HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X III.

#281 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 09. 15:58

Idézet

Bár azt még mindig nem vágom, a PPC-s "pipát" miért vennék ki a progiból?

Ez nekem sem fer a fejembe. :D

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#282 Felhasználó inaktív   Bubu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 16:00

Idézet: Kelt - Dátum: 2005. jún. 9., csütörtök - 16:56

Ennek pedig fontos momentuma a ppc egy darabig való életben tartása.

Csak kérdés hogy mennyi ideig.

#283 Felhasználó inaktív   Bubu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 16:01

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2005. jún. 9., csütörtök - 16:56

Nem értem mi a fura ebben?  :confused:
Vagy arra akarsz kilyukadni, hogy nemrég jelent meg az X-Code 2.0 és most hirtelen jött a 2.1? :D
Jaaaaaaaaaaaaaaaaa...

Bingó  :D

#284 Felhasználó inaktív   Kelt 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 09. 16:05

Idézet: Bubu - Dátum: 2005. jún. 9., csütörtök - 17:00

Csak kérdés hogy mennyi ideig.

Nem tartom valószínűnek, hogy az első inteles powermaci kiadása után elérhető lesz az apple developer csákány ™, amivel a továbbiakban nem támogatott g5-ösöket lehet szíjjekapni.
Ezért beszéltem bizalomról, ami ezek szerint benned nincs meg.

#285 Felhasználó inaktív   Dozer 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 17:33

Idézet: mathias - Dátum: 2005. jún. 9., csütörtök - 11:27

Valaki el tudja mondani mi az EFI? Meg mi a különbség a Bios, EFI, és openfirmware között?

És, hogy mi lesz a macekben?

A Macekben igen valószínű, hogy EFI lesz, ahogy a PC-kben is 1-2-3 éven belül.

BIOS:
- max. kvázi szabványnak lehet nevezni, de nem nagyon tartja senki kézben -> eléggé tákolmány
- a proci valós módban fut, ennek minden negatív következményével
- nehézkes a fejlesztése, ezért az új dolgok lassan kerülnek bele
- a partíciók kialakítása kötött, ennek köszönhető pl a kiterjesztett, logikai partíciós gányolás
- vannak bizonyos funkciók, amiket Windowsból nem lehet megcsinálni, és ezek ellátásához többnyire ma is DOS-t kell használni: pl a win partícó klónozása (a Norton Ghost pl FreeDOS-t használ).
- a bővítőkártyákon lévő firmware méretét bekorlátozza

EFI:
- a BIOS utódjának tekinthető, bár erre a címre más megvalósítások is pályáznak (pl OpenBIOS, LinuxBIOS), de ezek mögött nem nagyon állnak nagy cégek, szóval nem hinném hogy nagyon elterjednének
- tulajdonképpen egy mini oprendszer
- a bővítőkártyák firmware-jei tartalmaznak egy alapdrivert, amivel használhatóvá válnak az oprendszer betöltése nélkül is; pl végre nem kell a VGA szabványra támaszkodnia a videókátyáknak -> nem kell többé a gép töltésekor/windows installkor 640*480@60Hz@16szín felbontást bámulni, ill. ha nem lesz a videókártyádhoz drivered a Windowsban, akkor is be fogsz tudni állítani pl 1024*768@100Hz-et, vagy amit a HW-ed támogat (feltéve, hogy a Longhorn támogatni fogja a Universal Graphics Adapter interface-t, de ezt nem valószínű, hogy "kifelejtik")
- távolról (hálózatról) adminisztrálhatod a gépet
- könnyen fejleszthetőek hozzá programok: az oprendszer betöltése nélkül el lehet látni mindenféle funkciót: pl ilyen lehet az OS partíció klónozása, de akár webböngészó, mp3 lejátszó stb. is készíthető (pl így lehetséges az, hogy az OS betöltése nélkül mp3 lejátszónak használd a notebookodat (akár egy külső kijelzőt használva)) -> a DOS-t végre teljesen el lehet felejteni
- új partícionálási séma (pl el lehet felejteni a kibővített/logikai partíció fogalmát), ami bővíthető is a későbbiekben

Az OpenFirmware és az EFI eléggé hasonlóak, szóval egy Mac felhasználónak az EFI valszeg nem fog túl sok újdonsággal szolgálni, a BIOS viszont egyértelmű visszalépés lenne.

Szerkesztette: Dozer 2005. 06. 09. 17:43 -kor

#286 Felhasználó inaktív   Dozer 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 17:57

Idézet: krixkrax - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 17:22

Ebből nem derül ki, hogy a jövendő konzol mit fog használni. Továbbmegyek. A Microsoft felvásárolta a Connectix-et pár éve. Ugye x86 emuláció ppc hardveren. Csak azért kellett neki, hogy az xbox 360-on futtathassa a régi konzol játékait. Szóval, én nem vagyok biztos, hogy az új konzol is NT kernelt fog futtatni.

Az lehet, hogy te nem vagy benne biztos, de attól még az Xbox 360 kernele, az Xbox kernel továbbfejlesztett (és PPC-re portolt) változata, ami pedig a win2k-ból származik.

#287 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 18:14

Idézet: ion - Dátum: 2005. jún. 9., csütörtök - 16:33

Butasag belekotni abba, hogy a Windows tamogatja-e a hardverek tobbseget, vagy meghajtoprogramok tamogatjak a windowst... Ez kb olyan, mintha en belekotnek a helyesirasi hibaidba. Bar ahogy te irtad, az sem tul szerencses... De ez "csak teged minosit" :)

Sztem nagyon el vagy tevedve. Az tetszik, hogy igy a 3.-4. reagalasod mar totalisan elkanyarodott attol, amirol eredetileg beszeltunk, es belekevered a linuxot is, viszont ugy beszelsz a mekkrol, mintha azon gazdasagosabb lenne tablazot kezelni meg szoveget szerkni.

Nekem amugy hiaba magyarazod, hogy Windows-on kivul is van elet... Egy rakas mast is hasznalok es probaltam mar eddig eletemben, csak az a kulonbseg koztunk, hogy en nem utasitok el valamit csak azert, mert azt a valamit trendi cikizni. Es utalom bizonygatni az ismereteimet olyasvalakinek, aki elbol lenez mindenkit. :)

Lehet, hogy tele van helyesírási hibával amit írok, sajna német a billentyűzet a gépemen így elég nehezen tudok megtalálni betűket ha gyorsan kell írnom, néha nem is keresem. Kicsit hanyag vagyok ezen a téren. Tied a pont.

Most már haza értem, a kedvedért végig nézem a mai hozzászólásaimat és kiszerkesztem.

Bocs ha félreérthető voltam. Tényleg olyan témákat kevertem ide ami nem a Mac-ről szól. Az elején jeleztem is off topiccal, de már akkor is válaszoltam valamire. Szerintem emiatt kerülte el a figyelmed, hogy nem a Mac-el gazdaságosabb táblázatot szerkeszteni, hanem a Linux-al, de, hogy neked is legyen valami sikerélményed a Windows-al is gazdaságos csak OO-t kell telepíteni.

Ezzel kezdtem a hozzászólásokat. Poénnak szántam, mert a topic már nem a Mac-ről szólt, hanem, hogy melyik a jobb a Win vagy a Mac.

Van aki vette a lapot.

Erre válaszolt Krinyo amire szintén szóltam valamit poénból.

Szerintem te ezen kaptad fel a vizet. Nem véletlen írtam "MÁST". Eszemben sem volt belekeverni a Linuxot.

Ezután bizony írtam két hozzászólásomban is a Linuxról, de az nagyrészt nem neked szólt.

Egyébként nem változott a véleményem, mert most is úgy gondolom, hogy nem a windows támogatja a hardvert, hanem a hardver meghajtóprogramja a windowst. Ha ez neked nem világos hát (hogy visszatérjünk a szállóigéhez) "csak teged minosit" :)
© 2005-2010. Alfa 75

ThinkPad T41 Pentium-M 1.6GHz, 1024MB,  14.1, ATI 7500
ThinkPad T23 PIII-M 1.0GHz, 512MB,  14.1, SuperSavage
Thinkpad 360PE 486DX2 50MHz, 9.5"touchscreen, 4MB, 540MB
Workpad  20X Dragonball 16 MHz, 2MB

#288 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 20:03

http://www.geekcultu...chives/693.html

http://www.geekcultu...chives/678.html

Szerkesztette: ion 2005. 06. 09. 20:16 -kor

#289 Felhasználó inaktív   II|II 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 20:17

Idézet: krixkrax - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 17:45

Két teljesen más cégrôl van szó, mert az egyik nem ad ki félkész programokat a pénz miatt, a másik meg mást se csinál.

Ez a mondat nem állja ki a valósággal való összevetést... már csak azért sem, mert csak az a cég nem ad ki félkész terméket amelyik megszűnik a termék kiadásakor. Kicsit kevésbé filozofikusan: gyakorlatilag minden olyan termék félkésznek tekinthető aminek lesz újabb verziója. Minden cég kénytelen-kelletlen félkész terméket árul, mivel nem fejlesztheti úgy a végtelenségig a termékeit, hogy ne keresne belőle pénzt, éppen ezért valamilyen elért eredmény után döntenek a termék piacra dobásáról - s nagy valószínűséggel a termék egy későbbi verziója valamilyen szempontból jobb lesz. Amennyiben viszont úgy határozod meg a félkész terméket, hogy elérték-e a kitűzött terveket akkor már meg lehet konkrét eseteket vizsgálni - igaz itt sem árt elfelejtkezni arról, hogy ekkor nem a felhasználó szemszögéből nézzük a terméket, hanem a gyártóéból. Ha viszont az egyszerű demagógnak is tekinthető szempontból nézed: jól működik-e vagy sem, akkor a konkrét állításodat vizsgálva kiderül, hogy nem is kell olyan sokat visszamenni az időben, s találsz egy félkészen kiadott Apple operációs rendszert: nevezetesen a legfrissebb verzióban a CISCO VPN rész hibás a vevőknek szállított példányokban, s csak az első frissítés során fogják/javították ki a hibát. Mindezekkel nem azt mondtam, hogy a Microsoft kiváló termékeket gyárt(ott).

#290 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 21:29

Rejtelyes fagyas a mekken
http://www.osnews.co...p?news_id=10797

#291 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 21:39

Idézet: ion - Dátum: 2005. jún. 9., csütörtök - 22:29

Rejtelyes fagyas a mekken
http://www.osnews.co...p?news_id=10797

hehe, nekem anno xp-re volt egy 3 billentyüből álló sorozatom, ami garantáltan kékhalálba tolta az xp-t acdsee használata közben :)

aztán vagy az acdsee javult meg, vagy az xp, ma már hálisten nemmüxik :)
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#292 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 21:43

igen, nekem meg a regi p3-as gepemmel volt valami hasonlo. ha harom dolog teljesult, akkor biztos volt a fagyas (kek halal nelkuli teljes egerakados fagyas): 1 akarmilyen winnt rendszer, 1 fotoboltocska + 1 layermozgatas.

#293 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 10. 08:50

Kérdés:

A VNC alkalmas-e pc-k távirányítására. Jelenleg használok real vnc-t pc-khez, de elég lassú a téma. Elméletileg ezt a 100Mb-s háló okozza, de mekkora az esély, hogy a mac-et a pc-vel firewire-al vagy gigabites hálóval összekötve jobban fog "muzsikálni"?
© 2005-2010. Alfa 75

#294 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 10. 08:59

100 megas halon a vnc-nek szep gyorsnak kellene lenni...

Krinyo

#295 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 10. 09:06

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. jún. 10., péntek - 9:59

Krinyo

Jó persze gyors :)

Azért egy NFSU-t nem próbálnék meg rajta. Persze egyelőre fogalmam sincs, hogy ez egyáltalán működne-e. Eddig csak arra használtam, hogy a munkatársaimnak segítseg word-özni.

Most is csak eszembe jutott, mert ha valaki venne MacMini-t ami bevallottan switcher-eknek készül akkor nem kéne nélkülöznie a régi pc-jét. Nézegettem az Apple honlapján a virtual pc-t de a hozzászólásokból kiderül, hogy rohadt lassan futtatja a windows-t, erőgép kell hozzá.
© 2005-2010. Alfa 75

#296 Felhasználó inaktív   Bubu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 10. 09:25

Idézet: Kelt - Dátum: 2005. jún. 9., csütörtök - 17:05

Ezért beszéltem bizalomról, ami ezek szerint benned nincs meg.

Miért is kéne bizakodnom a PPC támogatásban?

"- A játék fejlesztők optimisták és már várják azt a napot, amikor nem kell PPC processzort támogatniuk."

És ez még csak a kezdet, hol vagyunk még az új gépek megjelenésétől.

Szerkesztette: Bubu 2005. 06. 10. 09:26 -kor

#297 Felhasználó inaktív   Bubu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 10. 09:38

Kép

#298 Felhasználó inaktív   Bubu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 10. 09:40

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. jún. 10., péntek - 9:59

Krinyo

De nem az...

#299 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 10. 09:42

Idézet

Azért egy NFSU-t nem próbálnék meg rajta.

Nem is erre keszitettek... en ringyoz alatt hasznaltam, semmi bajom sem volt a helyi halo (pedig az meg 10-es volt, sok evvel ezelott) sebessegevel. Szerintem valami beallitasi bibi lehet.

Krinyo

#300 Felhasználó inaktív   Kelt 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 10. 09:49

Idézet: Bubu - Dátum: 2005. jún. 10., péntek - 10:25

Miért is kéne bizakodnom a PPC támogatásban?

Powerbookkal fogok példálózni, mert azt a vonalat ismerem.
A Wallstreetek támogatottak voltak egészen a 10.2.8-as oprendszerig. A gép '98-as, az os utolsó verziója 2003 szeptemberében jött ki rá. (más kérdés, hogy nyugisan fut rajta a Panther) A következő generáció támogatása (Lombard - 1999) most szűnt meg a Tigrissel.

A macuser pedig szép csendben megszokta, hogy az új os jóideig fut a régi vason. Ha az alma kijelentené, hogy 2007 után nem támogatja a ppc-s gépeket - nincs több os a g4-re, g5-re - akkor a saját "híveit" fordítaná maga ellen. Azokat, akik most is nyugtalanok. Érdeke ez szerinted a cégnek?

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.