HWSW Informatikai Kerekasztal: Abit AN8-SLI, AN8 Ultra, AN8 V2.0 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (97 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Abit AN8-SLI, AN8 Ultra, AN8 V2.0 új nf4 lapcsalád az abit mérnökeitől... Értékeld a témát: -----

#1541 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 25. 21:43

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 19:41

Szerintem sehogy.

Amikor először megláttam néztem is hülyén, hogy mi a fütyim van a gépre dugva, ami leválasztható... körbenéztem sehol egy pendirve az a helyén az asztalon pihen. Én marha csak napokkal később esett le, hogy miért van ott.  :omg:  :D

ha engedélyezve van az inaktív ikonok elrejtése, akkor be lehet állítani minden ikonra külön, hogy mi az ami mindig rejtve legyen vagy mindig látszódjon.

ha ki van kapcsolva az automatikus elrejtés (mint nálam), akkor nem megoldható. legalábbis állítgatással. valszeg vmi service kiiktatással menne a dolog.

nekem is lenne egy kérdésem:
Hitachi T7K250 vinyóm van, ami elvileg SATA2-es. a windowsos SATA driver pedig SATA1- 1.5G-ben hajtja. nem mintha lenne bármi jelentősége, de feltűnt, és se driverben, sem biosban sem a hdd-n nem láttam ilyen állítási lehetőséget

#1542 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 26. 17:28

Idézet: vipisrac - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 22:43

ha engedélyezve van az inaktív ikonok elrejtése, akkor be lehet állítani minden ikonra külön, hogy mi az ami mindig rejtve legyen vagy mindig látszódjon.

ha ki van kapcsolva az automatikus elrejtés (mint nálam), akkor nem megoldható. legalábbis állítgatással. valszeg vmi service kiiktatással menne a dolog.

Hitachi T7K250 vinyóm van, ami elvileg SATA2-es. a windowsos SATA driver pedig SATA1- 1.5G-ben hajtja. nem mintha lenne bármi jelentősége, de feltűnt, és se driverben, sem biosban sem a hdd-n nem láttam ilyen állítási lehetőséget

Nekem még nincs sata2-es vinyóm feltételezem ezért nem aktív a választás lehetősége, de szerintem itt kéne állítani.

Ha kiveszed a let bios select transfer mod-ból a pipát, akkor máris tudsz választani. Nekem pio, vagy sata1 van mint választás az oka egyértelmű. Nálad itt szerepelnie kéne a sata II-nek, ha a vinyód olyan.

Csatolt képek:

• Csatolt kép: post-10-1133022524.jpg

My photos

#1543 Felhasználó inaktív   AiRLAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 26. 20:38

Idézet: vipisrac - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 21:43

Hitachi Feature Tool-lal állítsd át SATA2-re, gyárilag SATA1-re van állítva. Így már látni fogja 3G-snek, meg az NCQ-t is be tudod kapcsolni. Érdemes, mert érezhetően gyorsabb lesz.
Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal.

#1544 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 26. 21:01

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. nov. 26., szombat - 17:28

Nekem még nincs sata2-es vinyóm feltételezem ezért nem aktív a választás lehetősége, de szerintem itt kéne állítani.

Ha kiveszed a let bios select transfer mod-ból a pipát, akkor máris tudsz választani. Nekem pio, vagy sata1 van mint választás az oka egyértelmű. Nálad itt szerepelnie kéne a sata II-nek, ha a vinyód olyan.

itt sem ment az állítás.

Idézet

...se driverben, sem biosban sem a hdd-n nem láttam ilyen állítási lehetőséget...

a driveres részt éppen erre értettem. a bios, hdd jumper meg ugye egyértelmű. ott sincs semmi állítási lehetőség.

Idézet: AiRLAC - Dátum: 2005. nov. 26., szombat - 20:38

Hitachi Feature Tool-lal állítsd át SATA2-re, gyárilag SATA1-re van állítva. Így már látni fogja 3G-snek, meg az NCQ-t is be tudod kapcsolni. Érdemes, mert érezhetően gyorsabb lesz.

hm, ez érdekes!
létezik ilyen tool, amivel a hdd-n át lehet állítani vmit, amire máshogyan nincs lehetőség?
ez nem jutott volna eszembe... minimum egy jumpert vártam volna erre, mint más hdd-ken.

majd kipróbálom!

viszont a 1.5G ellenére az NCQ be van pipálva most is alapból. szvsz annak nem feltétele a 3G.

kösz a tippeket!

Szerkesztette: vipisrac 2005. 11. 26. 21:01 -kor

#1545 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 28. 13:11

Idézet: vipisrac - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 22:43

hat az lofutty... raadasul ha pendrv van a gepben, akkor is ugyanarra az ikonra nyomja.  :omg:

majd megszokom.

masik: ez a "hangkartya" jo nagy shit... pl az 5.1et sem tudtam beallitani a 6 csatis zalmanon, mert a melyet meg a centert is balra nyomta (csak az egyik oldalon szol).

harmadik: az emu melle nem tudtam berakni az emut, mert a vidkartyahuto felett alig marad hely, es elkezd suviteni a huto, mellekesen vagy 10 fokot emelkedik a homerseklet.

nem tudom hogyan oldjam meg ezt a hangkartyas mizeriat... lehet johet a tavalyi terv, hogy veszek egy kulso sztereo atalakitot.

#1546 Felhasználó inaktív   iljicSke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 30. 08:19

AN8 Ultra-hoz valaki próbálta már a 19-es BIOS-t ?
I cry, when Angels deserve to die

Az Everesttől Zanzibárig

6121m

#1547 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 30. 10:09

ha az a legujabb, nekem az van fenn

#1548 Felhasználó inaktív   HellWolf 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 03. 22:39

Sziasztok!

Az mitől van, hogy bedugok egy pendrive-ot(USB 2.0) erre kiírja, hogy ez az eszköz nagyobb sebességre is képes. Kattintok a buborékra, hogy felhozzon egy listát, ott pedig kiírja, hogy nincs nagysebességű vezérlőm. XP SP2 van fenn!
Úgy tudom és olvastam is fenntebb, SP2höz nem kell semmi driver. De akkor most mi van?

#1549 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 10:57

Idézet: HellWolf - Dátum: 2005. dec. 3., szombat - 23:39

Sziasztok!

Az mitől van, hogy bedugok egy pendrive-ot(USB 2.0) erre kiírja, hogy ez az eszköz nagyobb sebességre is képes. Kattintok a buborékra, hogy felhozzon egy listát, ott pedig kiírja, hogy nincs nagysebességű vezérlőm. XP SP2 van fenn!
Úgy tudom és olvastam is fenntebb, SP2höz nem kell semmi driver. De akkor most mi van?

Az sp1 is fent van és utána jött az sp2? Mert az usb2 kezelést az sp1 hozta meg önmagában meg az sp2 nem tartalmazza az sp1-et, kivéve ha a win eleve sp2 integrated.
My photos

#1550 Felhasználó inaktív   HellWolf 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 05. 19:37

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 9:57

Az sp1 is fent van és utána jött az sp2? Mert az usb2 kezelést az sp1 hozta meg önmagában meg az sp2 nem tartalmazza az sp1-et, kivéve ha a win eleve sp2 integrated.

Alapból SP2-es XP van fennt!
Egyébként megoldódott. Próbálkoztam azzal, hogy eltávolít majd újraindít, de nem segített. Aztán egy bekapcsoláskor kiírta, hogy új hardware-t talált :) Fel is rakta szépen és megy is.
Azért köszönöm!

#1551 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 21:40

Idézek egy másik topicból, ott már elsírtam magam:

'2 Maxtor vinyóm(aláírás) van. Az alaplap megvétele óta szopok vele, sorozatosan nem ismeri fel őket: újraindításkor 10-ből 7-szer, sima indításnál jobb, 10-ből háromszor...  Qrva idegesítő elmondhatom(és most nagyon finoman fogalmaztam), hiába altkontortoldelezek, 10-ből 9-szer úgy se ismeri fel, csak ki-bekapcsra..és ne gyertek azzal, hogy maxtor meg stb...Akkor a másik: az elején 9×260-on használtam alapfeszen, mostanában simán alapon vagy 9×220-on. Lanparty-n gondoltam visszatolom, hadd pörögjön, persze fagyott össze-vissza...most meg minden indításnál azt írja ki, hogy 'System is running safe mode, please enter bios or F1' mondanom se kell beléptem a qrva bios-ba, nem javult, cmos reset kell... Páromnak kellett volna a gép, persze nem indult el ez a f*s..Röhej...A ventiszabályzás nem működik, az már csak egy apróság...' s

Az lenne a kérdésem, hogy win alól lehet-e bios-t frissítani, ha nem hogyan kell, mert hallottam, vhogy a floppy-val kell sz*rakodni, de sose csináltam  :rolleyes:

Ha a frissítés se old meg MINDEN problémát, nézek vmi normális alaplapot...

#1552 Felhasználó inaktív   kalman83 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 22:38

Idézet: =Oli= - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 22:40

'2 Maxtor vinyóm(aláírás) van. Az alaplap megvétele óta szopok vele, sorozatosan nem ismeri fel őket: újraindításkor 10-ből 7-szer, sima indításnál jobb, 10-ből háromszor...  Qrva idegesítő elmondhatom(és most nagyon finoman fogalmaztam), hiába altkontortoldelezek, 10-ből 9-szer úgy se ismeri fel, csak ki-bekapcsra..és ne gyertek azzal, hogy maxtor meg stb...Akkor a másik: az elején 9×260-on használtam alapfeszen, mostanában simán alapon vagy 9×220-on. Lanparty-n gondoltam visszatolom, hadd pörögjön, persze fagyott össze-vissza...most meg minden indításnál azt írja ki, hogy 'System is running safe mode, please enter bios or F1' mondanom se kell beléptem a qrva bios-ba, nem javult, cmos reset kell... Páromnak kellett volna a gép, persze nem indult el ez a f*s..Röhej...A ventiszabályzás nem működik, az már csak egy apróság...' s

Az lenne a kérdésem, hogy win alól lehet-e bios-t frissítani, ha nem hogyan kell, mert hallottam, vhogy a floppy-val kell sz*rakodni, de sose csináltam  :rolleyes:

még anno én is irtam hogy az asusban jobb volta  tuning :( de val kell valami más deszka is nekem  majd nézek valami faxát :D
Gigabyte GA-965p-DS-4 , Core 2 Duo 6300 , 2x 1 GB ddr2 800Mhz , msi 7600GT, 400w NORTHQ 4775, SAMSUNG 940B , SilverStone Temjin 02 ,  Logitech Z5500digital , Logitech G-7 , SAITEK CYBORG EVO

#1553 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 22:51

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 10:57

Én úgy tudom, hogy minden újabb javítócsomag, ami Service Pack-ként jön ki, tartalmazza az előzőekben eszközölt javításokat. Tehát egy SP2 javítócsomaggal egy sima XP teljesen USB2.0 kompatibilis lesz. :)

Szerkesztette: Omega 2005. 12. 05. 22:52 -kor

#1554 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 06. 08:11

Idézet: kalman83 - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 22:38

még anno én is irtam hogy az asusban jobb volta  tuning :( de val kell valami más deszka is nekem  majd nézek valami faxát :D

Tököm se érdekli a tuning, ha minden más jó lenne... :rolleyes: Mondom teszek fel bios-t, utána majd kiderül...sajnálnám a vörös háttérvilágítást  :rolleyes:  :D Ha valaki kb lírná, hogy kell biost frissíteni örök hálám üldözné  :respect:  :respect:  :D

#1555 Felhasználó inaktív   iljicSke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 06. 08:34

Idézet: =Oli= - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 21:40

Ez volt nekem is ! Állíts be késleltetett winyófelismerést, nálam 6 sec a limit ez alatt nem ismeri fel őket, 6 vagy több másodperc késleltetéssel viszont elindul.

Más okok miatt viszont én is egy trágya alaplapnak tartom és kár hoyg nem ASUS-t vettem ($). :(

Az Everesttől Zanzibárig

6121m

#1556 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 06. 08:52

Idézet: iljicSke - Dátum: 2005. dec. 6., kedd - 8:34

Ez volt nekem is ! Állíts be késleltetett winyófelismerést, nálam 6 sec a limit ez alatt nem ismeri fel őket, 6 vagy több másodperc késleltetéssel viszont elindul.

Más okok miatt viszont én is egy trágya alaplapnak tartom és kár hoyg nem ASUS-t vettem ($). :(

Ezt a bios-ba lehet állítani? Este megnézem...Win telepítésnél nagyon kellemes tud lenni, a csomó restartolás, és a vinyóknak se jó az állandó ki-be kapcsolás  :( Itt tartunk 2005(már 2006 lassan)-ben  :omg:  :omg:  :omg:

#1557 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 06. 12:26

nekem sose volt ilyen gondom vele... win alol lehet biost frissiteni.

a gyari cdn adjak hozza.

#1558 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 06. 12:29

Idézet: arn - Dátum: 2005. dec. 6., kedd - 12:26

nekem sose volt ilyen gondom vele... win alol lehet biost frissiteni.

a gyari cdn adjak hozza.

Ok, kösz, este beszámolok a fejleményekről.

#1559 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 06. 21:11

Na itt vagyok, feltettem az új bios-t:

Ventiszabályzás semmit se változott... :down:

Tuning megy eddig... :up:

Vinyófelismerés  :down: Beállítottam a késleltetett felismerést, egyszer a dvd-t nem ismerte fel...utána felismerte az egyik vinyót, majd 'detecting ide drives'... és vár és vár és semmi... :down:

Most nézem, a led '17'-et ír ki, ami nincs is a leírásban, csak '16' és '18'  :think:

Feltettem ugye az Uguru nevű progit,így indul: első hibaüzi: '????????' leokézom, utána: Can't create tray icon' ezt is leokézom és végül is elindul mind a négy progi, szépen ki is fagytak, FSB állítás közben...

Még próbálkozok.... :confused:

#1560 Felhasználó inaktív   iljicSke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 07. 02:06

Idézet: =Oli= - Dátum: 2005. dec. 6., kedd - 21:11

Na itt vagyok, feltettem az új bios-t:

Ventiszabályzás semmit se változott... :down:

Tuning megy eddig... :up:

Vinyófelismerés  :down: Beállítottam a késleltetett felismerést, egyszer a dvd-t nem ismerte fel...utána felismerte az egyik vinyót, majd 'detecting ide drives'... és vár és vár és semmi... :down:

Most nézem, a led '17'-et ír ki, ami nincs is a leírásban, csak '16' és '18'  :think:

Feltettem ugye az Uguru nevű progit,így indul: első hibaüzi: '????????' leokézom, utána: Can't create tray icon' ezt is leokézom és végül is elindul mind a négy progi, szépen ki is fagytak, FSB állítás közben...

Még próbálkozok.... :confused:

Én azt szeretem amikor elkezd üvölteni hogy megállt a northbridge venti !! (mivel passzív hűtésü gyárilag...)

Az Everesttől Zanzibárig

6121m

Téma megosztása:

• (97 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80