Idézet: ion - Dátum: 2005. aug. 9., kedd - 16:21
Tehát akkor a MacOS tényleg nem Intelre készült hanem X86-ra.
Nekem ebből az egész cirkuszból egy valami lett megint világos (ezt már régebben is leírtam itt). Teljesen mindegy, hogy milyen védelmet építenek a szoftverekbe azt fel lehet törni. Ha valaki elég okos ahhoz, hogy ilyen védelmet kitaláljon, az biztos, hogy valaki lesz a világon aki még nála is okosabb és rájöjjön, hogy hogy játszható ki.
Elköltenek dollármilliókat ilyen hülyeségekre mint drm és társai aztán ez a vége. Nevetséges.
Egy valami maradt a szoftvervédelemben, hasonlóan az autók, lakások védelméhez. Nem a tökéletesre kell törekedni, hanem arra, hogy olyan nehéz legyen, olyan sokáig tartson, hogy már ne érje meg vele szórakozni. Ez egy oprendszernél megy, mert az elég bonyolult hozzá, de egy zenénél vagy filmnél teljesen felesleges ezzel szórakozni. Nem azért emelkedik a zeneletöltők forgalma, mert beszartak a perektől, hanem mert annyi hely van már letölteni, hogy lementek az árak és már nem éri meg szórakozni a zenekeresgetéssel, a broken linkekkel.
Egyébként nem vagyok benn biztos, hogy Steve ezt nem tudta előre. Neki teljesen mindegy, hogy hány warez windows helyett használnak majd OS X-et. A windows fagyások és hibák nagyon nagy százalékát nem az oprendszer maga, hanem a rossz driverek és egyéb programok okozzák. Tehát ha valaki felteszi az OSX-et egy nem apple hardverre, könnyen előfördulhat, hogy hasonló hibákkal fog találkozni. Két választása marad. Vagy elkezd újból windowst használni, de ugyanazon a gépen a windowsal is előfordulhatnak a hibák vagy elmegy apple gépet venni mert az bizony jó. Innentől viszont a jogtiszta OSX mellett ott figyel a warez windows mert játszani azt azért csak kéne.
Figyelembe véve, hogy az IPodnál sem a tartalmon (a zenén) keres az Apple hanem a hardveren ez még jól is jöhet nekik.
Persze ez csak az én véleményem.