HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X III.

#1984 Felhasználó inaktív   Bubu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 13. 13:21

Idézet: Yocee - Dátum: 2005. aug. 13., szombat - 11:49

igen, egy órán át így hagytam, és nem történt semmi. akkor követnem kell ezt ( http://www.xplodenet.com/ ) a tutorialt?

Gondolom.

#1985 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 13. 13:34

Idézet: Bubu - Dátum: 2005. aug. 13., szombat - 12:21

Nem rossz.
Ezt honnan lehet letölteni?

Most epp sehonnan. Majd az uj verziot. figyelgesd az also linket.

Edit:
Csinaltam en is egy videot errol a cuccrol. Igen impressziv.

Klikk ide

Szerkesztette: H.Andras 2005. 08. 13. 14:30 -kor

#1986 Felhasználó inaktív   Bubu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 13. 14:16

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. aug. 13., szombat - 14:34

Akkor mit tesztelgessünk?  :D

#1987 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 13. 18:32

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. aug. 13., szombat - 14:34

Edit:
Csinaltam en is egy videot errol a cuccrol. Igen impressziv.

Klikk ide

Ez tényleg nagyon korrekt. Valami hasonló OpenGL-es képnézegetőt keresek. Létezik ilyen?

Amúgy nem tudom mit mér az xbench, de hogy gyorsabban rarozok ki fájlokat Mac x86 alatt (rosettával) mint XP alatt az is biztos... Aztán a h264-es wwdc2005-ös mozi lejátszása így mindenféle video driver nélkül sem eszik többet 25%-nál.

#1988 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 13. 19:34

Idézet: zef - Dátum: 2005. aug. 13., szombat - 17:32

Aztán a h264-es wwdc2005-ös mozi lejátszása így mindenféle video driver nélkül sem eszik többet 25%-nál.

Probald ki valamelyik nagy felbontasu HD anyaggal. 720p es 1080i re lennek kivancsi. :)

http://www.apple.com...time/hdgallery/

mondjuk batmannal nezd meg

#1989 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 13. 19:36

Idézet: Bubu - Dátum: 2005. aug. 13., szombat - 13:16

Akkor mit tesztelgessünk?  :D

http://homepage.mac....lowTechDemo.zip

Nesze :)

A datumot allitsd vissza mielott elinditod. Aug 12 ele.

#1990 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 13. 23:03

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. aug. 13., szombat - 20:34

Probald ki valamelyik nagy felbontasu HD anyaggal. 720p es 1080i re lennek kivancsi. :)

Arra Bubu-t kérd meg, neki van CoreImage és QuartzExtreme támogatott video drivere, nálam a mezei vesa framebuffer támogatással nincs értelme ekkora mozit megnézni - akad ezerrel. A cpu power viszont egyértelműen teljesen rendben van :)

Ha életet lehelnek az ATI*.kext-ekbe, akkor majd megnézem mit tud az X800Pro.

A HD galériát még PearPC alatt átraktam QuickTime-al mezei mp4 kontérnerbe, hogy a Nero-val meg tudjam nézni XP-n rendes HW overlay támogatással. Nekem amúgy az aimee_mann-the_moth az egyik kedvencem, annak se ócska a minősége :)

#1991 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 13. 23:49

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. aug. 13., szombat - 20:34

2 kérdés..:
Uj ibook a 720-as video-kat már elbírja? vagy ne is álmodjak rola?
ill hogy az ibook mekkora felbontást tud kipumpálni maximum a külső kijelzőre?

Üdv

#1992 Felhasználó inaktív   Yocee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 14. 01:13

zef!

újjabb segítségre lenne szükségem. csak 1 winyóm van (sata samsung), ezért arra hoztam létre egy új particiót, és arra eresztettem rá az osx installert. végigmegy a telepítés, kb 25 perc, és utána mikor ot vagyunk, hogy restart a legvégén, csak áll, néz, és pörög a "szélmalom" kurzor. nyomtam neki egy restet, felkelt disk boot failureval, a win se indult el, mint ahogy az várható volt. osx installerről bebootoltam, a disk doctorral vagy miaz, próbáltam verifájingolni, meg reparálni az osxes hfs particíót, de így is boot failure, és a boot optionsban is ha kiválasztom az osxes paticiót, akkor is faliure. viszont, ha a windowsos particiót állítom bootolósra az osx telepítőben, és újraindítást kér, abba is "belefagy", de reszetelve már a win indul el.

1. mit kell tennem, hogy elinduljon az osx?

2. hogy tudom a windowsxp bootmenüjébe (boot.ini) beleszerkeszteni az osxet, hogy onnan induljon?!
It's not bug, it's future.

#1993 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 14. 02:07

Ezzel a problémával én is kűzdöttem, igaz hogy szerencsére csak vmware alatt. Ez alapvetően a darwinnal kapcsolatos probléma, nem ezzel a kiadással kapcsolatos. Csak azért írom le, hogy ne legyen ebből is "bezzeg mi megmondtuk hogy még nincs kész, csak tesztverzió, stb" jellegű téves megjegyzések. Elvileg a darwin / devkit cd-ről kell a chain0 filét bemásolni az xp gyökérbe - ez a dvd-n az /usr/standalone/i386 folderben van. Elvileg ha ezt a fájlt adod meg a boot.ini-ben, elindul a darwin bootloader.

Az mbr visszaállítást pedig meg tudod oldani, hogy elindulsz az XP cd-ről és a konzolon visszaállítod az xp-s mbr-t a fixmbr paranccsal.

Milyen vasad van? .. Szerintem szerkessz be a gépedbe egy 8-10 gigás diszket, azon bőven elmuzsikál.

Szerkesztette: zef 2005. 08. 14. 02:11 -kor

#1994 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 14. 02:25

Amúgy rafinált gyerekek ügyködnek az Apple-nél. Milyen érdekes hogy a devdvd-ről hiányzó PS/2 egér+bill, széleskörű ide/sata támogatás, ac97 hang kernel extension-öket simán csak be kell másolni a Darwin-ból és már megy is rendesen. Ez az egész Mac OS X tényleg nem más mint egy darwin core + frameworkök + gui a legszorosabb értelemben véve is :D

Ezt a devkit dvd-t  meg simán újra lehet gyártani a rosetta patch-el, a hiányzó darwin extension-ökkel és egy text alapú telepítővel mint pl. a darwin installere, így aztán szinte bárki felpakolhatja magának. Aki belenéz hogy néznek ki a rendszer csomagjai, láthatja hogy mezei pax.gz (tar szerű) fájlokból áll az egész. Szerintem a jövő hét közepén már ilyen kombók fogják elárasztani a népszerű fájlcserélő hálozatokat :p

Egyedül a bootloader nincs túl elegánsan megoldva ha van más rendszer is azon a diszken, ahova telepítjük az OS-t.

Szerkesztette: zef 2005. 08. 14. 02:27 -kor

#1995 Felhasználó inaktív   Yocee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 14. 09:40

rendszer:
abit ag8 ( intel 915)
intel 540 (3.2ghz)
sata winyó
usbs logitech egér
nvidia 6600gt,
terratec tuner
1gb ram

kipróbálom amit mondasz, de az xpt el tudtam indítani, az a baj, hogy az osx et nem.

#1996 Felhasználó inaktív   Yocee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 14. 10:07

na megpróbáltam ezt az indítómenüset, amit mondtál, de nem lett semmi. bemásoltam a chain0-t a windowsom gyökerébe, és eszrint szerkesztettem a boot ini-t.

Idézet

[boot loader]
timeout=5
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional - magyar" /fastdetect /NoExecute=OptIn
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)c:\windows\chain0="osx"
c:\windows\chain0="osx2"

a kiemelt verzióra megyek, akkor azonnal újraindul a gép, ha az alattalévő osx2 jelölésűre, akkor úja betölti a win bootloadert, és újra választhatok a 3 közül.

csak keddre tudok szerezni másik winyót, ezért szüttyögök még ezzel, és arra i keresem a választ, hogy miért nem fejezi be az osx a telepítése legutolsó újraindulását, gondolom, akkor írná be a rendes booloaderét a bootsectorba?!

#1997 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 14. 20:26

Idézet: Yocee - Dátum: 2005. aug. 14., vasárnap - 10:07

na megpróbáltam ezt az indítómenüset, amit mondtál, de nem lett semmi. bemásoltam a chain0-t a windowsom gyökerébe, és eszrint szerkesztettem a boot ini-t.

a kiemelt verzióra megyek, akkor azonnal újraindul a gép, ha az alattalévő osx2 jelölésűre, akkor úja betölti a win bootloadert, és újra választhatok a 3 közül.

csak keddre tudok szerezni másik winyót, ezért szüttyögök még ezzel, és arra i keresem a választ, hogy miért nem fejezi be az osx a telepítése legutolsó újraindulását, gondolom, akkor írná be a rendes booloaderét a bootsectorba?!

[boot loader]
timeout=5
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional - magyar" /fastdetect /NoExecute=OptIn
C:\CHAIN0.BIN="osx"

tehát a chain loader-t tedd egyfelől a gyökérbe, és legyen kiterjesztése ebben a példában .BIN

ja és egy apróság. nemtom hogy működik ez a dolog, de a chain0 nevű kis programnak valahogy rá kell találnia az OSX boot partíciójára ez tuti, szal lehet, hogy OSX alatt valamit kell dzsesszelni, hogy a CHAIN0-ba beleíródjon a boot partíció helye. valszeg azért tölti újra a az ntld-r-t mert alapértelmezetten a cahin0 biztos az első disk legelső partícióját tölti.

Szerkesztette: SFIJ 2005. 08. 14. 20:29 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1998 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 14. 21:16

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. aug. 13., szombat - 11:12

Mar letoltheto az 1.7-es verzio.

Mas: nem lehetne egy kulon topicba nyomatni ezt az OS X hackelos dolgot?

#1999 Felhasználó inaktív   veresdaniel 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 14. 21:16

Sziasztok. Most töltöm az osx-es cuccokat...

A köetkezőket szedtem le eddig:

tiger-x86.tar.bz2
stuff.zip
PPC.zip
darwinx86-801.iso.gz
cpu-z-130.zip
3gbImage.rar

A fileokat különböző osx-x86-tal foglalkozó helyekről szedtem.

Szeretném megkérdezni, hogy "native módban" kell-e még valami a rendszer felállításához, valamint, hogy szerintetek a következő configon menni fog-e az OS.

ASUS P5GDC Deluxe (integrált hangkártya kikapcsolva)
775LGA 3.2 GHz Intel CPU
ATI x600 128 MB RAM (PCIxPress)
512 MB DDR RAM (nem DDR 2 azt hiszem)
80 GB HDD (wondows XP helett raknám fel az első particióra)

Kell-e a Apple.OS.X.x86.Developer.Kit.Install.DVD ezek mellé?
Vajon menni fog-e normális sebességgel az OS?

Akinek van tapasztalata, vagy ötlete, hol kezdjem, légyszi segítsen. Rég óta várok az OSX-re...

Köszi
Intel 3.2 GHz (775PGA) • ASUS P5GDC Deluxe • 1024 MB DDR • PATA & SATA HDD • ATI X600 Pro 128 MB • SBLive 5.1 Digital

#2000 Felhasználó inaktív   Yocee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 14. 21:22

SFIJ !
köszi a segítséget, de az általad említett módban is újraugrik a bootmenüre.

#2001 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 14. 21:43

Idézet: veresdaniel - Dátum: 2005. aug. 14., vasárnap - 20:16

Akinek van tapasztalata, vagy ötlete, hol kezdjem, légyszi segítsen. Rég óta várok az OSX-re...

Akkor meg varhatsz egy darabig. Megneztem ezt a hackelt cuccot, hat eleg nagy bajok vannak vele. Eloszor is: lassabb mint egy mac mini. Masodszor: csomo alkalmazas nem mukodik vele, ami meg rosettan keresztul megy az tetulassu. Harmadszor: instabil. Szoval pont azok a dolgok hianyoznak ami az OS X et jova teszi.

Ez a rosettas dolog a legnagyobb gaz ezzel az Intelre valtassal. Tuti nem fogok addig PPCrol valtani, amig Rosettan keresztul kell futtatgatnom az alkalmazasokat. Kivancsi vagyok mennyi ido fog eltelni addig amig atirjak nativra az alkalmazasokat.

#2002 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 14. 21:45

fura, sok helyen pont azt olvasni, hogy gyorsabb pc-n, mint macen nativban.
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#2003 Felhasználó inaktív   veresdaniel 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 14. 21:51

én is azt olvastam, hogy nem túl lassú, viszont a stabilitás és a programok futtathatósága fontos lenne, illetve az, hogy ha elkezdem használni, tudok-e majd a véglegesre upgradelni (?). Mi a helyzet vajon a vasakkal? Azt elfelejtettem mondani, hogy egy SBLive 5.1 Digitalt is használok...
Intel 3.2 GHz (775PGA) • ASUS P5GDC Deluxe • 1024 MB DDR • PATA & SATA HDD • ATI X600 Pro 128 MB • SBLive 5.1 Digital

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.