HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • 141
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? III. Értékeld a témát: -----

#2761 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 09. 17:12

Idézet: Kory - Dátum: 2005. aug. 9., kedd - 17:49

A Lanciával kapcsolatban: SOHA NEM VENNÉk használtan egy luxusautót, ráadásul 1-2 évesen, ráadásul külföldön, valaki azt valamiért már levetette.

Azé egy bálna előtti 7es bömöst bevállalnék  :cool:
Ciciman is on borda

#2762 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 09. 17:40

Idézet: fram - Dátum: 2005. aug. 9., kedd - 18:12

Azé egy bálna előtti 7es bömöst bevállalnék  :cool:

Hát ha sok pénzed van javításra és fenntartásra :)

Itt a társasházban 3-al odébb szomszéd srác tiszta "Bömös és Audi-buzi", igazából ezeket a kocsikat hordja be külföldről, A4-ek, A6-ok, 3-as, 5-ös BMW-k, max. 4-5 éves korig.

Vesz 1-et, vagy max. 2-t, rákölt átlagban fél millát, közben használja őket, aztán eladja.

Legutóbb nagyon beszopta egy ezüst A4 1.9TDI-vel, alig ért vele haza, dőlt a váltóból az olaj (féltengely), turbó nyista, 0 erő, folyt belőle a hűtővíz mihelyst megmelegedett, s kiderült kikötötték a légzsákokat valamiért (ha rádugják hibát jelez), és klíma már nem működött mire hazaért vele.

Megjavította, azt mondta még ha piaci ár alatt 1-2 százassal olcsóbban adja el akkor is bukott 300-at rajta.

Másik nagy szívása kb. 1 éve egy kombi 5-ös BMW-vel volt, egy automata, talán 525i-vel (vagy valamilyen nagyobb benyás), 1 hónap után - behozás után közben használta -  megmurdált az automata váltó, teljesen.

Vicces volt itt a parkolóba tologatni a bömöst, mert úgy kezdte hogy a hátramenetet már nem kapcsolta, aztán teljesen lerohadt.

Szerkesztette: Kory 2005. 08. 09. 17:44 -kor

#2763 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 09. 17:52

http://www.a5.hu/cikkek/4/11695.shtml

Mit akar itt jelenteni a diffúzor?  :confused:  Az mi?
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#2764 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 09. 17:58

Idézet: mocsi - Dátum: 2005. aug. 9., kedd - 18:52

http://www.a5.hu/cikkek/4/11695.shtml

Mit akar itt jelenteni a diffúzor?  :confused:  Az mi?

Egy légterelő elem, ami az autó alat fut és célja, hogy az autót minél jobban a földhöz szorítsa, ezzel is növelve annak lehetséges kanyarsebeséget, vagy hogy kedvezőbb légáramlást érjen el.

Szerkesztette: jrpryv 2005. 08. 09. 18:01 -kor

" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#2765 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 09. 21:28

Idézet: Kory - Dátum: 2005. aug. 9., kedd - 15:51

Az szívás, de a Marea az még "vas". Szerintem nem komoly baja lehet, trafó? :)

Honnan tudtad?  :eek: Kb 1 órája kérdeztem tőle és igen trafó. Valami 16k plusz javítás. Nem vészes.
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#2766 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 09. 22:07

Idézet: Kory - Dátum: 2005. aug. 9., kedd - 18:40

Hát ha sok pénzed van javításra és fenntartásra :)

3-as, 5-ös BMW-k, max. 4-5 éves korig.

sztorrik

Mondom 7es, 95-től 01-ig.

Ami nincs bent, az nem romolhat el :) "Luxus"autókról volt szó, azokban szokott lenni finomság :)

Mindent le lehet harcolni, gondolom ő sem a drágább árfekvésű kocsikat hozza be.
És az a német tulaj, aki rendesen szervizeltette, az nem fog egy bizonyos árszint alá menni.
Ciciman is on borda

#2767 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 10. 07:30

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. aug. 9., kedd - 22:28

Honnan tudtad?  :eek: Kb 1 órája kérdeztem tőle és igen trafó. Valami 16k plusz javítás. Nem vészes.

Benzines autók "átkai" ;) Gondoltam, hogy nem "komoly" baj, ráadásul a comp. is nem véletlenül jelzett.

#2768 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 10. 07:59

Idézet: Kory - Dátum: 2005. aug. 10., szerda - 8:30

Benzines autók "átkai" ;) Gondoltam, hogy nem "komoly" baj, ráadásul a comp. is nem véletlenül jelzett.

Úgy látszik ezért jók ezek a modern trafós megoldások, mert a sz@r rotoros gyújtáshoz 10 évig nem kellett hozzányúlni. Ez a fejlődés....

#2769 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 10. 08:05

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. aug. 10., szerda - 8:59

Úgy látszik ezért jók ezek a modern trafós megoldások, mert a sz@r rotoros gyújtáshoz 10 évig nem kellett hozzányúlni. Ez a fejlődés....

Nekem rotoros van a Hondában, ez 180-190ezer km-re van "hitelesítve" a tapasztalatok által :) Utána rotorcsapágy csere, aztán megy tovább.

#2770 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 10. 08:07

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. aug. 10., szerda - 9:05

Nekem rotoros van a Hondában, ez 180-190ezer km-re van "hitelesítve" a tapasztalatok által :) Utána rotorcsapágy csere, aztán megy tovább.

Igen és gondolom nem 16e huf mint a Stiloban az az egy nyamvadt trafó. Az Omegában is rotoros van, semmi bajom nem volt még vele.

#2771 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 10. 08:20

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. aug. 10., szerda - 9:07

Igen és gondolom nem 16e huf mint a Stiloban az az egy nyamvadt trafó. Az Omegában is rotoros van, semmi bajom nem volt még vele.

Ja, de ennél a technológiánál mondjuk az elosztó fedele lehet gyenge pont. Pl ha vizet kap menet közben, vagy egyéb okból hajszálrepedés lesz rajta, akkor máris zavaros a gyújtás.
Nekem már volt ilyen. Igaz csak egy tisztítás, szárítás és ment tovább az autó, utána meg valami 3-4k volt egy új fedél rá. 10mm-es hajszálrepedés volt az egyik csavarnál, ez elég is volt ahhoz, hogy oda elhúzza a szikrát... valszeg akkor kapott vizet, amikor autópályáztam egy jókis 160-180-at locsogó esőben (tavaly novemberben) :)

Anno a tipomon meg ez a fedél 2x is lett cserélve. Valami hihetetlenül vékony vajszínű ABS (Acrylnitril-Butadien-Styrol) műanyagból volt. Amit nem is értek, mert ez a műanyag öregszik is, meg napfényt sem bírja, ráadásul ilyen vékony formában, és kormozás (feketítés) nélkül még gyorsabban. Elsőre csak simán repedt volt, utána meg a szerelők törték el az egyik szokásos heti szervizelése közben... valami ritka szar konstrukció volt. A Hondán legalább masszívabb, fekete és vastag műanyagból van (mások nem is értették hogyan repedhetett el az nekem).

#2772 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 10. 08:22

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. aug. 10., szerda - 9:20

Ja, de ennél a technológiánál mondjuk az elosztó fedele lehet gyenge pont. Pl ha vizet kap menet közben, vagy egyéb okból hajszálrepedés lesz rajta, akkor máris zavaros a gyújtás.
Nekem már volt ilyen. Igaz csak egy tisztítás, szárítás és ment tovább az autó, utána meg valami 3-4k volt egy új fedél rá. 10mm-es hajszálrepedés volt az egyik csavarnál, ez elég is volt ahhoz, hogy oda elhúzza a szikrát... valszeg akkor kapott vizet, amikor autópályáztam egy jókis 160-180-at locsogó esőben (tavaly novemberben) :)

Anno a tipomon meg ez a fedél 2x is lett cserélve. Valami hihetetlenül vékony vajszínű ABS (Acrylnitril-Butadien-Styrol) műanyagból volt. Amit nem is értek, mert ez a műanyag öregszik is, meg napfényt sem bírja, ráadásul ilyen vékony formában, és kormozás (feketítés) nélkül még gyorsabban. Elsőre csak simán repedt volt, utána meg a szerelők törték el az egyik szokásos heti szervizelése közben... valami ritka szar konstrukció volt. A Hondán legalább masszívabb, fekete és vastag műanyagból van (mások nem is értették hogyan repedhetett el az nekem).

Na jó, de szerinted normális a világ ha egy 2 éves autó ilyen meghibásodásakor már csak a vállunkat vonogatjuk? Az én kocsimnak is van/volt baja, de már 12 éves.

#2773 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 10. 08:26

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. aug. 10., szerda - 9:22

Na jó, de szerinted normális a világ ha egy 2 éves autó ilyen meghibásodásakor már csak a vállunkat vonogatjuk? Az én kocsimnak is van/volt baja, de már 12 éves.

Hát ja. A civicem is már a 13.-ba lép, 138k km-rel :)
Amúgy épp ma gondolkodtam azon, hogy azért a 2003-as Passatomtól sem rossz eredmény, hogy elérte a 120 ezer km-t, és a kopó alkatrészek/lötyik/szűrők cseréjén kívül nem volt baja (na jó, szétszakadt fékpofák voltak nemrég, de az úgysem gyári volt szerintem, amit beleraktak...). Bár zörög benne itt ott valami, de semmi vészes. Bár kiváncsi leszek milyen lesz 13 évesen, noha azt nem hiszem, hogy az én kezeim közt éri meg :)

#2774 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 10. 08:40

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. aug. 10., szerda - 9:26

Amúgy épp ma gondolkodtam azon, hogy azért a 2003-as Passatomtól sem rossz eredmény, hogy elérte a 120 ezer km-t, és a kopó alkatrészek/lötyik/szűrők cseréjén kívül nem volt baja (na jó, szétszakadt fékpofák voltak nemrég, de az úgysem gyári volt szerintem, amit beleraktak...). Bár zörög benne itt ott valami, de semmi vészes. Bár kiváncsi leszek milyen lesz 13 évesen, noha azt nem hiszem, hogy az én kezeim közt éri meg :)

Hát ha így folytatja 13 évesen nem 138 ezer lesz a Passatban :)

Amúgy én is úgy gondolom, hogy a régebbi autók mechanikusan jobbak voltak mint a mostaniak / vagy ezen a téren semmi fejlődés nem volt / nem is érdekük, talán kivéve az átrozsdásodás elleni fejlesztések.

Az Uno is 21 éves, és még megy, az elöregedő dolgokat kell cserélni, ennyi (idén: kézifékbowden elszakadt, a hátsó fékerőelosztó feszítőrugója el van nyúlva már 1-2 éve, ezért néha zörög, hozzáér a karosszériához, elrepedt a kipufogócső, a hátsó fékdobok meg már kicsit ütnek, fel kéne szabályoztatni, de elmegy így is, az önindítót kellett perselyezni, meg kicseréltük a generátor-ékszíjat, de a motor megy, nem eszik olajat, indul, fék fog, lengéscsillapítók jók, elektronika nuku).

Szerkesztette: Kory 2005. 08. 10. 08:41 -kor

#2775 Felhasználó inaktív   Indy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 10. 08:42

Idézet: Kory - Dátum: 2005. aug. 10., szerda - 9:40

lengéscsillapítók jók, elektronika nuku).

Hányszor cseréltél lengéscsillapítót eddig? ;)
"All the way up to six if I have to... Maybe even faster than you."

#2776 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 10. 08:43

Idézet: Kory - Dátum: 2005. aug. 10., szerda - 9:40

Hát ha így folytatja 13 évesen nem 138 ezer lesz a Passatban :)

Amúgy én is úgy gondolom, hogy a régebbi autók mechanikusan jobbak voltak mint a mostaniak / vagy ezen a téren semmi fejlődés nem volt / nem is érdekük, talán kivéve az átrozsdásodás elleni fejlesztések.

Az Uno is 21 éves, és még megy, az elöregedő dolgokat kell cserélni, ennyi (idén: kézifékbowden elszakadt, a hátsó fékerőelosztó feszítőrugója el van nyúlva már 1-2 éve, ezért néha zörög, hozzáér a karosszériához, elrepedt a kipufogócső, a hátsó fékdobok meg már kicsit ütnek, fel kéne szabályoztatni, de elmegy így is, az önindítót kellett perselyezni, meg kicseréltük a generátor-ékszíjat, de a motor megy, nem eszik olajat, indul, fék fog, lengéscsillapítók jók, elektronika nuku).

Látod ez a röhej. Kérdeztem a Stilos srácot tegnap, hogy akkor hogyan mentél dolgozni? A válasz? "Hogyan mentem volna? A feleségem 19 éves Micujával...." :D

Pözsós kollegámnak szoktam mondani, hogy Ő megengedheti magának a luxust, hogy francia autót vegyen, hiszen van egy 25 éves Mazda a családban... :D

szerk: elgépelés

Szerkesztette: Diablovazze 2005. 08. 10. 08:44 -kor

#2777 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 10. 08:43

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. aug. 10., szerda - 9:26

Az enyém 12 és 229k km, de még jól tartja magát (korróziót kivéve :D )

#2778 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 10. 09:12

Idézet: Indy - Dátum: 2005. aug. 10., szerda - 9:42

Hányszor cseréltél lengéscsillapítót eddig? ;)

Egyszer. Kb. 1,5-2 éve, 8 éves kora óta van meg, nem tudom előtte cserélt-e valaki vagy még eredeti volt.

(ja azt kifelejtettem, hogy a legutóbb a váltónál lévő féltengelyszimeringnél elkezdett folyni az olaj, csere 6 ezer ft).

Szal valóban az utóbbi 1 évben "sok" hiba kijött, de ez várható is volt. Ilyenkor már bármi apróság eltörhet, tönkremehet.

Szerkesztette: Kory 2005. 08. 10. 09:14 -kor

#2779 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 10. 10:26

na most jövök kereskedésből meg renault szervízből.

kaptam egy kölcsönautót a javítás idejére, GI-nek biztos tetszene, sőt ki se szállna belőle, 25-30nál 5ösbe lehet rakni és vaj simán megy, a 2 literes meganeom 35nél jobban rángat...
1.2 Fiat Panda

a kocsi a csepeli Baumgartnernél van.
szétszedték, 16 szelep kuka, megrendelték az újakat, akkor lesz kész az autó, ha megérkezik.
másnak nem lett baja.
az egyik feszítő görgő tört szét darabokra, a csapágya a helyén maradt. nem megszorult/beállt, szimplán széttört a műanyag része.
400K a javítás. kiváncsi leszek hogy renault ebből áll-e valamennyit, és ha igen akkor mennyit...

akartam fotózni, de annyira nem volt látványos, hogy érdemes legyen...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2780 Felhasználó inaktív   Larson 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 10. 10:51

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. aug. 10., szerda - 11:26

na most jövök kereskedésből meg renault szervízből.

kaptam egy kölcsönautót a javítás idejére, GI-nek biztos tetszene, sőt ki se szállna belőle, 25-30nál 5ösbe lehet rakni és vaj simán megy, a 2 literes meganeom 35nél jobban rángat...
1.2 Fiat Panda

a kocsi a csepeli Baumgartnernél van.
szétszedték, 16 szelep kuka, megrendelték az újakat, akkor lesz kész az autó, ha megérkezik.
másnak nem lett baja.
az egyik feszítő görgő tört szét darabokra, a csapágya a helyén maradt. nem megszorult/beállt, szimplán széttört a műanyag része.
400K a javítás. kiváncsi leszek hogy renault ebből áll-e valamennyit, és ha igen akkor mennyit...

akartam fotózni, de annyira nem volt látványos, hogy érdemes legyen...

remélem nem lesz igazam, de nagyon vigyázz miután a kocsit visszakaptad! Nehogy hűlt helyét találjad. Sajnos a haverom Clioja igy végzett, szerviz után....

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • 141
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.