HWSW Informatikai Kerekasztal: Macintosh, OS X, váltás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (7 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Macintosh, OS X, váltás

Szavazás: Miért nem váltasz Mac-re? (99 felhasználó adott le szavazatot)

Miért nem váltasz Mac-re?

Vendégek nem láthatják a szavazást.
Voks

#41 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 03. 17:53

Idézet: ion - Dátum: 2005. Jun. 3., Friday - 18:53

Fenebe, mindenki az egyebre szavaz :)

Igen, ezt a kérdést nehéz szavazásba önteni, ahány ember annyi igény.
JóSebesség

#42 Felhasználó inaktív   -=Ninja=- 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 03. 17:54

Idézet: ion - Dátum: 2005. jún. 3., péntek - 18:50

Sztem magatol nem romlik el egy Windows sem, csak egyszeruen a negativ tapasztalatok jobban megmaradnak az emberben. Nyilvan senki nem fog forumra vagy akarhova irni, hogy he! nekem jol mukodik - legfeljebb csak akkor, ha valahol tul sokat anyaznak.
Nalam is volt mar olyan, 5-6 evvel ezelott, hogy nem tudtam kideriteni egy hiba okat, hiaba csereltem ki a memot, vinyot, akarmit. A gep sziveben volt a gond, valahol az alaplapon. Es miutan az alaplapot lecsereltem, meg is szunt a gond.

Igazad is van meg nincs is :) Hardcore felhasználást szerintem az XP nem szeresse.. De én csak örúlök ha neked jo tapasztalataid vannak a rendszeredel.

#43 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 03. 17:56

Idézet: 3V0 - Dátum: 2005. jún. 3., péntek - 18:53

jólvan... akkor én nem vagyok normális, meg az sem aki kitalálta biztosan... oks... akkor csináld meg pc-n ugyanazt ugyanolyan minőséggel és sebességgel ahogy azon tudnád tenni...

Evo, te már tulzásba viszed. Egy olyan dologba vagy szerelmes, amit még nem is láttál.

Valóban használható az OSX, főleg a megelőző MacOS-ek után felüdülés, de ami hisztit levágsz...

Már ne is haragudj.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#44 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 03. 17:56

Idézet: 3V0 - Dátum: 2005. Jun. 3., Friday - 18:53

jólvan... akkor én nem vagyok normális, meg az sem aki kitalálta biztosan... oks... akkor csináld meg pc-n ugyanazt ugyanolyan minőséggel és sebességgel ahogy azon tudnád tenni...

Bocs, de 1 millióért az a minimum, hogy gyors legyen. Neked mi a minőség? Gondolom a csicsa ebből ítélve. Hogy minnél több cucc legyen a desktopon, hogy csakúgy szárnyaljanak az ablakok. Nem. Nekem nem ez a minőség.

Amúgy fogok egy A64 X2-őt, megtoldom 2giga RAM-al, egy SLI-s felállással körítve, jó kis SCSI-s cuccal megsegítve, ráerőlködök egy Win2003 64bitet, és láss csodát.
JóSebesség

#45 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 03. 17:58

Idézet: -=Ninja=- - Dátum: 2005. jún. 3., péntek - 18:54

Hardcore felhasználást szerintem az XP nem szeresse..

Sztem ezt rengetegen meg tudnak cafolni.

#46 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 03. 18:00

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2005. jún. 3., péntek - 18:56

Bocs, de 1 millióért az a minimum, hogy gyors legyen. Neked mi a minőség? Gondolom a csicsa ebből ítélve. Hogy minnél több cucc legyen a desktopon, hogy csakúgy szárnyaljanak az ablakok. Nem. Nekem nem ez a minőség.

Amúgy fogok egy A64 X2-őt, megtoldom 2giga RAM-al, egy SLI-s felállással körítve, jó kis SCSI-s cuccal megsegítve, ráerőlködök egy Win2003 64bitet, és láss csodát.

kimondta hogy az a lényeg hogy minél több legyen rajta?! ja bocs, akkor használj commodore 64-et... jó mindegy akkor szerinted legyen akkor szar vegyél a64 x2 meg 80gb ramot meg rakjál bele 20videókártyát és örüljél én ezt abbahagyom...
mondjuk én nem tudom neked hol csicsás az os x, szerintem egyszerű a kezelőfelülete meg szép, de ha neked már a grafika = a csicsával akkor használj mindent szöveges módban...

Szerkesztette: 3V0 2005. 06. 03. 18:01 -kor

macbook air 2014

#47 Felhasználó inaktív   -=Ninja=- 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 03. 18:01

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2005. jún. 3., péntek - 18:51

LOL. 1 Millióért épitek neked olyan PC-t Win2003-al rajta, amit max folyékony nitrogénnel tudsz lefagyasztani. Normális ember nem vesz 1millióért se mac-et, se pc-t.

530 000 egy dual 2G G5 , enyiből hasonlo teljesítményű  xenon rendszert nehézkes összerakni . De amúgy az egész témával kapcsolatban egy Rejtö idézet jutott eszembe : Ízlések és pofonok kűlönbözöek : )

#48 Felhasználó inaktív   -=Ninja=- 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 03. 18:04

Amúgy meg mindenkinek kellemes, csajokban és jo időben gazdag hétvégét kívánok , én balra el , melónak erre a hétre vége:)

#49 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 03. 18:12

Idézet: 3V0 - Dátum: 2005. jún. 3., péntek - 19:00

mondjuk én nem tudom neked hol csicsás az os x, szerintem egyszerű a kezelőfelülete meg szép, de ha neked már a grafika = a csicsával akkor használj mindent szöveges módban...

persze, hogy nem tudod, hol csicsas neki... hisz ez izles dolga. Nehogy mar ezzel offoljatok szet a topicomat :D

#50 Felhasználó inaktív   Melinda 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 03. 18:25

Idézet: -=Ninja=- - Dátum: 2005. jún. 3., péntek - 18:36

Winfosal tele lett a hócipőm , okok: 1 hét uptime alatt minima 1 kék halál magától vagy egy resset, vírus hegyek, túl bonyolított kezelési felület

Idézet

Konfig: Asus p4c800-deluxe-e.3.2 P4, 2 gb kingston ram, Asu X800 Xt,WD hdd stb
szóval nem a hw miatt fagy magától a kedves xp

Idézet

Jah és virus irtó van hw tűzfal is van..

Idézet

Jah és talán 2 év PC szervizes gyakorlat után egy winfost fel tudok rakni rendesen a gépre:)

Idézet

Most Mini -vel nettezgetek amíg a dual G5 re nem lesz meg a love és az osx  aktiv használata mellet egyre jobban idegesítenek az xp dolgai, bele fáradtam a 2 havonta oprendszar installba

Ne haragudj, ezekből melyik nem igaz?

Windowst nem próbáltál felrakni? ;)
Az utóbbi időben több, szinte majdnem ugyanilyen konfigú gép került ki a kezem alól, általában kevesebb rammal, és kisebb procival, mert az ügyfél pénztárcája domináns tényező.
Egyetlenegy gép került vissza, igaz, az többször is.
A T. felhasználónak van egy nagykamasz fia.
"Az ellen nem véd..."

A 2 éves szervizes gyakorlat az rengeteg tapasztalatot sejtet.
Gondolom, sokszor találkoztál már master/slave cserés ide-kábellel, mert úgy ér el a vinyótól a cd-ig, miközben a vinyó masterre, az optikai meghajtó slavere van jumperelve.
Mert a fakezű gépösszerakó "megspórolta" a cd-rom kábelét.
Rengeteg "érthetetlen" hiba meggyógyul a helyes kábelezéstől.

#51 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 03. 18:30

Igen, es en is irtam mar, hogy hiaba hivatkozik a jo hardverre... Attol meg, hogy valami Asus, ugyanugy elromolhat.. sot, van, aki utalja az Asus-t, nem ok nelkul.

De tessek szavazni is! Plz

Szerkesztette: ion 2005. 06. 03. 18:31 -kor

#52 Felhasználó inaktív   beeci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 03. 19:15

Úgy tudom, hogy drága, ezért nem érdekel.

Számomra túl drága a Mac, jó lenne, ha lenne egy, de PC nélkül halott lennék, mert szeretem cserélgetni saját kezüleg az alkatrészeket... Sok mindenben megfelelne számomra, de csak nem érné meg.

#53 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 03. 19:17

bizony ,marha drágák

pedig ha nagyon akarná az apple , betörhetne az otthonokba a mac mini -vel amolyan kis családi gépként . csak ugye nyilván egy ilyen gép nem kerűlhet túl sokba.... nomármost a mac mini jóval 100 fölött van.  annyiból már egy gamer pc-t kapok ..
JóSebesség

#54 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 03. 19:22

Csak egy szimpla kérdés... a márkás barabone PC-ket hogyé adják?
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#55 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 03. 19:35

Hi!

Én is az utolsóra szavaztam. Jelenleg csak PearPC-vel próbálgatom a Tiger-t, és nekem nagyon tetszik az egész rendszer, a koncepció. Amit viszont nem értek az a kizárólagosság, hogy vagy ezt-vagy azt használom és ami ezen kívül esik, azt tapossuk földbe. Úgyhogy ebből a szempontból SFIJ megoldása a legszimpatikusabb számomra :)

Tényleg, létezik Windózra olyasmi grafikonkezelő programocska, mint amit a Tigerben találtam Grapher néven?

Bye,
zef

#56 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 03. 19:35

Nem tudom, hogy mennyibe kerulnek, de mindent osszevetve meg lehet fogalmazni, miert nem valtanak az emberek mekkre. Egyreszt mert igenytelenek, masreszt mert kotottsegeik vannak, pl penz tekinteteben, szoftverek tekinteteben.
En speciel azert nem valtottam eddig, mert egesz jo gepet tudtam osszehozni ugy, hogy nem kellett egy komplett gepet vennem, hanem csak a legfontosabbakat megvettem, a tobbi mar megvolt, igy rengeteg penzt megsporoltam - nem mintha igy maradt volna.
Ezutan pedig azert nem fogok valtani, mert meg mindig nem akarok gyenge mekket venni, dragabbakra meg nem futja. Tobb fantaziat latok az x86-os mobil procikban es operacios rendszerekben, ha legkozelebb gepet vennek, az kizarolag notebook lenne. A Mac OS X onmagaban szamomra nem eleg vonzo, sok dolog van benne, ami irigylesremelto, de ezek nem jelentenek akkora elorelepest, es a tobbseguk mar joideje letezik x86-os rendszereken is.

#57 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 03. 19:45

Én hordozhatónak vettem mac-et, ibook-ot: ár/érték aránya alapján még a pc-s notik közt is megállja a helyét, és kicsit olyan mint valami játékszer. Kinyitom, használom, aztán becsukom és alszik. És nem agyalok semmilyen rendszert érintő zizével, csak használom. Eddig hál istennek semmi furát nem produkált. Nemúgy mint az xp-m - de az tény, az xp is elketyeg nálam napokig restart nélkül. Nekem olybá tűnik, hogy a játékokhoz felrakott ilyen-olyan driver, codec, stb vágja szét, mert olyan helyen ahol csak a gyári sp1-2 és pl nyomtatódriver van fent és semmi más, sose fagy, pedig nagyon sokat megy.
A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek  tovább.

#58 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 03. 19:48

Idézet: n.drews - Dátum: 2005. Jun. 3., Friday - 20:45

Kinyitom, használom, aztán becsukom és alszik.

Hát, nekem laptomom is van(3 éves, AMD+WinXP) és ugyanezt meg'tom vele csinálni :)
JóSebesség

#59 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 03. 19:51

Mekkora ibookot vettel? Sztem ar/ertek aranyban nem tul jok.... foleg amiota a dothan-os notebook-ok kijottek.

#60 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 03. 19:56

nem igazán tudom,hogy a macbe lévő procik hogy skálázódnak a pcben lévő proccokhoz képest, de pl az egyik legkisebb powerbook ( 1.5ghz, 12' kijelző, geforce fx kártya, 60 giga hdd ) ~480e forint...

Szerkesztette: -Turbo- 2005. 06. 03. 19:56 -kor

JóSebesség

Téma megosztása:

• (7 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.