HWSW Informatikai Kerekasztal: World of Warcraft III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (115 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

World of Warcraft III.

#381 Felhasználó inaktív   N_Gabber 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 08. 11:34

Idézet: tnelis - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 11:21

Nem tudom volt-e mar, de odacsap ...

"ork sámán"

pauldrons of the elements
tudtam hogy láttam már valahol a shouldert...
:lol:

Szerkesztette: N_Gabber 2005. 06. 08. 11:35 -kor

#382 Felhasználó inaktív   emphyteuta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 11:53

Idézet: Kecsöpp - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 12:21

Érdemes átolvasgatni.  [...]

Átolvasom. Azt viszont ne várd el mindenkitől, h olyan fokon ismerje a warrior képességeit, mint te, aki már leglább 4 hónapja játszol warriorral! Fel kell hívni a figyelmet az F2-F-1 (assist) kombinációra, mert sokan nem használják. Nem azért, mert nem akranak veled együttműködni, hanem mert soha senki nem mondta még el nekik, h mi ez, és hogyan használják.
Sokszor érzem azt, h ha hibázik valaki (elő szokott fordulni), a csapat gyakorlottabb tagjai mérgesek/sértődöttek/mittudomén lesznek, és elkönyvelik az illetőt butának, partyrombolónak, noobnak. Sokszor a "mennyanyádba, naénhúztaminnen" helyett célszerűbb elmondani, h mit kéne csinálni, hátha okul a hibájából az illető.
Tipikus eset, hogy ha egy pala betámad egy mobot, akkor az első csapást nem méri rá olyan gyorsan, mint egy rugó vagy warrior, addig simán belesétál a mob a fagyiba vagy le shackle-zza a pap vagy bebirkázza a mágus. Aztán jön az anyázás, h töri a shaklét, birkát, fagyit, és hogy mekkora barom.

Ettől függetlenül támogatom maximálisan a kezdeményezést, hogy midnenki megismerje a többi kaszt képességeit, ha máshogy nem megy, csináljon mindenféle kasztú karit, és vigye el 30. szintig.

EmPhY
A pokoli operátor

WoW: Lelkész - Human Priest - Arathor PvE

#383 Felhasználó inaktív   N_Gabber 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 12:03

az Arathor megy.

#384 Felhasználó inaktív   Péntek 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 12:09

Kár, hogy este nem írtam be, de várható volt, hogy ma peccselnek :(
Sry mindenkitől!
Ok: fél 3-kor kiírták, hogy karbantartást 3-kor kezdik, ez meg csak peccset jelenthetett. Normális esetben 5-kor kezdődik a karbantartás.

#385 Felhasználó inaktív   Kecsöpp 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 12:23

Idézet: emphyteuta - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 12:53

Átolvasom. Azt viszont ne várd el ...

Nem várom el. Azzal, hogy: "Hátha megértik, hogy miként megy a dolog mert sokan képtelenek felfogni" nem arra gondoltam, hogy miként müxik a harcos hanem, hogy a mob nem megszerzése (odacsalogatása a klottyos, bőrös valagukra) miként lehet különös tekintettel az "anti plate" kasztok számára sikeres. Sőt nem is kell, hogy más kaszt tökéletesen ismerje a warrior képességeit (természetesen nem hátrány de nem fontos a sikeres együtjátszáshoz). Amit viszont elvárhat minden warrior (vagy inkább plate viselő) hogy igenis az ővé legyen a kezdeti assist, a mage azt sheepelje akit ő megad célra vagy a rugo sapje ne 3-al odébb süljön el (aki talán épp sheepre van kijelölve) neki és nem azt akit épp kedve van és hasonló apróságok. Szerintem már mindenki hallotta 1x tőlem hogy tessék használni az assist funkciót így nem mondom el még 1x mert semmi értelme...
World Of Warcraft / Arathor / Rise Legacy

#386 Felhasználó inaktív   aDoayen 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 06. 08. 12:25

Én még nem hallottam tőled :p
chill,
aDoayen

#387 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 12:31

Én sem. :D

#388 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 12:38

Ja. :)

Itt melóhelyen - ha már elkezdtem - benthagytam a peccsletöltést a Blizzard rendszerén keresztül is, hogy segítsek annak is a visszatöltéssel, aki így akarja peccselni a játékát.

Jellemző, hogy most tart 93%-nál a letöltés (49mb jött le) viszont már 80 megát töltöttem fel. :) Nem éppen arányos adok-kapok rendszer. :)

#389 Felhasználó inaktív   Péntek 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 12:41

Etele!

Az alapfelfogásoddal van a baj. Hobbi szinten akarsz bányászni, és power player módon kovácsolni. 2 copper barból akarsz 100G-s árú páncélt csinálni, ami darabonként 25-tel növeli a BS skilled. Nem. Ez így nem megy. Vagy az egyik, vagy a másik. Látom a múltkori üzim nem volt érthető. Képzelj el egy dobozt (általánosban matek órákon ti is biztos csináltatok ilyet):

nyersanyag -> doboz, ahol misztikus dolgok történnek -> 1 skillpont + valami dzsunka

Az input nyersanyag eladási ára felel meg a kijött termékek (skill és a szemét) értékének. Gyakorlatilag a szemét ára szinte elhanyagolható (mert nem ezért gyártod le a cuccot), ezért a betett nyersanyag ára = a skillpont árával. Olyan nincs, hogy beteszed a nyersanyagot, és a kijövő cucc ára magasabb, mint a nyersanyagé (valóságban így működne, de ez egy játék :)).
Okot kérdezed? Egyszerű: más is ki akarja venni az adott nyersanyagokból a maga skillpontát. Ha senki sem akarná, akkor senki sem gyártana, és senki sem vásárolna érceket AH-ból. Nézd meg, hogy a high-end drága cuccokhoz mennyi thorium kell. Elhanyagolható mennyiségű, ha egyáltalán kell hozzá. Azokhoz arcanite kell, mégpedig sok.
Persze, lehetne jönni azzal, hogy sok a miner, kevés a bánya, de ez nem igaz. 2-3x körbejártam pár napja burninget, és  simán találtam 3-4 rich-et, meg jópár kicsit. Oké, nem sok, de mennyiség. Amúgy meg nem kell burningen farmolni. Van rich azsharában, un'goroban, winterben sőt silithusban is (oké, ez kicsit gázos az elitek miatt, de leugrassz ide emphy-vel egy bányászkörútra, akkor garantálom, hogy az érceken kívül cuccokkal megpakolva fogsz hazajönni).

Armorsmith pedig éppen azért nyújt tágabb mozgásteret, mert nem kell még tovább specializálódni benne.
Ajálom ezt a linket: Thottbotos oldal az összes BS receptről. Számold össze kérlek, hogy hány epic armorsmith recept van. És utána azt, hogy hány weaponsmith recept...ha nem sikerülne, akkor segítek: 3 apic armor és 0 (!) weapon. Pedig a fegyvernek van még 3 másik ága is. 33 kék recept van, ebből:

4 Master Swordsmith
4 Master Axesmith
2 Master Hammersmith
2 Weaponsmith
6 sima BS
15 (!) Armorsmith

33 kék receptből 15 armosmith-es, 6 sima BS, szóval nem nehéz kiszámolni, hogy 12 darab recept marad weaponsmith-eknek, ami alapból kevesebb, mint nektek, ráadásul 3 különféle spec osztozik ezeken. Lilákat már tárgyaltam, de leírom ismét: weaponsmith-es lila nincs a játékban amorból pedig 3 is létezik.

Szerkesztette: Péntek 2005. 06. 08. 12:45 -kor

#390 Felhasználó inaktív   Péntek 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 12:46

Idézet: DOOMER - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 17:29

nézd meg a GG AH-t. alig van valami cucc benn, és szinte csak olyan, amire biztos kereslet van. miét? mert a depositja baromi magas, pedig el sem éri a vendorpricet...

Szerintem meg azért, mert messze van mindentől. Fog a fene utazgatni negyed órát, csak hogy szétnézzek benne.

#391 Felhasználó inaktív   Péntek 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 12:54

Idézet: Archon - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 16:16

Péntek: ne haragudj, de kicsit megfeledkezel a VÉGCÉLRÓL.

Egy kovács, vagy bármelyik másik, készterméket előállító szakma 2 okból "gyárt": 1, közvetlen pénzhez jutás eladással. 2, saját részre cucc, vagy skillfejlesztés. DE: a skillfejlesztés arról szól, hogy a jelenleginél jobb cuccot állítsak elő. Jobb, azaz jobban ELADHATÓ, vagy VISELHETŐ.

Én azért kezdtem el ezt a szakmát, mert fegyvereket akartam magamnak és ismerőseimnek gyártani. Igenis büszke vagyok rá, hogy az van oda írva, hogy <Made by Roxy>. Én csináltam magamnak, ez az egy van belőle az egész játékban, pl a kardom ilyen. Néha megállítanak, és megdícsérik, hogy milyen jól néz ki, milyen jó stb. Ekkor mindig azt mondom: én csináltam. Jól esik.
Volt olyan eset is, hogy megvettem egy zöld cuccot, majd amikor tudtam én is gyártani olyat, akkor lecseréltem saját készítésűre.

Ha összeszánolnám tuti az jönne, ki, hogy csak a pénzt vitte el a szakma...belegondolva nyereséges nem volt, az fix. Sokkal több pénzt lehet szerezni egy szép nagy dobással vmelyik high-end instance-ban.

Papommal az engit funból vettem fel. Pénzt nem lehet vele kereseni, nem is akarok. Néha majd egy-egy cucc jól fog jönni, de első cél a szórakoztatás.

Idézet

DE: miért akarom én magam legyártani, amit viselni akarok? Mert nem óhajtom MEGVENNI (néhány Pick-up-os kivételtől eltekintve). Ha megfigyeled, végső soron mindig ugyanoda lyukadunk ki, ez pedig nem más, mint a PÉNZ.

Itt ellentmondásba keveredsz magaddal :) Eddig azt elemeztük itt jópáran, hogy megvenni olcsóbb, mint legyártani. Ha a pénz lenne az elsődleges, akkor begurulnék AH-ba, kiválasztanám, megvenném, használnám.

#392 Felhasználó inaktív   rvs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 13:01

Idézet: Etele - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 9:28

És? Ennek mi köze van ahhoz, hogy ha majd lesz weaponsmith karim, nyilatkozom a tágabb lehetőségekről? :think:

Az allakhazam/thottbot az egy dolog, meg megint más a gyakorlat. Élesben dől el, mi mennyire jó.

:D
eddig nem elméleti szinten (nevezd khazamos szintnek) beszélgettünk? vagy megvan minden cumód?
nem tudom feltűnt-e, de lehetőségekről próbáltam beszélni, és nem arról, hogy mi van. lásd:

Idézet

szerintem ez jobb, tágabb lehetőségeket ad, mint a weaponsmith, ennyi.

komprende?

mi köze van hozzá? az hogy a lehetőségeket nem a gyakorlatban sasolod meg, hanem khazamon, vagy thottboton. vagy wow.com profession fórumában.
élesben sok sikert hozzá.. majd 2-3 év múlva, ha meglesz minden recepted mind2 karidnak visszatérünk a témára. addig azonban elméleti szinten tásalgunk, és Péntek is hozott pár jó érvet az armorsmith mellett. tessék olvasni.
:: antracit of arathor :: rise legacy ::
"A hordások olyan sötétek, hogy nyugodtan dobhatnának mote of shadow-t wsgben."
- d.

#393 Felhasználó inaktív   happy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 13:01

Igazat adok Penteknek. Miota megcsinaltam a Blazing Rapier-t magamnak (kb hetvege), azota joparan kerdeztek milyen enchant van rajta, aztan "csalodva" vettek tudomasul, hogy ez biza nem az.. :)
Happy

#394 Felhasználó inaktív   Archon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 13:03

Sztem nem ellentmondás.  :)

Azt akartam mondani, hogy sokaknak az a célja a cucc legyártásával, hogy ne kelljen magas összeget kiadnia érte. Ellentmondás ott van, hogy ezt a célt anyagilag igencsak nem kifizetődő megvalósítani, mert a nyersanyag többe van, mint a kész cucc.
<a href='http://armory.wow-europe.com/character-sheet.xml?r=Arathor&n=Shamliza' target='_blank'>Shamliza</a> lvl 80 draenei master reinkarnátor
Darkyra lvl 80 haláli lovag (tanker)
Hornessa lvl 80 draenei farmer médzs
Edinora lvl 70 néni warrior tankermájszter nyögdíjas

Moonwalker lvl 68 nightelf néni hunti
Memphyssa lvl 64 worlákk (-nak láccó valami)
Stealthike lvl 64 néni laprugó

#395 Felhasználó inaktív   rvs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 13:05

Idézet: Péntek - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 13:54

Volt olyan eset is, hogy megvettem egy zöld cuccot, majd amikor tudtam én is gyártani olyat, akkor lecseréltem saját készítésűre.
Ha összeszánolnám tuti az jönne, ki, hogy csak a pénzt vitte el a szakma...belegondolva nyereséges nem volt, az fix. Sokkal több pénzt lehet szerezni egy szép nagy dobással vmelyik high-end instance-ban.

gyártottál nekem is, teljesen örültem neki.
viszont amit ahból vettem, és tudtam olyat, vagy jobbat, lazán lecseréltem. jó érzés, na. :)
:: antracit of arathor :: rise legacy ::
"A hordások olyan sötétek, hogy nyugodtan dobhatnának mote of shadow-t wsgben."
- d.

#396 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 13:08

Idézet: Péntek - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 13:41

Etele!

Az alapfelfogásoddal van a baj. Hobbi szinten akarsz bányászni, és power player módon kovácsolni. 2 copper barból akarsz 100G-s árú páncélt csinálni, ami darabonként 25-tel növeli a BS skilled. Nem. Ez így nem megy. Vagy az egyik, vagy a másik.

Baromira nem gondolom így, nem értem honnan veszed ezt a sületlenséget. :think:
Annyi volt csak a bajom (ahonnan az egész kiindult, csak hogy emlékeztesselek), hogy egyrészt bőven nyersanyagár alatt mennek el a skillfejlesztő tárgyak, illetve az armorsmit receptúraválasztékot nem érzem kiegyensúlyozottnak. Vagyis az atombrutál tárgyak rendben vannak, ezt már megtárgyaltuk rvs-el is, de értelmes közbeeső-skillfejlesztő plan-ek nincsenek egyáltalán.
(Na meg hogy az imperial plate cuccokhoz nem kell armorsmith... miért?)

Idézet

Látom a múltkori üzim nem volt érthető. Képzelj el egy dobozt (általánosban matek órákon ti is biztos csináltatok ilyet):

Érthető volt, rosszul látod.

Ki a fene emlékszik arra, hogy mit csináltunk általános iskolában matekórán? :rolleyes: Régen volt. Az óvodás magyarázatokat meg hanyagoljuk, mert - részemről legalábbis - már túlhaladtam ezeken. :omg:

Idézet

Olyan nincs, hogy beteszed a nyersanyagot, és a kijövő cucc ára magasabb, mint a nyersanyagé (valóságban így működne, de ez egy játék :)).

Hát legyen. :D De legalább egált hozzanak ki, hogy kicsit pörgősebb legyen az egész kereskedelem az AHban - mondjuk a már emlegetett normális "szintfejlesztő" plan-ekkel.

RERE: revidiálom az álláspontomat, nem is kell egál, elég, ha a gyártmány eladási ára eléri a nyersanyagár 60%-át. :)

Idézet

Nézd meg, hogy a high-end drága cuccokhoz mennyi thorium kell. Elhanyagolható mennyiségű, ha egyáltalán kell hozzá. Azokhoz arcanite kell, mégpedig sok.

Egyértelmű, ezért is írtam, hogy a durvább tárgyakat csak őrültek gyártanak eladásra. Többször is.

Idézet

Számold össze kérlek, hogy hány epic armorsmith recept van. És utána azt, hogy hány weaponsmith recept...ha nem sikerülne, akkor segítek: 3 apic armor és 0 (!) weapon.

Most erre azért nem mondok semmit, mert jóanyám azt tanította, hogy próbáljak úriember módjára viselkedni. :rolleyes:
(Zárójelben: ez a cinikus hangvétel eléggé hülyén áll neked.)

Idézet

33 kék receptből 15 armosmith-es, 6 sima BS, szóval nem nehéz kiszámolni, hogy 12 darab recept marad weaponsmith-eknek, ami alapból kevesebb, mint nektek, ráadásul 3 különféle spec osztozik ezeken. Lilákat már tárgyaltam, de leírom ismét: weaponsmith-es lila nincs a játékban amorból pedig 3 is létezik.

Nem kell leírnod ismét, három sorral feljebb már megtetted.
Egyébként meg ugorj a hozzászólásom elejére, és tekintsd azt válasznak.

Miért érzem úgy, hogy adtál a szarnak egy pofont, és egy, már régen letárgyalt kérdést citáltál elő? :think: Biztos bennem van a hiba. :think:

RE: na jó, részemről többet nem írok ide armorsmith VS weaponsmith témában, mert már lerágott csont, és az az érzésem, hogy mindkét "fél" elmondta már, amit el akart, meggyőzni a másikat nem fogjuk a magunk igazáról, innentől kezdve már csak "vihar van a biliben"-effektus él.

Szerkesztette: Etele 2005. 06. 08. 13:34 -kor

#397 Felhasználó inaktív   TCs da LaMa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 13:12

Idézet: Péntek - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 11:54

Néha megállítanak, és megdícsérik, hogy milyen jól néz ki, milyen jó stb. Ekkor mindig azt mondom: én csináltam. Jól esik.

Remelem nem a Corruptionrol van szo, mert hat .... az tokronda  :D :D :hinta:  :drocker:  :help:
--== Ez itt egy TESCO Gazdasagos alairas ==--
"We can make it better, stronger, faster. We have the technology. We have the magic"

#398 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 13:16

Idézet: rvs - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 14:01

...az hogy a lehetőségeket nem a gyakorlatban sasolod meg, hanem khazamon, vagy thottboton. vagy wow.com profession fórumában.
élesben sok sikert hozzá.. majd 2-3 év múlva, ha meglesz minden recepted mind2 karidnak visszatérünk a témára.

Nézd, az egy dolog hogy mit írnak itt meg ott, viszont megint más, hogy az adott szerver populációja, játékosai miért fizetnek/nem fizetnek, hogy milyen pörgős az AH, és hogy ott milyen plan-eket lehet szemfülesen elcsípni... Erre próbáltam utalni a "gyakorlatban" kifejezéssel.

2-3 év? Most megjósolom, akkor én már nem fogok WoW-al játszani. Kábé egy évet adok neki, azután tuti megunom.

Egyébként meg comprende.

Idézet

addig azonban elméleti szinten tásalgunk, és Péntek is hozott pár jó érvet az armorsmith mellett. tessék olvasni.

Már olvastam. :D

#399 Felhasználó inaktív   iHi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 13:19

Idézet: emphyteuta - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 12:53

Átolvasom. Azt viszont ne várd el mindenkitől, h olyan fokon ismerje a warrior képességeit, mint te, aki már leglább 4 hónapja játszol warriorral! Fel kell hívni a figyelmet az F2-F-1 (assist) kombinációra, mert sokan nem használják. Nem azért, mert nem akranak veled együttműködni, hanem mert soha senki nem mondta még el nekik, h mi ez, és hogyan használják.
Sokszor érzem azt, h ha hibázik valaki (elő szokott fordulni), a csapat gyakorlottabb tagjai mérgesek/sértődöttek/mittudomén lesznek, és elkönyvelik az illetőt butának, partyrombolónak, noobnak. Sokszor a "mennyanyádba, naénhúztaminnen" helyett célszerűbb elmondani, h mit kéne csinálni, hátha okul a hibájából az illető.
Tipikus eset, hogy ha egy pala betámad egy mobot, akkor az első csapást nem méri rá olyan gyorsan, mint egy rugó vagy warrior, addig simán belesétál a mob a fagyiba vagy le shackle-zza a pap vagy bebirkázza a mágus. Aztán jön az anyázás, h töri a shaklét, birkát, fagyit, és hogy mekkora barom.

Ettől függetlenül támogatom maximálisan a kezdeményezést, hogy midnenki megismerje a többi kaszt képességeit, ha máshogy nem megy, csináljon mindenféle kasztú karit, és vigye el 30. szintig.

EmPhY

ez erdekes mentalitas, az biztos.
en kulfoldi guildba jatszok most es pl. volt 1 rugo, aki kazzak elott (mikor mar kb 3x en voltunk ott) rogton summon utan leolte a horda klan vezeret aki ott allt koztunk :)
nemtudom mire gondolt mikor latta ott all koztunk. de bocsanatot kertunk a hordatol a sracnak meg elmondtuk mi a helyzet. eztan meg 2 ilyen eset volt, en szemelyszerint a vegen mar majd behugyoztam a rohogestol :)
aztan ugyanez a srac meg kidobta a viewing room kulcsot scholomanceban, mert o rogue :))
erre se az volt a reakcio hogy menjanyadban, hanem hogy figyeljen oda legkozelebb !
Ez a hozzászólás 100%-ban újrahasznosított elektronokból készült.

Ragnaros: Scarab Lord Vernita - 80 Rogue

#400 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 13:21

Idézet: Etele - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 13:38

Ja. :)

Itt melóhelyen - ha már elkezdtem - benthagytam a peccsletöltést a Blizzard rendszerén keresztül is, hogy segítsek annak is a visszatöltéssel, aki így akarja peccselni a játékát.

Jellemző, hogy most tart 93%-nál a letöltés (49mb jött le) viszont már 80 megát töltöttem fel. :) Nem éppen arányos adok-kapok rendszer. :)

Hoppácska. :)

A letöltés megállt 94%-nál, dobálja a hibaüziket, hogy levágott a szerver, letöltés 0, viszont felfelé továbbra is tölt mint állat. Nem értem. :)

Téma megosztása:

• (115 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.