HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X III.

#2821 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 14. 15:52

Idézet: ion - Dátum: 2005. szept. 14., szerda - 14:51

hat ha itt igy mennek a dolgok, akkor majd veszunk kulfoldon mekket :)

Sok sikert. Majd probalj meg kulfoldon magyar billentyut vasarolni hozza, ugy elhajtanak a rakba, hogy orom lesz nezni :)

#2822 Felhasználó inaktív   Bubu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 14. 15:52

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. szept. 14., szerda - 16:43

Miert kamuzzak?

Nem, én nem mondtam hogy kamuzz.
De azt fenntartom hogy jelen esetben bölcsebb maradtál volna ha meg sem szólalsz.
Esetleg annyit reagálsz hogy te nem kaptál ilyen levelet.
Az ilyen hozzáállástól Magyarországon sok embernek kinyílik a bicska a zsebében.

#2823 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 14. 15:54

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. szept. 14., szerda - 16:52

Sok sikert. Majd probalj meg kulfoldon magyar billentyut vasarolni hozza, ugy elhajtanak a rakba, hogy orom lesz nezni :)

Szted nekem van igenyem magyar billentyure? :)
egyebkent itthon nem lehet angol billentyuvel kerni? en csak olyat veszek :)

Szerkesztette: ion 2005. 09. 14. 15:55 -kor

#2824 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 14. 15:58

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. szept. 14., szerda - 16:51

Arrol irt, hogy mondjuk van az iBookja, meg van az asztali monitor aminek a kepe sokkal nagyobb es persze magasabban is kezdodik a kep alja. Beteszi a display beallitasoknal oldalra a laptop kijelzo abrajat, es utana vertikalisan is tudja huzogatni, hogy mindket monitor allja hova keruljon. Tehat ha athuzza a kurzort vagy egy ablakot, akkor az ablak egy vonalban fog atmaszni a masik monitorra.

baromság.

nagyon jól értettem amit akart, és állitom: ezt win alatt is meglehet oldani.

ha kell, screenshotokkal demonstrálom neked, de bármikor betudom állitani, hogy az 1280x1024 pixeles primaryhoz képest a 800x600 seconday (tegyük fel) az x1280 y36 koordinátánál kezdődjön.

sőt, akár kezdődhet az x1280 y700 koordinátán is, és akkor szépen tulnyulik egyik desk a másikon...

szóval FUD minden mennyiségben, csak igy tovább :)
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#2825 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 14. 15:59

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. szept. 14., szerda - 16:52

Idézet

Éppen ibook-ot rendelek Bécsbõl. Ezek tudhatnak valamit, mert rögtön azt kérdezék, hogy ugye magyar billentyûvel kérem. Mondtam, hogy persze. Mert ebben az esetben nincs raktáron, de két hét múlva beszerzik. A pesti árba a sógoroknál belefér egy nagyobb winyó (nálunk nem is rendelhetõ) és egy apple mighty egér. A benzin plusz, de nekem ennyiért megéri. Aki akar csatlakozhat, van még hely a verdában :).

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#2826 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 14. 16:01

Idézet: kAy - Dátum: 2005. szept. 14., szerda - 14:58

baromság.

nagyon jól értettem amit akart, és állitom: ezt win alatt is meglehet oldani.

ha kell, screenshotokkal demonstrálom neked, de bármikor betudom állitani, hogy az 1280x1024 pixeles primaryhoz képest a 800x600 seconday (tegyük fel) az x1280 y36 koordinátánál kezdődjön.

sőt, akár kezdődhet az x1280 y700 koordinátán is, és akkor szépen tulnyulik egyik desk a másikon...

szóval FUD minden mennyiségben, csak igy tovább :)

Akkor szorri. Direkt megkerdeztem PC-s kollegamat, es o is azt mondta, hogy ezt nem lehet alapbol winen.

#2827 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 14. 16:03

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. szept. 14., szerda - 16:51

Egyebkent ja :)

Arrol irt, hogy mondjuk van az iBookja, meg van az asztali monitor aminek a kepe sokkal nagyobb es persze magasabban is kezdodik a kep alja. Beteszi a display beallitasoknal oldalra a laptop kijelzo abrajat, es utana vertikalisan is tudja huzogatni, hogy mindket monitor allja hova keruljon. Tehat ha athuzza a kurzort vagy egy ablakot, akkor az ablak egy vonalban fog atmaszni a masik monitorra.

Termeszetesen a toolbart is at tudja dobalni egyikrol a masikra, igy tudja kivalasztani, hogy melyik legyen primary monitor, ofkoz ezt winben is lehet.

És ezt miért ne lehetne winen?

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  igy.gif (0byte)
    Letöltések:: 0

world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#2828 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 14. 16:05

Idézet: Samott - Dátum: 2005. szept. 14., szerda - 14:59

Samott

Magyarorszagon is rendelheto nagyobb winyoval. A pesti ar a + 6% afaval kerul tobbe egeszen pontosan, jovore mikor mar csak 20% lesz az itthoni afa, pont ugyanannyiba fog kerulni minden nalunk mint az osztrakoknal.

#2829 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 14. 16:07

Idézet: ion - Dátum: 2005. szept. 14., szerda - 14:54

Szted nekem van igenyem magyar billentyure? :)
egyebkent itthon nem lehet angol billentyuvel kerni? en csak olyat veszek :)

Termeszetesen lehet angollal is kerni. Sot ezekbol majdenm mindig van is raktaron, mert ritkabban fogynak.

#2830 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 14. 16:09

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. szept. 14., szerda - 17:01

Akkor szorri. Direkt megkerdeztem PC-s kollegamat, es o is azt mondta, hogy ezt nem lehet alapbol winen.

különös, mert amióta dualscreenezek pécén, mindenhol sikerült megcsinálnom ezt. (igaz, csak xp alatt próbáltam) - ati, nvidia egyaránt.

kikell terjeszteni a desktopot a secondary monitorra (pipa), beállitani a felbontást, tologatni mindenfele, és jól is van.

Csatolt fájl:

Szerkesztette: kAy 2005. 09. 14. 16:10 -kor

*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#2831 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 14. 16:21

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. szept. 14., szerda - 17:01

mindig a pc-s kollegakra fogjak :) inkabb ismerd be, hogy megint tevedtel

#2832 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 14. 16:55

Hello!

Szemezgetek már egy ideje a MAC-es notikkal. Kellene nekem egy olyan gép, ami max 14", max 1400x1050, de inkább 1024x768-as kijelzőjű vagy wide. Viszont a kijelző lehetőleg jó minőségű legyen (belátási szög, fényerő, színhűség)(nemrég jelentek meg az X-Black,Crystal-brite,Glare-type becenevű igen jó minőségű kijelzők, nos nekem is ilyesmi kellene).

Wlan legyen benne és Bluetooth is. Beépített modem kell, valamint az is, hogy a modemet a Virtual PC is natívan lássa. Sajnos szükségem van Pcanywhere használatára, azt meg max egy VPC-ben tudom megoldani, mert tudtommal macre nem adták ki (ha kiadták sem támogatja a régebbi hostokat).

60-80Gb vinyó, CDRW/DVD kombó vagy DVD író.
Akku legyen minimum 4 óra wlan használattal max fényerőn.
Proci mindegy, memória minimum 1GB.

Kis méret, max 1" vastag és 2-2.5kg súly.

Soraimat most is egy IBM T42-es notiról írom.
Ez bőven elég nekem, mert 2.0 kg-os súlyával ideális és igen hosszú az akkuideje (4+ óra).
1.7 Dothan, 1GB,60Gb,R7500,1024x768,Wlan,BT,ujjlenyomat olvasó...........
Nos ezt cserélném le (vagy vennék mellé) egy Ibookra. Powerbook nem kell, az nagy és ormótlan nekem. Egyetlen bajom vele a kijelző belátási szöge. Sajnos az IBM nem rak a 14"-os notijaiba jó kijelzőket. Nálam meg nem jöhet szóba a 15" 36-40mm-es vastagságban.

A lényeg a méret. Nem lehet 1"-nál vastagabb! A kis vékony notikat szeretem, legalább IBM minőségben.
Volt már az X40-től a T43-ig minden, de a 15" nekem sok és erős VGA sem kell.

Ha van ilyen Ibook, és még a beépített modemet is tudja kezelni a VPC-re rakott MS oprendszer, akkor nagyon boldog lennék! (utóbbit kétlem, hiszem nem kezelhet egy belső (szoftveres???) modemet fizikai eszközként)

Remélem nem támasztottam lehetetlen követelményeket. Belevágnék egy Ibookba, az ára nem igazán számít. Ha tudja amit kell, akkor megveszem. Úgyis munkaeszköz lesz.

Előre is köszi a tanácsokat!

UI: valóban jó lett a Nano!

#2833 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 14. 17:08

Idézet: FőDudu - Dátum: 2005. szept. 14., szerda - 17:55

Hello!

Hello. Szerintem erre meg varnod kell. Tobbek kozt en is ezert nem vettem meg mekket.
Ez kb olyan, mint amit iAndras hangoztat folyton: a tiger aprilis ota kaphato, a vista meg csak 2006-ban lesz :) hat valami ilyesmi a helyzet notebook fronton.

#2834 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 14. 17:10

Fodudu: vegyel Vaiot, ibook nem tudja ezt :)

Powerbook ormotlan?? Hat nem tom :)

http://images.apple.com/powerbook/images/s...top20050125.jpg

#2835 Felhasználó inaktív   Eiki 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 14. 17:10

Hát Fődudu, ilyen igényeknek az iBook nem felel meg, főként a ratyi TFT-nek köszönhetően.

#2836 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 14. 17:13

dudu, ha mindenkeppen uj gepet akarsz, akkor javaslom az asus w3v-t, batyamnak olyat vettunk, es nagyon fasza.
meg a devkites mekk osx is elindult rajta. hehe

Szerkesztette: ion 2005. 09. 14. 17:15 -kor

#2837 Felhasználó inaktív   Eiki 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 14. 17:15

Egyébiránt a billentyűztetes dologhoz: veszel egy PC-t teszemfel Debrecenben egy multi cég boltjában. Fél év múlva memóriát szeretnél bővíteni benne, bemész a Bp-i boltba, erre az eladó rádförmed: "Mivan bazze, nem tőlem vetted a gépet?!? Ereggyé akko' innen vazze...". Őszintén sajnálom, hogy ilyen mentalitással fent lehet maradni ma Magyarországon, mint kereskedő :down:. Egyéb iránt meg maga alatt vágja a fát, de ez legyen az ő gondja.

#2838 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 14. 17:16

kepek a PDC-rol ahol az office 12 uj felulete debutalt. http://pdc.xbetas.co...age=o12preview1 khm.. Megin lopnak az apple-tol de esz nelkul. Egy velemeny a slashdot-rol: "This is like someone mixed Mac OS X Aqua with LSD!"
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2839 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 14. 17:17

Vaio-val inkább nem kezdenék.

Szemetebb a cég mint a HP.
A sjaát cuccaival megy, de mást még véletlenül sem kezel.

Gondolok itt olyan nyalánkságokra mint a 2 vinyó kezelése.

Nos IBM-nél az Ultra-bayben ül egy máősodik vinyó. De arra ugye hogyan telepítesz oprendszert, ha nem bootol külső DVD íróról csak a saját belsőjéről, vagy vegyél a Sonytól egy CDROM-ot 50e-ért.
Nekem ugyan is egyik vinyón win, másikon meg linux van.

Köszi, de ezt nem!

Jó a Vaio X-Black kijelzője, de a szervizháttér hiánya elég erős érv. Minden kurva drága hozzá, pedig az IBM  sem olcsó.

#2840 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 14. 17:19

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. szept. 14., szerda - 18:16

kepek a PDC-rol ahol az office 12 uj felulete debutalt. http://pdc.xbetas.co...age=o12preview1 khm.. Megin lopnak az apple-tol de esz nelkul. Egy velemeny a slashdot-rol: "This is like someone mixed Mac OS X Aqua with LSD!"

igen, es mit lopnak?

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.