HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X III.

#1501 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 02. 15:51

Idézet: Naranek - Dátum: 2005. aug. 2., kedd - 16:49

Azert faj neki, mert szar dolog lenne, ha negyed annyiert 2x erosebb gepet tudnal hazilag osszerakni :)

:rolleyes:
macbook air 2014

#1502 Felhasználó inaktív   Bubu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 02. 15:54

Idézet: Samott - Dátum: 2005. aug. 2., kedd - 15:08

Az elozo oldalon van egy kep, azon nincs kitakarva... felteve, ha a "Boot ROM Version" kifejezes az Apple szotaraban a BIOS verziot jelenti...

Samott

Hol is pontosan?

#1503 Felhasználó inaktív   Bubu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 02. 15:55

Azert faj neki, mert szar dolog lenne, ha negyed annyiert 2x erosebb gepet tudnal hazilag osszerakni :)

Ebben van valami.
Akinek az életérzés kell az vegye meg.
Akinek meg jó a tesco gazdaságos az oldja meg másként  :D

#1504 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 02. 15:58

Nem...
Nekem mondjuk azért fájna mert lealacsonyodnánk windows szintre. Ott is elég nagy galibákat tudnak okozni a millio féle hw-ek a sok kaki soft stb stb. Most az OS X-et fejlesztik kb 3-4 féle proci architektúrára max lesz vagy 4 féle alaplap a hozzá tartozó memo vezérlő meg a körítés és slussz. Meg igenis nekem nem csak az osx a vonzó hanem a hw kifinomultsága amit pc-ben nem igazán lehet megkapni!

Üdv

#1505 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 02. 16:02

Idézet: Xero - Dátum: 2005. aug. 2., kedd - 16:58

Nem...
Nekem mondjuk azért fájna mert lealacsonyodnánk windows szintre. Ott is elég nagy galibákat tudnak okozni a millio féle hw-ek a sok kaki soft stb stb. Most az OS X-et fejlesztik kb 3-4 féle proci architektúrára max lesz vagy 4 féle alaplap a hozzá tartozó memo vezérlő meg a körítés és slussz. Meg igenis nekem nem csak az osx a vonzó hanem a hw kifinomultsága amit pc-ben nem igazán lehet megkapni!

Üdv

dehogynem, csak sokba kerul
macbook air 2014

#1506 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: Bubu - Dátum: 2005. aug. 2., kedd - 16:54

Hol is pontosan?

Erre gondoltam:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1507 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: Bubu - Dátum: 2005. aug. 2., kedd - 16:55

Ebben van valami.
Akinek az életérzés kell az vegye meg.
Akinek meg jó a tesco gazdaságos az oldja meg másként  :D

hat nekem jo lenne a tesco gazdasagos verzio is...
macbook air 2014

#1508 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 02. 16:05

Nem...

Üdv

Nem ertem az ervelesedet: egyreszt aki Tesco gazdasagos gepre telepit, az ne panaszkodjon mert nem ugyfele az Apple-nek, masreszt mivel az Apple is intel alaplapot procit hasznal ugyan olyan hardveren miert ne futhatna? Aztan ha megtetszik a delikvensnek talan megvenne az eredetit is...

"...a hw kifinomultsága amit pc-ben nem igazán lehet megkapni!" - mivel tokeletesen ugyanaz a hardware lesz az Apple gepekben is, mint a Brand PC-kben nem fogsz ilyen kulonbseget talalni... max a kulsoben, de abban is csak addig, amig a konkurens PC gyartok meg nem keresik az ajanlataikkal az Apple desgin subcontractorat... ;)

Samott

Szerkesztette: Samott 2005. 08. 02. 16:10 -kor

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1509 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 02. 16:07

Nem...

Üdv

Nem tudom a formatervézsen kívül miben lenne kifinomultabb egy mac. Ugyanazok a csumpi tajvani holmik vannak benne.

Update: Ráadásul egy kb egymillás Duál G5-be igazán kaphatnék alapból egy x800 szintű grafikát... Sokszor úgy érzem hogy a mac-ek inkább teszkó gazdaságosak belülről, csak hát a szép ház ápol és eltakar ;)

Szerkesztette: zef 2005. 08. 02. 16:11 -kor

#1510 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 02. 16:13

Idézet: zef - Dátum: 2005. aug. 2., kedd - 17:07

Nem tudom a formatervézsen kívül miben lenne kifinomultabb egy mac. Ugyanazok a csumpi tajvani holmik vannak benne.

Update: Ráadásul egy kb egymillás Duál G5-be igazán kaphatnék alapból egy x800 szintű grafikát... Sokszor úgy érzem hogy a mac-ek inkább teszkó gazdaságosak belülről, csak hát a szép ház ápol és eltakar ;)

egyetertek
macbook air 2014

#1511 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 02. 16:29

Idézet: 3V0 - Dátum: 2005. aug. 2., kedd - 17:02

dehogynem, csak sokba kerul

anno 60e-ért vettem a házamat.. mégsincs egy súlycsoportban pl egy g4 md-vel! Mármint kialakítás külső stb..
És nem hiszem hogy bárki is többet ad ki pc-nél egy házra!

Üdv

#1512 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 08. 02. 16:30

Láttál már G5-öst belülről élőben?
Attól tartok még nem...
RDaneel_hu

#1513 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 02. 16:33

Akkor less meg egy kései g4 pm-et. Pl: wifi antenna maga az oldallap a jó vétel miatt. A hűtés meg lehet oldani 2 ventivel kevéske zajjal. De lehetne itt annyi finomságot sorolni.. Jelzem nekem egy ősrégi g3-as imac-em van csak amit alig alig használok de már annak is van varázsa. Nekem pl a formatervezés csúcsa egy g4 imac :)
Vagy.. Tessék megnézni egy 12"-os ibookot. És tessék mondani 300e-ért olyan notit ami full softwarezéssel ilyen jó akksival ennyi szolgáltatással és ilyen teljesítmény mellett érhető el!

Mellesleg tőlem mindenki rakhat osx-et a pc-jére de nem óhajtok olyan osx-es topikba járni a közeljövőben ahol a sok dzsunka pc-s osx gazdik sírnak hogy car a rendszer!

Üdv

#1514 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 08. 02. 16:34

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Baromi csumpi belülről is. :D :p
Ha belinkelsz egy legalább ennyire csumpi képet PC-belsőről... küldök 2 sört. :)
RDaneel_hu

#1515 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 02. 16:35

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2005. aug. 2., kedd - 17:30

Attól tartok még nem...

Naja... a hűtő csatornák a perifériák kiegészítők drive-ok elhelyezése... már a g3-asokban is csoda számban ment.
A pc-s házaknál még cska most jutunk el odáig hogy rájönnek az okosak hogy hobb helyen van a proci egy külön légcsatornában és ne a vga fölé kerüljön hogy az is fűtse..

Üdv

#1516 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 02. 16:39

RDaneel_hu! Azért egy ilyen házikó sem rossz pc kategóriában csak ugye ezt is aranyárban mérik. És akkor még a proc és vga hűtő nemis  a házhoz van igazítva.
Egyedül talán a zalman heatpipeos házikója aki csontra veri sztem!

Üdv

#1517 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 02. 16:42

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2005. aug. 2., kedd - 17:30

Attól tartok még nem...

Konkrétan volt egy Quadra 900-am :) Az is össze volt rakva korrektül. De attól még, hogy átgondoltan alakítanak ki egy házat/alaplapot/kábelezést, attól még ugyanazt a 3 filléres tajvani ati9600-at, stb-t nyomja rá az SMD beültető robot. Ráadásul mutass térfogatra a G5-ös aluházon kívül még egy akkora dobozt, amibe ennyire nem lehet pakolni semmit sem :p

#1518 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 02. 16:44

Idézet

A pc-s házaknál még cska most jutunk el odáig hogy rájönnek az okosak hogy hobb helyen van a proci egy külön légcsatornában és ne a vga fölé kerüljön hogy az is fűtse..

Ha veszed a faradtsagot es nem csak Codegen-bol itelsz, evek ota kaphato kituno PC-s haz, egy rakas, ahol ez alap. Az en alu hazam 4 kg, es bar 4 venti gondoskodik a szellozeserol, megis nulla a zaja. Maxira tekert ventikkel is, bar erre meg 35 fokban sem volt szukseg. Hja, ez nem annyiba kerul, mint egy Codegen... megint a tajvani szar tucataruk menten altalanositotok.

Krinyo

PS: es igaza van zef-nek, ugyanaz a dzsunka hardver van benne, mint barmelyik PC-ben... ma meg inkabb, mint "tegnap".
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#1519 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 02. 16:47

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2005. aug. 2., kedd - 17:34

-g5x2-

Baromi csumpi belülről is. :D :p
Ha belinkelsz egy legalább ennyire csumpi képet PC-belsőről... küldök 2 sört. :)

jobb felso sarok: winyo ???
macbook air 2014

#1520 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 02. 16:48

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. aug. 2., kedd - 17:44

Ha veszed a faradtsagot es nem csak Codegen-bol itelsz, evek ota kaphato kituno PC-s haz, egy rakas, ahol ez alap. Az en alu hazam 4 kg, es bar 4 venti gondoskodik a szellozeserol, megis nulla a zaja. Maxira tekert ventikkel is, bar erre meg 35 fokban sem volt szukseg. Hja, ez nem annyiba kerul, mint egy Codegen... megint a tajvani szar tucataruk menten altalanositotok.

Krinyo

PS: es igaza van zef-nek, ugyanaz a dzsunka hardver van benne, mint barmelyik PC-ben... ma meg inkabb, mint "tegnap".

az biztos,  :respect: szep cucc! :)
macbook air 2014

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • Utolsó »