HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X III.

#1821 Felhasználó inaktív   khiraly 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 05. 22:06

((btw, apple-eknel miert minden masodik szo ipod? Lassan mar kotoszokent, vagy nevelokent hasznaljak. Szo van macosx-rol, akkor a mondat avval kezdodik, hoyg ipod. lol az egesz))

A videohoz meg annyit tennek hozza, hogy itt a modositott DVD iso release note-ja:
Itt egy egyeduli ertelmes komment. Valaki kiprobalhatna (latom tobben is vannak akik osx86-ot akarnak hegeszteni)

Idézet

The only way that I know to install OSX-x86 in VMWare is:
- Get the darwin_8.01_x86 package, and install it in a clean partition (in VMWare of course).
- After that, you have to get a hard disk dump called "mactelbase.rar" from "our" favorite P2P network. Once decompressed, you have to copy it in the root partition ( "\" ) of your Virtual HD with darwin.

And, if you're lucky, after a re-sync, the OSX boots ... is the only way... but it's difficult, I have tried several times and no luck. Only one thing, my PC (an old PIII/850 with 512 Mb RAM) doesn't match the minimum specs for it... in the first boot, I get a kernel panic and several errors more... but none referring to DRM or similar.

In the next weeks, I'm going to buy a kick-ass last generation PC with SATA disks and full loaded of RAM (2 Gb DDR2)... I will try again.

Szerkesztette: khiraly 2005. 08. 05. 22:18 -kor

Ha csak az ismert dolgok erdekelnenek, lakatosnak mentem volna.

#1822 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 06. 08:28

Idézet

The highly anticipated successor to the PlayStation 2 is expected to hit the streets in 2006, shortly after Microsoft releases its rival XBox 360 system.

"Sony is expected to offer optional hard drives for the PlayStation 3 with potential memory capacity of 80 or 120 GB. It remains to be decided whether the standard version of the PS3 will come complete with a hard drive," reads a company statement.

"The operating system has also yet to be clarified. The integrated Cell processor will be able to support a variety of operating systems (such as Linux or Apple's Tiger)."

It's unclear at the moment exactly what this will mean for Mac or PlayStation 3 users. Sony's Cell processor is a derivative of IBM's PowerPC chip used by Apple in its personal computers.

72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#1823 Felhasználó inaktív   playback 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 06. 10:08

de nem lesz rajta tiger szerintem, csak lehetne..
- I beat the shit out of some kids today. [...] It made me feel good about myself. It was like I did something constructive with my life.

Postmodern cultural critique has fried my brain. I have no soul left. I am a sad, cold, evil, twisted person.

#1824 Felhasználó inaktív   147break 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 07. 11:04

<off>A datanet főoldalán nem egy apple egér száguldozik? :)</off>

#1825 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 07. 18:35

Idézet: khiraly - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 23:06

Itt egy egyeduli ertelmes komment. Valaki kiprobalhatna (latom tobben is vannak akik osx86-ot akarnak hegeszteni)

Idézet

The only way that I know to install OSX-x86 in VMWare is:
- Get the darwin_8.01_x86 package, and install it in a clean partition (in VMWare of course).
- After that, you have to get a hard disk dump called "mactelbase.rar" from "our" favorite P2P network. Once decompressed, you have to copy it in the root partition ( "\" ) of your Virtual HD with darwin.

And, if you're lucky, after a re-sync, the OSX boots ... is the only way... but it's difficult, I have tried several times and no luck. Only one thing, my PC (an old PIII/850 with 512 Mb RAM) doesn't match the minimum specs for it... in the first boot, I get a kernel panic and several errors more... but none referring to DRM or similar.

In the next weeks, I'm going to buy a kick-ass last generation PC with SATA disks and full loaded of RAM (2 Gb DDR2)... I will try again.

How To Install Darwin/x86 and Mactel on VMware 5.0
http://www.osx86.classicbeta.com.nyud.net:...win_with_Mactel

#1826 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 07. 19:29

[quote name='ion' date='2005. aug. 7., vasárnap - 19:35'] [/QUOTE]
How To Install Darwin/x86 and Mactel on VMware 5.0
[url="http://www.osx86.classicbeta.com.nyud.net:8090/wiki/index.php/HowTo:VMware_on_Darwin_with_Mactel"]http://www.osx86.classicbeta.com.nyud.net:...win_with_Mactel[/url] [/quote]
Ezekkel a guide-okkal semmire sem jutsz. Amig az oah750d (rosetta) nincs 100%-osan megfixelve, nincs GUI sem. Persze alakulnak a dolgok, úgyhogy várjunk csak türelemmel :)

Ráadásul a VMware pcnet32 ethernetet emulál ami jelenleg nem támogatott a darwinban :(

#1827 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 07. 19:44

[quote name='zef' date='2005. aug. 7., vasárnap - 18:29'] How To Install Darwin/x86 and Mactel on VMware 5.0
[url="http://www.osx86.classicbeta.com.nyud.net:8090/wiki/index.php/HowTo:VMware_on_Darwin_with_Mactel"]http://www.osx86.classicbeta.com.nyud.net:...win_with_Mactel[/url] [/QUOTE]
Ezekkel a guide-okkal semmire sem jutsz. Amig az oah750d (rosetta) nincs 100%-osan megfixelve, nincs GUI sem. Persze alakulnak a dolgok, úgyhogy várjunk csak türelemmel :)

Ráadásul a VMware pcnet32 ethernetet emulál ami jelenleg nem támogatott a darwinban :( [/quote]
Minek a GUI? :)

Egyebkent a Rosettanak mi koze van a GUIhoz?

#1828 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 07. 19:47

Idézet: zef - Dátum: 2005. aug. 7., vasárnap - 20:29

Ezekkel a guide-okkal semmire sem jutsz.

Nem is akarok, egy masik hozzaszolasra valaszoltam.

#1829 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 07. 19:48

Boba: tok jo, hogy ProAc es JmLab hangfalaid vannak. Es az utcan a fejedre kotod a cuccot? Ugy mar biztos buknanak ra a csajok :)

szvsz: aki csak tobb millias cuccon tudja elkezpzelni a zenehallgatast, azt nem hivnam zeneszereto embernek, max idiotanak. Nekem is van a boltban 5 millas hangrendszer, ettol fuggetlenul, legtobbet a gepem mogott levo gagyi Jmlab iCub 2.1-es cuccot hallgatom a legtobbet, gagyi mp3-al, illetve az ipodot utazas kozben.

#1830 Felhasználó inaktív   consono 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 07. 20:08

Idézet: 147break - Dátum: 2005. aug. 7., vasárnap - 10:04

<off>A datanet főoldalán nem egy apple egér száguldozik? :)</off>

De igen :) Az egyik kreatívunk egere lett lefotózva.

#1831 Felhasználó inaktív   consono 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 07. 20:34

András! Hülye kérdésem van: van még iPod Mini a Sulinetben? egyátalán van még sulinet? Vagy Apple cucc benne? Ha van milyen árban?

#1832 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 07. 21:09

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. aug. 7., vasárnap - 20:48

Boba: tok jo, hogy ProAc es JmLab hangfalaid vannak. Es az utcan a fejedre kotod a cuccot? Ugy mar biztos buknanak ra a csajok :)

szvsz: aki csak tobb millias cuccon tudja elkezpzelni a zenehallgatast, azt nem hivnam zeneszereto embernek, max idiotanak.

1: Nem azt mondtam... ipod remek. (Utcan a jaguar slusszkulcsat villogtatom a kezemben... ) De zenet hallgatni ha tehetem, akkor hifin hallgatom. NEM ez volt az amin kibuktam... hanem az angol remek marketingen. Ha nincs ipodod, akkor senki vagy. Ugyanis a hajamra kenhetem a tobb millas cuccot, ha nincsen ipodom. ITT legalabbis igy gondolkodnak... ergo a marketing sikeres volt.

Az ipodnak megvan a maga helye, remek kis cumo... csak olyan lett belole, hogy ha e nelkul elsz akkor nem vagy ember.

2: Nem csak ott tudom elkepzelni... de ugye nem baj, ha erre is koltom a penzem? Az meg a masik, hogy van olyan zene ami igenis nem elvezheto rendesen fulhallgatoval buszon ulve. Most nem rockrol beszelek elsosorban...

Amugymeg zeneszereto embernek tartom magam... az elmult 14 ev zenelgetese is ezt mutatja.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#1833 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 07. 23:43

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. aug. 7., vasárnap - 20:44

Egyebkent a Rosettanak mi koze van a GUIhoz?

Van pár Framework ami PPC kódot használ (pl. font rendering - ATSServer), ehhez kell a rosetta, ami viszont konokul ragaszkodik a TPM-hez. Amúgy ha megy a rosetta, meglepően gyorsan muzsikál.

#1834 Felhasználó inaktív   Thoty 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 08. 00:28

Udv mindenkinek, segitseg kellene:
nem akar elindulni a mac-em. eljut addig, hogy a kep kekre valt, es eger is van, mozog, de nem megy tovabb (asszem itt a szemelyes beallitasok betoltese jonne)
parameter reset-et csinaltam mar, de nem javult meg tole
3 hete nem hasznaltam, nem voltam itthon, akkor meg mukodott, most valamiert nem
van valakinek otlete?

#1835 Felhasználó inaktív   h1ghland3r 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 08. 09:33

Idézet: Thoty - Dátum: 2005. aug. 7., vasárnap - 23:28

nem akar elindulni a mac-em. eljut addig, hogy a kep kekre valt, es eger is van, mozog, de nem megy tovabb (asszem itt a szemelyes beallitasok betoltese jonne)
3 hete nem hasznaltam, nem voltam itthon, akkor meg mukodott, most valamiert nem
van valakinek otlete?

Biztosan Mac? Mer' az nem szokott elromlani. Valami arulas lehet. :confused:

#1836 Felhasználó inaktív   Thoty 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 08. 09:47

Idézet: h1ghland3r - Dátum: 2005. aug. 8., hétfő - 10:33

Biztosan Mac? Mer' az nem szokott elromlani. Valami arulas lehet. :confused:

hja, egy B&W G3

#1837 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 08. 10:01

Idézet: consono - Dátum: 2005. aug. 7., vasárnap - 19:34

András! Hülye kérdésem van: van még iPod Mini a Sulinetben? egyátalán van még sulinet? Vagy Apple cucc benne? Ha van milyen árban?

Nincsen semmi Apple cucc a sulinetben, de probalkoznak. Viszont ha jol tudom, sulinet sincs mostansag.

#1838 Felhasználó inaktív   ventata 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 08. 10:16

Idézet: Thoty - Dátum: 2005. aug. 7., vasárnap - 23:28

van valakinek otlete?

Próbálj meg bebootolni az OS X install CD/DVD-ről. Első lépésben ezt kellene tenni. Aztán Applications-Utilities-Disc Utility. Futtass le egy ellenőrzést.

Ha ez sem segít, akkor majd jöhetnek a további ötletek
Vén Tata
(öreg vagyok én mán ehhez....bezzeg az én időmben!)

#1839 Felhasználó inaktív   Thoty 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 08. 10:28

Idézet: ventata - Dátum: 2005. aug. 8., hétfő - 11:16

Próbálj meg bebootolni az OS X install CD/DVD-ről. Első lépésben ezt kellene tenni. Aztán Applications-Utilities-Disc Utility. Futtass le egy ellenőrzést.

Ha ez sem segít, akkor majd jöhetnek a további ötletek

ez mar megvolt, voltak hibak, javitotta, de igy is ugyanaz maradt

#1840 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 08. 10:46

- Egértípus?
- Oprendszer?
- Be volt e kapcsolva amikor elmentél... stb...stb?
RDaneel_hu

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.