HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X III.

#1221 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 26. 15:41

Idézet: Samott - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 16:40

De beta elobb volt a QT-bol... :D

Samott

:D
Biztosan.

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#1222 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 15:46

Idézet: hybris - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 16:00

Tudod olyan ez, hogy miért kell a wmv-hez mediaplayer?

nemkell, én pl zoomplayerrel tökéletesen megtudom nézni bármelyiket, akár a HD változatait is.
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#1223 Felhasználó inaktív   h1ghland3r 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 15:47

Idézet

Jómajd igyekszek felnőni hozzád magasan kvalifikált építőmérnök barátom.

Nem epitomernok vagyok, hanem programtervezo matematikus. Kerdezz mielott hulyesegeket beszelsz.

Idézet

Kezdek lustulni. Minek magyarázzam, úgysem érted meg, de: Azt írtad, hogy mac csak videóvágásban tudott eddig nagyot mutatni. Erre válaszoltam, hogy azért a DTP és bejáccott. Néhány sajtóterméket azért macekkel csináltak, de belátom ma már nevetséges macen dtp-zni, mert lassú meg mittudomén a windows jobb rotfl rettenet amiket gondolok rólad..

A jelenrol beszeltem. Tudod mar nem '95-ot irunk.

Ma mar, ha valaki DTP-zni szeretne nyugodtan vehet maganak egy ketmagos Athlon64-et, es tokre ugyanott van, mint a dual G5-ossel, csak eppen sokkal olcsobban fog kijonni.

Idézet

Jó majd ha találkozok építési vállalattal akik a napi munkájukhoz 64 prockós gépeket használnak igazolni fogom állításod.. Fogalmam nincs mit akartál mondani, de nem érdekel.

Latom nagyon leragadtal annal 64-es szamnal. Nem vagy tul eros fantaziaju gyerek, ugyhogy egyszerusitsunk mondjuk 8 procira. Konkret peldakat tudnek mondani olyan echte magyar cegekre, akik ezeket hasznaljak. Es ok meg kell, hogy vegyek a 8 procis szervert, mert az oda kell. Es ilyenkor nem teheti szet a kezet az IT manager, hogy kerem az almaslogos ceg meg nem keszult el az idevago termekkel.

16-64 procis SuperDome-ot (vagy hasonlo kategoriaju gepet) pedig relative jo sokat hasznalnak az iparban Amerikaban es Europaban (dollarmilliardos forgalomnal, tobbtizezres alkalmazotti letszam mellett kellenek ezek a cuccok a mindenfele vallalati rendszerekhez).

Idézet

vallásháborúnak fogjátok fel a mindennapi életet

En ide tajekozodni jottem. Egyik baratom erdeklodott a Minirol, neki gyujtottem volna infot. Lattam, hogy itt neha tobb szo esik a Windowsrol, mint az OS X-rol, es ez zavart. Nekem nem vallashaboru, de azt szar latni, amikor legbolkapott hulyesegeket irkalsz ossze, egy alapjaban veve szakmai forumon. Nincs mit szeressek a Windowsban, azt leszamitva, hogy mukodik. Nem rajongok a Microsoftert, bar nem lehet oket nem csodalni a hatekonysaguk miatt.

Idézet

Nem klasszabb, hanem szabvány. Mov lejátszó.

Csak az Apple implementalja. Jo kis szabvany. .NET az szabvany. CORBA az szabvany. OpenGL az szabvany. Barki megvalosithatja a sajat oprendszeren, es nem fugg a fejlesztojenek a kegyelemkenyeretol.

Ez piaci nyomulas abbol a fajtabol, amiert atkozzuk a Microsoftot (jogosan). Nosza fikazzuk az Apple-t is, az o arcukra is rafer. Es igazatok van teljesen gaz a Microsoft magatartasa a .wmv vagy a mindenfele office formatummal. Az Apple ugyanilyen goreny jelen esetben.

Szerkesztette: h1ghland3r 2005. 07. 26. 15:50 -kor

#1224 Felhasználó inaktív   h1ghland3r 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 15:52

Idézet: kAy - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 14:46

nemkell, én pl zoomplayerrel tökéletesen megtudom nézni bármelyiket, akár a HD változatait is.

Annyit azert meg kell adni, hogy in theory a .mov is nezheto QT nelkul. De azert nem egy next-next-finish jellegu  dolgon kell magad atverekedni.

#1225 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 15:56

Idézet: h1ghland3r - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 16:52

Annyit azert meg kell adni, hogy in theory a .mov is nezheto QT nelkul. De azert nem egy next-next-finish jellegu  dolgon kell magad atverekedni.

viszont aki csak next-next-finish jellegű dolgokból él, az nem is nagyon lát tovább a rendszer beépített lejátszójánál.
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#1226 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 07. 26. 16:00

Idézet: h1ghland3r - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 15:40

A DTP valoban az Apple terulete volt 5-10 evvel ezelott. Abszolut nem asztalom, de legjobb tudomasom szerint manapsag a Mac semmilyen elonyt nem tud felmutatni a mezei PC-hez kepest. Cafoljatok meg, talan epp ezen a forumon volt is errol mar vita. Ott nem igazan sikerult dulore jutni azugyben, hogy MA milyen pluszt ad a Mac a DTP-s munkahoz.

Hi!

Azt kell mondjam, hogy az biza ma is az Apple területe. :)
Ha megnézel bármilyen komolyabb reklámügynökséget vagy grafikai stúdiót aki profin nyomja, és komolyabb ügyfelekkel, azok mind-mind Mac-es rendszereket használnak.
Ez különösen igaz a külföldi cégekre, főleg az USA-ban. Ott nagyon nagy százalékuk még mindig Mac-et használ DTP-re.

Ezzel nem azt mondom, hogy a Mac jobb mint a PC erre a területre, de tény ami tény, sokan még mindig nem látnak fantáziát abban, hogy Windows-os rendszerekkel DTP-zenek.
(mielőtt nekemesnek a többiek :), felhívom a figyelmet arra, hogy nagy cégekről van szó, nem önjelölt grafikusokról akik a Corelt tolják otthon piciny megrendelőbázissal)

Fogalmam sincs miért nem váltottak a cégek eddig PC-re... talán tradíció, hogy a Mac mindig is a DTP királya volt, nem tudom. :)
Illetve egy dolog azért van: az Adobe termékei (DTP-sek) valamivel jobban működnek Macintosh platformon mint Windows alatt.
De erről az Adobe tehet, senki más...

Szerkesztette: RDaneel_hu 2005. 07. 26. 16:01 -kor

RDaneel_hu

#1227 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 16:03

nekem erre egy mac-en dolgozó grafikus azt mondta, hogy pusztán a kompatibilitás (fontok) miatt tolja még mindig almán.

#1228 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 16:04

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 17:00

Fogalmam sincs miért nem váltottak a cégek eddig PC-re...

Szerintem azert, mert hulyeseg kidobni penzt uj gepekre, uj szoftverekre, ha a mar meglevovel is el lehet vegezni ugyanazt a munkat. Na kb ezert nem valtanak tomegevel pc-rol mekkre vagy w2k-rol winxp-re. Es ezert nem fognak tomegesen vistara sem valtani :)

#1229 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 16:05

Csak egyszer tudnátok normális hangnemben reagálni.. :(

Idézet

1992-ben a Microsoft kiadta a Windows 3.1-et (kódnevén Janus). A Windows 3.0-hoz képest újítás az alapszintű multimédia-támogatottság, valamint a TrueType betűtípusrendszer. Ez volt az első Windows, melyet magyar nyelven is kiadtak.

Hm.. a qt 91 dec 2.-án jelent meg.

Idézet

Heh, most megint jon a pofaraeses. :(

Nem jön.

Idézet

Ujabb szentiraskent kezelt, bebetonozott tevhitet sikerult megdontenunk? :)

Nagyon betegen gondolkodtok a mac userekről.

#1230 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 16:06

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 16:37

Az Apple 1991 decembereben adta ki a QT 1.0-at. Kulon megvasarolhato szoftverkent, a rendszer resze (7.1) 1992 novembereben lett az 1.5-os verzio.
A Windows 3.0 1990-ben, a 3.1 1992 aprilisaban kerult a polcokra es ezekben is volt mar Video for Windows. Legalabbis en neztem VideoCD-t 3.1 Windowson.

92 novembereben jelent meg a Video for Windows elso verzioja es tudtommal csak a QT 2.0-as verzioja volt csak fizetoskent elerheto.

#1231 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 07. 26. 16:12

Idézet: h1ghland3r - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 16:47

...

Felejtős ez így. A stílusoddal is baj van, nemcsak azzal amit írsz. Profán, popularista és unalmas. De végülis ezért reagáltam először is.. hm.
Mindegy, nyomok egy alma-q -t és hazamegyek.

#1232 Felhasználó inaktív   h1ghland3r 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 16:16

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 15:00

Hi!

Azt kell mondjam, hogy az biza ma is az Apple területe. :)
Ha megnézel bármilyen komolyabb reklámügynökséget vagy grafikai stúdiót aki profin nyomja, és komolyabb ügyfelekkel, azok mind-mind Mac-es rendszereket használnak.
Ez különösen igaz a külföldi cégekre, főleg az USA-ban. Ott nagyon nagy százalékuk még mindig Mac-et használ DTP-re.

Ezzel nem azt mondom, hogy a Mac jobb mint a PC erre a területre, de tény ami tény, sokan még mindig nem látnak fantáziát abban, hogy Windows-os rendszerekkel DTP-zenek.
(mielőtt nekemesnek a többiek :), felhívom a figyelmet arra, hogy nagy cégekről van szó, nem önjelölt grafikusokról akik a Corelt tolják otthon piciny megrendelőbázissal)

Fogalmam sincs miért nem váltottak a cégek eddig PC-re... talán tradíció, hogy a Mac mindig is a DTP királya volt, nem tudom. :)
Illetve egy dolog azért van: az Adobe termékei (DTP-sek) valamivel jobban működnek Macintosh platformon mint Windows alatt.
De erről az Adobe tehet, senki más...

Na ezzel a hozzaallassal mar erdemes beszelni a dologrol.

Szamomra ugy tunik, hogy a DTP-nel technologiai erv nincs a Mac mellett. Egy regi tradicio ennyi.

Azert hoztam fel az authoring-hangszerkesztes-videovagas temat, mert azert ott kezzelfoghato technikai elonyei vannak a Mac alkalmazasanak (jelesul az, hogy a procija nagyon utokepes ilyen iranyu felhasznalasra).

#1233 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 16:19

Idézet: kAy - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 17:03

nekem erre egy mac-en dolgozó grafikus azt mondta, hogy pusztán a kompatibilitás (fontok) miatt tolja még mindig almán.

Ez elvileg nem kellene, hogy gond legyen. :)

Ma már OpenType Unicode-os cumók esetén mindkét rendszeren gond nélkül használhatóak (lennének) a fontok.
Persze ez akkor gáz, ha valaki a régi, jól bevált Futurát, Helveticát nem akarja modern, Unicode-os fontra cserélni.

A nagyobb cégek az archiv és honosításra váró reklmok miatt nem fognak Windows-os rendszerekre átállni.
Jó példaként tudom hozni erre a Disneyt, aki ugyan Hybrid CD-ken és DVD-ken adja ki a kreatívokat, ellenben kizárólag Macintosh-os (régi Type 1-es) fontok vannak rajtuk.

Nem beszélve az összes image-previewekről amelyek szintés Mekesek.
Ezekkel csak annyiban nehéz Windowson dolgozni, hogy egyenként ki kell nyitogatni őket, majd újra lementeni.
Noha az Adobe erre is kínál megoldást, mégsem él vele senki.

Amíg nincs komolyabb kényszerítő erő, IMHO nem lesz egyértelműen Windows alapú a DTP szakma.
Legalábbis a nagyoknál. :)

Szerkesztette: RDaneel_hu 2005. 07. 26. 16:23 -kor

RDaneel_hu

#1234 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 16:23

Idézet: hybris - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 15:02

Qt már akkor volt amikor a windows még sehol, vagy legalábbis windows mint önálló oprendszer.

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 16:37

Az Apple 1991 decembereben adta ki a QT 1.0-at.
[...]
A Windows 3.0 1990-ben

http://en.wikipedia....iki/Windows_3.x

#1235 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 16:29

Idézet: ion - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 17:23

Az első nem dos alapú (=önálló) ms oprendszer az nt volt.

wikipedia

93 july.

#1236 Felhasználó inaktív   147break 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 16:37

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 17:19

.
Noha az Adobe erre is kínál megoldást, mégsem él vele senki.
.

Ez komoly és mijaz?

#1237 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 17:16

Idézet: Boba - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 14:27

Irtam ide sokat, majd mergemben kitoroltem... asszem en vagyok az egyetlen, aki macrol lepett vissza win+linux ala. Kb 3-4 honapot adtam neki. Penzembe nem kerult, mert kolcson gep volt. (ui, az egyik befolyasolo tenyezo az volt, hogy az egyik program sajnos nem fut OSX alatt... es nem, sajnos nem helyettesitheto.)

Nem te vagy az egyetlen, nálam is 4 hónapig futott a dolog...

#1238 Felhasználó inaktív   ventata 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 17:17

Idézet: h1ghland3r - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 14:47

....

Idézet

Nem epitomernok vagyok, hanem programtervezo matematikus.
....... - erre inkább most nem írok semmit. Halkan megjegyzem, én a helyedben emellett a """szakmai""" tudás mellett, amit itt megcsillogtatsz nekünk főleg ezzel az útszéli modorral ötvözve, inkább nem hangoztatnám, hogy "programtervező matematikus" vagyok. Tudod lehet, hogy egy programtervező matematikus nagyon megharagudna ezért.......

Idézet

......de legalabb valamennyire ertek, ahhoz, amirol itt firkalok........
aha....Leginkább a machez értesz.  De azért leírod:

Idézet

En ide tajekozodni jottem 

persze ne zavarjon, hogy egyik állításod ellentmond a másiknak....

Idézet

Nincs mit szeressek a Windowsban, azt leszamitva, hogy mukodik.
:pokeas2:

Mondj még ilyen mókásakat lécccci.....

Idézet

Ha mersz vitazni, akkor fejtsd ki, mivel nem ertesz egyet, de addig csak lufiember vagy.
- veled???? ugyan kérem......
Vén Tata
(öreg vagyok én mán ehhez....bezzeg az én időmben!)

#1239 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 17:37

Idézet: 147break - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 17:37

Ez komoly és mijaz?

A Preferences-ben be lehet állítani, hogy mindkét oprendszerre legyen preview kép. (legalábbis PS-ben)
Más kérdés, hogy hogyan működik ez pl. EPS file-ok esetén. :)
RDaneel_hu

#1240 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 07. 26. 17:52

Idézet: hybris - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 17:12

Felejtős ez így. A stílusoddal is baj van, nemcsak azzal amit írsz. Profán, popularista és unalmas. De végülis ezért reagáltam először is.. hm.
Mindegy, nyomok egy alma-q -t és hazamegyek.

a legszomorúbb az, hogy pont Te, aki más stílusát és mondanivalóját kritizálod, magad is pökhendi, elitista és bizony szintén unalmas vagy, ráadásul FUDolsz össze-vissza Windows témában, ami szintén nem szép dolog, sajnos elég sok Mac felhasználó fegyvere (őszinte tisztelet a kivételnek.)

De nem is baj, már szinte lapos lenne a topik, ha nem jönne 6-8 oldalanként egy kis flame. :Đ

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.