Voipbuster
Elküldve: 2006. 02. 14. 13:23
nem kotozkodes, de igen gyakori, hogy az emberek mast hisznek, mint amit "alairnak". mert ilyen esetben nem neveznem inkorrektnek.
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."
Elküldve: 2006. 02. 14. 13:29
Idézet: bogdan - Dátum: 2006. febr. 14., kedd - 13:23
nem kotozkodes, de igen gyakori, hogy az emberek mast hisznek, mint amit "alairnak". mert ilyen esetben nem neveznem inkorrektnek.
1, en 30 Ft-ert nem hiszem, hogy nagyon duhos lennek, ha elotte meg tok olcson adnak perceket.
2, az igaz, ha jol tudom, hogy "MENET" kozben rovidult a 180 nap 120-ra.
De en mindezek ellenere hasznalom oket.
Apropo.
Ugye ott van a 3 uj proxy-juk:
sip1.voipbuster.com
sip1.sipdiscount.com
sip.voipstunt.com
Mindegyik vagy 6-6 IP cimet rejt meg. Van vkinek gyakorlati tapasztalata Magyarorszagrol melyiken erheto el a legjobb hangminoseg, illetve tapasztalhato-e ilyen elteres egyaltalan?
Elküldve: 2006. 02. 14. 14:48
Nézzétek meg, a VB-re belépéskor, hogy mennyi az egyenlegetek. Amennyiben nem nullázták le, akkor szerintem még van lehetőségetek lebeszélni. Ilyenkor korlátozgatják, tehát nem mindig lehet beszélni.
Nálam január elején letelt a 6 hónap és az egyenlegem 3 € felett volt, de a 7. hónapban le tudtam beszélni, majdnem az egészet és + 1 hónap után nullázták a megmaradó kb. 30 €c -t. Hát ennyi és ezen a nevetséges összegen én nem bosszankodom, mert sokszorossan jól jártam velük. Levelezgetésnek pedig nem sok értelme van, mert valószínű, hogy nem válaszolnak.
Inkább töltsetek fel a SV-re, vagy a VS-re amíg free
Üdv és további sok free voippozást
Elküldve: 2006. 02. 14. 22:10
Elküldve: 2006. 02. 16. 03:55
Idézet: JJ - Dátum: 2006. febr. 13., hétfő - 9:52
A helyzet adott. Wireless kapom a netet a szomszédtól. Az AP-m fenn van a padláson és abból UTP-n jön le
a cucc amit a routerbe dugnék ...
... ... ...
Lenne kerdesem.
Szomszedtol kapsz az internetet wirelessen keresztul. Gondolom neki wireless routere van (ez lenne az AP). Milyen szerkezettel csatlokozol az AP-hez? Ez vmi bridge lenne? Milyen csatlokozoja van? LAN kabelnek valo? Ez a szerkezet hasznalhato minden AP eseten? Mi a beallitasai, automatikusan keresi az AP-t?
Miert kerdezem: gondolkozom azon, hogy ha a Sipuramat magammal viszek valahova (kulfoldre esetleg) akkor ha lenne vmi hasonlo szerkezetem mint neked van a padlason es osszekapcsolnik Sipurava, akkor barhol ahol van wireless AP lenne telefonom ... pedig AP gyakorlatilag mindenhol van ...
Ja, es mit jelent UTP.
Szoval, ha nem esik nehezedre lennel olyan szives reszletesebb elmondani ezt a reszet (wireles AP kapcsolasa routere/ATA-ra).
Kerdeseidel kapcsolatosan nekem az a velemenyem, hogy mostani gyermekcipobe VoIP-ra valo teintettel jobb rendelkezni kulon "dobozokkal" (router, ATA, stb) mert igy tobb varialasi lehetoseged lenne. Persze ha ugy mint en akarsz utazgatni VoIP berendezessel, akor persze hogy jobb lenne vmi router ATA funkciokkal.
Elore koszonom az informaciot.
Elküldve: 2006. 02. 16. 08:58
Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. febr. 16., csütörtök - 4:55
Szomszedtol kapsz az internetet wirelessen keresztul. Gondolom neki wireless routere van (ez lenne az AP). Milyen szerkezettel csatlokozol az AP-hez? Ez vmi bridge lenne? Milyen csatlokozoja van? LAN kabelnek valo? Ez a szerkezet hasznalhato minden AP eseten? Mi a beallitasai, automatikusan keresi az AP-t?
Miert kerdezem: gondolkozom azon, hogy ha a Sipuramat magammal viszek valahova (kulfoldre esetleg) akkor ha lenne vmi hasonlo szerkezetem mint neked van a padlason es osszekapcsolnik Sipurava, akkor barhol ahol van wireless AP lenne telefonom ... pedig AP gyakorlatilag mindenhol van ...
Ja, es mit jelent UTP.
Szoval, ha nem esik nehezedre lennel olyan szives reszletesebb elmondani ezt a reszet (wireles AP kapcsolasa routere/ATA-ra).
Kerdeseidel kapcsolatosan nekem az a velemenyem, hogy mostani gyermekcipobe VoIP-ra valo teintettel jobb rendelkezni kulon "dobozokkal" (router, ATA, stb) mert igy tobb varialasi lehetoseged lenne. Persze ha ugy mint en akarsz utazgatni VoIP berendezessel, akor persze hogy jobb lenne vmi router ATA funkciokkal.
Elore koszonom az informaciot.
Neki is van a padláson egy AP és nekem is. (Planet wap 4000) Az ő AP-jára lehet csatlakozni
wireless bridge és normál AP módban. Az AP-k ban ugye általában van SITE SURVEY amivel felderítheted
az elérhető hálózatokat, és ahová van lehetőséged azzal össze tudsz csatlakozni. Az én AP-ből UTP-n
(kábelen-általában szürke és vezetékes hálózatokhoz használják
a nappaliban levő wireless routerbe. Ebből a wireless routerből pedig szintén UTP kábelen megy tovább a PC-be és a notebook,pda (mobil eszközök) pedig wireless csatlakoznak a routerhez.
Remélem érthető voltam.
http://www.bulimania.hu
Elküldve: 2006. 02. 16. 12:36
Elküldve: 2006. 02. 16. 13:42
Elküldve: 2006. 02. 17. 06:58
Idézet: JJ - Dátum: 2006. febr. 16., csütörtök - 9:58
wireless bridge és normál AP módban. Az AP-k ban ugye általában van SITE SURVEY amivel felderítheted
az elérhető hálózatokat, és ahová van lehetőséged azzal össze tudsz csatlakozni. Az én AP-ből UTP-n
(kábelen-általában szürke és vezetékes hálózatokhoz használják
a nappaliban levő wireless routerbe. Ebből a wireless routerből pedig szintén UTP kábelen megy tovább a PC-be és a notebook,pda (mobil eszközök) pedig wireless csatlakoznak a routerhez.
Remélem érthető voltam.
... koszonom szepen ... Nagyon ertekes infokat kaptam, foleg azt hogy kabelek altalaban szurkek ... bar meg mindig vannak gondjaim megertessel:
1) az en kableem sarga
2) meg mindig nem valaszoltal arra mit jelent UTP (mit jelentenek ezek a betuk).
3) az AP-t hasznalod bridge modban vagy AP modban (jelfogadas eseten) es kepes e automatikusan megkeresni az adot (AP) es bekapcsolodni networkba vagy mindig manualison kell beallitani?
A buta kerdeseimnek az az oka, hogy AP -t soha nem hasznaltam ... bocsanat ...
De azert tenyleg elegge ertheto magyarazatot kaptam ... a lenyeg az, hogy a tobbi dolgokat (fontiakon kivul) kepes voltam felfogni ... buszke vagyok magamra
Elküldve: 2006. 02. 17. 08:23
Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. febr. 17., péntek - 7:58
1) az en kableem sarga
2) meg mindig nem valaszoltal arra mit jelent UTP (mit jelentenek ezek a betuk).
3) az AP-t hasznalod bridge modban vagy AP modban (jelfogadas eseten) es kepes e automatikusan megkeresni az adot (AP) es bekapcsolodni networkba vagy mindig manualison kell beallitani?
A buta kerdeseimnek az az oka, hogy AP -t soha nem hasznaltam ... bocsanat ...
De azert tenyleg elegge ertheto magyarazatot kaptam ... a lenyeg az, hogy a tobbi dolgokat (fontiakon kivul) kepes voltam felfogni ... buszke vagyok magamra
1, fesd át
2,Az UTP-t majd valaki meírja pontosan(talán Universal Telnet Protocol, passz)
3,Az AP-t használtam Bridge módban és AP módban is. De bridge módban csak úgy tudsz csatlakozni, ha ismered a másic eszköz mac adress címét, ugyanis azt be kell írnod.
Ap módban pedig mint amit írtam a legegyszerűbb a site survey-el felderíteni az elérhető hálózatokat és rákattintasz amelyik neked kell és már kész is.
Sajnos nem tudom jobban elmagyarázni,esetleg majd valami szagértő
http://www.bulimania.hu
Elküldve: 2006. 02. 17. 08:43
az AP-nel tobb mukodesi mod van. a legszokvanyosabb, ami a neve is: Access Point. ekkor o adja a halot, es masok csatlakoznak hozza. ez neked nem jo. van a bridge, ami ket halot kot ossze, ekkor ezt a rendszergazda jol beallitja: erre sincs szukseged. meg van nehany, de amire Neked szukseged van, az a Client mode (vigyazat, nem mindegyik AP tamogatja!), ekkor o csatlakozik klienskent mas halozathoz. igy mukodik az osszes wifi-s halokartya is, amit a PCdbe vagy a laptopba raksz.
namarmost az automatikus csatlakozas lehetosege attol fugg, hogy mit engedelyez az az eszkoz, amire csatlakozol. 2 lehetoseg van. 1) barki racsatlakozhat, ekkor belepve web-en az AP-ra (ahogy az ATA-dra csinalnad) megnyomod ott a "halozatkereso varazslo"-t, es csinal neked halot az adott helyszinen. 2) titkositva van a kapcsolat, ekkor meg egyeb infokat (titkosito kulcs) is meg kell adni. ja, meg persze lehet, hogy egyszerre tobb halo is latszik, ilyenkor ki kell valasztanod, hogy melyiket szeretned hasznalni.
azaz automatizalni valoszinuleg nem nagyon fogod tudni, de baromi egyszeru. nem hinnem, hogy aki 2 ATA-val elboldogul, annak gondot okozna.
Elküldve: 2006. 02. 17. 10:22
http://www.e-hang.hu/price.html
Eddig hülyeségeket beszéltem, helyesen:
az ATA = Analog Terminal Adapter
Szerkesztette: blackbile 2006. 02. 17. 10:38 -kor
Elküldve: 2006. 02. 17. 10:38
Elküldve: 2006. 02. 17. 10:40
Idézet: bogdan - Dátum: 2006. febr. 17., péntek - 10:38
viszont megerősít mindenkit abban, hogy most jobbat használ
azonkívül szélesíti a látókörünket!
Elküldve: 2006. 02. 17. 12:37
Idézet: blackbile - Dátum: 2006. febr. 17., péntek - 10:22
Nos, ha jol olvasom: "Még egy teendõnk marad az elsõ hívás megkezdése elõtt, mely a rendszerben az utolsó hitelesítõ mozzanat: az elhelyezendõ készüléknek az adminisztrációs rendszerben telefonszámot kell adnunk, melyet a központilag kiosztott földrajzi telefonszámlistából választhatunk ki. "
Ez alapjan ugye NEM 21-es szolgaltato.
Egyebkent tenyleg nagyon draga. Az en kabeltelefonom van hasonlo arban, vagy meg olcsobb is azt hiszem...
Elküldve: 2006. 02. 17. 17:50
Idézet: smelo - Dátum: 2006. febr. 17., péntek - 13:37
Ez alapjan ugye NEM 21-es szolgaltato.
Egyebkent tenyleg nagyon draga. Az en kabeltelefonom van hasonlo arban, vagy meg olcsobb is azt hiszem...
Ebből egy szót nem értek.
ez mit jelent:õ ?
Elküldve: 2006. 02. 17. 17:52
Idézet: Csapszi - Dátum: 2006. febr. 17., péntek - 17:50
ez mit jelent:õ ?
hát ezt jelenti:
ő
Elküldve: 2006. 02. 17. 17:56
sip1.sipdiscount.com
sip.voipstunt.com
sip.internetcalls.com
ez mind egy szerverfarmot takar, szóval bármelyik finareás voip működik bármelyik szerverrel ATA-n, de a számlázás mindig az aktuálisan használt account-hoz kapcsolódik.
Elküldve: 2006. 02. 17. 21:29
Idézet: blackbile - Dátum: 2006. febr. 17., péntek - 17:51
sip.internetcalls.com
Blackbile, blackbile! Hol lelsz ezekre ra? Voipbuster foruman?

Súgó
A téma zárva.