HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X III.

#2641 Felhasználó inaktív   147break 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 08. 12:29

Idézet: Brianm74 - Dátum: 2005. szept. 8., csütörtök - 12:52

Hát srácok ez az iTunes tényleg jól néz ki meg minden, de, hogy ehhez minek ennyi processzoridő azt nem tudom.

...

Ha van erre valami megoldás ne kíméljetek!  :)

Nálam a 7-es quicktime-mal nem tudott megbírkózni az itunes install. Kb 8-szor futott neki a qt telepítésnek, aztán lelőttem, na erre lerohadt az itunes is, mivel nem fejeződött be az install :) Kb 4 kört futottam, egyik-másik leszed/felrak, most megy az új páros, csak ne kérdezze senki, hogy csináltam :D

Ez a nano szerintem nem rossz, bár az akksi tényleg bírhatná tovább. Igazság szerint én a fekete színt irigylem, ha lett volna 60-as pod feketében, inkább azt vettem volna.

Itunes-t hogy lehet outlook szinkrona bírni? Nem találok erre menüt vagy gombot.

#2642 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 12:32

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. szept. 8., csütörtök - 13:22

Te irtad, hogy repul az XP-vel egyutt. Miert?

Krinyo

Előtte meg azt írtam, hogy miatta raktam fel az xp-t. Akkor iTunes nélkül meg minek?

Egyébként írtam azt is, hogy a winamppal meg működött -> AZ XP NEM TEHET RÓLA.  :respect:
© 2005-2010. Alfa 75

ThinkPad T41 Pentium-M 1.6GHz, 1024MB,  14.1, ATI 7500
ThinkPad T23 PIII-M 1.0GHz, 512MB,  14.1, SuperSavage
Thinkpad 360PE 486DX2 50MHz, 9.5"touchscreen, 4MB, 540MB
Workpad  20X Dragonball 16 MHz, 2MB

#2643 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 12:32

U2 is fekete. 20GB keves? :)

#2644 Felhasználó inaktív   147break 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 12:35

Idézet: ion - Dátum: 2005. szept. 8., csütörtök - 13:32

U2 is fekete. 20GB keves? :)

jaja, 30 giga körül van csak a backup. Viszem magammal mindenhova, mint csiga a házát, ha leég a lakás, ne kelljen t..k..n szúrni magam :)

#2645 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 12:38

gratulalok az apple-nek, hogy sikerult egy olyan oprendszert irniuk (betat, vagy alphat, vagy tokom tudja mit), ami egyszeruen nem fut a gepemen.. telepito elindul, es egybol ki is fagy, fel oldalas hibauzenettel.. koszonom, hogy a prestonia xeon-ra nem sikerult megirni. (ami majdnem u.a. mint egy rendes p4)
ezek utan kivancsian varom, hogy milyen lesz a vegleges..

esetleg ha valaki tudna erre valami megoldast.. akkor pls szoljon.
Per Aspera Ad Astra

#2646 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 12:41

Sumi, mit erolteted? Apple OS Apple hardverhez valo. Vegyel mekket, csak a hulyenek nem eri meg. Ugye te nem vagy hulye?

#2647 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 12:48

Idézet: ion - Dátum: 2005. szept. 8., csütörtök - 13:41

Sumi, mit erolteted? Apple OS Apple hardverhez valo. Vegyel mekket, csak a hulyenek nem eri meg. Ugye te nem vagy hulye?

de, en hulye vagyok:) a hardwarem meg van olyan jo, mint egy mac. legalabbis szerintem.. csak az xp-t nem szeretem. meg a linuxot se desktopra.. gondoltam hatha az osx jobb lesz.
addig is felzuztam a laptopomra, csak abban sajna csak 256 mega ram van (hiaba 2.4 es p4), es eleg lassan fut rajta..
Per Aspera Ad Astra

#2648 Felhasználó inaktív   Macc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 12:51

Idézet: Sumi - Dátum: 2005. szept. 8., csütörtök - 13:38

gratulalok az apple-nek, hogy sikerult egy olyan oprendszert irniuk (betat, vagy alphat, vagy tokom tudja mit), ami egyszeruen nem fut a gepemen.. telepito elindul, es egybol ki is fagy, fel oldalas hibauzenettel.. koszonom, hogy a prestonia xeon-ra nem sikerult megirni. (ami majdnem u.a. mint egy rendes p4)

Na te nem vagy semmi. Pont az ilyesmi miatt lenne/lesz gaz a PC-re kiadott OSX, mert OS-t fikazzak ha nem kompatibilis a HW. Az amit te boszen installalsz - mellesleg masik topicban kene kerdezoskodnod - az egy adott HW-re irt OS, direkt ugy megirva, hogy mason ne menjen. Gratulalok, hogy ennyire nem voltal kepes koruljarni a temat, es szidjad csak a keszitoit!!!
PowerMac G5 Dual 1.8GHz 2GB RAM/ ATI Radeon 9800pro + Mac mini 1.42GHz 1GB RAM/ Combo - artfolio.hu

#2649 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 12:51

Idézet: Sumi - Dátum: 2005. szept. 8., csütörtök - 13:48

de, en hulye vagyok:)

akkor mar ketten vagyunk :)

#2650 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 12:58

Idézet: Macc - Dátum: 2005. szept. 8., csütörtök - 13:51

Na te nem vagy semmi. Pont az ilyesmi miatt lenne/lesz gaz a PC-re kiadott OSX, mert OS-t fikazzak ha nem kompatibilis a HW. Az amit te boszen installalsz - mellesleg masik topicban kene kerdezoskodnod - az egy adott HW-re irt OS, direkt ugy megirva, hogy mason ne menjen. Gratulalok, hogy ennyire nem voltal kepes koruljarni a temat, es szidjad csak a keszitoit!!!

bocs, nem tudtam, hogy a Prestonia Xeon olyan rohadt kulonleges hardware (mint mondtam a p4 es laptopomon elfut)... es igen is, ez az os hibaja, nem a hardware
es koszonom a belem fektett bizalmat.. vagy a tudasom, vagy nem tudasom lefikazasat. gondoltam azert az a neve, hogy x86 OS X, mert x86 komp. procikon elfut. mint pl a xeon.
Per Aspera Ad Astra

#2651 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 13:06

Sumi: egy fejlesztoi verziot szidni, ami csak hekkelve es csak warez altal futhat a gepeden, botor dolog. Mondhatni idiotasag. :D
:omg:

Brianm74: mazohista hajlamaid vannak? Minek raktad fel az XP-t az iTunes-hoz? Van mekkeleked, vagy nincs?

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#2652 Felhasználó inaktív   consono 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 13:07

Hát, srácok, van most nálam egy iBook egy hétre, ami jó meg szép, meg a G3-350-es iMacem után hihetetlenül jól megy, de van pár problémám vele, ami miatt biztosan nem vennék ilyet. És sajos pont az a gondom, ami általában az Apple erőssége, az ergonómia...Sajnos pont az a 3 dolog amit kifogásolok a gépen, ami számomra a legfontosabb: a kijelző, a billentyűzet, meg a tapipad. Az utolsóval kezdem, mert az csak személyes probléma, de én pöcök hívő vagyok, a notimban (IBM) az van és nagyon megszerettem. Ki lehet gel használni a csuklótámaszt, nem úgy mit a touchpaddal. De mint mondtam, ez csak az én nyűgöm. A másik kettő sokkal bántóbb: nagyon szűk a képernyő látószöge, gyakorlatilag csak teljesen szemből ad szép képet. Egyfolytában állítgatnom kellett, mert nem igazán tetszett. A másik, ami még kellemetlenebb az a billentyűzet, mert az enter méretén annyit spóroltak, hogy gyakorlatilag mindig ütöttem egy ű-t is az enterrel együtt :( Amúgy sem szimpatikus a bill. mert egyátalán nem lóg ki egyik gomb sem a fedőlap síkjából és nem kényelmes gépelni rajta... És akkor még a kurzor gombokról nem is beszéltünk...
Félreértés ne essék, én nem az Apple-t akarom fikázni, mert magam is nagy "rajongójuk" vagyok, de csalódtam az ibookban. Pedig azt hiszem a billentyűzet kicserélése nem lenne akkora nagy összeg... Ismétlem, a gép kellemesen gyors, jó hosszú az akuidő, kedvenc oprendszerem fut rajta és mégsem jött be. Ja a 14"-os modell lakik most nálam.

#2653 Felhasználó inaktív   Macc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 13:09

Idézet: Sumi - Dátum: 2005. szept. 8., csütörtök - 13:58

bocs, nem tudtam, hogy a Prestonia Xeon olyan rohadt kulonleges hardware (mint mondtam a p4 es laptopomon elfut)... es igen is, ez az os hibaja, nem a hardware
es koszonom a belem fektett bizalmat.. vagy a tudasom, vagy nem tudasom lefikazasat. gondoltam azert az a neve, hogy x86 OS X, mert x86 komp. procikon elfut. mint pl a xeon.

en direkt nem a tudasodat fikaztam, mivel nem ismerlek, hanem a tema koruljarasat. A HW nem a processzornal kezdodik es er veget, es nem az OS hibaja ha nem megy azon, amin nem akarjak hogy menjen, hanem direkt igy lett irva. Ez meg nem egy beta, hanem egy fejlesztoi valtozat, ami a fejlesztoi gepeken hivatott futni...

Egyaltalan azert szoltam hozza ezugyben, mert anno amikor arrol beszeltunk, hogy szar lenne ha kiadnak az OSX-et pc-re, volt olyan otlet is, hogy csak egy adott gyarto adott konfiggal futtathatna (nem Apple), es akkor milyen jo lenne: de ott meg ugye az a para, hogy rogton lenyulnak es az OS vesztene a presztizsebol, ha nem kompatibilis HW-en akarnak futtatni. Erre mondta valaki, hogy a dehogy, mert tudnak, hogy nem az OS hibaja, hanem a HW-e. Erre tessek, jossz te, mindenkit megelozve, es mar most, egy meg elsem keszult, kisem adott OS-t, es keszitoit fikazod, mert nem megy a gepeden. Ezert volt kar ez az egesz x86 atallas fassag.

Mellesleg egy Dual XEON nem ket filler, es ha nem szereted a Win-t/Linuxot, akkor (komolyan kerdezem) hh nem Mac-et vettel?

(Csak kerdes szinten, mert tenyleg nem tudom, de nem a XEON az egyik legmasabb (P4-hez kepest) felepitesu x86 proci?)
PowerMac G5 Dual 1.8GHz 2GB RAM/ ATI Radeon 9800pro + Mac mini 1.42GHz 1GB RAM/ Combo - artfolio.hu

#2654 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 13:18

Idézet: Macc - Dátum: 2005. szept. 8., csütörtök - 14:09

en direkt nem a tudasodat fikaztam, mivel nem ismerlek, hanem a tema koruljarasat. A HW nem a processzornal kezdodik es er veget, es nem az OS hibaja ha nem megy azon, amin nem akarjak hogy menjen, hanem direkt igy lett irva. Ez meg nem egy beta, hanem egy fejlesztoi valtozat, ami a fejlesztoi gepeken hivatott futni...

Egyaltalan azert szoltam hozza ezugyben, mert anno amikor arrol beszeltunk, hogy szar lenne ha kiadnak az OSX-et pc-re, volt olyan otlet is, hogy csak egy adott gyarto adott konfiggal futtathatna (nem Apple), es akkor milyen jo lenne: de ott meg ugye az a para, hogy rogton lenyulnak es az OS vesztene a presztizsebol, ha nem kompatibilis HW-en akarnak futtatni. Erre mondta valaki, hogy a dehogy, mert tudnak, hogy nem az OS hibaja, hanem a HW-e. Erre tessek, jossz te, mindenkit megelozve, es mar most, egy meg elsem keszult, kisem adott OS-t, es keszitoit fikazod, mert nem megy a gepeden. Ezert volt kar ez az egesz x86 atallas fassag.

Mellesleg egy Dual XEON nem ket filler, es ha nem szereted a Win-t/Linuxot, akkor (komolyan kerdezem) hh nem Mac-et vettel?

(Csak kerdes szinten, mert tenyleg nem tudom, de nem a XEON az egyik legmasabb (P4-hez kepest) felepitesu x86 proci?)

Igazad van. hirtelen felindulasbol irtam amiket irtam:) valoban Krinyo, neked is igazad van. (ma mindenkinek):) nem tudtam, hogy direkt ugy irtak meg, hogy ne fusson xeonon.

szerk: x86:=pc

Azert x86, es nem mac-em van, mert hiaba nem szeretem az xpt, sajnos a programok, melyeket hasznalok erre vannak megirva. egyreszt. masreszt a mac-et egy kicsit presztizs szamitogepnek tartom, nem latom, hogy akar az x86, akar a mac kimagasloan tobbet nyujtana a masikhoz kepest. velemenyem szerint mindkettonek megvannak a maga szepsegei, es a maga hatranyai.
lecserelni meg azert sem lenne olyan egyszeru, mert mig az en gepem most jelenleg fingom nincs mennyit er, de biztos, hogy amennyit er, azert egy negyed ilyen teljesitmenyu mac-et tudnek venni, es itt van az az erzesem, hogy felesleges a fentebb leirtak miatt.

az alap problemara visszaterve: megertem, hogy fejlesztoi valtozat, csak szerettem volna kiprobalni. ennyi. semmi tobb. nem volt szandekomban holnaptol ezt hasznalni, egyszeruen csak kivancsi voltam ra. mert pearpc-ben, vagy hogyhijjak az emulatort, dual xeon ide vagy oda, eleg lassu.

szerk2: osx86project.org-on aztirjak, hogy csak a prestonian nem megy, minden mas xeonon igen.. vegkepp confused vagyok

Szerkesztette: Sumi 2005. 09. 08. 13:33 -kor

Per Aspera Ad Astra

#2655 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 13:29

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. szept. 8., csütörtök - 14:06

Sumi: egy fejlesztoi verziot szidni, ami csak hekkelve es csak warez altal futhat a gepeden, botor dolog. Mondhatni idiotasag. :D
:omg:

Brianm74: mazohista hajlamaid vannak? Minek raktad fel az XP-t az iTunes-hoz? Van mekkeleked, vagy nincs?

Krinyo

Írtam volna ilyet valamikor, hogy van Mac-em?  :think: Nálam semmi sem kizárt, de erre nem emlékszem.

Szal Macem nincs. Nem is tudom miért gyilkolnám magam win+iTunes-al.
© 2005-2010. Alfa 75

ThinkPad T41 Pentium-M 1.6GHz, 1024MB,  14.1, ATI 7500
ThinkPad T23 PIII-M 1.0GHz, 512MB,  14.1, SuperSavage
Thinkpad 360PE 486DX2 50MHz, 9.5"touchscreen, 4MB, 540MB
Workpad  20X Dragonball 16 MHz, 2MB

#2656 Felhasználó inaktív   Macc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 13:41

Idézet: Sumi - Dátum: 2005. szept. 8., csütörtök - 14:18

az alap problemara visszaterve: megertem, hogy fejlesztoi valtozat, csak szerettem volna kiprobalni. ennyi. semmi tobb. nem volt szandekomban holnaptol ezt hasznalni, egyszeruen csak kivancsi voltam ra. mert pearpc-ben, vagy hogyhijjak az emulatort, dual xeon ide vagy oda, eleg lassu.

szerk2: osx86project.org-on aztirjak, hogy csak a prestonian nem megy, minden mas xeonon igen.. vegkepp confused vagyok

A probalas jogos, a prestonian-t megszivtad:) (marha ez szivas, hogy nem tudod kiprobalni rajta)
Sztem egy Dual Xeon-n gep arabol lazan veszel egy Dual 2GHz-es G5-ot, de ezt csak mint infot irom, hiszen nem alternativa neked.

#2657 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 14:40

Idézet: Sumi - Dátum: 2005. szept. 8., csütörtök - 11:38

bazdmeg

#2658 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 15:54

:nevet2:
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#2659 Felhasználó inaktív   Bubu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 16:39

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. szept. 8., csütörtök - 15:40

bazdmeg

Ez szép volt és nőies  :D

#2660 Felhasználó inaktív   Thoty 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa