HWSW Informatikai Kerekasztal: MSFT vs SCEI - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MSFT vs SCEI specialnak igaza van, tényleg ide való Értékeld a témát: -----

#2501 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 14. 18:46

Idézet: Laa-Yosh - Dátum: 2008. dec. 14., vasárnap - 16:56

És ugye a Wii2-nél a Nintendónak meglesznek az erőforrásai a hardver fejlesztéséhez

A Nintendonak a Wii elott is meg voltak az eroforrasai ehhez (tobb milliard dollarral rendelkeztek mar akkor is), megse leptek sajna semmit.

#2502 Felhasználó inaktív   Waldi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 14. 19:56

Idézet: Yorg - Dátum: 2008. dec. 14., vasárnap - 13:21

A "lowend" konzol jelenleg kb. annyiba kerül, mint az egyik "highend".

Ja, de a Wii-t az ugribugri adja el. Es minek csokkentenenek arat, ha ezen az aron foldbe dongolik az ellenfelet.
A GPU addon ertelme eppen az lenne, hogy ha a casual gamer rajon, hogy hardcore jatekkal akar jatszani akkor upgradelheti a konzoljat. Ha a ket GPU kompatibilis, akkor az egyik SD-ben a masik HD-ben tudja futtatni ugyan azt a jatekot, max a low-en nem tud mellette fizikai gyorsitast, stb.
Az SD felbontast meg legalabb 1 vagy inkabb 2 generacioig nem lehet kiiktatni, mert on tokon szuras lenne a piac tulnyomo reszet figyelem nelkul hagyni. (Hacsak nem a HD-t downscale-zi valaki) Akkor meg muszaj 3 felbontasra optimalizalni.

#2503 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 14. 20:07

Kisebb felbontasra most sem optimalizalnak, minek is tennek...

#2504 Felhasználó inaktív   Yorg 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 14. 20:15

Gratulálok, Waldi, feltaláltad a PC-t!

#2505 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 14. 21:17

Idézet: max-pain - Dátum: 2008. dec. 14., vasárnap - 21:07

Kisebb felbontasra most sem optimalizalnak, minek is tennek...

Ja, ezert nem tudom elolvasni a telefon feliratait GTA IV-ben a sima tv-n. :D
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#2506 Felhasználó inaktív   Waldi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 14. 21:19

Idézet: Yorg - Dátum: 2008. dec. 14., vasárnap - 20:15

Gratulálok, Waldi, feltaláltad a PC-t!

Azert meg 2 db csont kompatibilis, csak teljesitmenyben kulonbozo platform meg nem a PC-s fejlesztes dzsungele. Egy Xbox360, PS3, Wii portolashoz kepes lenyegeben semmi.
Viszont az alapgep olcson gyarthato, a highend verzio is viszonylag olcso, hiszen minden csont ugyan az, csak a videokartya es/vagy a HDD ami plusz.
Es a hardcore jatekosok miatti extra veszteseg nem teritodik szet a teljes eladasra.

#2507 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 14. 21:49

Idézet: Waldi - Dátum: 2008. dec. 14., vasárnap - 21:19

Azert meg 2 db csont kompatibilis, csak teljesitmenyben kulonbozo platform meg nem a PC-s fejlesztes dzsungele. Egy Xbox360, PS3, Wii portolashoz kepes lenyegeben semmi.
Viszont az alapgep olcson gyarthato, a highend verzio is viszonylag olcso, hiszen minden csont ugyan az, csak a videokartya es/vagy a HDD ami plusz.
Es a hardcore jatekosok miatti extra veszteseg nem teritodik szet a teljes eladasra.

De megis minek? A hardcore kozonseg se nagyon akar draga gepet venni, viszont a casual reteg hajlando 200 dollartol tobbet kolteni ra. Egy 299 dolcsis gep boven eleg.

#2508 Felhasználó inaktív   Waldi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 14. 22:18

Idézet: max-pain - Dátum: 2008. dec. 14., vasárnap - 21:49

De megis minek? A hardcore kozonseg se nagyon akar draga gepet venni, viszont a casual reteg hajlando 200 dollartol tobbet kolteni ra. Egy 299 dolcsis gep boven eleg.

De hamar a megjeleneskor szarabb a grafikaja mint az aktualis PC-nek, akkor mi lesz itt 5-6 ev mulva?
A casual reteg Wiimote nelkul is kiadna 299 USD-t?

#2509 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 14. 22:31

Idézet: Waldi - Dátum: 2008. dec. 14., vasárnap - 22:18

De hamar a megjeleneskor szarabb a grafikaja mint az aktualis PC-nek, akkor mi lesz itt 5-6 ev mulva?
A casual reteg Wiimote nelkul is kiadna 299 USD-t?

Kinem szarja le a PC-t? Az elozo generaciotol jobb legyen a grafika, ez meglesz.
Nyilvan valamilyen ujszeru es innovativ dolog kell majd, hogy eladhato legyen annak a retegnek is.

#2510 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 12. 14. 22:45

Idézet: max-pain - Dátum: 2008. dec. 14., vasárnap - 21:49

Hmm...először is ez egy alapvető kérdés, jó észrevétel. Ugyanakkor úgy emlékszem, ez a bűvös határ 200 dollár volt eddig, a Wii azonban elég jól bebizonyította, hogy ennél drágábban is el lehet adni, és hát ugye EU-ban is jóval drágább az euró.

Egyébként szerintem az Apple is önmagában bebizonyította már rég, hogy ezek az árküszöbök feljebb tolhatóak: iPod, iPhone. Vagy ott vannak az LCD/plazma vs. CRT -- sokkal magasabbak lettek az ASP-k a lapostévés korszakban.

Ezzel nem azt akarom mondai, hogy az ár nem számít, nagyon is számít, de az ár-eladások görbe feljebb tolható (a jelenlegi konzolok közel sem ugyanazon a görbéken mozognak egyébként sem, ez látványos).

A low-end vs. high-end konzol végeredményben most is megvan az átfedő generációk révén, ami jelenleg egy csak mellékhatás. Miért ne lehetne ebből koncepciót csinálni? Nem szinkron ciklusra gondoltam egyébként (akkor persze miért nem írtam, jogos), és végeredményben miben különbözik ez attól, hogy van Wii és DS, vagy PS3 és PSP? De persze azt sem állítom, hogy minden részletét átgondoltam.:)

#2511 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 12. 14. 22:46

Idézet: max-pain - Dátum: 2008. dec. 14., vasárnap - 22:31

Kinem szarja le a PC-t?

azért  nem árt arcozási szempontból, ha üti azt, amit a legtöbb ember képes produkálni otthon. nyilván, hogy egy 2000 dolláros konfigurációval tök felesleges versenyezni.

#2512 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 14. 23:55

Hát a GTA4 meg pár hasonló PC konverzió óta szerintem minden gamernek megingott a hite az asztali gépében...
LY

#2513 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 15. 12:57

Idézet: special - Dátum: 2008. dec. 14., vasárnap - 22:45

Hmm...először is ez egy alapvető kérdés, jó észrevétel. Ugyanakkor úgy emlékszem, ez a bűvös határ 200 dollár volt eddig, a Wii azonban elég jól bebizonyította, hogy ennél drágábban is el lehet adni, és hát ugye EU-ban is jóval drágább az euró.

Nincs igazabol ilyen buvos hatar. Eleve a legtobb sikeres konzol 200 dollar alatt indult, talan a PS1 volt korabban az egyetlrn aminek az eladasai tenyleg a 200 dollaros arcsokkentes utan indultak be. Viszont a PS2 mar 299 dolcsiert is jol fogyott, masfel evig nem is volt arcsokkentes. Ettol fuggetlenul szerintem is egy komoly lelektani hatar a 200 dollaros ar, de ha valami erdekli az embereket (Wii) vagy egy nagyon sikeres gep utoda (PS2), akkor ettol magasabb ar nem gond (nyilvan nem sokkal magasabb).

Idézet

A low-end vs. high-end konzol végeredményben most is megvan az átfedő generációk révén, ami jelenleg egy csak mellékhatás. Miért ne lehetne ebből koncepciót csinálni? Nem szinkron ciklusra gondoltam egyébként (akkor persze miért nem írtam, jogos), és végeredményben miben különbözik ez attól, hogy van Wii és DS, vagy PS3 és PSP? De persze azt sem állítom, hogy minden részletét átgondoltam.:)

Szerintem akkor is rossz koncepcio lenne ez (mindenki szamara). Asztali es handheld gepeket meg nem is ertem hogy keversz itt egybe:)

#2514 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 15. 13:00

Idézet: special - Dátum: 2008. dec. 14., vasárnap - 22:46

azért  nem árt arcozási szempontból, ha üti azt, amit a legtöbb ember képes produkálni otthon. nyilván, hogy egy 2000 dolláros konfigurációval tök felesleges versenyezni.

De mikor lehetett egy konzolt hardverileg tenyleg erosebbnek nevezni mint egy asztali PC-t. Az ok, hogy sokkal jobban ki tudjak hasznalni amit egy konzol nyujt, de a GPU peldaul nem igazan volt soha sem egyertelmuen erosebb mint az aktualis PC-s csucs GPU, a CPU-rol meg kar is beszelni (eleve nem szamit annyit).

#2515 Felhasználó inaktív   Waldi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 15. 15:40

Idézet: max-pain - Dátum: 2008. dec. 15., hétfő - 13:00

De mikor lehetett egy konzolt hardverileg tenyleg erosebbnek nevezni mint egy asztali PC-t. Az ok, hogy sokkal jobban ki tudjak hasznalni amit egy konzol nyujt, de a GPU peldaul nem igazan volt soha sem egyertelmuen erosebb mint az aktualis PC-s csucs GPU, a CPU-rol meg kar is beszelni (eleve nem szamit annyit).

Hat amikor olyan prerenderelt videokat mutatsz be bejelenteskor gameplaykent, amitol mindenkinek leesik az alla, ala PS3 launch. Az hogy utanna jelentosen gyengebb a grafika (Motorstorm), vagy 2 ev utan sincs sehol a jatek (Killzone2), mar mit se szamit. :)

#2516 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 15. 21:38

Idézet: Waldi - Dátum: 2008. dec. 15., hétfő - 14:40

Hat amikor olyan prerenderelt videokat mutatsz be bejelenteskor gameplaykent, amitol mindenkinek leesik az alla, ala PS3 launch. Az hogy utanna jelentosen gyengebb a grafika (Motorstorm), vagy 2 ev utan sincs sehol a jatek (Killzone2), mar mit se szamit. :)

De szerintem számít - a megingott bizalom szerintem az egyik ok a rossz eladások mögött. Crazy Ken után ma már senki nem hisz a SCE-nek.

#2517 Felhasználó inaktív   vers 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 12. 16. 16:04

nem látok esélyt a sony gyözelmére az elkövetkezö pár évben, jelenleg szerintem  a ps4 is félig a kukában van
talán az egyetlen esély az hogyha olyan gépet csinálnak, ami brutál erös , brutál olcso (relative), és minden piacot lefed
erre egyetlen megoldás létezik, méghozzá az amit  már a ps3 kijövetele elött is vártam
méghozzá azt hogy a gép nem áll másbol mint proci+vga+ram + egy külsö busz rendszer
és minden user azt köt a külsö buszra amire igénye van és telik is rá
akár bluerayt, usb hegyeket winyot , kamerát , másik konzolt stb...
számoljunk, a proci , vga darabonként 100$ , a memoria  100$, cakumpakk 300 $

a casual gamereknek nem kell semmi más mint az alapgép, letöltik realtime a gamet ami befér a memoba, és játszanak , a  hightechet igénylö userek meg  vesznek hozzá  winyokat ssd-ket , blurayt stb...

az egyetlen probléma ezzel hogy a sony egy balfék, és a nyakamat tenném rá hogy a m$ fogja megcsinálni 2 év mulva, amivel mindenkit ki fog löni a piacrol
mert az nyer aki elöbb kihozza ezt a fajta rendszert
M-12 technology

www.m12technology.com

I'm CEO bitch

#2518 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 16. 16:06

Ez nem is olyan elvadult, mint az eddigi ötleteid... ;)
LY

#2519 Felhasználó inaktív   vers 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 12. 16. 16:16

Idézet: Laa-Yosh - Dátum: 2008. dec. 16., kedd - 15:06

Ez nem is olyan elvadult, mint az eddigi ötleteid... ;)

kösz:), mint irtam ez régi ötlet, igazábol a ps3-at is  igy vártam mert ez a célszerü és logikus
még azt is el tudom képzelni hogy a csucs gamékhoz több alegység kell pl 4 darab , amihez a külsö busznak  iszonyat gyorsnak kell lennie
persze meg lehet csinálni olcsobban is, de ez igy logikus mivel az eladott darabszámmal lehet vagizni
és ha pl  a gt7-hez 4  konzol kell az elég jol megnyomja az eladásokat
mivel egy ilyen játék kifejlesztése ugyis 3-4 év igy mire megjelenik maga a konzol 100-150$-os árszintre csökkenhet igy nem lenne megterhelö a 4 darab megvásárlása

ennek a rendszernek  csak elönye van  néhányat felsorolok:

olcso a gyártása, 300$ alatt, igy realizálható haszon a gépen
rengeteg bundlet össze lehet rakni a 300$-ostol akár 2ezer$ ig
mindig gyorsabb lesz mindennél , mert 16 -ot összekötve  köröket ver a pc-re
rengeteg gépet lehet eladni(kis haszonnal) és a nagy eladási számok jol mutatnak  ,hatalmas a pr értéke
nem kell csodát tenni ahhoz hogy hightech gépet épitsünk elég lenne egy 16  magos cell is akár bár a 32-esnek jobban örülnék, plusz a vga -nak se kell csillio  shadert  tartalmaznia
több tv-t is tudna kezelni,  akár 4 tv-n is lehet jáccani egyszerre különbözö gémekkel  egy konzol rendszerrel

az egyetlen nehézség a  külsö busz megalkotása aminek  minimum 1-10 GB/secesnek kell lennie
de nem hiszem hogy ne lehetne ilyet megcsinálni ha ez a cél

Szerkesztette: vers 2008. 12. 16. 16:32 -kor

M-12 technology

www.m12technology.com

I'm CEO bitch

#2520 Felhasználó inaktív   Yorg 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 17. 03:41

Idézet: vers - Dátum: 2008. dec. 16., kedd - 16:04

a casual gamereknek nem kell semmi más mint az alapgép, letöltik realtime a gamet ami befér a memoba, és játszanak

"casual" gamernek "casual" netje van, úgyhogy buktad.

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.