Legyen-e kétféle bolhapiac? Számitástechnika vs. Levi's farmer...
Elküldve: 2005. 06. 06. 21:16
Arról lenne szó, amit minden itt lévő forumozó tapasztal.
Vagyis pl. ne áruljanak Levi's farmereket a legújabb Nvidia Geforce 6800 Ultra-val.
Vagy szekrénysort hálókártyával.
Én olyan két bolhapiacra gondoltam, ahol az egyiken csakis számitástechnikai eszközöket, szofvereket árulnának, ide beletartoznának a nagy boltosok is.
A másik bolhára pedig minden ami ezen kivű esik, pl:autóhifi, ezáltal nem lenne kavarás, egyszerű lenne az egész, és áttekinthető.
Az állásbörzét pedig vagy kiraknám mint fő fórum"téma", vagy mind két bolháról elérhetővé tenném.
Nos, szavazzatok.
Elküldve: 2005. 06. 06. 21:23
"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."
Elküldve: 2005. 06. 06. 21:36
Kinek van kedve átnyálazni 3 másik eladási oldalt? Arra ott az apronet keresője.
A bolhát időtlen idők óta próbálják profik és zöldfülűek egyaránt megreformálni, néhányan kénytelenek voltak emiatt ideiglenesen vagy véglegesen leköszönni.
Én, mint aki bátran kijelenthetem, hogy van már rálátásom mivel naponta nézem és figyelemmel követem, azt mondom minden nagyon a helyén van. Ha bármi gáz van azt hamarjában kiveti magából a bolha, az öntisztulási folyamat és maga az a tény, hogy sok olyan ember van jelen, akik naponta látogatják, létrehozott már egy bizonyos hierarchiát, amit nehéz lenne átlépni mind a tulajnak, mind moderatúrának, mind fórumozónak, akárkinek.
Egyébként is thx az eddigi türelmet, hogy eddig is jelen lehettem ott :Đ
Szerkesztette: guga 2005. 06. 06. 21:55 -kor
Elküldve: 2005. 06. 06. 22:21
Elküldve: 2005. 06. 06. 22:59
Idézet: guga - Dátum: 2005. jún. 6., hétfő - 22:36
Kinek van kedve átnyálazni 3 másik eladási oldalt? Arra ott az apronet keresője.
Erre én is gondoltam, de aki nem kiváncsi Pisti néni fehérbabjára, annak ez teljesen jó lenne, és nem foglalná a helyet.
A másik az, hogy nem kell több szektorra osztani elég 2.
Így nem lenne nagyszórás, és a másik bolhán is jól folyna az üzlet.
Lásd: szeművegek, müzli, méz, hangfalak, Levi's farmer
Így az ember valóban azt kapná amit szeretne.
Azért gondoljunk bele nem lenne ez egy olyan rossz dolog.
Az meg a másik, hogy persze ez így jó meg stb.., azért jó így mert így van megszokva, de sokkal jobban díjazná mindenki ha nem így lenne.
Senkit se a megszokás vezéreljen.
Elküldve: 2005. 06. 06. 23:06
Nos, engem ez nem igazán izgat, hogy ő mobilt keres (bocsánat
Pl. aki majd koncertjegyet keres az nem fog belebonyolódni a dzsumbujba, hanem csak kattint egyet a másik bolhára, és látja, hogy Jóska éppen koncertjeggyel biznicel.
Nem lenne sokkal átláthatóbb "szebb" ez a bolhapiac-rendszer?
Elküldve: 2005. 06. 07. 03:55
Idézet
A bolhát időtlen idők óta próbálják profik és zöldfülűek egyaránt megreformálni, néhányan kénytelenek voltak emiatt ideiglenesen vagy véglegesen leköszönni.
Én, mint aki bátran kijelenthetem, hogy van már rálátásom mivel naponta nézem és figyelemmel követem, azt mondom minden nagyon a helyén van. Ha bármi gáz van azt hamarjában kiveti magából a bolha, az öntisztulási folyamat és maga az a tény, hogy sok olyan ember van jelen, akik naponta látogatják, létrehozott már egy bizonyos hierarchiát, amit nehéz lenne átlépni mind a tulajnak, mind moderatúrának, mind fórumozónak, akárkinek.
Egyébként is thx az eddigi türelmet, hogy eddig is jelen lehettem ott
Ezzel egyetértek.
Nincs is más hozzáfűznivalóm.
Elküldve: 2005. 06. 07. 09:51
Elküldve: 2005. 06. 07. 09:56
Nem kívánt terhesség.
Aki elakart adni valamit, eddig is megtehette. Ha keresett, eddig is megtalálta. Mi a hézag? Szabályozzuk agyon? De akkor ne itt álljunk meg :Đ nekem is lenne pár ötletem :Đ
Szoket! Szerintem ha ekkora erőtől duzzadsz, akkor valami csoportosulás élére kellene állnod és küzdeni az éhező emberek, fedél nélküliek, kirekesztettek jogaiért. Ha valamennyit sikerült megoldanod, megoldanotok és még maradt energy, akkor érdemes lesz elővenni a bolhát is, mert tényleg visszataszító, hogy autógumi topik együtt díszeleg az űberkirály vga topikkal :Đ
Szerkesztette: guga 2005. 06. 07. 10:02 -kor
Elküldve: 2005. 06. 07. 09:59
Elküldve: 2005. 06. 07. 10:05
Elküldve: 2005. 06. 07. 11:21
Az upoloknak is csak jó lenne, mert nem kellene annyit áppolni, mert nem húzná le a sok "felesleges" topic.
A másik az, amit guga mondott, ami szerintem nem feltétlen lenne valóság, vagyis annak az esélye, hogy valaki az Infopiacra nyisson egy gatyás topikot, annak igen kicsi a valószínűsége, kb. annyi. mint most a rossz helyre nyitott topikok aránya.
Ennyi, szerintem mindenkit zavar, csak mindenki tudja, hogy a fórum vezetői, úgysem tesznek semmit ami a fórumozók érdekeit képviselné, nos ez sem lenne feltétlen igaz, ha végre összefognának az emberkék, és nem az lenne az x. hozzászólás, hogy bláhh ez hűlyeség...
Elküldve: 2005. 06. 07. 11:40
Idézet: guga - Dátum: 2005. jún. 6., hétfő - 22:36
Guga bátyám!
Elárulod nekem, hogy az téged (vagy bárkit) miért zavar, ha egy fórumrész, amit te nem látogatsz (a non-számtech hirdetések) nem pörög annyira, mint a számtech rész?
Mert az nyilvánvaló (hiszen eddig is megfigyelhető volt), hogy utóbbi sokkal pörgősebb, ugyanakkor én személy szerint örülnék annak, hogy ha mondjuk a hiányos CD gyűjteményemet akarom kibővíteni, akkor nem kell fél óránként ránéznem a bolhára, mert 2-3 oldalt süllyedt lefelé a hirdetésem.
Az Álláskereső fórum is külön lett bontva, mégis látogatja, akit érdekel. Akit meg nem érdekel, azt -mégegyszer kérdem- ugyan miért zavarja, hogy nem pörög annyira?
"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."
Elküldve: 2005. 06. 07. 12:02
Szerintem jó a jelenlegi, erre is szavaztam.
Akkor mi van, ha valaki el akar nyitni mondjuk egy alaplapot, és egy vibrátort...? Nyisson neki két külön topicot...?
Egyátalán, mi az informatika...? A mobiltelefon beletartozik...? Hát a számológép...? Akkor az abakusz és a szorobán is...? Vagyis, szerintem nehéz meghúzni a pontos határt, elmosódott, és ez csak zavarhoz vezetne. Pláne, mikor jönnének az olyasmi hozzászólások, hogy "miért itt nyitottad a topicodat, miért nem a másik helyen"...
Véleményem szerint a jelenlegi Bolhapiac egy bazár. Annak minden forgatagával, mulattató sokszinűségével, és természetesen zavarával is. Szerintem így van jól.
De hozzáteszem, nekem jelenleg teljesen mindegy, mert csak ritkán olvasom...
Idézet
Elküldve: 2005. 06. 07. 12:04
Idézet: Piftuka - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 11:40
Elárulod nekem, hogy az téged (vagy bárkit) miért zavar, ha egy fórumrész, amit te nem látogatsz (a non-számtech hirdetések) nem pörög annyira, mint a számtech rész?
Mert az nyilvánvaló (hiszen eddig is megfigyelhető volt), hogy utóbbi sokkal pörgősebb, ugyanakkor én személy szerint örülnék annak, hogy ha mondjuk a hiányos CD gyűjteményemet akarom kibővíteni, akkor nem kell fél óránként ránéznem a bolhára, mert 2-3 oldalt süllyedt lefelé a hirdetésem.
Az Álláskereső fórum is külön lett bontva, mégis látogatja, akit érdekel. Akit meg nem érdekel, azt -mégegyszer kérdem- ugyan miért zavarja, hogy nem pörög annyira?
Mert lehet kotekedni, ellentmondani, azert
De akkor mar a napi upok szamat is lehetni maximalizalni
Elküldve: 2005. 06. 07. 12:08
Idézet
Idézet
Elküldve: 2005. 06. 07. 12:47
Idézet: Piftuka - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 12:40
Nem :Đ ennyire már azért nem érdekel a dolog, hogy parttalan vitákban résztvegyek. Nekem a jelenlegi rendszer a szimpi és kész :Đ
Elküldve: 2005. 06. 07. 13:14
Idézet
4. A Bolhapiac fórumszekcióban kizárólag magánszemélyek számára engedélyezett nem kereskedelmi céllal beszerzett vagy beszerzendő árukról szóló adás- vételi hirdetés megjelentetése.
Ha már változtatunk.
Szerkesztette: EV6 2005. 06. 07. 13:14 -kor
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222
Elküldve: 2005. 06. 07. 13:23
Idézet: guga - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 10:56
Köszi, mester, jót röhögtem. Mellesleg szavaztam, káosz-párti és túlszabályozás-ellenes vagyok.

Súgó
A téma zárva.