HWSW Informatikai Kerekasztal: Voipbuster - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 128
  • 129
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Voipbuster Értékeld a témát: -----

#2571 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 02. 03:52

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. máj. 1., hétfő - 23:29

Pedig így lenne logikus, 1 eléréssel egy cucc lóghat fent, nem?

Ez egyaltalan nem logikus ... pl. egyes amerikai szolgaltatok kulon hangsulyoznak ki, hogy Ok megengedik sofphone es ATA egyidoleges hasznalatat. Azert teszik ezt, hogy ha utazol laptoppal akor a csladod otthon is hasznalhatja az ATA-s telefont es az utazo tud telefonalni tavolleteben laptoprol.
Szoval szolgaltaton mulik. Vannak akik ezert a lehetosegert + penzt kernek (altalaban 5$).
VoIP roviden:  Jobb 1x megbeszelni mint 100x leirni valamint jobb 100x megbeszelni mint 1x leirni! :-)  Ezert beszeljunk meg a dolgokat hanggal is hosszu es neha unalmos irasok helyett.

#2572 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 04:07

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 1., hétfő - 23:50

szerintem is. de egy "cucc" nem kell feltetlenul "fenn logjon"! eleg, ha tarcsazaskor csatlakozik fel. DrBuster keszuleke gondolom igy tesz. es gyanitom, hogy egy dialplan beli bejegyzes sem tehet mashogy! (nem lehet, hogy ez a megoldas..?)

Az en cuccom (SPA2100) allandoan font van. SPA3000 viszont nem dialplanon keresztul telefonal, hanem az egyik GW-n keresztul (melyel csak kifele lehet telefonalni) es bar nem regisztral, de az eredeti softphone eszreveszi ezt es kiloginul megkerdezve, hogy kivanok e ura beloginulni. E mellett a 2100 tovabb kivaloan ott van es lehet vele is telefonalni, meg meg az X-pro is ott van problemamentesen ... szerintem akar 3 kulon-kulon hivast is lehet bonyolitani egyszerre (2-t mar csinaltam, de 3-t meg nem probaltam ki).
Dialplanos kifele telefonalas az egyik keszulekemen nincs beallitva (tudasom hianya miat - nem ertek dialplanokhoz, sajnos). Szoval, az en keszulekem maskepen csinal a gazdaja butasaga miatt  ;)
Itt felhasznalva a lehetoseget tisztelettel megkerem a Bogdant reszletesen (mint butaknak valo) elmagyarazni ezt a lehetoseget. Hogy lehet ugy megirni a dialplant, hogy kifeli lehessen telefonalni pl. spa2100 vagy 1001 eseteben amikor mar Line1 es Line2 mar foglalva van (pl. Neophonexel es Stanaphonnal) es szeretnek mas szolgaltaton keresztul is telefonalni, Pl. Voipdiscounton keresztul vagy akar masikkal - nevek nem szamitanak. Ha dialplanon keresztul lehet ezt csinalni akkor gyakorlatilag vegtelen szolgaltatot lehet hasznalni kifele telefonalasra?
Szoval, legy szives peldakkal elmagyarzni ezt a dolgot.
Elore is nagyon koszonom, gondolom masok is.  :respect:
VoIP roviden:  Jobb 1x megbeszelni mint 100x leirni valamint jobb 100x megbeszelni mint 1x leirni! :-)  Ezert beszeljunk meg a dolgokat hanggal is hosszu es neha unalmos irasok helyett.

#2573 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 05:53

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 2., kedd - 0:03

ugyvan. a hivhatosag miatt kell, hogy fenn logjon. ha erre nincs szukseg az adott szolgaltato felol, akkor nem feltetlenul szukseges.

Igen, eppen ezert nekem a Stanophone ugy van beallitva, hogy 90 mp-kent registral, ha tobb mint 300 mp-ra allitom akor bizonyos ido mulva nem vagyok hivhato. Neophonex viszont "tori" tobb idot login nelkul (300 mp-ra van allitva)

#2574 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 08:57

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. máj. 2., kedd - 4:07

Itt felhasznalva a lehetoseget tisztelettel megkerem a Bogdant reszletesen (mint butaknak valo) elmagyarazni ezt a lehetoseget. Hogy lehet ugy megirni a dialplant, hogy kifeli lehessen telefonalni pl. spa2100 vagy 1001 eseteben amikor mar Line1 es Line2 mar foglalva van [...] Ha dialplanon keresztul lehet ezt csinalni akkor gyakorlatilag vegtelen szolgaltatot lehet hasznalni kifele telefonalasra?

koszonom nagyon a bizalmat, de nem biztos, hogy a legjobb emberhez fordultal! ;) nekem ugyanis nincs ATA-m (egy kartyat vettem, ami elviekben azonos tudasu, de azt nem tudtam beuzemelni, amig otthon voltam.) ugyhogy tudasom messzemenokig elmeleti es akademikus! :) amugy ha jol ertem, igen, "vegtelen" mennyisegu kifele szolgaltato lehet (a dialplan hossza azert korlatozva van..)

mindazonaltal -- ha jol ertem -- a dialplan egy kerdez felelek jatek. ha "programoztal" ppp betarcsazast windows vagy mas alatt, az is ilyen. azaz a gep var toled valamit, es ha megkapja, akkor az adott utnak megfeleloen jar el.

nezzunk egy egyszeru peldat. harom szolgaltatot (a,b,c) akarok hasznalni, az "1", "2", "3" gomb megnyomasaval. ekkor (most nem a dialplan szintaktikajaval irom!!) valahogy igy fog kinezni.
1:en@a:#;2:en@b:#;3:en@c:#
azaz ha 1-et kap, akkor logoljon be az en@a-ba, es kuldje el (#) amit utana kap. a gep a tarcsazott elso szam alapjan eldonti, hogy melyik iranyt valassza, es utana arra "megy".

nezzunk egy kicsit bonyolultabbat. 3 szolgaltato, az egyik (a) az alap Bp-i, ahol nincs 1-essel kezdodo szam, ezt elotarcsazas nelkul szeretnem hivni, 2 a fentieknek megfelelo b,c 11 es 12 elotarcsazasaval; es rakjunk be egy negyediket d - 14, ez kulfoldi (mondjuk Voipbuster), ahol en mindig budapesti szamot akarok hivni, de o 00361 elotaggal varja azt:
11:en@b:#;12:en@c:#;14:en@sip.voipbuster.com:00361#;:en@a:#

igy a voipbusternel elotarcsazza a Bp-i szamot. a vegen meg ha egyik agnak sem felelt meg akkor siman tarcsazza a szamot, ezert raktunk oda "ures" szabalyt.

remelem ertheto, es smelo kuld valodi dialplant is Neked! ;)

Szerkesztette: bogdan 2006. 05. 02. 08:59 -kor

a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2575 Felhasználó inaktív   smelo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 09:23

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 2., kedd - 8:57

remelem ertheto, es smelo kuld valodi dialplant is Neked! ;)

Ha kell, az en spa3000-es dialplan-om beirhatom, az erdem azonban nem az enyem, erdetijet meg Gomby szerkesztette, en egy kicsit csak modositgattam... Bar szerintem ez Amerikabol nem eppen teljessseggel hasznalhato, ezt is at kene szerkesztgetni meg majd. HA kell, beirom akkor...

#2576 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 09:27

az atszerkesztes nem lehet gond. azt meg az en elmeleti tudasommal is meg lehet csinalni.. ;) ugyhogy kerjuk, kerjuk! meg hatha mas is hasznat tudja venni. (mondjuk en, amikor otthon megprobalom beuzemelni a kartyamat..)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2577 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 10:40

Lakat, indul az új.

Téma megosztása:

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első