HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? III. Értékeld a témát: -----

#2681 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 08. 15:00

Idézet: Studi - Dátum: 2005. aug. 8., hétfő - 14:04

Nem lesz az egy kicsit sok? :think: :eek: :D

Nem, nincs kihegyezve mar gyarilag is, van meg mihez nyulni.

hobizoli
Powered by:
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU
Dell D630, intel Core2Duo T7250 (2GHz), 4GB DDR2-800, Kingston HyperX 120GB SSD
VEMS standalone EFI, www.diyautotune.com

"Jópofa dolog a pörgős szívómotor, de ami üt, az a turbó"

#2682 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 08. 18:26

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. aug. 8., hétfő - 11:05

Délig visszahív = majd délután telefonálgathatsz utánuk, hogy mi a helyzet -> még hozzá sem nyúltak mert bla bla :D

percre pontosan délben hívott, hogy sajnálja de még semmit se tud, amint sikerül szervizesekkel beszélnie hív.
2 körül hívott is.

szétszedték motort.
vezérműszíj szakadt el (93ezer/4 év - elvileg 5 év/120K a csereperiódus)
gondolom kellően szétvert belül mindent a motorban, mivel 4-5x indítóztam még, hátha elindul.
első 1-2 indítózásnál nagyon csúnya hangja volt, utána egyre szebb :D

kereskedés most szív ezerrel, hisz 6 hónap gari van az autóra, és nem lesz olcsó mulatság ezt megcsináltatni... (telefonban mondta is pali hogy le kéne majd ülni megbeszélni, hogy költségekből ki mennyit fizet, mondtam hogy tőlem leülhetünk de szerintem 6 hónapban eléggé benne vagyunk úgyhogy én semmit se, azt mondta hogy beszéljük azért meg, nem fogunk összeveszni. nekem mind1, beszéljünk ha akar :))
már baumgartnerhez átvitték, megpróbálnak minél többet ráverni renaultra.

azt mondják legalább 2 hétig nem lesz autóm :(
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2683 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 08. 18:28

Idézet: hobizoli - Dátum: 2005. aug. 8., hétfő - 16:00

Nem, nincs kihegyezve mar gyarilag is, van meg mihez nyulni.

Indy véletlen eltévesztette, azt írta 5400 fordulat / másodperc. :) Csak poén volt Studi részéről.

#2684 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 08. 18:29

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. aug. 8., hétfő - 19:26

percre pontosan délben hívott, hogy sajnálja de még semmit se tud, amint sikerül szervizesekkel beszélnie hív.
2 körül hívott is.

szétszedték motort.
gondolom kellően szétvert belül mindent a motorban, mivel 4-5x indítóztam még, hátha elindul.

kereskedés most szív ezerrel, hisz 6 hónap gari van az autóra, és nem lesz olcsó mulatság ezt megcsináltatni... (telefonban mondta is pali hogy le kéne majd ülni megbeszélni, hogy költségekből ki mennyit fizet, mondtam hogy tőlem leülhetünk de szerintem 6 hónapban eléggé benne vagyunk úgyhogy én semmit se, azt mondta hogy beszéljük azért meg, nem fogunk összeveszni. nekem mind1, beszéljünk ha akar :))

Áááá.

Egyik baj a másik után.

Tapasztalat: szíjat cserélni 60 ezrenként! A 120-at nagyon sokallom amúgy. Ez még a "30 ezrenként kell csak olajcsere"-nél is durvább szvsz.

:(

Szerkesztette: Kory 2005. 08. 08. 18:38 -kor

#2685 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 08. 18:36

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. aug. 8., hétfő - 18:26

60-80e maximum egy szíjra! A többi csak marketing...

Szép számla lesz, az tuti. 200e-nél indul. :) De a gari nem vonatkozik kopó alkatrészekre, szóval rád is sumákolhatják a dolgot. Szerintem. De ne legyen igazam.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#2686 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 08. 18:38

Sajnos tapasztalat 2:

használt autónál a lehető leghamarabb cserélni, mindegy mit mondanak - írnak:

-olaj, szűrő
-légszűrő
-vezérműszíj
-fagyálló ellenőrzése, bemérése

Én is azt mondom amúgy sajna mint leslie, persze tudni kéne pontosan mi a "garancia" pontos szövege, már ha van ilyen, de ha 50%-át állják már ebben az esetben szvsz az is jó.

#2687 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 08. 18:59

Ja, pontosan erről - ezzel kapcsolatban most jutott eszembe!!

Tegnap mondta egy vállalkozó ismerősünk (akitől bérlünk egy helyiséget), hogy a 2 (!) éves 87 ezer km-t futott Audi A4 Avant 2.5 TDI típusú autójával múltkor a városban "araszolgatott" mikor egy hatalmas kerregést - csattanást hallott, és valami gőzt látott a kocsi elejéből kijönni.

Megállt, és kiderült, hogy a hűtőventilátor tengelye vagy "agya" eltörött(!) egy lapát (fém) beleakadt a hűtőbe, és belevágott egy szép nagy lyukat, meg persze maga a venti is széttört...

Trélert kellett hívni az Audihoz, most az is szervizben van. Ő azt mondta fontolgatja bizonyos kártérítés kérését az Auditól (a kocsit 1 évesen Ausztriában vette 40 ezer km-el).

#2688 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 08. 19:01

garit meglássuk...

olajat néztem, szép színe volt, szóval reális hogy 2500km-mel előtte volt cserélve, légszűrő is még egész jó volt, fagyállót bemérettem...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2689 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 08. 19:04

Kory:
haverommal hasonló történt, csak 6 éves A6 2.4 V6, 140ezer km, és országúton ausztriában 120km/h sebességnél.
ott a széjjeltörő venti darabok (műanyag) szétb@szták a hűtőt, szétvágták lámba vezetékeit, viszkó-t....
2000 euro körül volt a javítás

vezérműszíj > szerintem akár renaultra is ráverhető valamilyen szinten.

#2690 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 08. 08. 19:07

Vezérműszíj: nekünk egyszer szakadt, qrva nagy mázlink volt, anyu épp csukta a kaput, mikor a járó motor leállt. szinte semmi kárt nem okozott. :)
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#2691 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 08. 19:12

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. aug. 8., hétfő - 20:04

Kory:
haverommal hasonló történt, csak 6 éves A6 2.4 V6, 140ezer km, és országúton ausztriában 120km/h sebességnél.
ott a széjjeltörő venti darabok (műanyag) szétb@szták a hűtőt, szétvágták lámba vezetékeit, viszkó-t....
2000 euro körül volt a javítás

vezérműszíj > szerintem akár renaultra is ráverhető valamilyen szinten.

Akkor ez valami nagyon gázos "típushiba".  Elfogadhatatlan, szvsz. Sokkal idősebb és nem is német kocsikban sem találkoztam ilyennel.

Vezérműszíj: egy pillanatra átröppent az agyamon, hogy biztos-e a 92 ezer km a kocsiban?

Mert ugyebár, ha 120-at adnak meg, akkor azért illene kibírnia. Nekik is nagyon rossz lenne, ha nem így lenne és csak hasraütésszerűen adnának meg 120 ezret.

(Amúgy az új H Astra egyes változataiban 150 ezer a periódus......)

Szerkesztette: Kory 2005. 08. 08. 19:13 -kor

#2692 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 08. 19:19

más is ezt kérdezte, hogy mennyi van a kocsiban.
pasz. nekem úgy adták el hogy ennyi, állapot alapján reálisnak tűnik teljesen.
szervikönyve is van, kb évente van 30K km szerviz bepecsételve, az utolsó pecsét az más mint az első kettő...

előzőhöz viszonyítva is korrekt a km állás (ülések abban jobban ki voltak ülve...)

#2693 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 08. 08. 19:33

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. aug. 8., hétfő - 20:19

szervikönyve is van, kb évente van 30K km szerviz bepecsételve, az utolsó pecsét az más mint az első kettő...

előzőhöz viszonyítva is korrekt a km állás (ülések abban jobban ki voltak ülve...)

Hát, az ülésből olyan sokra nem érdemes következtetni, mert nem mindegy, hogy a tulaj egy ~50 kilós hölgy, vagy egy 100+ kilós Gyúró Gyuri volt. inkább a váltógomb, kormány, kapcsolók állapota lehet figyelmeztető.
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#2694 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 08. 19:37

előzőben váltó és kormány is kopottabb volt.
elvileg abban is 90 volt amikor vettem.
és előző elvileg 50 kilós nőcié volt, legalábbis én attól vettem, és ő volt az elsőtulaj... :)

#2695 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 08. 20:16

Mivel irtad, hogy előtte a pályán is mintha nem akart volna rendesen menni, én arra tippelek, hogy valami megszorult ott, mielőtt a szíj szakadt.
Szal vagy görgő, vagy olyasmi amit a szíj hajtott beállt, és az okozhatta a szakadást. Nem elfáradás.

#2696 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 08. 20:26

pasz.
de szerintem az is lehet hogy amikor volt az a 10mp "nem menés", akkor ugorhatott a szíj, bár utána 20km-et ment gond nélkül...

aztán gondolom amikor kuplungra ráléptem, és hirtelen terhelésváltozás volt, akkor szakadt.

#2697 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 08. 21:06

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. aug. 8., hétfő - 20:19

Hát ezekre a pecsétekre, meg szervízkönyvre nem kell annyira adni, huszasért simán lehet szerezni gyönyörűen vezetett szervízkönyvet. Az a helyzet, hogy minden használtautóvásárlásnál az első dolog ezeknek a cseréje (ékszíj, vezérműszíj, olaj, olajszűrő, légszűrő), mert azért soha nem lehetsz 100%-ig biztos a dolgodban egy használtautónál.
Nézd át mindenképpen a garancia feltételeit, amit kaptál a kereskedéstől, mielött leülsz velük tárgyalni, nehogy ott érjenek kellemetlen meglepik. Reméljük minimális veszteséggel jösz ki a buliból.  :up:
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#2698 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 09. 05:46

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. aug. 8., hétfő - 15:20

Vagy olyan, hogy az egyik 8 szelepes (vagy 12 3 hengerrel), a másik meg 16 ;)

Nemnem, mind2 1.4-es 16 szelepes vas. Az egyik haverom vett ebből a 100le-s csodából, de csak akkor 100le ha 98-ast tankol bele :D
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#2699 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 09. 05:48

Idézet: A.J. Crowley - Dátum: 2005. aug. 8., hétfő - 15:26

Veszek rollert a végén.

Ha roller, akkor csak ez jöhet szóba:

(Nitrós roller)

Kép

:D

#2700 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 09. 05:50

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. aug. 8., hétfő - 19:26

2 körül hívott is.

szétszedték motort.

Örülök, hogy most jött ki a dolog, bár én a vezérműszíjat egyből cseréltem volna ahogy megvettem. ;)(Lehet, hogy vissza lett tekerve az óra) Mindenesetre ne hagyd magad átverni, ez simán az ő saruk. Sok sikert hozzá!

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.