HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X III.

#2571 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 07. 14:24

Idézet: Xero - Dátum: 2005. szept. 7., szerda - 15:15

mennyi volt...

Üdv

250 brutto a +256 rammal, bluetooth kulccsal, mert az ugyis csak ritkan kell. ASUS A6U 5001 asszem a pontos tipusa.

Igy 3000+ Sempron, (ami ugye cool'n'quiet, ha nem kell teljesitmeny csak 800 MHz-en fut), 512 ram, 60 gigz winyo, intel b/g wlan, dual layer dvd-iro, beepitett mikrofon, webkamera (kifejezetten jo), kartyaolvaso (sd-kartyakrol kepek masolasa igy sokkal konnyebb), 2,6 kg suly, 15" meret. Oszinten meglepodtem milyen jo keszulek ennyi penzert.
Ja, es a 3,5 ora folyamatos wlan netezessel es DVD nezes mellett jott ossze.

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#2572 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 07. 14:34

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. szept. 7., szerda - 15:24

250 brutto a +256 rammal, bluetooth kulccsal, mert az ugyis csak ritkan kell. ASUS A6U 5001 asszem a pontos tipusa.

Igy 3000+ Sempron, (ami ugye cool'n'quiet, ha nem kell teljesitmeny csak 800 MHz-en fut), 512 ram, 60 gigz winyo, intel b/g wlan, dual layer dvd-iro, beepitett mikrofon, webkamera (kifejezetten jo), kartyaolvaso (sd-kartyakrol kepek masolasa igy sokkal konnyebb), 2,6 kg suly, 15" meret. Oszinten meglepodtem milyen jo keszulek ennyi penzert.
Ja, es a 3,5 ora folyamatos wlan netezessel es DVD nezes mellett jott ossze.

Krinyo

Egész korrekt bár engem az asztali proc és a 15"-os kiejlző zavarna a többi tényleg jó..

Üdv

#2573 Felhasználó inaktív   Macc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 07. 14:57

Idézet: kAy - Dátum: 2005. szept. 7., szerda - 15:09

imho kicsit eltévedtél a mondanivalómban.

imho kicsit eltévedtél Xero mondanivalojaban.
PowerMac G5 Dual 1.8GHz 2GB RAM/ ATI Radeon 9800pro + Mac mini 1.42GHz 1GB RAM/ Combo - artfolio.hu

#2574 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 07. 16:08

Idézet: Xero - Dátum: 2005. szept. 7., szerda - 15:34

Egész korrekt bár engem az asztali proc és a 15"-os kiejlző zavarna a többi tényleg jó..

Üdv

Ennek a 3000+ Sempronnak koze sincs az asztali procihoz (akkor nem ezt valasztottam volna), ez low voltage S754 tokozasu verzio, 25W TDP, butitott Turion...

Krinyo

#2575 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 07. 16:18

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. szept. 7., szerda - 17:08

Ennek a 3000+ Sempronnak koze sincs az asztali procihoz (akkor nem ezt valasztottuk volna), ez low voltage S754 tokozasu verzio, 25W TDP, butitott Turion...

Krinyo

értem.. csak ha sempron van írva akkor az nekem asztali.. ennyivel is okosabb vagyok :)
1ébként sikerült egy kis idvd-s tömörítéssel tartos venti járatásra bírnom a gépet :) de így is nyomában sincsen a hangja egy ibm hp gépnek..

Üdv

#2576 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 07. 16:18

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. szept. 7., szerda - 17:08

Ennek a 3000+ Sempronnak koze sincs az asztali procihoz (akkor nem ezt valasztottuk volna), ez low voltage S754 tokozasu verzio, 25W TDP, butitott Turion...

Krinyo

Megszabad kerdezni, hogy milyen vga zsugaval jott a cumo? (egy mobility radeon9700 hatarozottan jolenne...)
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#2577 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 07. 16:41

Idézet: Boba - Dátum: 2005. szept. 7., szerda - 17:18

Megszabad kerdezni, hogy milyen vga zsugaval jott a cumo? (egy mobility radeon9700 hatarozottan jolenne...)

Ez is munkara valo, SiS chipkeszlet, SiS integralt video (asszem 760GX). mob. radeon a dragabb noteszek sajatja. :D

Krinyo

#2578 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 07. 16:43

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. szept. 7., szerda - 17:41

Ez is munkara valo...

Krinyo

Kar... na mind1, almodni szep dolog :D
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#2579 Felhasználó inaktív   Eiki 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 07. 17:18

Xero írtad néhány post-al feljebb, hogy egyedül a vinyó "megfogható" az iBookban. Tegnap voltam az Apple Storeban megnézni a kicsikét élőben, mivel én is erősen gondolkodom egy 12"-os csöppségen. Azonban eléggé elvette a kedvemet a géptől a TFT-je, ami egész egyszerűen nevetséges egy ilyen árú gép esetén. Még bent a szalonban is határáset volt, de ha kivinném a szabadba tuti nem látnék belőle semmit. Nem is tudom Apple hogy tud ilyen sokat eladni belőle ilyen display-el.

Amúgy a TFT-t leszámítva nagyon aranyos és szeretnivaló gépnek tűnik, végigpróbálgatva a programokat az iCal és a Keynote illetve a Stick-ek különösen tetszenek. Így most örlődök az iBook/PC noti között ezerrel, hála a gagyi megjelenítőnek  :reklamacio: .

u.i.: félelmetes ez a 23" Cinema Display, nyakam belefájdult mire balról átnéztem jobbra, igazi profi cucc :Đ

Szerkesztette: Eiki 2005. 09. 07. 17:19 -kor

#2580 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 07. 17:36

Idézet: Eiki - Dátum: 2005. szept. 7., szerda - 18:18

Xero írtad néhány post-al feljebb, hogy egyedül a vinyó "megfogható" az iBookban. Tegnap voltam az Apple Storeban megnézni a kicsikét élőben, mivel én is erősen gondolkodom egy 12"-os csöppségen. Azonban eléggé elvette a kedvemet a géptől a TFT-je, ami egész egyszerűen nevetséges egy ilyen árú gép esetén. Még bent a szalonban is határáset volt, de ha kivinném a szabadba tuti nem látnék belőle semmit. Nem is tudom Apple hogy tud ilyen sokat eladni belőle ilyen display-el.

Amúgy a TFT-t leszámítva nagyon aranyos és szeretnivaló gépnek tűnik, végigpróbálgatva a programokat az iCal és a Keynote illetve a Stick-ek különösen tetszenek. Így most örlődök az iBook/PC noti között ezerrel, hála a gagyi megjelenítőnek  :reklamacio: .

u.i.: félelmetes ez a 23" Cinema Display, nyakam belefájdult mire balról átnéztem jobbra, igazi profi cucc :Đ

Nos igen nem profi a kijelző sem! Ezt elismerem és köztudott.. remélem köv kiadásban jobb lesz és cserélem is lefelé :) De hidd el én próbáltam (kb mint a hajlakk reklám:) Eger verőfényes napsütés a kijelző tart, Miskolc zuhogó eső a kijelző tart, Miskolc szoba a kijelző még mindíg tart.. szoval nem tragikus... tény hogy sokkal sokkal jobb is lehetne de pl nekem egynelőre jo lesz. mondom sztem köv kiadásban javítják és annyit a mac-ek nem veszítenek az árukból. Addig is legalább megszokod a gépet :) Én nagyon örülök hogy elszakadtama  pc-től.. asztali gépemet már be sem kapcsolom csak 1-2 kósza dvd pörkölésre!
A winyo sajna sztem sokkal nagyobb érvágás.. ez melegít a legjobban és bizony lassucska... én olyan 20 mega körüli másolgatást méregettem ami igen vékonyka.. ha rászánom magam és meglesznek a cuccok hozzá én valszeg valami fajintos winyot és dvd pörkölőt rakok be.. megprobalom bolhán beszerezni a cuccokat és vagy az Iskola utcában cseréltetni vagy pdf-ek alapján nekiállok. mindez az ártól függ! Ha lesz dvd és winyo akkor már tényleg csaka  kijelző a gond ami meg nem is gond ha ottvon van egy d-sub-os tft-d!

Üdv

#2581 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 07. 17:37

Idézet: Eiki - Dátum: 2005. szept. 7., szerda - 18:18

Én iJoenal lattam hát igen.. de azért majd belesek egyszer HAndrashoz egy 30" és Dezsőke látogatásra :p

Üdv

#2582 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 07. 17:51

Idézet

asztali gépemet már be sem kapcsolom csak 1-2 kósza dvd pörkölésre!

Hehh, en most futottam eppen ilyen problemaba, itthon csak CD-iro van a gepben, melohelyen van a DVD-iro... 7e brutto volt egy kulso USB2.0 haz es maris mobil lett a cuccbol. :D

Krinyo

#2583 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 07. 17:58

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. szept. 7., szerda - 18:51

Hehh, en most futottam eppen ilyen problemaba, itthon csak CD-iro van a gepben, melohelyen van a DVD-iro... 7e brutto volt egy kulso USB2.0 haz es maris mobil lett a cuccbol. :D

Krinyo

Én is gondolkodtam hogy berakom a dvd pörkölőmet valami firewire házba. De sajna azok drágábbak mint az usb-sek és azért mégis jobb megoldás ha a gépben csücsül a pörkölő és a külső házba mehet egy böszme 250-es winyo pl..

Üdv

#2584 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 07. 18:08

http://index.hu/tech...t/macint050904/
Interju: "Emanuele Massimót, az Apple hazai vezetőjét arról kérdeztük..."

#2585 Felhasználó inaktív   Eiki 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 07. 18:31

Idézet: Xero - Dátum: 2005. szept. 7., szerda - 18:37

Én iJoenal lattam hát igen.. de azért majd belesek egyszer HAndrashoz egy 30" és Dezsőke látogatásra :p

Üdv

Elrontottam, én is a 30"-st láttam :)

Egyébként sajna nem megoldás a D-sub-os TFT, nekem dSub/DVI van otthon, nade a notebook pont arra kell, hogy ne csak otthon tudjak dolgozni... A 40GB meg megszokás kérdése, ugye ez ráadásul effektíve 27-30GB körüli szabad hely hála Tigernek és iLife-nak. Nekem webes munkákhoz bőven elég lenne, DVD-filemt meg úgyis desktop gépemen csinálom/nám, ugyanis abban van DVD-író. Amúgy hdd csere viszi a garanciát is úgy tudom, szóval inkább egy külső vinyóház és HDD v. DVD-író.

#2586 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 07. 18:44

Idézet: Eiki - Dátum: 2005. szept. 7., szerda - 19:31

Egyébként sajna nem megoldás a D-sub-os TFT, nekem dSub/DVI van otthon, nade a notebook pont arra kell, hogy ne csak otthon tudjak dolgozni... A 40GB meg megszokás kérdése, ugye ez ráadásul effektíve 27-30GB körüli szabad hely hála Tigernek és iLife-nak. Nekem webes munkákhoz bőven elég lenne, DVD-filemt meg úgyis desktop gépemen csinálom/nám, ugyanis abban van DVD-író. Amúgy hdd csere viszi a garanciát is úgy tudom, szóval inkább egy külső vinyóház és HDD v. DVD-író.

Tudtommal ha az Iskola utcai szervízben csináltatom akkor nem...
Nekem feltett szándékom egy belső super drive.. :)

Üdv

#2587 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 07. 18:47

Idézet: Eiki - Dátum: 2005. szept. 7., szerda - 19:31

Jha és hidd el simán hazsnálható napfényben.. én simán néztem rajta filmet a buszon ugy hogy telibe belesütött a nap.. nem egy cinema display de azért megteszi :)

Üdv

#2588 Felhasználó inaktív   Eiki 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 07. 19:02

A TFT kivételével nekem is nagyon tetszik a kis dög, de rágódnom kell még a dolgon. Egyrészt szerintem drága az iBook (231.000 nettó, mivel az ÁFA-t vissza tudjuk igényelni) és sok-sok pénz lenne még hozzá a szoftver (Macromedia Studio, Abobe programok). Ráadásként nekem az égvilágon semmi bajom a Windows Xp-vel, heteket megy a gépen mindenféle vírus, adware, tracking cookie felbukkanása nélkül (pedig csupán ingyenes megoldásokat használok) és PC-re elég sok szoftverem megvan már most. Ergo egy 15" Glaretype-os, Centrino/Banias alapú gép lehet jobban feküdne az igényeimnek. Nem tudom  :rolleyes:

#2589 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 07. 19:06

Idézet

Én is gondolkodtam hogy berakom a dvd pörkölőmet valami firewire házba. De sajna azok drágábbak mint az usb-sek

Es mi a baj az USB-sben ulo DVD-iroval? Tokeletesen kezeli minden... minek ehhez Firewire?

Krinyo

#2590 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 07. 19:06

Idézet: Eiki - Dátum: 2005. szept. 7., szerda - 20:02

A TFT kivételével nekem is nagyon tetszik a kis dög, de rágódnom kell még a dolgon. Egyrészt szerintem drága az iBook (231.000 nettó, mivel az ÁFA-t vissza tudjuk igényelni) és sok-sok pénz lenne még hozzá a szoftver (Macromedia Studio, Abobe programok). Ráadásként nekem az égvilágon semmi bajom a Windows Xp-vel, heteket megy a gépen mindenféle vírus, adware, tracking cookie felbukkanása nélkül (pedig csupán ingyenes megoldásokat használok) és PC-re elég sok szoftverem megvan már most. Ergo egy 15" Glaretype-os, Centrino/Banias alapú gép lehet jobban feküdne az igényeimnek. Nem tudom  :rolleyes:

De mennyivel kényelmesebb hogy van egy csomó hasznos beépített cucc és nem kell egyből 5 féle cucc hogy ne nyírjanak ki első net-re csatlakozás után.. nem veszik el az erőforrásokat..

Üdv

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.