HWSW Informatikai Kerekasztal: Abit AN8-SLI, AN8 Ultra, AN8 V2.0 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (97 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Abit AN8-SLI, AN8 Ultra, AN8 V2.0 új nf4 lapcsalád az abit mérnökeitől... Értékeld a témát: -----

#1501 Felhasználó inaktív   ghostbear 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 17. 13:24

Idézet: =Oli= - Dátum: 2005. nov. 17., csütörtök - 10:24

Nálam is a memória felé fordulnak. Akkor csak a hőmérő lehet a hibás! 'Kézrátéttel' :D nézd meg, nekem alig langyos a borda és a hőcsövek.

AirLAC: de tv-re van kötve... :omg: Volt egy 9800/9600-om is sokáig, 1× se volt ilyen...Ati se a régi már  :omg:

Nekem 9600xt, 9800se és x800gto is ha tv rá van dugva 50Hz-en indul vga kimenet. Ez régi ati "fícsör" ...sajnos
A lepényhal megy elöl, a remény hal meg utoljára

#1502 Felhasználó inaktív   ghostbear 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 17. 15:40

Basszus most nézem, ez a post 3x elment :omg:
Bocs...  :confused:
A lepényhal megy elöl, a remény hal meg utoljára

#1503 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 17. 15:44

Idézet: ghostbear - Dátum: 2005. nov. 17., csütörtök - 13:24

Nekem 9600xt, 9800se és x800gto is ha tv rá van dugva 50Hz-en indul vga kimenet. Ez régi ati "fícsör" ...sajnos

Akkor a TFT nem tudja megjeleníteni? :think:

#1504 Felhasználó inaktív   lkadar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 17. 22:09

Nos. Megneztem kezratetellel is. Amikor a SpeedFAN 63°C-ot mutat, megcsak nem is langyos a borda, nagyjabol szobahomersekletu....  :think:

#1505 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 18. 07:53

Idézet: lkadar - Dátum: 2005. nov. 17., csütörtök - 22:09

Nos. Megneztem kezratetellel is. Amikor a SpeedFAN 63°C-ot mutat, megcsak nem is langyos a borda, nagyjabol szobahomersekletu....  :think:

Akkor az jó. Szerintem. Ha az 63 fokos lenne, éreznéd a bordán, sőt az egész gép 'sugározná' a meleget. 

#1506 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 18. 08:01

Nem lehet, hogy russzul van feltéve az a borda? Akkor nem lenne csoda, hogy a borda langyos a proci meg meleg.
My photos

#1507 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 18. 08:04

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. nov. 18., péntek - 8:01

Nem lehet, hogy russzul van feltéve az a borda? Akkor nem lenne csoda, hogy a borda langyos a proci meg meleg.

Azt írta, hogy mindegyik 'karom' a helyén van...Én azért kitenném az asztalra, úgy jobban látszanak az ilyen dolgok...Az is igaz, hogy a régi XP-90-em csak 3 'karom' fogta, mikor először felraktuk(persze lanparty kellős közepén :D), és úgyis bőven jó volt...

#1508 Felhasználó inaktív   lkadar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 18. 10:27

Sziasztok!

Hat el tudjatok kepzelni, mennyiszer ellenoriztem mar ezeket. De az eg egy adta vilagon semmilyen problemat nem veltem felfedezni. A borda szepen felfekszik, rendesen van pasztazva, nem ertem :(. Azt hiszem, ki kell probalnom meg mas hutovel is, de nem akarok penzt kolteni ra... nam adtok kolcson egyet :D?

#1509 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 18. 10:30

Idézet: lkadar - Dátum: 2005. nov. 18., péntek - 11:27

Sziasztok!

Hat el tudjatok kepzelni, mennyiszer ellenoriztem mar ezeket. De az eg egy adta vilagon semmilyen problemat nem veltem felfedezni. A borda szepen felfekszik, rendesen van pasztazva, nem ertem :(. Azt hiszem, ki kell probalnom meg mas hutovel is, de nem akarok penzt kolteni ra... nam adtok kolcson egyet :D?

Egy kölcsön hűtővel is kederül ez, vagy vidd el a procid/hűtőd máshoz. Akkor kiderül, hogy a lapod mér-e hülyeséget.
Ez a tipikus próbálgatós dolog.
My photos

#1510 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 18. 15:55

Végre rájöttem, hogy az OTES fan csatira kötve a ventit már 6V is állítható, így azért mindjárt más :D
- Where are we going?
- Let's go find out.

#1511 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 20. 21:51

Hali!
Tesztelgetek mostanában, hátha az új lapban jobban megy a procim :)
A vcore és a ramfesz mellett még van egy csomó érték, amit lehet állítgatni, NF4 fesz, meg van még valami. A procinak elvileg 9*260 körül van vége. Ehhez kell a vcoreon kívül más feszt is emelni?
- Where are we going?
- Let's go find out.

#1512 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 08:18

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2005. nov. 20., vasárnap - 22:51

Hali!
A vcore és a ramfesz mellett még van egy csomó érték, amit lehet állítgatni, NF4 fesz, meg van még valami. A procinak elvileg 9*260 körül van vége. Ehhez kell a vcoreon kívül más feszt is emelni?

A procit az te is tudod hova állítsd. A chipnek egy picit adjál a biztonság kedvéért a HT-nek meg ha leosztottad 1000 alá akkor nem kell, ha fölötte van akkor az 1,25V-tól baja nem lesz.  :)

Ja és a ram időzítéseket célszerű kézzel beálligatni nem az auto-n hagyni. Tudod kicsit rémísztő elsőre, hogy mennyi minden állítható a rammal kapcsolatban, de ezen nagyban múlik a rendszer stabilitása, így megéri buzerálni.
My photos

#1513 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 10:59

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2005. nov. 20., vasárnap - 21:51

Hali!

Nekem megy 9×260-on feszemelés nélkül is.

Más:

Egy ideje sz*rakodik az IDE vinyókkal: a win 30-at számol mire elindul! Több vinyóval is ezt csinálja, a kábeleket cserélgettem, mindkét IDE csatornát kipróbáltam, nforce drivert cseréltem, stb... Van valakinek ötlete?

#1514 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 17:58

1.8as bios fine :)

"gyarilag" 1.7es volt benne... de ott 200at sem birtak a ramjaim auton. szerencsere itt nem pakolja ugy a timingokat es 1t command ratetel is tovabb megy - addig biztosan, amig nekem kell (@255 ddr333nal - a szinkront ugyse birna).

#1515 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 18:31

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. nov. 21., hétfő - 8:18

A procit az te is tudod hova állítsd. A chipnek egy picit adjál a biztonság kedvéért a HT-nek meg ha leosztottad 1000 alá akkor nem kell, ha fölötte van akkor az 1,25V-tól baja nem lesz.  :)

Ja és a ram időzítéseket célszerű kézzel beálligatni nem az auto-n hagyni. Tudod kicsit rémísztő elsőre, hogy mennyi minden állítható a rammal kapcsolatban, de ezen nagyban múlik a rendszer stabilitása, így megéri buzerálni.

HT 1000 alatt van, annak akkor nem adok. A ramoknál tényleg csak néztem, hogy mi van :) Ha sok időm lesz, nekiesek. Kösz  ;)
- Where are we going?
- Let's go find out.

#1516 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 08:41

Idézet: arn - Dátum: 2005. nov. 21., hétfő - 17:58

1.8as bios fine :)

"gyarilag" 1.7es volt benne... de ott 200at sem birtak a ramjaim auton. szerencsere itt nem pakolja ugy a timingokat es 1t command ratetel is tovabb megy - addig biztosan, amig nekem kell (@255 ddr333nal - a szinkront ugyse birna).

Nem nagyon szeretnék bios-t cserélni...akor meg más problémák jönnek elő - volt róla szó valamikor.  :)

#1517 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 08:48

tevedtem...

200as memteszt utan ugy voltam vele, majd a prime ugyis kidobja (szar shareware goldmemory). 20 orat ment, a 3dmark2k5 harom orat, egy csomot jatszottam. semmi... a goldmemory meg ket perc alatt hibakat dobalt.  :omg:

mindig jobb az alapoknal kezdeni. de igy meg sose jartam, hogy ha ennyire hibazik a ram, ennyire nem jon elo a gyakorlatban. ugyan nem neztem, de szvsz a memtest86 se dobott volna ki semmit.

#1518 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 10:41

Idézet: arn - Dátum: 2005. nov. 22., kedd - 9:48

tevedtem...

200as memteszt utan ugy voltam vele, majd a prime ugyis kidobja (szar shareware goldmemory). 20 orat ment, a 3dmark2k5 harom orat, egy csomot jatszottam. semmi... a goldmemory meg ket perc alatt hibakat dobalt.  :omg:

mindig jobb az alapoknal kezdeni. de igy meg sose jartam, hogy ha ennyire hibazik a ram, ennyire nem jon elo a gyakorlatban. ugyan nem neztem, de szvsz a memtest86 se dobott volna ki semmit.

Nem lehet régi verziós a gold memory-d, és azért hibázik? Nekem ez volt memtest86-al, hogy kapásból hibát vágott ki, holott a rendszer rendben ment. Majd kerestem újabbat és azzal már rendben futottak a tesztek. A64 támogatás kellene ezekhez a progokhoz is?  :confused:
My photos

#1519 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 12:23

de ha tuning nelkul rendesen megy... akkor a hwben van a hiba. szamomra csak azaz elfogadhato tuning, ha pontosan ugyanugy mukodik.

#1520 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 14:06

Idézet: arn - Dátum: 2005. nov. 22., kedd - 13:23

de ha tuning nelkul rendesen megy... akkor a hwben van a hiba. szamomra csak azaz elfogadhato tuning, ha pontosan ugyanugy mukodik.

Ohhh akkor nem olvastam figyelmesen.  :omg:  Azt hittem, hogy alapon minden rendben van sehol semmi hiba, és szintén alapon egyedül a goldmem hibázik.

Abban teljesen egyetértek, hogy a tuning akkor tuning, ha ugyanolyan stabil a rendszer mint alapon.
My photos

Téma megosztása:

• (97 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.