HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X III.

#1181 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 26. 11:40

Idézet: ion - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 11:46

Hiaba kardoskodsz emellett, amig a legtobben biztosan tudjak, hogy a windows kodja tele van olyan hibakkal, amik keptelenne teszik, hogy jo rendszer legyen (mintha ertenenek hozza, sot, ralatasuk lenne a dologra), es nem ismerik el, hogy ugyanolyan tehetseges rabszolgak fejlesztik, mint barmelyik mas rendszert. Raadasul nem is feltetelezik, hogy ez a windows pista vagy akarmi jo is lehet.
Aztan ha esetleg elobb jon ki, mint az osx leopold, vagy urambocsa tele lesz olyan dolgokkal, amik a leopoldban se lesznek benne, akkor meg ugyanaz lesz, mint az inteles bejelentes utan par oraval: "micsoda uzleti erzeke van ennek a jobs-nak", holott elotte honapokig azt mondtak, hogy "nem fog megtortenni, keptelenseg"....

De mondjuk ez az írásod csodaszép. Érződik, hogy van benned azért tüske rendesen apple termékei miatt.. Mellesleg olvass végig egy winxp telepítés közben lefutó "ismertető" szöveget. Ahhoz képest jobs elég konzervatív bácsi így marketing területén. Vagy egyszerűen nézz körül a microsoft.com-on ott is olvasni furcsa dolgokat úgy gondolom. Imho senki nem kizárólag reklám miatt vesz meg egy terméket, azt meg hogy nem bírod kedvenc stevenk stílusát igazán nem egy OS X-ről szóló fórumban kellene kifejezésre juttatnod..

#1182 Felhasználó inaktív   ventata 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 11:51

Idézet: h1ghland3r - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 8:34

..... Ne probald megmagyarazni, hogy en mire varok x eve.

Nem próbálja meg senki megmagyarázni, hogy te mire vársz. (engem pl. hidegen hagy,  nekem van jó oprendszerem, innentől kezdve nem igazán érdekel a téma :D)
Az MS nyomja x éve, hogy majd jön az új, a szép, a stabil, a tökéletes rendszer csomó új fícsörrel (amikről azért csak-csak kiderül, hogy tulajdonképpen ebben a verzióban mégsem lesz benne, de nem baj, majd a következőben...), ergo ők fűtik ezeket a várakozásokat.
Vén Tata
(öreg vagyok én mán ehhez....bezzeg az én időmben!)

#1183 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 11:56

Idézet: hybris - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 12:40

De mondjuk ez az írásod csodaszép. Érződik, hogy van benned azért tüske rendesen apple termékei miatt.. Mellesleg olvass végig egy winxp telepítés közben lefutó "ismertető" szöveget. Ahhoz képest jobs elég konzervatív bácsi így marketing területén. Vagy egyszerűen nézz körül a microsoft.com-on ott is olvasni furcsa dolgokat úgy gondolom. Imho senki nem kizárólag reklám miatt vesz meg egy terméket, azt meg hogy nem bírod kedvenc stevenk stílusát igazán nem egy OS X-ről szóló fórumban kellene kifejezésre juttatnod..

Orulok, ha tetszett. Tuske van bennem, de csak azert, mert tul sok hazugsag hangzik el a temaval kapcsolatban.
Az installt vegigolvastam, csak annyit ir a telepites 20 perce alatt, hogy "Installing Windows" (nLite).
Jobs lehet, hogy konzervativ, de amiben igazan innovativ az Apple az a reklamozas. Pl osszehasonlitanak egy mekket meg egy pc-t, az egyikben high-end grafikus vezerlo, a masikban x300... esatobbi finomsagok.

En nem irtam, hogy nem birom jobs stilusat, csak azt, hogy forumtarsaink mit mondtak az inteles bejelentes elott es utan.

#1184 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 12:14

Idézet: ion - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 12:56

En nem irtam, hogy nem birom jobs stilusat, csak azt, hogy forumtarsaink mit mondtak az inteles bejelentes elott es utan.

Ezt ne emlegesd... csunya pofaraesesek voltak akkor.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1185 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 12:15

Idézet: ion - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 12:56

Orulok, ha tetszett. Tuske van bennem, de csak azert, mert tul sok hazugsag hangzik el a temaval kapcsolatban.
Az installt vegigolvastam, csak annyit ir a telepites 20 perce alatt, hogy "Installing Windows" (nLite).
Jobs lehet, hogy konzervativ, de amiben igazan innovativ az Apple az a reklamozas. Pl osszehasonlitanak egy mekket meg egy pc-t, az egyikben high-end grafikus vezerlo, a masikban x300... esatobbi finomsagok.

Amiben az apple igazán innovatív, hogy felhasználja az informatikai ipar legújabb fejlesztéseit úgy, hogy az hasznos legyen egy átlagfelhasználónak, illetve a saját platformján szabványt teremt belőlük. Valamint abban is nagyon innovativ, hogy olyan unix alapú operációs rendszereket gyárt amik emberközpontúak. És még abban is innovatív, hogy meg tudja határozni a megfelelő piacot a gépeihez és hozzájuk igazítja fejlesztéseit. De tudod mit? Teljesen nyolc. Hasznáálj vindózt, pc-t, akármit, de ne itt beszélj róla, mert ez nem az a topic.

#1186 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 12:28

Idézet: hybris - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 13:15

Amiben az apple igazán innovatív, hogy felhasználja az informatikai ipar legújabb fejlesztéseit úgy, hogy az hasznos legyen egy átlagfelhasználónak, illetve a saját platformján szabványt teremt belőlük. Valamint abban is nagyon innovativ, hogy olyan unix alapú operációs rendszereket gyárt amik emberközpontúak. És még abban is innovatív, hogy meg tudja határozni a megfelelő piacot a gépeihez és hozzájuk igazítja fejlesztéseit. De tudod mit? Teljesen nyolc. Hasznáálj vindózt, pc-t, akármit, de ne itt beszélj róla, mert ez nem az a topic.

Amit itt leirsz mar kismillioszor elhangzott ebben a topikban.
En ezert nem szoktam beleszolni mas topikokban olyan vitaba, amit nem ismerek az elejetol...
Pl ha te kovetned a mi vitankat, tudnad, hogy nem nekem kell cimezned ezeket a kedves tanacsokat, nem en szoktam kezdeni a windows flame-et az osx topikban.

Szerkesztette: ion 2005. 07. 26. 12:29 -kor

#1187 Felhasználó inaktív   h1ghland3r 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 12:32

Idézet: hybris - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 9:43

Valahogy sosem értem meg ezeket a fellángolásait a kedves windows felhasználó kollegáknak. A legtöbb mac user használ/használt PC-t, de nem felel/felelt meg semmilyen/minden tekintetben az igényeinek. Nem hinném, hogy bárkinek is meg tudnátok magyarázni, ha talált egy jobb alternatívát, miért használja továbbra is a rosszabb minőségű megoldást (=ami nem kielégítő számára). Ennyi. Nem kell jönni árakkal, tudásszinttel és azzal sem, hogy a windows fut egy 64 procis gépen. Na és? Azon a piacon amúgy sem microsoft a jani, szóval teljesen tárgytalan. Nem értem miért is kellene egy személyi (!) számítógépeket gyártó cégnek nagyvállalati rendszereket fejleszteni. Mellesleg pakolj szekrénybe egy rakat xservet aztán lesz sok procid és még a rendszered is kellően redundáns lesz..
És az apple szemüveget meg addig hordom, amíg tetszik, egyeltalán semmi közötök hozzá, és menjetek inkább megtárgyalni, hogy micsoda jó alaplapokat tol az asus, meg hűdejók az új amd prockók, ne itt rontsátok a levegőt.

Az a baj kispajtas, hogy en hasznalhatnam a munkamhoz barmelyiket a ketto kozul, mert a cegunk nagy Apple partner mar cirka 20 eve. Ezert is olvasom ezt a forumot, hogy valamennyire szemmel kovethessem a dolgokat. Csak az a duhito, hogy miutan a hozzad hasonlo egybites arcok bicskanyitogatoan dilettans modon nyilatkoznak a Windowsrol v. a Linuxrol (vagy mondjuk ugy, hogy omlik a hulyeseg), mar egyaltalan nem meggyozo, akarmit is mondjanak az OS X-rol.

Eddig egy felhasznalasi terulet tunt fel, amire ugy tunik nagyon alkalmas a Mac, es az a videovagas-DVD-authoring-audioeditalas. Egyszeruen nem birom elkepzelni, hogy mindenki erre hasznalja. A tobbiben meg - en ugy latom- egykutya a ketto.

Azert kellene egy szemelyi szamitogepeket gyarto cegnek nagy gepeket fejlesztenie (meg a Dell is arul szervert, de itt a tobbi pelda: HP, SGI, IBM, SUN, NEC, Fujitsu), mert igy a vasarlot jobban ki tudja szolgalni. Tudod mindig is problema volt, hogyha A cegtol vetted a desktopot B cegtol meg a szervert, es valamiert kurvara nem jol mukodtek egyutt. Kidobott penz. Es ha kerdore vontad oket, akkor mutogattak egymasra. Namost, ha kiiktatod a kepletbol A ceget maris egyszerusodik a dolgod, mert csak B ceget kell cseszegetni.

Egy homogenebb rendszer uzemeltetesenek koltsegei valszeg alacsonyabbak.

Arrol meg vegkepp kar lenne vitat nyitni, hogy mi mindenre jo egy 64 procis SuperDome, amire nem jo  32 stack-elt XServe (azon tul, hogy a teljesitmenye tobbszorose a te rackszekrenyednek). Latod ez a gond veletek, hogy az Finder-nel, Dock-nal, iTunes-nal, meg a csodaszepen animalt hurkaknal nem lattok messzebb. Ezek klassz dolgok, de azert van meg par dolog az informatikaban, ami erdekesebb lehet egy szepen megrajzolt parancsikonnal.

Az alapjaban veve nem problema, hogy valakinek valami jobban bejon kinezetre (ez a "legkomolyabb" erv, bar elnezve a Quicktime-ot, en inkabb lefosnam a kezem, minthogy ilyet csinaljak), vagy funkcionalitasra. A problema az, amikor ez a csavo legbol kapott ("... olvastam a beszeljukmac forumon...."), minden alapot nelkulozo allitasokkal huzza le a masik cuccot. Es persze jonnek a megalol beszolasok (mert persze az apple.com-ot is szorgalmasan olvassak a kisdobosok).

- Az Apple a leginnovativabb ceg, mindenki oket utanozza. Most oszinten mit talalt ki az Apple az elmult 10 evben? Igy van, szinte semmit.
- Steve Jobs a technopapa, a nagy almodo, az ultrageniusz, az informatika jotevoje. Itt a cegunknel talalkoztak, targyaltak mar vele, kiderult, hogy meg a WC-re sem megy a marketing es media szakertok nelkul. Boduletes penzeket kolt image epitesre. Arrol nem beszelve, hogy ritka nagy uzleti goreny hireben all.
- A szokasos loditasok OS X, 64 bit computing, szaralonghorn (honnan tudja, amikor meg rendes beta sincs???), szarazIntelbezzegaPPCisten.

Ha en igy ajnaroznam a Windowst, Intelt, Microsoftot, bizisten rosszul lennek magamtol.

#1188 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 12:55

Idézet

Az alapjaban veve nem problema, hogy valakinek valami jobban bejon kinezetre (ez a "legkomolyabb" erv, bar elnezve a Quicktime-ot, en inkabb lefosnam a kezem, minthogy ilyet csinaljak), vagy funkcionalitasra. A problema az, amikor ez a csavo legbol kapott ("... olvastam a beszeljukmac forumon...."), minden alapot nelkulozo allitasokkal huzza le a masik cuccot. Es persze jonnek a megalol beszolasok (mert persze az apple.com-ot is szorgalmasan olvassak a kisdobosok).

Amen, jol beszelsz es eppen ennek koszonheto, hogy itt gyakran fellangolnak az indulatok. Sokszor irtozatos valotlansagokat, berogzult, szajkozott baromsagokat allitotok a masik oldalrol, es ezt nyilvan nem lehet szo nelkul hagyni.

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#1189 Felhasználó inaktív   centrino 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 12:56

Idézet: Samott - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 12:33

Kép

Samott

bazzz...

veszettül elkezdtem kattintgatni az apple.com ra

:)

ezt megettem
Apple Macbook

Intel 875 PBZ BONANZA - P4 3GHz NW - 1GB CORSAIR PRO PC3200 - Zalman Cu - Plextor 716A - 4x160GB HDD

#1190 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 12:58

Idézet

Az a baj kispajtas, hogy en hasznalhatnam a munkamhoz barmelyiket a ketto kozul, mert a cegunk nagy Apple partner mar cirka 20 eve. Ezert is olvasom ezt a forumot, hogy valamennyire szemmel kovethessem a dolgokat. Csak az a duhito, hogy miutan a hozzad hasonlo egybites arcok bicskanyitogatoan dilettans modon nyilatkoznak a Windowsrol v. a Linuxrol (vagy mondjuk ugy, hogy omlik a hulyeseg), mar egyaltalan nem meggyozo, akarmit is mondjanak az OS X-rol.

A hangnemed a baj tesó. A dühítő pedig a nagy paci, amin ülsz.

Idézet

Eddig egy felhasznalasi terulet tunt fel, amire ugy tunik nagyon alkalmas a Mac, es az a videovagas-DVD-authoring-audioeditalas. Egyszeruen nem birom elkepzelni, hogy mindenki erre hasznalja. A tobbiben meg - en ugy latom- egykutya a ketto.

DTP-t pedig igazándiból a windows alá találták ki...

Idézet

Azert kellene egy szemelyi szamitogepeket gyarto cegnek nagy gepeket fejlesztenie (meg a Dell is arul szervert, de itt a tobbi pelda: HP, SGI, IBM, SUN, NEC, Fujitsu), mert igy a vasarlot jobban ki tudja szolgalni. Tudod mindig is problema volt, hogyha A cegtol vetted a desktopot B cegtol meg a szervert, es valamiert kurvara nem jol mukodtek egyutt. Kidobott penz. Es ha kerdore vontad oket, akkor mutogattak egymasra. Namost, ha kiiktatod a kepletbol A ceget maris egyszerusodik a dolgod, mert csak B ceget kell cseszegetni.

xServe arra van, hogy ne kelljen 3rd party gép a a workgroupokhoz. Nem kell elszállni.

Idézet

Egy homogenebb rendszer uzemeltetesenek koltsegei valszeg alacsonyabbak.

Ahova 64 procis gép kell... ott már nem az üzemeltetési költség számít.

Idézet

Arrol meg vegkepp kar lenne vitat nyitni, hogy mi mindenre jo egy 64 procis SuperDome, amire nem jo  32 stack-elt XServe (azon tul, hogy a teljesitmenye tobbszorose a te rackszekrenyednek). Latod ez a gond veletek, hogy az Finder-nel, Dock-nal, iTunes-nal, meg a csodaszepen animalt hurkaknal nem lattok messzebb. Ezek klassz dolgok, de azert van meg par dolog az informatikaban, ami erdekesebb lehet egy szepen megrajzolt parancsikonnal.

Az a gond velünk, hogy nem 64 prockós gépeket használunk, vagy az hogy simán jobb gépeink vannak, jobb oprendszerrel mint neked?

Idézet

Elnézvén a kviktájmot összetehetnéd a két kezed, ha még csak egy hasonló nagyságrendű dolgot tudnál összehozni. Apple.com-ot pedig leginkább ti olvasgatjátok, leendő switcherek :D vagy legalábbis én tőletek hallom a sok pr szöveget, nem a macesektől.

#1191 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 12:59

Idézet

- Az Apple a leginnovativabb ceg, mindenki oket utanozza. Most oszinten mit talalt ki az Apple az elmult 10 evben? Igy van, szinte semmit.

Na ez az amitol viszont most perpill hanyni tudok, vegulis mitol lenne az Apple innovativ? A PC-s alkatreszek es technologiak implementalasat? Egyedi csupán a Mac OS X es a dizajn... ez messze nem innovacio. Az iPodot sem neveznem annak. Jo helyen voltak jo idoben, bejott a huzas. De ez sem egy "innovativ" termek...

Krinyo

#1192 Felhasználó inaktív   centrino 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 13:00

"A kétmagos, de csupán 32 bites kódokkal kompatibilis Yonah utódja, a 64 bites Merom 2006 második felében érkezik; vele együtt az órajel is emelkedik: 2,16 GHz-ről 2,33 GHz-re." PH

2006 végén 64 bites dupla magos (nem vastag:)) 2,33 Ghz powerbook , nem lesz semmi....
Apple Macbook

Intel 875 PBZ BONANZA - P4 3GHz NW - 1GB CORSAIR PRO PC3200 - Zalman Cu - Plextor 716A - 4x160GB HDD

#1193 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 13:01

Idézet

Elnézvén a kviktájmot összetehetnéd a két kezed, ha még csak egy hasonló nagyságrendű dolgot tudnál összehozni.

Hat a QT-ra eppen nem lennek buszke. Idiota lejatszofelulet, a minosege is csak az utobbi evekben kezdett javulni... a beepitett kodekek sem Apple fejlesztesek. :D

Krinyo

#1194 Felhasználó inaktív   ventata 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 13:08

Idézet: h1ghland3r - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 11:32

.....

Neked nyilván pont volt a jeled az óvodában.......Az olyan egyszerű. (mint te)
Ez a "kispajtásozós" stílus azzal az arcszerkezezttel, amivel te rendelkezel igyazán nevetségessé tesz. A hozzászólásod többi részére nem reagálnék, legyen annyi elég, hogy bődületes hülyeségeket tusz ám mondani. Ha valaha láttál volna macet közelről, nyilván nem írnál ilyen baromságokat. Mindegy.....

Na, lehet anyázni, az nagyon megy, azt látom...
Vén Tata
(öreg vagyok én mán ehhez....bezzeg az én időmben!)

#1195 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 13:16

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 14:01

Hat a QT-ra eppen nem lennek buszke. Idiota lejatszofelulet, a minosege is csak az utobbi evekben kezdett javulni... a beepitett kodekek sem Apple fejlesztesek. :D

A QT (es a masik marhasag a Real Media) a ket legfeleslegesebb mediaformatum... miert kell nekem a nyomorek mediaplayereiket is feltelepitenem, ha egy ilyen formatumu allomanyt akarok megnezni? Miert nem kepesek egy egyszeu kodeket kiadni (tudom van mindkettobol alternativ kodek, de en a hivatalosat hianyolom), aminek a segitsegevel mas media playerrel is meg tudnam nezni ezeket az anyagokat... lasd divx. Ott se kotelezo feltelepiteni a divx playert.

Samott

Szerkesztette: Samott 2005. 07. 26. 13:18 -kor

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1196 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 13:20

Idézet: Samott - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 14:16

... lasd divx. Ott se kotelezo feltelepiteni a divx playert.

mert az apple minden lehetséges eszközt megragad, hogy a termékeit nélkülözhetetlenné tegye.

lásd: .mov -> QT. de pl az online zeneboltjukat is csak a saját szofttal lehet elérni, amikor alternativ megoldás jelent meg rá, azonnal kiiktatták (noha sokkal értelmesebb, és felhasználóbarátabb volt a hirforrások szerint, illetve szállított némi pénzkimélő funkciót :)).

ahogy én látom, az apple termékei csak a hozzájuk kötődő húzóágakkal együtt életképesek, ezért kell annyira kapaszkodni a szellőbe.
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#1197 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 13:48

Idézet: Samott - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 12:16

...Miert nem kepesek egy egyszeu kodeket kiadni (tudom van mindkettobol alternativ kodek, de en a hivatalosat hianyolom), aminek a segitsegevel mas media playerrel is meg tudnam nezni ezeket az anyagokat...

És mi az úristenért kell a Win -es iTunes -hoz is felpakolni a teljes QT környezetet???

#1198 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 14:02

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 14:01

Krinyo

Azért hozzátartozik, hogy a qt osx alatt nagyon jó, persze divx filmekhez nem kell használni arra ott van pl a VLC. De azért van némi múltja a dolognak. Qt már akkor volt amikor a windows még sehol, vagy legalábbis windows mint önálló oprendszer. Nem véletlenül használják sok helyen. De nem is azért írtam, mert annyira isteníteni szeretném a qt-t hanem azért, mert a kedves user szerint, ha ő csinálta volna szégyellené magát (finoman), persze kétségtelen, hogy a fiú nagy szoftver developer és sokmindent adott már a világ felhasználóinak, több ipari szabványt és nélkülözhetetlen featuret.. (mov, vr etcetc)
I don't believe it.
Prove it to me and I still won't believe it.
-- DNA

#1199 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 14:03

Itt vannak az uj cuccok, csekk apple.com...

Krinyo

#1200 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 14:04

Idézet

Qt már akkor volt amikor a windows még sehol, vagy legalábbis windows mint önálló oprendszer. Nem véletlenül használják sok helyen.

Na, hat pont az ilyen agyatlan baromsagoktol tudok a falra maszni... mar bocsanat.

Krinyo

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Utolsó »