HWSW Informatikai Kerekasztal: Voipbuster - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Voipbuster Értékeld a témát: -----

#2361 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 17. 03:31

Idézet: 007 - Dátum: 2006. márc. 13., hétfő - 10:42

A www.voip-shop.hu-tól rendeltem, összesen 19165Ft volt, ebből 3000Ft a szállítási költség.

Sokat gondolkoztam azon, hogy melyiket is válasszam a sipurak közul.

De aztán kiindulva abból hogy:

- nincs vezetékes telefonom
- nem akarok több helyre is befizetni pénzt, hogy aztán lebeszélni sem tudjam
- elegendő egy telefonkészülék is
úgy döntöttem, hogy jó lesz nekem az SPA 1001 is.

Ugyan már nem először mondom, de a fejhallgatós megoldáshoz képest egészen kiváló a hangminőség.

Erdekes ... ha nincs rendes/vezetekes telefonod akkor hogyon fogadsz a bejovo hivasokat? Neophonex? vagy vmi mas?
VoIP roviden:  Jobb 1x megbeszelni mint 100x leirni valamint jobb 100x megbeszelni mint 1x leirni! :-)  Ezert beszeljunk meg a dolgokat hanggal is hosszu es neha unalmos irasok helyett.

#2362 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 03:33

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. márc. 13., hétfő - 13:36

szerintem vegyel egy routert, mert az ATA-kban olyan nem lesz, es nem art a biztonsag..

Egyetertek.
VoIP roviden:  Jobb 1x megbeszelni mint 100x leirni valamint jobb 100x megbeszelni mint 1x leirni! :-)  Ezert beszeljunk meg a dolgokat hanggal is hosszu es neha unalmos irasok helyett.

#2363 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 09:00

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. márc. 17., péntek - 3:31

Erdekes ... ha nincs rendes/vezetekes telefonod akkor hogyon fogadsz a bejovo hivasokat? Neophonex? vagy vmi mas?

magyarorszagon nagyon terjed az, hogy az emberek mondjak le a fatav-ot, es csak mobillal elnek. igy nem csaladi, hanem szemelyes telefonjuk van. vezetekest igazabol sokan csak azert tartanak, hogy a nagymamat/anyost tudjak olcsobban hivni -- baratokkal, baratnokkel ugyis a mobil megy. ergo aki meg haladobb, annak pont jo a VoIP. gondolom. :)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2364 Felhasználó inaktív   007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 09:53

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. márc. 17., péntek - 3:31

A bejövő hívásokat a mobiltelefonomon fogadom.  :)
Mivel a vezetékes telefon _léte_ is sokba kerül magyarországon, így nem is igényeltünk vezetékes telefont, amikor a lakásunkba költöztünk. Mindkettőnknek van mobiltelefonja, így mindkettőnket el tudnak érni.
A legtöbbször csak a rokonsággal (szülők, após-anyós) tartjuk telefonon a kapcsolatot.
Mivel nekik van vezetékes telefonjuk, így az a megoldás működik, hogy felhívják a mobilunkat, mi pedig visszahívjuk őket VOIP-n keresztül.
Mivel a mobilon nagyon keveset telefonálunk, így az sem előfizetéses, hanem feltöltőkártyás. Nagy ritkán hívjuk fel egymást, mert inkább az email megy ilyenkor. Így nem zavarjuk egymást a munkahelyen, ugyanakkor így is meg tudjuk beszélni a dolgokat.

Egyénként folyamatosan fogy a vezetékes telefonvonalak száma az országban, mert túlságosan magas a havidíj és nagyon sokan vannak, akiknek nem éri meg fenntartani, mert keveset használnák.
Inkább a mobiltelefont részesítik előnyben. Aminek bár drágább a percdíja, ha havi költsége - ha valaki nem használja túlságosan sokat - sokkal alacsonyabb a vezetékes telefonénál, annak magas havidíja miatt.

Szerkesztette: 007 2006. 03. 17. 09:56 -kor

#2365 Felhasználó inaktív   007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 18. 21:38

Idézet: blackbile - Dátum: 2006. febr. 7., kedd - 0:08

http://faq.sipbroker.../tiki-index.php

Ezen az oldalon (min. 3x kell elolvasni, hogy félszer megértsd mire is jó) létre lehet hozni egy csillagból és számjegyekből álló elérhetőségi számot pl. az enyém *011-3663

Ezt pedig már be lehet billentyűzni a kézibeszélőbe, ami csatlakoztatva van az ATA-hoz!

Emlékeztem ezekre a februári eleji hozzászólásaidra, ahol a sipbroker.com-ról értekeztél.
Elkezdtem én is nézegetni az itteni dolgokat és tényleg nagy jónak tűnik.

Igazából nem is az fogott meg, hogy lehet a vezetékes számot regisztrálni, hogy aztán közvetlenül VOIP-n keresztül lehessen hívni - mivel nekem nincs -  ;) , hanem az, hogy bárki fel tud hívni VOIP-n keresztül, akinek van internet kapcsolata, illetve én is fel tudom hívni azokat, akik szintén  regisztráltak valamelyik hasonló oldalon.

Azzal szórakoztam, hogy miután regisztráltam a www.freeworlddialup.com-on, felhívattam magam - a weboldalon bejelentkezve van egy ilyen funkció -, meg kikeresgéltem különféle számokat és azokat hívogattam. :)

Persze ez nem nagy szám, ha azt nézzük, hogy akár Busterék progijával is tudják egymást hívni az emberek, na de itt pont azon van a lényeg, hogy nem a gépnél kell ülnöm amikor hívnak, hanem a telefon itt csörög a szobában!

Igazán elterjedhetne ez a megoldás és akkor aztán tényleg ingyen lehetne telefonálni a világon  bárhova!

#2366 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 19. 21:43

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. márc. 17., péntek - 10:00

magyarorszagon nagyon terjed az, hogy az emberek mondjak le a fatav-ot, es csak mobillal elnek. igy nem csaladi, hanem szemelyes telefonjuk van. vezetekest igazabol sokan csak azert tartanak, hogy a nagymamat/anyost tudjak olcsobban hivni -- baratokkal, baratnokkel ugyis a mobil megy. ergo aki meg haladobb, annak pont jo a VoIP. gondolom. :)

Ezt en ertem ... de a mobilt hivni nagyon drag Mo-n is, igy akinek csak mobilja van kenyszeriti azokat akik hivnanak Ot arra,  hogy sokat fizessenejk hivasakor ...

#2367 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 19. 22:10

007 irta:

" bejövő hívásokat a mobiltelefonomon fogadom.  :) "
Ok, de aki hiv teged annak ez nagyon draga. Igaz hogy ez teged nem is erdekelhet: nem te fizetsz  ;)

" Mivel a vezetékes telefon _léte_ is sokba kerül magyarországon, így nem is igényeltünk vezetékes telefont, amikor a lakásunkba költöztünk. Mindkettőnknek van mobiltelefonja, így mindkettőnket el tudnak érni. "
Es hogy hivjatok egymast? MObilrol mobilre ingyenes? (mitn itt USA-ban?)

" A legtöbbször csak a rokonsággal (szülők, após-anyós) tartjuk telefonon a kapcsolatot.
Mivel nekik van vezetékes telefonjuk, így az a megoldás működik, hogy felhívják a mobilunkat, mi pedig visszahívjuk őket VOIP-n keresztül. "
Igen, ezt is ertem, de Ok akkor is fizetnem legalabb 1 percet mobilra hivast (50-70Ft) ...  :mad:

" Mivel a mobilon nagyon keveset telefonálunk, így az sem előfizetéses, hanem feltöltőkártyás. Nagy ritkán hívjuk fel egymást, mert inkább az email megy ilyenkor. Így nem zavarjuk egymást a munkahelyen, ugyanakkor így is meg tudjuk beszélni a dolgokat. "
Persze ha vko nem hasznalja a telefont akkor ez olcso, de akkor minek telefon? Csak kulonleges esetekre? Ez nagyon korlatozott megoldas es szedeny lenne ha mostanaban csak azert hasznaljon vki e-mailt, hogy penzt sporoljon. E-mail a vilagban altalaban hasznalnak azert, hogy BETUT tovabitsanak es nem hangot, igy ez nem helyetesitheti az telefont ... persze ez a megoldas csak szegenysegi bizonyitvany (nem a felhasznalora serto, hanem a tavkozlesi helyzetre nezve adott orszagban).
Itt mas a helyzet: ha vkinek kuldom e-mailt es valaszolni szeretne nekem, elsosorban lustasag mitt (gepet kell hasznalni, gepelni, stb) azonnal felhiv telefonon - igy kenyelmessebb.

" Egyénként folyamatosan fogy a vezetékes telefonvonalak száma az országban, mert túlságosan magas a havidíj és nagyon sokan vannak, akiknek nem éri meg fenntartani, mert keveset használnák.
Inkább a mobiltelefont részesítik előnyben. Aminek bár drágább a percdíja, ha havi költsége - ha valaki nem használja túlságosan sokat - sokkal alacsonyabb a vezetékes telefonénál, annak magas havidíja miatt. "
Igen, ez is sajnos azt mutatja amit font mar leirtam, hogy Mo-n nagyon draga a telefon, de ha a kereset es telefon arakat figyelembe veszunk akkor ez az arany (dragasag) meg nagyobb lesz.
Itt a VoIP-et gyakorlatilag csak szolgaltaon/dobozon keresztul hasznalnak. Mint en pl. 25$ havonta es 100 orszagba korlatlan hivasi lehetoseg.

Es mas: ha nincs rendes telefon vonalod akkkor nem kapsz internetet ... csak kizarolag kabelen keresztul es ez nagyon szukiti az internetszolgaltato valasztasi lehetoseget.  Esetleg nem tudsz hasznalni olcsobb internetszolgaltatot mert nincs telefonvonalod ...

#2368 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 20. 08:41

nem engem szolitottal meg, de talan en is tudok valaszolni! ;)

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. márc. 19., vasárnap - 22:10

" Mivel a vezetékes telefon _léte_ is sokba kerül magyarországon, így nem is igényeltünk vezetékes telefont, amikor a lakásunkba költöztünk. Mindkettőnknek van mobiltelefonja, így mindkettőnket el tudnak érni. "
Es hogy hivjatok egymast? MObilrol mobilre ingyenes?
nem ingyenes, de mivel a vezetekes elofizetesi dija majdnem 4e Ft, igy ha nem sokat telefonal az ember mobilon (azert ebbe nyugodtan belefer napi 3-5 nehany perces hivas!), aminek gyakorlatilag nincs elofizetesi dija (vagy prepaid kartyas, vagy elofizeteses, aminek az elofizetesi dijat lebeszelheted), igy gyakorlatilag keves beszelgetesre az olcsobb. ha meg azt is hozzaveszed, hogy magyarorszagon mobilkenyszer van (nem letezik, hogy valakinek ne legyen mobilja!), igy a vezetekes azon _felul_ lesz. azaz egyszerubb egy telefont birtokolni, es az mindenkeppen a mobil.

Idézet

" A legtöbbször csak a rokonsággal (szülők, após-anyós) tartjuk telefonon a kapcsolatot.
Mivel nekik van vezetékes telefonjuk, így az a megoldás működik, hogy felhívják a mobilunkat, mi pedig visszahívjuk őket VOIP-n keresztül. "
Igen, ezt is ertem, de Ok akkor is fizetnem legalabb 1 percet mobilra hivast (50-70Ft) ...  :mad:
szerintem csak megcsorgetik: a hivoszamkijelzes ingyen van! ;) (egyebkent az 50-70-Ft-os percdij mar a mult. inkabb 20-35Ft-os percdijak vannak mar.)

Idézet

Es mas: ha nincs rendes telefon vonalod akkkor nem kapsz internetet ... csak kizarolag kabelen keresztul es ez nagyon szukiti az internetszolgaltato valasztasi lehetoseget.  Esetleg nem tudsz hasznalni olcsobb internetszolgaltatot mert nincs telefonvonalod ...
vagy wifi ;) az mar 2 alternativ megoldas! de igen, az ADSL csak telefonvonallal elerheto. igaz, ma az a legdragabb megoldas, igy annyira azert nem veszes! :)

Szerkesztette: bogdan 2006. 03. 20. 08:48 -kor

a forum ma:

#2369 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 20. 08:47

nagyon erdekes jogi cikkre akadtam! bar meg csak atfutottam, de nagyon alaposnak tunik, es sok altalanos info is van benne a voip elterjedtsegerol.

http://www.jogiforum...publikaciok/230
a forum ma:

#2370 Felhasználó inaktív   007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 20. 09:24

" bejövő hívásokat a mobiltelefonomon fogadom.  :) "
Ok, de aki hiv teged annak ez nagyon draga. Igaz hogy ez teged nem is erdekelhet: nem te fizetsz  ;)

Valóban, de mivel általában 40 percet beszélünk, az engem hívó költsége elhanyagolható, mivel sokkal többet takarítok meg neki is meg nekem is azzal, hogy visszahívom a vezetékesét VB-n keresztül. Nem mindegy, hogy ugyanazért a pénzért 20-szor annyit lehet beszélni. Azt meg senki nem mondhatja, hogy nem érdekel, hogy az engem hívó költsége nem érdekel, mert pont azért hívom vissza, hogy neki se kerüljön sokba.

Es hogy hivjatok egymast? MObilrol mobilre ingyenes? (mitn itt USA-ban?)

Nem ingyenes, de mint írtam, napközben általában email-ben értekezünk, az meg ingyen van. _Nagyon_ keveset  költünk mobilra, mert nem kényszerülünk arra, hogy sűrűn használjuk.
Egyszerűen nincs arra szükség, hogy napközben telefonálgassunk egymásnak. Mivel a feleségem munkahelyén is van internet meg az enyémen is, így email-ben is meg tudjuk beszélni, hogy este itt-meg-ott találkozzunk, ha arra van szükség. Ehhez nem kell telefon. Meg nem is vagyunk olyan fajták, hogy miután beértünk a munkahelyre, rögtön felhívjuk a másikat, hogy: "Hogy vagy? Kösz jól. És te? Kösz jól. És te?...." De hangsúlyozom: az emailt a munkahelyre értettem és csakis nem sürgős esetre.

(Csak arra próbálok rávilágítani, hogy nem olyanok vagyunk, akik a kutyat is 2 fillerert... hanem próbáljuk az ésszerűség határain belül tartani a ilyen kiadásokat.) Minek legyen a telefonköltségem havi 20000Ft, ha a tizedéből is megúszom.

A mobilunk felhívása a rokonság által elhanyagolható ahhoz képest, amit megtakarítunk magunknak és nekik is a vb-s hívások által. Mivel ezek a beszélgetések nem 1 percig szoktak tartani.

Általában tényleg így van. De én a kevés szerencsés kivétel közé tartozom. Nekem ugyanis olyan internetem van, hogy nem kell hozzá sem telefon előfizetés sem kábeltévé. (Kábeltévé ettől függetlenül persze van).  :)
A _magyar_ ADSL fel/le értékekhez képest a feltöltési sebesség is egész jó a letöltéshez képest: 1024/382kbit/s. Ami már VOIP-hez több, mint elegendő.

#2371 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 20. 10:03

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. márc. 20., hétfő - 8:41

szerintem csak megcsorgetik: a hivoszamkijelzes ingyen van! ;) (egyebkent az 50-70-Ft-os percdij mar a mult. inkabb 20-35Ft-os percdijak vannak mar.)

NANA,

66,-/37,- Ft mobilt hívnom invitelről alaphang csomag !!!
68/45 Prémium dcs esetén  :mad:

Szerkesztette: blackbile 2006. 03. 20. 10:05 -kor

#2372 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 20. 10:20

bocs, valoban osszekevertem egy kicsit: en a mobil-mobil iranyrol beszeltem, pedig tenyleg vezetekes->mobil volt a kerdes. (amugy persze lehet mobilon is hivni a masikat, ha mar mobilt hivok..)
a forum ma:

#2373 Felhasználó inaktív   Buksika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 20. 11:03

Szia Blackbile!

Olvastalak, hogy Fritzbox tulaj vagy. Elolvastam az Fritzbox Fon ATA manuálját is, de sajnos nem valami bőbeszédű abban, ami engem érdekel, úgyhogy ha megengeded hozzád fordulnék néhány kérdéssel.

1.Korábban jelezték a Neohonex fórumán, hogy nem igazán működik a Neophone Fritzboxon hálózaton kívülre. Te mit udsz erről mondani? Megoldotta vajon a Neophone ezt a dolgot? Neked sikerült használni Neo-n?
http://www.neophone.hu/web/forum/viewtopic...6d92ef9fcc9a9d2

2.Főleg ez az fogott meg ebben a készülékben, hogy mondod, hogy 10! szolgáltató állítható be a készülékben. Namost az lenne nagyon lényeges számomra, hogy ez a 10 szolgáltató csak kifele működik tíznek (mint a sipura 3000-esen 4db.), vagy pedig befele is tud mind a 10 szolgáltatón fogadni hívást?

3.A hagyományos telefonvonalat is lehet kimenőnek használni ugyanarról a készülékről. De vajon lehet olyan route-ot csinálni, ahogy Dr.Buster elmondta, hogy máshonnan felhívja magát vezetékesen és Voip-on megy ki, vagy fordítva, hogy Voip-on meghívja magát, és a vezetékes vonalán megy ki a hívás, mintha otthon lenne?

4.Olvastam, hogy van manuális dialing rule-ja (*11#(vezetékes vonal); *12p#(voip)) és automata dial planje is. Az automata mit takar azon kívül amit a doksi ír, hogy beállítod, hogy a vezetékes, vagy a voip vonalad legyen az elsődleges?
A fentebb zárójelben jelzett kódoknál a "p" az ugye arra való, hogy a 10 db szolgáltatóból tudd kiválasztani, hogy melyiken keresztül akarsz kitelefonálni?

5.Ha lenne egy kis időd, nem tudnád lementeni a telephony fül alatt lévő beállítási lehetőségeket? (Nem tudom itt a fórum kijelzi-e, küldök az indexes címedre egy levelet ott látni fogod a címemet.)

Előre is köszönöm!

#2374 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 20. 11:36

Idézet: Buksika - Dátum: 2006. márc. 20., hétfő - 11:03

1.Ko

2.Főleg.), vagy pedig befele is tud mind a 10 szolgáltatón fogadni
hívást?

3.vezetékes vonalán megy ki a hívás, mintha otthon lenne?

4.ődleges?
A "p" az ugye arra való...

5.

szia buksi  ;)

1. zárolva van a neox egyenlegem (fél év inaktivitás), úgyhogy jelen pillanatban erre a kérdésedre nem tudok válaszolni...

2. Igen, befelé is él a 10

3. Lehet, kipróbáltam, ez is, az is

4. Jelen tudásom szerint az auto dialplannek nincs más haszna
P - Igen.

5. Már más is kérte (ő az összeset), este megkapod

üdv

#2375 Felhasználó inaktív   smelo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 20. 21:22

Sziasztok!
Mostanaban egy kicsit keveset vagyok (sok a melom...).
Ha nem tudnatok rola, itt az ujabb FINAREA ceg:
http://www.voipdisco...m/en/index.html
Mar annyi van, hogy szamon se tudom tartani..  ;)

#2376 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 20. 23:09

nocsak: beujitottak a dizajnba! meg a kliens is mas a screenshot-ok alapjan.. ;)
a forum ma:

#2377 Felhasználó inaktív   007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 21. 11:34

Lehet, hogy már volt róla szó, de ha befizetek mondjuk a voipdiscount-nál, akkor elegendő az ATA-ban a név-jelszó párost átírni és a többi beállítás változatlan marad? Magyarul tök mindegy, hogy melyik szerverük van nálam beállítva, mert úgyis a név-jelzsó alapján számolják a hívásokat?

Persze ki tudom próbálni, csak kíváncsi vagyok.  :)

#2378 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 21. 11:54

Idézet: 007 - Dátum: 2006. márc. 21., kedd - 11:34

Lehet, hogy már volt róla szó, de ha befizetek mondjuk a voipdiscount-nál, akkor elegendő az ATA-ban a név-jelszó párost átírni és a többi beállítás változatlan marad? Magyarul tök mindegy, hogy melyik szerverük van nálam beállítva, mert úgyis a név-jelzsó alapján számolják a hívásokat?

Persze ki tudom próbálni, csak kíváncsi vagyok.  :)

igaz

(múlt szerdán kipróbáltam: a legjobb hangminőséget a sip1.voipbuster.com adta abban az adott helyzetben)

sip1.voipbuster.com
sip1.sipdiscount.com
sip.voipstunt.com
sip.internetcalls.com
sip.voipdiscount.com

sip.voipcheap.co.uk
sip.netappel.com
sip.sparvoip.de

Szerkesztette: blackbile 2006. 03. 21. 11:57 -kor

#2379 Felhasználó inaktív   007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 21. 12:09

Idézet: blackbile - Dátum: 2006. márc. 21., kedd - 11:54

(múlt szerdán kipróbáltam: a legjobb hangminőséget a sip1.voipbuster.com adta abban az adott helyzetben)

Lehet ez attól, hogy a sip1.voipbuster.com-hoz tartozó valamelyik eszköz mondjuk nincs annyira leterhelve, mint a többi, mert sokan a magasabb árak miatt már az újabbakat használják?

#2380 Felhasználó inaktív   Buksika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 21. 14:07

Van köztük egy pár domain, ami ugyanarra a szerverre mutat.
Vagyis hármat ki lehet lőni, ennyivel is kevesebbet kell próbálgatni.

sip1.voipbuster.com  194.120.0.202
sip1.sipdiscount.com 194.221.62.207
sip.voipstunt.com      80.239.235.201
sip.internetcalls.com  194.221.62.206
sip.voipdiscount.com  194.221.62.206

sip.voipcheap.co.uk 80.239.235.201
sip.netappel.com  80.239.235.200
sip.sparvoip.de        80.239.235.200

Téma megosztása:

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első