Abit AN8-SLI, AN8 Ultra, AN8 V2.0 új nf4 lapcsalád az abit mérnökeitől...
Elküldve: 2005. 09. 10. 12:33
Elküldve: 2005. 09. 10. 12:43
Idézet: Dabsol - Dátum: 2005. szept. 10., szombat - 13:33
Ha jól emlékszemakkor igen. Legalábbis a könyvében mintha olvastam volna.
Elküldve: 2005. 09. 10. 12:56
Idézet: DViD - Dátum: 2005. szept. 10., szombat - 12:03
MArpedig annyi korul szoktak lenni... Majd meg hatarozok... De azert thx...
OFF: Most neztem meg az avatarod nagyban...
DViD szvsz nem drága. a többi olcsóbb az
a) nem kapható
b) nem működik
What do stars do? They shine.(Yvaine)
Elküldve: 2005. 09. 10. 13:36
Idézet: DViD - Dátum: 2005. szept. 9., péntek - 23:01
Amugy kompresszor, kepzelj el egy hutot...
Miert, nem jok?
Abit AN8 Ultra, AMD Athlon64 3500+ Venice, 2x512 Mb Kingston 400 Mhz,Gigabybte 7300GS passziv vga, 120GB IBM/Hitachi vinyo, LG 4120b DVD iro, 19" Samsung SyncMaster 193P+ TFT, Terratec 400 TV Tuner, 420W Chieftec...
Elküldve: 2005. 09. 10. 14:49
Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. szept. 10., szombat - 13:56
a) nem kapható
b) nem működik
Tudom, hogy relatíve nem drága, de az én pénztárcámhoz mérten az. Nagy vonalakban ezt feljebb is említettem...
Akkor már inkább 2* annyi, és legfeljebb nem lesz szinkron tuningnál. Hűha.
Elküldve: 2005. 09. 10. 16:17
vadi zsír új AN8 Ultra lapom van, de nem indul.
Megáll a 04 jelzésnél, de nem találok rá magyarázatot az Abit honlapjain.
Rádugtam egy szpíkert, hosszú hang, hosszú szünetekkel. Ez tápegységet szokott jelenteni, nem? Csakhogy tápteszter szerint jó, és átvittem a tápot a szomszédhoz (NF8-as Abit), és ott megy vele a gép.
Van ötletetek?
CMOS clear nem segített...
HELP ME!
Elküldve: 2005. 09. 10. 16:38
Idézet: mckay - Dátum: 2005. szept. 10., szombat - 17:17
vadi zsír új AN8 Ultra lapom van, de nem indul.
Megáll a 04 jelzésnél, de nem találok rá magyarázatot az Abit honlapjain.
Rádugtam egy szpíkert, hosszú hang, hosszú szünetekkel. Ez tápegységet szokott jelenteni, nem? Csakhogy tápteszter szerint jó, és átvittem a tápot a szomszédhoz (NF8-as Abit), és ott megy vele a gép.
Van ötletetek?
CMOS clear nem segített...
HELP ME!
Nem a memóriát sípolja le???
Elküldve: 2005. 09. 10. 16:46
Idézet: rulla - Dátum: 2005. szept. 8., csütörtök - 17:55

Ez az Arctic Cooling Freezer 64.
2200 fordulat? Nagyon baba!
Ilyet veszek.
Én is ilyet fogok. Mennyiért veszed?
Elküldve: 2005. 09. 10. 17:36
Idézet: spacer - Dátum: 2005. szept. 10., szombat - 17:38
Haver hozta gépét, hogy ugyanez a baja. Csak ez sima AN8. A C1 és 04 kódokat felváltva jelzi. Google találata alapján memória hibát jelez. 1 darab nanya ram van benne, de próbálták már samsunggal is. Úgy emlékszem a newcastle magos procik rosszul kezelték a 400as ramokat, de ennyire, hogy el se induljon vele?
Elküldve: 2005. 09. 10. 18:50
Idézet: spacer - Dátum: 2005. szept. 10., szombat - 13:43
Nálam most 1 memóval megy, mert a párja a boltban van garizni.
-->KONFIG<--
Logitech G25 Wheel
www.rallysimfans.hu
My photos
Elküldve: 2005. 09. 10. 19:19
Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. szept. 10., szombat - 19:50
De hülye vagyok.
Elküldve: 2005. 09. 10. 20:01
Éppen játszottam, amikor egyszercsak kikapcsolt a gép.
Nem indul újra, csak egy pillanatra próbál meg bekapcsolni, és bizonyos időnként tompán sípol egy hosszút majd egy rövidet.
Az alaplapi Post Code a 8.3.-nál megáll, ami: "ATX power supply ready".
Kiszedtem mindent, majd vissza a proci + hűtő, mem, VGA. Hogy ha berakom a VGA-t is, akkor már nem indul el, ha nincs bent, akkor elindul, keresve a videokártyát, és sípol.
Az egyik PCI slotba beraktam egy S3Trio64V-t, ezzel elindul, bár így nem a legjobb, pl. az UT2004 csak legfeljebb 1024*768,8-bit@60Hz-en megy.
A VGA egy Inno3D 6600GT PCI-ex, SLI 128MB, eddig semmi baja nem volt. Kiszedtem a lapot a házból, hátha egy csavar vagy valami zárlatot okoz, de nem, ha visszarakom a kártyát a PCI Express slotba, akkor nem indul el.
Szerintetek alaplap vagy VGA? (nemsokára ki lesz persze próbálva)
Elküldve: 2005. 09. 10. 20:36
Idézet: rulla - Dátum: 2005. szept. 10., szombat - 21:01
Nem indul újra, csak egy pillanatra próbál meg bekapcsolni, és bizonyos időnként tompán sípol egy hosszút majd egy rövidet.
Kiszedtem mindent, majd vissza a proci + hűtő, mem, VGA. Hogy ha berakom a VGA-t is, akkor már nem indul el, ha nincs bent, akkor elindul, keresve a videokártyát, és sípol.
Az egyik PCI slotba beraktam egy S3Trio64V-t, ezzel elindul, bár így nem a legjobb, pl. az UT2004 csak legfeljebb 1024*768,8-bit@60Hz-en megy.
A VGA egy Inno3D 6600GT PCI-ex, SLI 128MB, eddig semmi baja nem volt. Kiszedtem a lapot a házból, hátha egy csavar vagy valami zárlatot okoz, de nem, ha visszarakom a kártyát a PCI Express slotba, akkor nem indul el.
Szerintem egyértelműen VGA hiba. De ez csak próba alapján derül majd ki...
Elküldve: 2005. 09. 10. 22:21
Idézet: spacer - Dátum: 2005. szept. 10., szombat - 15:38
Szvsz nem.
Kingston ram van benne,
de próbáltam Infenion-nal is.
Egy oldalas és két oldalas modulok.
Meg külön-külön és együtt is. Nem használ.
Állandóan POST CODE 0.4.,
meg a hosszú sípolás.
Most akkor szarok az Abit lapok?
(Az utolsó kettő általam szerelt Abit lapos gépből az egyik szintén alaplap hibás volt, ráadásul az rejtett hiba volt, a déli híd környékén rakoncátlankodott, kénytelen voltam cseréltetni...)
Mit lehet csinálni ezzel a Post code-dal?
Szerkesztette: mckay 2005. 09. 10. 22:22 -kor
Elküldve: 2005. 09. 10. 22:36
Elküldve: 2005. 09. 10. 23:50
Idézet: mckay - Dátum: 2005. szept. 10., szombat - 22:21
Kingston ram van benne,
de próbáltam Infenion-nal is.
Egy oldalas és két oldalas modulok.
Meg külön-külön és együtt is. Nem használ.
Állandóan POST CODE 0.4.,
meg a hosszú sípolás.
Most akkor szarok az Abit lapok?
(Az utolsó kettő általam szerelt Abit lapos gépből az egyik szintén alaplap hibás volt, ráadásul az rejtett hiba volt, a déli híd környékén rakoncátlankodott, kénytelen voltam cseréltetni...)
Mit lehet csinálni ezzel a Post code-dal?
Idézet
További POSt CODE 04 ömlengés az abitusa.com fórunán:
Idézet
--------------------------------------------------------------------------------
For all those who are experiencing Post Code 0.4.
The (stable) KV8 pro which I just tried to add another stick of RAM to gave me the Post Code 0.4 the next time I tried to boot it. After much reading and searching this forum I found a post which indirectly talked about motherboard's flexing. If resetting the BIOS does not fix the problem for you, pull the motherboard out and set it on a firm static free surface. Pull out all the RAM and loosen the screws on your heat sink a bit. (The goal is to attach the HS, not crank tighten the screws until your arms get sore from the effort.) Then reinsert the RAM. The flex in the MOBO (especially on KV8s) prevents the RAM from seating properly giving the 0.4 Post Code. Seems to me that the flex can come from initially overtorquing the HS mounting screws or from the flex of putting another stick of RAM in the board.
Pulling the MOBO is a pain, but nearly as bad as the RMA process.
I hope this post helps someone out there.
megfejtés. az abit megin szar, tescogazdaságos lapokat gyárt. teendők:
1) lapot kiszereled a gépből előtte kiemeled a RAM modulokat.
2) ráteszed egy antisztatikus sík felületre, aminek van keménysége.
3) gondosan beilleszted a ram modulokat, ütközésig, a pöckök feljönnek és jól érezhetően a modul bekattan a helyére
4) provizórikusan berakod a VGA-t
5) először kikapcsolod a tápot. rádugod a lapra tápcsatikat majd bekapcsolod a tápot.
6) csavarhúzval rövid időre rövídre zárod a FPIO csatlakozó soron a pwr tüskéket. POST kód kiíró mellett van felső tüskesor POST kód kiírótól számolt 3. és 4. tüske
7) imátkozol és jó lesz
Az a baj, hogy túl rugalmas a lap (szar anyagból kéeszül) és ezért nehéz a becsavarozott lapba szabályosan bedugni a modulokat. megj: ezt nem én mondom, hanem az okosok.
Egyébként nem ok nélküli, hogy évek óta kerülöm az abitokat hacsak lehet...
Szerkesztette: SFIJ 2005. 09. 10. 23:59 -kor
What do stars do? They shine.(Yvaine)
Elküldve: 2005. 09. 11. 06:40
Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. szept. 10., szombat - 22:50
További POSt CODE 04 ömlengés az abitusa.com fórunán:
megfejtés. az abit megin szar, tescogazdaságos lapokat gyárt. teendők:
1) lapot kiszereled a gépből előtte kiemeled a RAM modulokat.
2) ráteszed egy antisztatikus sík felületre, aminek van keménysége.
3) gondosan beilleszted a ram modulokat, ütközésig, a pöckök feljönnek és jól érezhetően a modul bekattan a helyére
4) provizórikusan berakod a VGA-t
5) először kikapcsolod a tápot. rádugod a lapra tápcsatikat majd bekapcsolod a tápot.
6) csavarhúzval rövid időre rövídre zárod a FPIO csatlakozó soron a pwr tüskéket. POST kód kiíró mellett van felső tüskesor POST kód kiírótól számolt 3. és 4. tüske
7) imátkozol és jó lesz
Az a baj, hogy túl rugalmas a lap (szar anyagból kéeszül) és ezért nehéz a becsavarozott lapba szabályosan bedugni a modulokat. megj: ezt nem én mondom, hanem az okosok.
Egyébként nem ok nélküli, hogy évek óta kerülöm az abitokat hacsak lehet...
Na menten kipróbálom.
És köszönöm a kutakodást, én tényleg "gugltem" a témára, de nem találtam.
Ja, és külön köszi a step by step leírást, hogyan indítsak el alaplapot az asztalon!
Tényleg tetszik.
Na bütykölök (és imádkozom).
(Ja, én is jártam már így Abit-tal, cirka egy éve, de akkor a házra fogtam: vetemedik benne a lap. Meg tapasztaltam ezt MSI-vel is. Asus? Összeszámoltam most gyorsan: kicsiny körömben 2 is akadt a múlt évben, amelyik túl hamar megadta magát.)
Elküldve: 2005. 09. 11. 07:30
Annyi a különbség, hogy könnyebb leállítani: egy kicsit hozzáérek (picit meglököm, nagyon kicsit felemelem a sarkát), és máris fesz levesz, megáll.
Nem túl bizalomgerjesztő.
Asszem visszaviszem.
Elküldve: 2005. 09. 11. 07:40
Most elindult: még egy utsó próbálkozás erejéig szinte tök kilazítottam a proci hűtését, így elindul. Franc ezekbe a 70 dekás coolerekbe!
SFIJ,
köszi a segítséget!!!
Elküldve: 2005. 09. 11. 08:50
Idézet: rulla - Dátum: 2005. szept. 10., szombat - 20:01
Haliho!
Szvsz ez tap hiba. Elnezve a knfigod, az a Chieftech 410W nem jo neked, kiszaradoban vannak a kondik, szerintem. Nem a legjobb szeria volt ez a tap. Probald ki esetleg egy masik tappal.
Udv.: lkadar.

Súgó
A téma zárva.