HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen komplett vizhűtést ajánlotok? II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (117 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen komplett vizhűtést ajánlotok? II.

#671 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 05. 05:02

Ez mind szep, es drukkolok neked. De lesz ra kereslet? Meg ebben a topikban sem rohan mindenki vizes cuccot venni..

#672 Felhasználó inaktív   BBalázs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 09:09

Persze, hogy nem rohan mindenki, mert már VAN  :D Egyébként amikor én rendeltem Zollka-tól tavaly, akkor kapásból még 3-4 emberke érdeklődött és rendelt is, amikor átvettem a cuccokat jól végig is néztük
a finomszágokat.
Noti: Gateway P6860FX,  Desktop: MSI K8N SLI Platinum, AMD Opteron 170, 2*512 TCCD, EVGA 8800GT, Raptor 74 + Maxtor 160 Gbyte Hdd, Fujitsu Siemens 17" TFT, Corsair HX520W táp, Chieftec ház+ full vízhűtés

EREPUBLIK, csatlakozz Te is, eMagyarországnak szüksége van rád!

#673 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 14:50

Idézet: csosz - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 5:02

Ez mind szep, es drukkolok neked. De lesz ra kereslet? Meg ebben a topikban sem rohan mindenki vizes cuccot venni..

Mint írtam nem csak vizes cuccot akarok tartani...Hát a léghűtésre eddig is volt kereslet...Ha meg valaki jön venni high-end léghűtést megmutatom neki ,hogy milyen egy vízhűtés és lehet ,hogy azzal megy inkább haza... :) Gondolj csak bele ,hogy egy high-end léghűtés a böszme drága bordák és ventik mellett legalább 30K ha a CPU-ra,VGA-ra,NB-re is a legjobbat akarod...Ha belegondolsz ,hogy kb. 15K-val többét olyan vízhűtés van ami porrá alázza a leghűtést akkor szerinted nem lesz pár ember aki meggyőzhető? :)

Amúgy pedig kompis hűtés is lesz ,nem is akár milyen meg tápok is stb... :)

Figgy én nem tömegekre alapozom hanem havi 2-3 koplett cucc eladása , 1 max 2 kompi, 1-2 táp stb...
Ennek be is kell indulnia, az emberekkel meg kell ismertetni ,hogy nem csak az van amit eddig láttak hanem jobb és halkabb és stb. is létezik...Nem azt várom ,hogy 1 év után ez milliókat fog nekem hozni évente hanem 2-3 év alatt alakul ki egy "réteg" akinek kimondottan lesznek igényei ezekre a cuccokra...Egyébként pedig a megcélzott réteget szeretném majd kiterjezstei de ez is még titok :)

#674 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 19:41

Idézet: Zollka - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 15:50

...
Figgy én nem tömegekre alapozom hanem havi 2-3 koplett cucc eladása , 1 max 2 kompi, 1-2 táp stb...

Mégis, mekkora haszonkulccsal akarsz dolgozni, ha ebből meg is kívánsz élni? :D

Szép, meg jó a dolog - na de akármennyire is meggyőzöl x embert, hogy vegyen vízhűtést/brutál léghűtsét/etc, attól még ez egy exkluzív dolog marad. Luxus.

De ne legyen igazam. :D

RE: nem mellesleg már foglalkozik több cég is ilyen exkluzív cuccok árusításával.
Tudod mikor robbanthattál volna ezzel? Két-három éve. Szerintem. (Akkoriban én is foglalkoztam az ötlettel...)

Szerkesztette: Etele 2006. 01. 05. 19:44 -kor

#675 Felhasználó inaktív   Ati007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 19:57

Idézet: Etele - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 19:41

Szép, meg jó a dolog - na de akármennyire is meggyőzöl x embert, hogy vegyen vízhűtést/brutál léghűtsét/etc, attól még ez egy exkluzív dolog marad. Luxus.

RE: nem mellesleg már foglalkozik több cég is ilyen exkluzív cuccok árusításával.
Tudod mikor robbanthattál volna ezzel? Két-három éve. Szerintem. (Akkoriban én is foglalkoztam az ötlettel...)

az igaz hogy mások is foglalkoznak premium vizes cuccokal de senkinek sincs raktáron komoly cucc csak 1-2 dolog, igy rendelni kell ami pár hét(rendelni meg akkor már én is tudok).
Remélem Zolkánál lesznek cuccok raktáron is mert sokan nem szeretnek várni.
A compmode meg a vizhutes.com is szinte csak innoval foglalkozik ami "sajnos" nem a legjobb az az van jobb olcsobban(sajnos én is beugrottam az innovatek névnek) TTS-nél meg alphacool cuccok( meg bármi amit találsz megrendeli 300ft/euro áron) itt nem fikázom az árait mert elég korrektek de kevés cucc van raktáron.
Amit Zolka igy elmondot és sikerül neki betartani akkor sok vásárlója lesz szerintem!
GIGABYTE X38-DQ6/Q6600/2*1Gb BALLISTIX PC8500/GIGABYTE 8800GTS/WD RAPTOR/CORSAIR HX520/LOGITECH G15/24'' SAMSUNG 244T/

#676 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 22:01

Tévedsz ,nem megélni akarok belőle :) Fel akarom futtatni ezt mint high-end hűtésekkel foglalkozó és egyedi gépeket összeállító céget...Miután a hivatásom az orvoslás lesz 1-1,5 éven belül addig kívánom ezt felfuttatni és átadni a társamnak akinek azidő alatt belejön ebbe...Onnéttól én nagyon aktívan nem fogok részt venni benne...Ezt űgy tervezem ,hogy majd 2-3 év múlva lesz egy jól menő vállakozás...

Egyébként kikre gondolsz???Vizhutes.com? Computermode??? Mind szinte megrendelésre dolgoznak csakis(2-3 hetes átfutással!) ,semmi nincs nekik raktáron, ami cucc meg kapható náluk az horror összegek ahhoz képest amennyiért nálam lesz minőségi cucc és még jobb teljesítményű is...Ha most azt mondom neked ,hogy 52 bruttóból mutass egy helyet ahol GPU,CPU,Nb hűtéssel 12 voltos 2,4 méter emelőmagassággal bíró pumpával, full réz dual radiátorral + halk minőségi ventikkel , minden csatival , hűtőfolyadékkal vízhűtést kapsz olyat ami VALÓBAN KOMOLY vízhűtés a teljesítményében...Ha erre dobsz 14K-t akkor pedig olyan passzív vízhűtést kapsz ami 250 watt hőtermelésig elvisz bármilyen rendszert...Arról nem is beszélve ,hogy amit itthon látok (computermode stb.) a tömény hozzá nem értés...Csak "a vagdaljunk bele a gépbe minél drágább Innovatek cuccokat" és jó lesz az...Ez semmi...Ebben sem komoly moddingos munka sem rendszerre optimalizált összeállítás , sem a vevő pénztárcájának ésszerű kímélése se semmi nincs...Legalább 6-7 gyártó termékei kellenek ahhoz ,hogy össze tudj egyedi igényeknek állítani gépet...

Másrészt mutass olyat ahol egyedi gépek összeállítást vállalják???!!! Az egyedi alatt azt értem ,hogy valaki garanciát vállal egy full ventimentes többprocis ,SLI-s gép tökéletes stabilitására!!!Vagy ugyan ezt egy Workstation-ben akinem otthonra teljesen néma gép kell tervezésre...Ezek valóban luxus igények de ha az alap szolgáltatások mellett ilyet is vállalsz akkor az mégiscsak a Te pénzed nem????

Egyébként pedig nagyon tévedsz szerintem ha azt gondolod luxus dolgokra nincs kereslet...

Számos 5letem van arra ,hogy a réteget amit megcélzok ,hogy lehetne elérni, de az a vicc ,hogy ezeket eddig senki nem tette meg pedig nincs szó hatalmas dolgokról...Már csak arról nem is akarok beszélni ,hogy a magyar piac nagy hibája ,hogy senki nem specializáltan foglalkozik bizonyos dolgokkal ,hanem mindenki mindenbe belekap és igazán komolyan nem ért igazán egyikhez sem...Ez törvényszerű ...

Egyébként szándékomban áll és már folynak azirányó tárgyalások is ,hogy speckó vízhűtéses cuccokat saját néven legyártatok olyan kis öteltes dolgokat amik sokkal kifinomultabbá, hatékonyabbá tesznek egy vízhűtést...

És akkor eddig csak a vízhűtésekről beszéltünk míg azért komolyabb hűtásek is lesznek a palettán...

Nem értek Veled abban sem egyet ,hogy 2-3 éve lehetett volna robbantani...Most érte el a vízhűtéses piac azt ,hogy össze tudsz rakni olyan rendszert amiben 1 venti sincs és az addig megy amíg áram van, szal egy full stabil gép minden körülmények között és nem fől meg benne semmi és valóban hozza a léggel szembeni hatalmas előnyöket...Ha pedig az aktív hűtéses rendszerekről beszélünk akkor meg azt mondom,hogy igen az volt 2-3 éve is de szerintem a passzív víz annyira kezd az átlag számára is megfizethetővé válni ,hogy többet fogok passzív vízhűtést eladani mint aktívat...

#677 Felhasználó inaktív   UnConnecteD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 22:32

hat azert egy 130-150 ezer ft-os videokartya, vagy egy 200-as lcd tv is az, megis egyre tobben vesznek ilyet. akkor egy profi komplett hutes 60 meg 80-ert se mondhato tulzottnak, de ez csak az en velemenyem

#678 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 22:58

Idézet: UnConnecteD - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 22:32

hat azert egy 130-150 ezer ft-os videokartya, vagy egy 200-as lcd tv is az, megis egyre tobben vesznek ilyet. akkor egy profi komplett hutes 60 meg 80-ert se mondhato tulzottnak, de ez csak az en velemenyem

Én is valami ilyesmire gondoltam...

#679 Felhasználó inaktív   Ati007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 23:22

a storm megvan már? utána néztem a neten nem rossz!
1-2hete mondtál, akkor a cuccok már uton vannak?
GIGABYTE X38-DQ6/Q6600/2*1Gb BALLISTIX PC8500/GIGABYTE 8800GTS/WD RAPTOR/CORSAIR HX520/LOGITECH G15/24'' SAMSUNG 244T/

#680 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 17:46

Idézet: Zollka - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 23:01

Tévedsz ,nem megélni akarok belőle :)
...

Ja, bocs, nem szóltam. :omg:

Idézet

Egyébként kikre gondolsz???Vizhutes.com? Computermode??? Mind szinte megrendelésre dolgoznak csakis(2-3 hetes átfutással!)

És? Aki vízhűtést akar venni, mivel ez úgysem olyan, mint amikor beraksz a kosárba még fél kiló kenyeret, kivárja míg megjön a megrendelése...
Csavarhatod, de akkor is létező konkurencia van már a piacon. 

Idézet

Másrészt mutass olyat ahol egyedi gépek összeállítást vállalják???!!!
...Ezek valóban luxus igények de ha az alap szolgáltatások mellett ilyet is vállalsz akkor az mégiscsak a Te pénzed nem????

Megnézem én évente hány ilyen egyedi gépet rendelnek... és neked mennyi macerád meg munkád van vele.
De mivel írtad, hogy nem akarsz megélni belőle, ezért hobbinak biztosan jó. :D

Idézet

Egyébként pedig nagyon tévedsz szerintem ha azt gondolod luxus dolgokra nincs kereslet...

Nem akarlak megbántani, de te egyáltalán elolvastad, mit írtam?
Mutasd meg legyél szíves, hol írtam aztm hogy nincsen rá kereslet? :omg:
Amire utalni szerettem volna (a haszonkulcos kérdésem is erre irányult) hogy mivel nagyon is rétegtermékről van szó (nem fog boldog-boldogtalan ezt venni, hiába lesznek jók az áraid), ahhoz, hogy megérje neked, elég magas haszonkulccsal kell dolgozni (mint afféle rétegtermékek esetében...).
De én persze ekkor még abból indultam ki, hogy ezzel pénzt akarsz keresni.

Idézet

Számos 5letem van arra ,hogy a réteget amit megcélzok ,hogy lehetne elérni, de az a vicc ,hogy ezeket eddig senki nem tette meg pedig nincs szó hatalmas dolgokról...Már csak arról nem is akarok beszélni ,hogy a magyar piac nagy hibája ,hogy senki nem specializáltan foglalkozik bizonyos dolgokkal ,hanem mindenki mindenbe belekap és igazán komolyan nem ért igazán egyikhez sem...Ez törvényszerű ...

Ha már te is leírtad, hogy törvényszerű, akkor kérlek gondold tovább, miért is nincsenek specializált, szűk réteget megcélzó PCs boltok.
Elárulom: mert a magyar piac nem eléggé nagy ahhoz, hogy eltartson egy ilyen vállakozást.

Idézet

Egyébként szándékomban áll és már folynak azirányó tárgyalások is ,hogy speckó vízhűtéses cuccokat saját néven legyártatok olyan kis öteltes dolgokat amik sokkal kifinomultabbá, hatékonyabbá tesznek egy vízhűtést...

Helyes. Ha majd viszed ki külföldre, nagy tételben, meg is fogja érni gyártatni. Én drukkolok.

Idézet

És akkor eddig csak a vízhűtésekről beszéltünk míg azért komolyabb hűtásek is lesznek a palettán...

Tökmind1, prémium termékek lesznek azok is. Az átlaguser szemében pénzkidobás egy 15 ezres hűtő a procijára.

Idézet

Nem értek Veled abban sem egyet ,hogy 2-3 éve lehetett volna robbantani...Most érte el a vízhűtéses piac azt ,hogy össze tudsz rakni olyan rendszert amiben 1 venti sincs és az addig megy amíg áram van, szal egy full stabil gép minden körülmények között és nem fől meg benne semmi és valóban hozza a léggel szembeni hatalmas előnyöket...Ha pedig az aktív hűtéses rendszerekről beszélünk akkor meg azt mondom,hogy igen az volt 2-3 éve is de szerintem a passzív víz annyira kezd az átlag számára is megfizethetővé válni ,hogy többet fogok passzív vízhűtést eladani mint aktívat...

Te tudod, gondolom végeztél piackutatást mielőtt belevágtál a vállalkozásodba... :D

Félreértés ne essék: én szorítok neked, de erősen kétlem, hogy helye van a magyar piacon még egy "hűtéses" cégnek.
Aztán tévedhetek is, benne van a pakliban. :)

#681 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 17:51

Idézet: UnConnecteD - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 23:32

Nem csak arról van szó, hogy mennyibe kerül, értsétek már meg! :D (Persze az ár is fontos tényező.)
Hanem a megcélzott vásárlóréteg erősen szűk köréről!

Rossz példa volt egyébként a videokártya, meg az LCD TV. Semmi köze az extra hűtési megoldásokhoz, hogy ezen termékeknek is van vásárlói bázisa.
De ha már felhoztad: Gipsz Jakab megveszi a 150 rugós VGA zsugát (ha nagyon expert, még egy-két tesztnek is utánanéz, hogy a hűtés menniyre hangos rajta :D ), berakja a gépbe, és játszik a NFSMW-el mint az állat. Ennyi.
Az LCD TV-s hasonlat meg annyira rossz, hogy így hirtelen nem is tudok rá mit írni. :D

Szerkesztette: Etele 2006. 01. 06. 17:52 -kor

#682 Felhasználó inaktív   zolli 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 18:27

Figyeljetek akinek arra van péneze hogy egy luxus gépet vagyen, ami mondjuk 500K.
Akkor neki már oly mindeggy hogy rak-e bele vízhűtést vagy nem mert aki egy 500K-s gépet meg tud venni annak már nem gond egy 130K vízhűtés sem. [zsebből kivágja]
És mivel minél jobbat akar ezért egyértelmű hogy egy vízhűtést is vesz.

Etele is jó példát írt, de én állítom hogy a vízhűtések felé igen is felfele "kúszik" a kereslet ha megnézed 2 éve azt se tudták szinte hogy mi az??
Etele: aki 150-et költ egy VGA-ra az közel sem átlagember. egy átlagember max 200-at költ egy komplett gépre (általában monitorral!!)

Üdv.

Szerkesztette: zolli 2006. 01. 06. 18:27 -kor

Zolli

#683 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 18:57

Idézet: zolli - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 19:27

Figyeljetek akinek arra van péneze hogy egy luxus gépet vagyen, ami mondjuk 500K.
Akkor neki már oly mindeggy hogy rak-e bele vízhűtést vagy nem mert aki egy 500K-s gépet meg tud venni annak már nem gond egy 130K vízhűtés sem. [zsebből kivágja]
És mivel minél jobbat akar ezért egyértelmű hogy egy vízhűtést is vesz.

Etele is jó példát írt, de én állítom hogy a vízhűtések felé igen is felfele "kúszik" a kereslet ha megnézed 2 éve azt se tudták szinte hogy mi az??
Etele: aki 150-et költ egy VGA-ra az közel sem átlagember. egy átlagember max 200-at költ egy komplett gépre (általában monitorral!!)

Üdv.

Ezeknek a 2/3-a azt se tudja mi az a vizhutes. Egy masik resze meg nem meri beletenni, mert fel hogy kifolyik a viz. Vagy van akit nem zavar a leghutes zaja, vagy hallott arrol mit jelent vizhutes eseteben egy grafikus kartya csere (ha van rajta blokk), es meg sorolhatnam..

Nem tudom hunfrosteknal mennyire megy a bolt, talan ott le lehetne merni, bar aki 500k-ert vesz gepet nem fog lada hutot kitenni..

#684 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 19:06

Idézet: csosz - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 19:57

Ezeknek a 2/3-a azt se tudja mi az a vizhutes. Egy masik resze meg nem meri beletenni, mert fel hogy kifolyik a viz. Vagy van akit nem zavar a leghutes zaja, vagy hallott arrol mit jelent vizhutes eseteben egy grafikus kartya csere (ha van rajta blokk), es meg sorolhatnam..
...

Hát hja. :)

Hiába írok én ide mindent, csak arra lyukad ki mindenki, hogy "de ha van pénz xy hardverre, akkor vízhűtésre is van", pedig itt a történetnek csak az egyik fele a pénz, a másik, hogy az, aki megengedheti magának, egyáltalán akarja-e/tud-e róla, hogy mennyire jó lenne neki az extra hűtés. :D
Tehát - hasraütésszerű számok, csak illusztrációs céllal írom - mondjuk az össz. PC-vásárló 2-3%-a engedheti meg magának, hogy még pluszban rászánjon 20-30-50-x ezret a hűtésre, de ennek a rétegnek maximum (!!!) 10%-ának van igénye az extra hűtésre.
Ha Zollkáék végeztek piackutatást a témában, akkor korrigálhatják a számokat. :D

#685 Felhasználó inaktív   zolli 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 19:13

Szerintem feleseleges ezen vitázni ha zollkánál beindul a bolt akkor majd kiderül minden. ;)

Szerkesztette: zolli 2006. 01. 06. 19:16 -kor

Zolli

#686 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 19:20

Vitáról itt szó sincsen, beszélgetünk, erre van a fórum.

#687 Felhasználó inaktív   zolli 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 20:24

Nekem egy kicsit vitásnak tűnt már a vége de te tudod ;)
Zolli

#688 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 20:35

Idézet: zolli - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 21:24

Nekem egy kicsit vitásnak tűnt már a vége de te tudod ;)

Te fogod majd atvenni az 1 ev utan? :)

#689 Felhasználó inaktív   zolli 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 20:42

Idézet: csosz - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 21:35

Te fogod majd atvenni az 1 ev utan? :)

haha :D
Röhög a vakbelem ami már nincs is ;)

Szerkesztette: zolli 2006. 01. 06. 20:42 -kor

Zolli

#690 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 20:43

Idézet: Etele - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 19:06

Hát hja. :)

Hiába írok én ide mindent, csak arra lyukad ki mindenki, hogy "de ha van pénz xy hardverre, akkor vízhűtésre is van", pedig itt a történetnek csak az egyik fele a pénz, a másik, hogy az, aki megengedheti magának, egyáltalán akarja-e/tud-e róla, hogy mennyire jó lenne neki az extra hűtés. :D
Tehát - hasraütésszerű számok, csak illusztrációs céllal írom - mondjuk az össz. PC-vásárló 2-3%-a engedheti meg magának, hogy még pluszban rászánjon 20-30-50-x ezret a hűtésre, de ennek a rétegnek maximum (!!!) 10%-ának van igénye az extra hűtésre.
Ha Zollkáék végeztek piackutatást a témában, akkor korrigálhatják a számokat. :D

Ha belegondolsz a vizhutes.com,computermod és társai is még életben vannak a 0 kinálattal és rohadt magas árakkal...De ha nem hiszel valamiben akkor hiába magyarázom...Ez egy meddő vita, Te nem hiszel benne mert nem ismered sem a lehetőségeimt sem az ötleteimet se semmit...

Egyébként pedig kevés boltot láttam még korrekt árakkal , hozzáértéssel a háttérben ,megfelelő reklámmal stb. ,hogy csődbe ment volna...HA megnézed hány gyártó van aki a vízhűtéses piacból és elég jól akkor rájössz ,hogy nálunk ehhez képest 0 a kínálat , a hozzáértés, a support és még sorolhatnám...

Téma megosztása:

• (117 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.