HWSW Informatikai Kerekasztal: Voipbuster - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Voipbuster Értékeld a témát: -----

#2441 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 04. 05:53

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. ápr. 4., kedd - 5:03

...

l senki nem hasznalna a VoIP-t bonyolultsaga miatt.

Köszönöm!

Egyébként teljesen egyetértek Veled ATA ügyben. Azért írtam erről a webes telefonálási lehetőségről, hátha valaki nem akar ATA-t venni, és ezzel ő is tud hasonló körülményekkel telefonálni, mint mi.

#2442 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 04. 06:03

Jó HÍR:

From today we activated *beta!!* P2P calls via SIP ... so from now on you should be able to dial someone's username!

so if your friend's username is john, just dial 'john', or dial 'john@voipbuster.com', both should work

if your SIP device doesn't support alphanumeric dialing then you might be able to setup speeddials in your sip ATA, give it a try

note that it's SIP to SIP only, so it's not possible yet to make p2p calls between SIP and VoipBuster client (that will be possible in the near future)

please let us know if you can get it working and/or what problems you expirience using our new beta SIP P2P functionality!

with SIP P2P there are extra NAT traversal problems when BOTH parties are behind a NAT .. if you expirience problems with calling to other users, try enabling STUN and see if that helps..

Regards,
VoipBuster

#2443 Felhasználó inaktív   leslie-sz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 04. 06:43

Nem tudom feltűnt-e valakinek - vagy csak én voltam eddig nagyon figyelmetlen -, hogy a klónok kliens szoftverei kijelzik az ATA-s partner online kapcsolatát és egy kis telefon ikonnal azt is, hogy csak telefonon érhető el, chat-ileg nem? Bocs, ha nyitott kaput döngetek!  ;)

#2444 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 04. 07:14

Idézet: leslie-sz - Dátum: 2006. ápr. 4., kedd - 7:43

Nem tudom feltűnt-e valakinek - vagy csak én voltam eddig nagyon figyelmetlen -, hogy a klónok kliens szoftverei kijelzik az ATA-s partner online kapcsolatát és egy kis telefon ikonnal azt is, hogy csak telefonon érhető el, chat-ileg nem? Bocs, ha nyitott kaput döngetek!  ;)

nem a SIP elérés iengedélyezése miatt?

#2445 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 04. 19:37

Idézet: leslie-sz - Dátum: 2006. ápr. 4., kedd - 7:43

Ez erdekes, okos es nagyon hasznos dolog. Idaig nem vettem eszre, de igazsag sz. nem is hasznalom a kliens programmokat, csak az ATA-t. Pontosabban a VB klonokat nem is hasznalom: nincs most szuksegem rajuk mert van elofizeteses szolgaltatom ... de nagyon erdekes a dolog.
VoIP roviden:  Jobb 1x megbeszelni mint 100x leirni valamint jobb 100x megbeszelni mint 1x leirni! :-)  Ezert beszeljunk meg a dolgokat hanggal is hosszu es neha unalmos irasok helyett.

#2446 Felhasználó inaktív   leslie-sz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 04. 20:54

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. ápr. 4., kedd - 19:37

Ez erdekes, okos es nagyon hasznos dolog....

Szia Doki!
Érdekes és hasznos dolognak tűnhet, de egyelőre nem úgy működik, ahogy elvárhatnánk (elvárhatnám). A kliens program az ATA-s partnert úgy tünteti fel, hogy "online with SIP". De nem enged telefonálni "computer to computer" módban, hanem csak a "Personal Profile"-ban megadott telefonszámokat ( mobil, vonalas ) ajánlja fel tárcsázásra. Így már nem tűnik annyira hasznosnak számomra, mert az ATA miatt egész nap online vagyok, de felhívni engem - pl. a VoipBuster klienssel - csak pénzért lehet ( ami azért a partnernek így is olcsóbb, mint a "Matáv" ).
Mivel nem használsz klienst, ezért csak tájékoztatásul írom, hogy kliens-kliens viszonylatban sima "online"-t jelöl elérhetőség esetén.
Végül is ATA-val én sem tudok hívni közvetlenül kliens használót, illetve itt jöhetnek a képbe Blackbile sipbrokeres varázslatai.

#2447 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 04. 21:04

Idézet: Asker - Dátum: 2006. Mar. 31., Friday - 12:43

I want to call one of the free destinations, but I get charged anyway^ top

You probably have reached the maximum limit of our Fair Use Policy. Please consult our terms of use.

Menyi az a maximum limit?
lépte már át vki?
voipdiscountról lenne szó.

:respect:

:up:
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#2448 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 04. 21:09

mi ez at ATA hogy annyire upoltok neki? :hungry:  :respect:
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#2449 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 04. 22:28

kutyu, aminek az egyiki oldalaba bedugod a te3lefont, a masikba az internetet, es VoIP hivast csinal Neked szamitogep nelkul. ergo nagymamabiztos voip. ilyet hasznal a UPC is.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2450 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 06:08

Idézet: leslie-sz - Dátum: 2006. ápr. 4., kedd - 21:54

S
Végül is ATA-val én sem tudok hívni közvetlenül kliens használót, illetve itt jöhetnek a képbe Blackbile sipbrokeres varázslatai.

ezt olvastad:

" so it's not possible yet to make p2p calls between SIP and VoipBuster client " ?

#2451 Felhasználó inaktív   Merlin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 08:59

Idézet: blackbile - Dátum: 2006. márc. 31., péntek - 16:30

murzuk:

itthonról működik a Voxalot web callback-je !!!

A murzuk-nak készíttet képeid alapján beállítottam a Voxalot sipdiscount + voipstunt-ra,
de nekem is az az efekt van felhívja a számokat, de süket mindkét telefon.
Állítottál még valamit, vagy vajon min múlik?  :confused:

Próbálta más is már Voxalot web callback-et? murzuk?
És Jézus szóla hozzájuk: "Mondjátok, ki vagyok én?" És ők felelék: "Te vagy létünk alapjának eszkatológiai manifesztációja, a kerigma, melyben interperszonális kapcsolataink legvégső értelme tárul fel előttünk." És Jézus szóla: "Mi?"

#2452 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 09:06

Ez tetszeni fog Nektek:

meglepi

(nem próbáltam)

Szerkesztette: blackbile 2006. 04. 05. 09:12 -kor

#2453 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 09:16

Idézet: Merlin - Dátum: 2006. ápr. 5., szerda - 9:59

A murzuk-nak készíttet képeid alapján beállítottam a Voxalot sipdiscount + voipstunt-ra,
de nekem is az az efekt van felhívja a számokat, de süket mindkét telefon.
Állítottál még valamit, vagy vajon min múlik?  :confused:

Próbálta más is már Voxalot web callback-et? murzuk?

itt vannak a pontos beállítások, amivel otthon működik. most jut eszembe, hogy van egy hatalmas különbség minden egyéb kipróbált telszámmal: az otthoni vonalasunk ENUM regisztrált, és lehet, hogy nem is a voip szolgáltatón keresztül érte el a voxalot, hanem a e164.org lookup-pal...

http://tf1999.uw.hu/

(a voxalot fórumán sem  megy senkinek finarea-s voippal)

Szerkesztette: blackbile 2006. 04. 05. 09:19 -kor

#2454 Felhasználó inaktív   pavlov2006 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 09:47

sziasztok

pár oldalnyi hozzászólást elolvastam, amit ebből megértettem, összefoglalom. javítsatok ki, ha rosszul értettem valamit. tehát ahhoz, hogy vezetékes vagy mobilszámot hívjak magyarországon, elegendő egy számítógép szélessávú internettel+mikrofon+fejhallgató és kell hozzá egy voip-szolgáltatónál egy account (ingyenesen nyitható számla). ha 1 percnél többet akarok egyszerre beszélni, akkor legalább 10 euróval fel kell tölteni a számlát, mely 120 napos telefonálási lehetőséget biztosít - magyarországi vezetékes számok esetében 0,1 eurócentes (26 filléres) percdíjért.
Ha jól számolom, akkor tehát a 10 euróért összesen tízezer percet (azaz több mint 166 órát) lehet beszélni. A négy hónapra arányosan szétosztva ez napi több mint 83 percet (havi több mint 41 órát) jelent - napi 22,5 Ft-ért (azaz havi 675 Ft-ért).
Jól sejtem, hogy - feltételezve, hogy egy ember ennek a felét sem használja el - akár két ember/család (helyileg elkülönült két számítógép) is tud egy számlát használni (persze bizalmi alapon)?
magyarországi mobilt mennyiért lehet hívni?

#2455 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 10:06

meg ennel is olcsobb nemelyik. bevezeto aron 0 cent (120 napig persze). a 10 euro (plusz helyi afa) all. en a voipstunt-ot hasznalom. ha ramesz a honlapjukra ott megtalalod az arakat. egyebkent nekem 1 db 1 perces telefonbeszelgetest sikerult vegeznem. tehat keszulj fel arra, hogy mindenkeppen fizetni kell, ha hasznalni szeretned. sok sikert hozza! :)
a forum ma:

#2456 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 10:17

Idézet: pavlov2006 - Dátum: 2006. ápr. 5., szerda - 10:47

ági vezetékes számok esetében 0,1 eurócentes (26 filléres) percdíjért.
Hni?

bogdan-t kiegészítve:

0,1 cent ez nem valós, csak egy "virtuális" összeg, a hüje voip kereső, amit linkeltem feljebb használja ezt az összeget.

a tény, az amit bogdan mondott: jelenleg 3 szolgáltatónál 0 a mo-i vezetékes percdíj.

(a mobilért dolgozz meg  :D )

#2457 Felhasználó inaktív   pavlov2006 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 11:11

Idézet: blackbile - Dátum: 2006. ápr. 5., szerda - 10:17

a tény, az amit bogdan mondott: jelenleg 3 szolgáltatónál 0 a mo-i vezetékes percdíj.

köszi
ezeket találtam:
voipstunt: vezetékes 0, mobil 20,88 cent
voipbuster: vezetékes 1,74, mobil 20,88 cent
internetcalls: vezetékes 1,16, mobil 15,08 cent

azért a mobilokra menő hívások árai még nem igazán versenyképesek (a hazai mobilokkal legalábbis; a hazai vezetékesekről indítottakkal már igen).

van akadálya, hogy 1 számlát többen (több helyről) használjanak? ha nincs, miért nem fogunk össze? :cool:

#2458 Felhasználó inaktív   Merlin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 11:53

Idézet: pavlov2006 - Dátum: 2006. ápr. 5., szerda - 12:11

...

A legújabb klón a www.voipdiscount.com, Magyarországra jelenleg ugyanolyan díjjal megy mint az előtte lévő klón az internetcalls. (Mivel legújabb a voipdiscount, ezértelvileg ide érdemes most befizetni.  :think: )

11,6 Euro (10 + áfa) a minimum feltöltés, utána jelenleg ingyenes a magyar vezetékes számok hívása, majd idővel várhatólag 0,01(-0,015) euró lesz, tehát 1000 (v. 667) perc még lebeszélhető lesz.
120 nap az egyenleg felhasználási idő, de pl. december végén január elején töltöt voipstunt, új kliense most még 80-90 napot ír ki egyenleg lejáratra azaz ott 180 nap (volt?).

Valaki nem töltött mostanában internetcalls-ra, vagy voipdiscountra, jó lenne megtudni 120 v. 180 napot adnak most? /Feltételezve a többi frissített kliens is kiírja most már a hátra lévő napok számát.  :think:/

Közösködni szerintem ismerősökkel érdemes, mert így macerás a befizetést megosztani, na meg mi van ha valaki le mobiloza egy alkalommal az egészet. Jelszót is meglehet változtatni, így kizárva a másikat, többieket.

Nincs akadálya több helyről használni, én most haverom voipstunt login-ját használom.
A programba beírt telefonszámok a második, harmadik stb. gépen is látszanak, szerveren tárolja a program.
Ill. a hívásnaplót is megnézheti mindenki akivel osztozol a kódon.

Ha mégis osztozol valakivel, célszerű Paypal, moneybookers-el feltölteni, ismételt vásárlással ne tudjon senki levonni a másik bankszámlájáról, mint itt a fórumon megtörtént. (pl. 25 eurós (+afá) vásárlás + jelszócsere  :reklamacio:  )

Szerkesztette: Merlin 2006. 04. 05. 11:58 -kor

És Jézus szóla hozzájuk: "Mondjátok, ki vagyok én?" És ők felelék: "Te vagy létünk alapjának eszkatológiai manifesztációja, a kerigma, melyben interperszonális kapcsolataink legvégső értelme tárul fel előttünk." És Jézus szóla: "Mi?"

#2459 Felhasználó inaktív   robyrob 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 22:30

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. ápr. 2., vasárnap - 1:08

Ok. nagyon roviden itt van:
PSTN Line > International control > SPA To PSTN Gain vagy PSTN To SPA Gain

SPA To PSTN: 0 van alapertelmezett es ha hagosobbra akarsz allitani akkor nagyobb dB-eket kell beirni. Ezt akkor erdemes piszkalni amikor hivsz a Sipurat, kapsz PSTN vonalat, de teged gyengen hallanak.
PSTN To SPA: a helyzet ugyanaz. A kulonbseg csak az, hogy akkor kell emelni a dB-eket amikor te hallasz gyengen a masik felet. Ha van kerdesek meg ezzel kapcsolatosan szivesen valaszolok.

Par adat dB-rol:
3dB = 2 x erosittes; 6 = 4 x; 10 = 10 x; 15 = 36.6 x; 20 = 100 x

OK.Köszi!

#2460 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 06. 09:34

Idézet: pavlov2006 - Dátum: 2006. ápr. 5., szerda - 11:11

van akadálya, hogy 1 számlát többen (több helyről) használjanak?

bizonyos akadalya azert van: egyszerre csak egy valaki tud belepni, es telefonalni. ja, es ugye van egy "fair use policy", ami azt mondja ki, hogy ha tul sokat (nincs meghatarozva mennyit) telefonalsz, akkor kizarhatnak. a ketto egyutt megakadalyozza, hogy a fel varos egy accountot hasznaljon. de persze 2-3 csalad ettol meg nyugodtan tudja hasznalni.
a forum ma:

Téma megosztása:

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • Utolsó »