - autókba! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (6 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mobil kihangosítók - autókba! (BT hangszórók, headset, rádiós...)

#91 Felhasználó inaktív   laspring 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 07. 15:32

Idézet: Charles - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 15:45

Volt nekem is Hondám!  :cool:  Ez is japán, de Nissan.

Asszem elhallgat a rádió!  :(  Mind1, remélem azért használni jó lesz...

Neked van külön GSM antenna? Vagy ilyenkor a rádió antennáját használhatja?

Üdv!

Akkor már eleve úgy szereltesd be, hogy a gyújtás +12V-ja és a test közé köttess be egy min 200uF-os kondenzátort!!!! Az állítólag megoldja ezt a problémát (áthidal ameddig indítózol), én is ezt fogom tenni!
Nincs külön antenna bekötve a passzív tartómba (pedig a szélvédőn ottvan a felragasztva az antenna), azon gagyi okból kifolyólag, hogy akkor ki kéne szednem a telefon hátuljából a kis műanyag vakdugót hogy elérhetővé válljon az antenna csati, de akkor csúnyán nézne ki a vadiúj szép kis K750i-m  :D
A rádió antennáját nem tudja a telefon használni.

#92 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 09:35

Idézet: laspring - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 15:32

Akkor már eleve úgy szereltesd be, hogy a gyújtás +12V-ja és a test közé köttess be egy min 200uF-os kondenzátort!!!! Az állítólag megoldja ezt a problémát (áthidal ameddig indítózol), én is ezt fogom tenni!
Nincs külön antenna bekötve a passzív tartómba (pedig a szélvédőn ottvan a felragasztva az antenna), azon gagyi okból kifolyólag, hogy akkor ki kéne szednem a telefon hátuljából a kis műanyag vakdugót hogy elérhetővé válljon az antenna csati, de akkor csúnyán nézne ki a vadiúj szép kis K750i-m  :D
A rádió antennáját nem tudja a telefon használni.

Ok, majd mondom ezt annak, aki szereli be... Gondolom értenek hozzá, hisz hivatalos beszerelőhely...  :cool:

Antennát nem tervezek én egyelőre, talán jó a kocsiból simán is a térerő. Aztán majd meglátom.
Amúgy most még passzív tartó sem lesz...

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#93 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 11. 20. 13:07

Hello! Lanspring!

Tegnap beszerelték a HBC-30 kihangosítót. Nincs gyújtás gond, nem dobja el a telót! Azt mondták arra, amit írtál, hogy ilyesmi gond, hogy leesik az áram főleg dízeleknél van... nálam és újabb kocsiknál nem volt.

A telót jól megtalálja és automatikusan hozzákapcsolódik! A hang jó, bár a műszerfal alatt van a hangszóró, a gyári. A rádiót kikapcsolja, úgy oldották meg. Annyiban rossz, hogyha hívnak és csöng, akkor a csöngés idejére kikapcsolja, majd vissza aztán a 2. csöngéskor ismét... Ez az egy nem tetszik.
Jobb lett volna, ha csak némítja a rádiót, de így csinálták meg.

Sajna a Nokia 6230 nem találja a kihangosítót valamiért... Neked milyen más telefonnal sikerült még összepárosítani?

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#94 Felhasználó inaktív   laspring 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 14:17

Idézet: Charles - Dátum: 2005. nov. 20., vasárnap - 14:07

Hello! Lanspring!

Nem leesik a feszültségem inditózásnál, hanem direkt és szánt szándékkal lekapcsolja nekem az indítózás időtartamára! És nem dizel az autóm  :rolleyes:
Lehet hogy a rádiódnak nem volt telefonnémítás bemenete. Bár a mai rádióknál (akár gyáriaknál is) már mindegyikben van ilyen bemenet!
Amikor csörög az tényleg nagyon suttyó!!! Én sztem le fogom kötni a rádióról és humánprocesszoros némítást fogok eszközölni  :D

A HBC-30-hoz eddig az enyémen kívül két telót párosítottam tesztelés céljából: egy T630i-t és egy Nokia 6310i-t. Ezekkel nem volt gond.
Viszont az én telefonomat használtam egy kis ideig egy Nokia CK-7W-vel. Egy alkalommal mikor hívást kezdeményeztem, akkor nem hallottam sehol a hívást. Se a kihangosítón, se a telefonon. Ilyen előfordult már a HBC-30-al is, úgyhogy ezt a hibát a K750i számlájára írom (van már újabb soft amiben van bt javítás is...) Azt vettem még észre a CK-7-est használva, hogy sztem a HBC-30 hangminősége mintha jobb lenne!!

Szerkesztette: laspring 2005. 11. 21. 14:18 -kor

#95 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 00:21

Értem. Én mikor beszálok és BT ben van kapcsolva, a teló egyből kapcsolódik...

Nokia nem találja. Te hogy csináltad a 6310i-n? Nekem nem ment a 6230-on.

A csöngést úgy kívánom megoldani, hogy a telóval automatikusan felvetetem a hívást, így csak 1x csöng remélhetőleg... Nem tudom, miért így oldották meg a fickók, de nem találták a némítást a rádión hátul, pedig VAN rajta!!! :( Biztos vagyok benne.

Üdv!

#96 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 11. 26. 12:33

Jelentem, a HCB-30 kihangosító tökéletesen működik egy k800i-vel...  :Đ  :respect:

Üdv!

#97 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 25. 20:04

beraktam végre én is egy Ericsson HCB-300-as BT kihangosítót a kocsiba, és nagyon meg vagyok elégedve vele: a saját hangszórójának meglepően jó minőségű hangja van, és a túloldalon is jól hallanak
a Pioneer rádión szerencsére azt is be lehet állítani, h ne "némítás" legyen híváskor, csak erőteljes halkítás, ami nekem sokkal jobban tetszik

viszont egy apróság érdekelne: egy ilyen BT kihangosítónak nem a telefon ringtone-jával kellene csörögnie? :confused:
mert e helyett egy saját, normál csörgéshangja van, míg a zsebemből csak halkan hallani a telefon eredetijét...

nem kritikus feature, de pont BT-nál (ahol a telefon gyakran zsebben/övtáskában marad) lenne igazán értelme az egyedi hangnak, mert akkor néhány hívónál már a csörgésből rögtön tudnám ki az

#98 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 25. 21:41

közben megtaláltam a logikusnak tűnő választ: az alap BT átviteli sebessége egyszerűen csak beszédfrekvenciára elég, ezért nem tudja a telefon a csengőhangot is a kihangosítóba küldeni

gondolom a szélesebb átvitelre kihegyezett A2DP-re képes BT eszközöknél ez már menne - de nyilván sem a D750, sem a régi BT kihangosító modell nem képes még erre

mindegy, majd az "autó" profilban (ami úgyis automatikusan választódik ki) hangosra veszem a telefon csörgését, a kihangosítóét pedig lehalkítom

#99 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 05. 25. 23:40

Idézet: Degeczi - Dátum: 2007. máj. 25., péntek - 21:04

nem kritikus feature, de pont BT-nál (ahol a telefon gyakran zsebben/övtáskában marad) lenne igazán értelme az egyedi hangnak, mert akkor néhány hívónál már a csörgésből

Nálam tudja, a telefon mindig néma, de amint kocsiba ülök kihangírja a csörgést is rendesen. CK-7W ezek szerint megbírja.
Make love not Wor.

#100 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 26. 00:00

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. máj. 26., szombat - 0:40

Nálam tudja, a telefon mindig néma, de amint kocsiba ülök kihangírja a csörgést is rendesen. CK-7W ezek szerint megbírja.

tartóbölcsője is van?
mert az kikapcsolja a BT-t, olyankor vezetékesen csatlakozik a telefon!

#101 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 05. 26. 00:08

Idézet: Degeczi - Dátum: 2007. máj. 26., szombat - 1:00

tartóbölcsője is van?
mert az kikapcsolja a BT-t, olyankor vezetékesen csatlakozik a telefon!

Van vezetékkel is igen, de arra csak akkor hajítom rá ha tölteni szeretném. Akkor mondjuk hangerőn kell letekerni, mert üvölt ezerrel.

Mindkét funkciónál műxik a némítás is, ha telón megnyomom, akkor nem zenél, csak villog, meg ami kell.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (6 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó