HWSW Informatikai Kerekasztal: Mobil kihangosítók - autókba! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (6 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mobil kihangosítók - autókba! (BT hangszórók, headset, rádiós...)

#1 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 05. 18. 15:14

Nem találtam ilyen topicot, legfeljebb olyat, amiben arról van szó, hogy a telefont magában ki lehet hangosítani, de az más téma.

Szóval tapasztalatokat várnék...

1. BT headsetek: mennyire kényelmesek, melyek a jók, és itt a vezetés közbeni használat, tölthetőség, mennyire "kényelmetlen" a fülnek stb. a kérdés (hosszabb utak alatt!)
2. BT-os hangszórós kihangosítók (szivargyújtóra köthetők, stb.)
3. Beépíthető univerzális és gyári kihangosítók
4. Egyedi cucc: egy kiállításon láttam, egy olyan rádió jelet sugárzó bigyó, amit rácsíptetsz a telefonra, befogod a rádión az "adását" és így beszélsz...

Üdv!

Szerkesztette: Charles 2005. 05. 18. 15:15 -kor

"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#2 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 08:46

Ez jó téma!  :up: Engem is hasonló dolgok érdekelnének! Hogy és mint és miért lehet és működik! Engem is érdekelne ez a csiptető a telóra majd befogom a rádión című történet! Vagy kékfogas szett vagy bármi! :D

#3 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 09:30

Idézet: Buga_Laci - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 9:46

Ez jó téma!  :up: Engem is hasonló dolgok érdekelnének! Hogy és mint és miért lehet és működik! Engem is érdekelne ez a csiptető a telóra majd befogom a rádión című történet! Vagy kékfogas szett vagy bármi! :D

A rádiós megoldásról majd bescannelek egy képet... egy kiállításon láttam tavaly. Az a jó benne, hogy

- Bármilyen telóval működik
- A kapható minihangszórós, kétes hangerősségű hangosítás helyett a kocsi "audio rendszerét" használja...

És kb.  10k...

Amit még néztem, ezek a szivargyújtóra köthető kihangosítók, bár az pl. vezetékes, és egyben van a csatlakozó a hangszóróval (SE), bár 11k, tehát legalább olcsó...

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#4 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 14:11

6230as Nokiám van! Én ilyet még nem láttam ilyen olcsón amit mondasz szivargyújtó + csatlakozó a telóra és kihangosít! Ezeket ilyen 20 körül láttam linket nem tudsz? A másikról is várom a képet vagy linket vagy bármit! :D

#5 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 21:14

Idézet: Charles - Dátum: 2005. máj. 18., szerda - 15:14

Nem találtam ilyen topicot, legfeljebb olyat, amiben arról van szó, hogy a telefont magában ki lehet hangosítani, de az más téma.

Szóval tapasztalatokat várnék...

1. BT headsetek: mennyire kényelmesek, melyek a jók, és itt a vezetés közbeni használat, tölthetőség, mennyire "kényelmetlen" a fülnek stb. a kérdés (hosszabb utak alatt!)
2. BT-os hangszórós kihangosítók (szivargyújtóra köthetők, stb.)
3. Beépíthető univerzális és gyári kihangosítók
4. Egyedi cucc: egy kiállításon láttam, egy olyan rádió jelet sugárzó bigyó, amit rácsíptetsz a telefonra, befogod a rádión az "adását" és így beszélsz...

Üdv!

Anno csináltam neki én is topikot, de nem sok visszajelzés jött. Akkor lett egy Motorola BT. Valami ilyesmi: http://www.speedshop.hu/termeknew.php?term...eraz=9999&lang=

T68al, 6310el is megy a D500al még nem próbáltam. Egyszer kell összepárosítani és utána semmit nem kell csinálni, (nyilván a telefon BT-je bekapcsolt állapotban) csak elindítani a kocsit és menni.
Bizonyos belső zajszint után elég nehez érthető a beszéd, de ez nyilván az autó hibája :)
Van benne hangtárcsázás is, úgyhogy elég a gombot megbökni és kinyögni az áldozat nevét.

Ez egyébként a full beszerelős fajta, tehát a mikrofon látszik meg a kis kezelőmütyürje. Külön hangszórója is van, bár nyilván lehet a rádióra is kötni.

#6 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 10:40

Öh, nekem jó lett volna az a topic is, de nem találtam ilyesmit...

A full beszerelőst kerülni akarom, igaz jópár évig nem fogok kocsit cserélni, de akkor is.
De ez a Motorola amúgy JÓL néz ki!  :respect:

B Laci: én erre gondoltam:

Kép

Leírás

A rádiós cuccról majd a szórólap bescannelt képét tudom berakni.

Üdv!

#7 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 05. 20. 10:44

Idézet: Buga_Laci - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 14:11

amit mondasz szivargyújtó + csatlakozó a telóra és kihangosít! Ezeket ilyen 20 körül láttam linket nem tudsz?

Szivargyújtós van kb. 6ezresért, de nekem fejtámlára rakható original Nokia szettem van, az nem tölti a telefont, csak kihangítós zsuga, asszem 12ezer körül mozogott.
Make love not Wor.

#8 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 10:54

Nekem még ez is tetszik:

Kép

Megvalósításban inkább, bár a forma sem rossz... Csak kár, hogy nekem nem a kardánboxon van a szivargyújtó, hanem kb. 15 fokos szöget zár be a műszerfal síkjával felfele...  :think:

Üdv!

#9 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 05. 20. 10:57

Idézet: Charles - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 10:54

Megvalósításban inkább, bár a forma sem rossz... Csak kár, hogy nekem nem a kardánboxon van a szivargyújtó, hanem kb. 15 fokos szöget zár be a műszerfal síkjával

Nekem meg be van kicsit tolva a műszerfal alá, így az ilyen egyben instant csodák abszolút nem férnek oda.
Make love not Wor.

#10 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 11:58

Ehun van: https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=5...&hl=kihangosító

#11 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 12:00

Idézet: Charles - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 10:40

Öh, nekem jó lett volna az a topic is, de nem találtam ilyesmit...

A full beszerelőst kerülni akarom, igaz jópár évig nem fogok kocsit cserélni, de akkor is.
De ez a Motorola amúgy JÓL néz ki!  :respect:

Valóban drágább muri, de anno nem dícsérték a szivargyujtósakat, meg akkor közel nem volt ekkora választék sem és drágább is volt.
A fater használja főként, így az volt a lényeg, hogy semmit ne lehessen letörni/eltörni/rosszulberakni/kitépni stb :)

#12 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 15:16

Én sima headsetet használok kocsiban :) A telefonomnak (SE T630) van egy gyári autóstartója, annak az aljába lehet csatlakoztatni a gyári heatsetet, van egy kis tartója annak is külön, aztán ha jön hívás, berakom fülembe, és kész... nekem ennél bonyolultabb megoldás nem kell, bár én extra keveset telefonálok, de rendszerint mindig pont vezetés közben hívnak, ezért vettem ilyen tartót (~4000 Ft volt). Szóval a telefont csak rányomom a tartóra, és autómatikusan átkapcsol heatsetre, mintha rögtön a telefonra dugnám. Kényelmes és egyszerű, és olcsó. Persze, ha kihangosítás a cél (mert pl többen akarnak a kocsiban beszélni egyszerre vkivel), akkor tényleg ilyen BT-s cucc lehet a nyerő.

Szerkesztette: Joci 2005. 05. 20. 15:17 -kor

#13 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 12:35

Joci!

De sajna a tartót fel kell szerelni. Gondolom a gyárit vetted. Nekem is az kell, mert most még SE 610-em van, ami kb. azonos a 630-al. Ezt a tartót csak fúrással lehet felrakni?

750-et akarok majd, és addig azért nem akarok tartót venni, mert nem lesz jó az újhoz. a BT, a szivargyújtós kihangosító, és egy headset viszont gondolom jó lesz, hisz azok eléggé univerzálisak...

Üdv!

#14 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 12:38

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 11:57

Nekem meg be van kicsit tolva a műszerfal alá, így az ilyen egyben instant csodák abszolút nem férnek oda.

Mondjuk nekem nincs betolva, szabadon van (új Nissan Micra). Mondjuk annyit nem használom a kocsit...

Tényleg az lenne a jó, ha gyári beépített lenne a rádióval karöltve, akár BT-al...
Az a célom, hogy minél jobb legyen a kompatibilitás, esetlegesen majd 3-4 év múlva is lehessen használni (BT-ot lehet majd, remélhetőleg)...

Üdv!

#15 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 12:38

Idézet: Yoisten - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 12:58

Majd elolvasom a topicot. Remélem ez sikeresebb lesz. Most már a választék is nagyobb...

Üdv!

#16 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 14:42

Idézet: Charles - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 12:35

Joci!

De sajna a tartót fel kell szerelni. Gondolom a gyárit vetted. Nekem is az kell, mert most még SE 610-em van, ami kb. azonos a 630-al. Ezt a tartót csak fúrással lehet felrakni?

750-et akarok majd, és addig azért nem akarok tartót venni, mert nem lesz jó az újhoz. a BT, a szivargyújtós kihangosító, és egy headset viszont gondolom jó lesz, hisz azok eléggé univerzálisak...

Üdv!

Anno pont a kompatibilitás miatt néztem BT-s cumót, mert még 1 márkán belül is vannak típuseltérések és ha már szereltet az ember, akkor legyen kvázi univerzális.
Bár akkor azt gondoltam, hogy a BT majd sokkal inkább a telefonok szerves része lesz és csak a nagyon gagyikban nem lesz.

#17 Felhasználó inaktív   Trabi TM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 23. 14:23

Idézet: Yoisten - Dátum: 2005. máj. 22., vasárnap - 15:42

Bár akkor azt gondoltam, hogy a BT majd sokkal inkább a telefonok szerves része lesz és csak a nagyon gagyikban nem lesz.

És ez így is van ;)

Csak a gagyikban nincsen...
[ Trabi™ ]

#18 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 23. 18:46

Idézet: Trabi TM - Dátum: 2005. máj. 23., hétfő - 14:23

És ez így is van ;)

Csak a gagyikban nincsen...

Akkor másképp fogalmazok. Ahogy ma a polifónikus csengés és a színes kijelző totál alap, addig a BT nem. Amikor beszereztük a BT cumót, se a poli, se a színeskijelző, se a BT nem volt 'széria'. Ma azért több telóban nincs BT, mint van.

#19 Felhasználó inaktív   Trabi TM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 24. 20:11

Idézet: Yoisten - Dátum: 2005. máj. 23., hétfő - 19:46

Ma azért több telóban nincs BT, mint van.

Na ez már inkább igaz :)
[ Trabi™ ]

#20 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 25. 09:23

Bazz! Vettem egy HBH 600as SE kékfogas headszettet, és nem megy az 5.26os szoftos nokia 6230ammal! Nokiában + T-Mobile-ba azt mondták, hogy nem is fog mert nokia csak nokiával, de ismerősömnek is SE headsettje volt a nokiájához! Telcsim nem is látja! Látható a telóm headsett is bekapcsolva, párosítanám de nem megy! Nincs valami olyan funkció a headsetten valahogy hogy nem látható és azért? Villog minden de nem műxik együtt a kettő! :( Fax kivan! El kell adnom :(

Téma megosztása:

• (6 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó