HWSW Informatikai Kerekasztal: ASUS WL-500g Deluxe wifi router - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (57 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ASUS WL-500g Deluxe wifi router

#81 Felhasználó inaktív   Zoroax 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 09. 14:11

Sziasztok!

Van nekem egy Asus wl-500g deluxe routerem, sikerült bekonfigolnom, minden tökéletesen megy(internet megosztás wireless,stb.), csak a problémám az, hogy pl egy konkrét esetben ha a messenger alkalmazás megosztását szeretném haználni, akkor valamiért nem tudok csatlakozni a célgépre. A fájlátvitel, hangátvitel muködik, csak ez nem. A célgépen nincs router, csak egy kerio tuzfal. (vagyis szerinten az upnp lekezeli ezeket, kivéve a alk.megosztás). Akérdésem az, hogy mit kellene beállítanom, a routeren, konkrétan a Port trigger, vagy a Virtual server menüpontban. Megnéztem a portforwald.com -on a Netmeetingre vonatkozó beállításokat, de nem tiszta hogy milyen Trigger portot irjak be, vagy a Virtual server beallitasoknal milyen Local IP-t. Esetleg egyszerubb, ha Remote desktopot használok? Ott milyen beállítások kellenek?

Ja, még azt el kell mondanom, hogy elotte egy Dlink 614+ routerem volt, azzal nem volt gond, semmit sem kellett beállítanom. Ezért nem értem az egészet, hogy ez a tuti okos jószág miért nem akarja automatikusan engedélyezni ezt az alkalmazás megosztást.

Ha valaki tud lécci segítsen. Köszi előre is a segítséget.

Üdv, Zoroax

Szerkesztette: Zoroax 2006. 02. 09. 14:15 -kor

#82 Felhasználó inaktív   kanemeth 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 14. 14:21

Sziasztok!
Én is egy ASUS WL500G Deluxe-vel nyomulok. Minden jól működik rajta, csak nem tudok korrektül távoli FTP szervereken matatni. Amikkel próbálom TCMD, FTP, WinExplorer, akármi. Bejelentkezek (elég lassan megy), Könyvtárlistázásnál a KB 30 könyvtárból leginkább a felét listázza ki aztán vár sokat. Majd jó esetben úgy csinál mintha minden sikerült volna (épp csak azt nem mondja hogy: command succesful).
Fájl letöltésénél is megáll az első pár bájt után aztán vár. Sokszor pedig inkább eldobja a kapcsolatot.

Az az érdekes, hogy ha GPRS-n vagy Dial up-on megkerülöm a Routert, akkor ragyogóan megy az FTP.

Van valami ötletetek ezzel kapcsolatban?

Előre is köszönöm,

Kristóf
Kristof

#83 Felhasználó inaktív   kanemeth 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 14. 15:01

Idézet: Zoroax - Dátum: 2006. febr. 9., csütörtök - 13:11

Sziasztok!

Van nekem egy Asus wl-500g deluxe routerem, sikerült bekonfigolnom, minden tökéletesen megy(internet megosztás wireless,stb.), csak a problémám az, alkalmazás megosztás...

Üdv, Zoroax!

Ez itt épp nem a reklám helye, de ha csak másik gépet akarsz elérni akkor én régóta használom a Logmein nevő SSH SHTML  alapú távoli bejelentkezést.
Azért nem a reklám helye, mert az alap kiépítése (csak a remote desktop) ingyenes. Aztán lehet tuningolni az egekik a szolgáltatáskörét, akár egy céges rendszerfelügyeleti eszközig, persze azt már pénzért. Ha felcsattansz a Logmein.com-ra le van írva részletesen minden, hogy mit kell csinálnod, telepítened, hogy menjen. Nagyon egyszerű, csak angolul van.
Úgy megy át akármely proxin vagy routeren, az ASUS WL500G Deluxe-on is, hogy semmit nem kell állítanod. Merthogy web alapú. Viszont a 256 bit-es titkosítása elég meggyőző.

Üdv,

Kristóf
Kristof

#84 Felhasználó inaktív   Zoroax 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 16. 19:35

Idézet: kanemeth - Dátum: 2006. febr. 14., kedd - 15:01

Üdv, Zoroax!

Ez itt épp nem a reklám helye, de ha csak másik gépet akarsz elérni akkor én régóta használom a Logmein nevő SSH SHTML  alapú távoli bejelentkezést.
Azért nem a reklám helye, mert az alap kiépítése (csak a remote desktop) ingyenes. Aztán lehet tuningolni az egekik a szolgáltatáskörét, akár egy céges rendszerfelügyeleti eszközig, persze azt már pénzért. Ha felcsattansz a Logmein.com-ra le van írva részletesen minden, hogy mit kell csinálnod, telepítened, hogy menjen. Nagyon egyszerű, csak angolul van.
Úgy megy át akármely proxin vagy routeren, az ASUS WL500G Deluxe-on is, hogy semmit nem kell állítanod. Merthogy web alapú. Viszont a 256 bit-es titkosítása elég meggyőző.

Üdv,

Kristóf

Szia Kristóf!

Köszi az ötletet, már használom a Logmein-t, mivel nem hagyott nyugodni a kérdés. Jól müködik,nagyon fajin. Viszont tanulás szempontjából jó lenne tudni mit kéne beállitani ahhoz hogy átmenjek mondjuk messengeren egy másik gépre.  Egy másik fórumon találtam ilyet:

"Q4: MSN Messanger is not working properly. I can´t send files, use video or voice chat
You need to enable port forwarding on your router and forward the necessary ports to your computer.
You will need a fixed IP in that computer for this to work (automatic IP configuration won´t work).

1. Go to the router configuration page. Open the Firewall/Port Forwarding page
2. Select Enable port forwarding
3. Map the following ports to your computer IP

Port Range Protocol Comment
1863 Both For Server Connection
6891-6900 Both For File Transfers
3389 Both For Remote Assistance
1503 Both For Whiteboard and other applications
5004-65535 UDP For Video and Audio Conferencing

Note that the port range used for Video is very broad. This is because MSN Messenger uses dynamic ports. This can be a little insecure as your PC will accept any incoming traffic to this ports. Be sure to have all the windows updates, internet explorer updates and service packs to prevent any security hole."

Dehát még mindig nem tiszta hogy most a Port Triggerbe irjam be ezeket, vagy a Virtual serverbe. A port Triggerbe beirva nem működött, a Virtual serverbe irva még nem volt alkalmam kiprobálni.
Valoszinű oda kell normálisan beirni, mert a DC++ port forwardolasat is oda irtam és az megy.

Az FTP szervereken valo "inkorrekt" matatásodhoz én csak annyit tudnék segiteni, bár lehet ezt már rég beállitottad, egyébként asszem be se tudnál jelentkezni a szerverre, hogy én a Port Trigger menüpontban vettem fel az FTP 21-es portját (trigger és bejövő port is 21), és úgy már tudtam csatlakozni FTP szerverre (én speciel Totalcmd-rel).

Üdv, Zoroax

#85 Felhasználó inaktív   BaLee 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 20. 17:41

Szemezgetek ezzel a routerrel. Főleg a sávszélesség beállítás miatt.
Kérdés, hogy a gyártó milyen specifikációkat ad meg arra vonatkozóan, hogy milyen távolságra tudja sugározni a jelet?

Gondolok ilyesmire, mint amit egy másik oldalon találtam:
"Belső térben: 30m-ig 54Mbps, 90m-ig 1 Mbps sebesség.
Szabadban: 152m-ig 54Mbps, 457m-ig 1 Mbps sebesség."

Na és persze főleg az érdekelne, hogy amennyiben van ilyen specifikáció az mennyire fedi a valóságot.

Szerkesztette: BaLee 2006. 02. 20. 17:42 -kor

#86 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 02. 20. 18:02

Idézet: BaLee - Dátum: 2006. febr. 20., hétfő - 17:41

Gondolok ilyesmire, mint amit egy másik oldalon találtam:
"Belső térben: 30m-ig 54Mbps, 90m-ig 1 Mbps sebesség.
Szabadban: 152m-ig 54Mbps, 457m-ig 1 Mbps sebesség."

Na és persze főleg az érdekelne, hogy amennyiben van ilyen specifikáció az mennyire fedi a valóságot.

Szabadban nagyjából ez így okés, beltér meg falfüggő, mert gipszkartonnál valahogy jobban bírja, mint vasbetonnál.
Make love not Wor.

#87 Felhasználó inaktív   hf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 02:25

Idézet: Zoroax - Dátum: 2006. febr. 9., csütörtök - 15:11

a messenger alkalmazás megosztását szeretném haználni, akkor valamiért nem tudok csatlakozni a célgépre. A fájlátvitel, hangátvitel muködik, csak ez nem.

Ja, még azt el kell mondanom, hogy elotte egy Dlink 614+ routerem volt, azzal nem volt gond, semmit sem kellett beállítanom. Ezért nem értem az egészet, hogy ez a tuti okos jószág miért nem akarja automatikusan engedélyezni ezt az alkalmazás megosztást.

Hello.

WL500g Deluxe

Nekem is hasonló furcsa tapasztalataim vannak.
Beköttettem ADSL-t, rákonfigolom a routert, minden király.
Minden megy kivéve néhány "apróság":
- Fájl feltöltés webbrowserből
- Hozzászólás küldés fórumba (pl. ez most)
- Email küldés bizonyos címekre (másokra megy!)
- https csatlakozás nem megy
- időnként nem jönnek az adatok a netről
:reklamacio:

Ha a gépet közvetlenül kötöm az ADSL-re minden működik.
Korábban ugyanez a router ugyanitt simán működött úgy hogy fix ip-t kapott egy másik hálózatról.
Akkor sem megy, ha kikapcsolom a firewall-t.
A probléma akkor is fennáll ha kábellel csatlakozom a routerhez.
Gyári 1.9.5-ös firmwire.

Már azon gondolkodom hogy downgrade-elem a firmwire-t. Csak a gyári oldalon nincs kint a régi firmwire.

Van valakinek 5lete?
Köszi!
hf

Szerkesztette: hf 2006. 02. 24. 02:27 -kor

#88 Felhasználó inaktív   deluck 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 01. 11:15

Sziasztok!

Van aki az usb porton webkamerát lógat? Ha igen akkor milyet? Mennyire működik?
a jelenlegi leggyorsabb processzoron már csak 4 másodpercig fut egy végtelen ciklus

#89 Felhasználó inaktív   hf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 20:09

Idézet: hf - Dátum: 2006. febr. 24., péntek - 3:25

Nekem is hasonló furcsa tapasztalataim vannak.

Ha esetleg valaki más is belefut, ideírom a megoldást, mert 2 éjszakámba került kideríteni:
http://www.wl500g.in...ead.php?p=27525

Lényege, hogy a hálókártyák MTU-ját is be kell állítani 1492-re és minden király.
Azóta gond nélkül megy.

Pontosabban 1 gond azért van, ideírom, hátha vki tudja a megoldást:
Ha skype-pal telefonálok, megszakad a wlan kapcsolat. A probléma csak így jön elő, sehogy máshogy.
Valami 5let?

Köszi: hf

#90 Felhasználó inaktív   sbazsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 22:47

meghalt a routerem.
:(
ma hazajöttem, látom nincs net.
nézem a gépet, elvileg minden ok, csak nem látja a routert. (wifi)
nézem a routert, nem ég rajta semmi.
totál lehalt

:reklamacio:  :reklamacio:  :reklamacio:
Ha egyszer sok pénzem lesz, veszek egy tavat, és elnevezem Fárasznak. Ez lesz a Fárasztó
Snoopy | Fülemüle Étterem | Anna Hotel

#91 Felhasználó inaktív   ^InFRaReD 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 03. 07. 09:41

Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni.

Van egy WL-500g-s routerem, a gépekhez WL-160g USB 2.0-ás wireless adapter van csatalakoztatva. SP2 fent van, szóval az USB 2.0 driver az okés. Ugye mindkettő papíron teljesíti az 54MBit-es szabványt. A két gép 10m-en belül van a routerhez képest, viszont a gondom az átviteli sebességgel van. A két gép között ha adatot küldök maxiumum 800kbyte/sec-et tudok belőle kihúzni és nem tudom miért. Namost én ennyi pénzért ezt kicsit hihetetlennek tartom, biztosan valami beállításbeli probléma lehet, amire nem jöttem rá.
Mindkét gépen WinXP van, betonfal nincsen, az én gépem és a router között egy beépített szekrény található, és nem hiszem, h a zakóm fogja vissza a jelet:)

Egyszer már frissítettem benne firmware-t, jelenleg asszem 1.9.5.0-es van benne.

Mi lehet a problémám? Ti biztos tudjátok! (legalábbis remélem)

Válaszodat előre is köszönöm, minden jót:

^InFRaReD

#92 Felhasználó inaktív   tamaske 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 09:54

a sebessegertek sztem arra utal, hogy 11Mbit es a kapcsolat. elenorizd a beallitasokat.

#93 Felhasználó inaktív   ^InFRaReD 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 03. 07. 10:15

Hol találom azt a beállításokban??

^InFRa

#94 Felhasználó inaktív   sbazsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 22:19

Idézet: ^InFRaReD - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 10:15

Hol találom azt a beállításokban??

^InFRa

wireless-ben keress...
bár most nincs előttem... :(
Ha egyszer sok pénzem lesz, veszek egy tavat, és elnevezem Fárasznak. Ez lesz a Fárasztó

#95 Felhasználó inaktív   ^InFRaReD 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 03. 09. 15:49

Nem az a gáz....

#96 Felhasználó inaktív   BaLee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 11. 08:57

Hol a legolcsóbb most egy ilyen cucc?

#97 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 11. 09:16

Idézet: BaLee - Dátum: 2006. márc. 11., szombat - 8:57

Azt en nem tudom de ennyiert tudok szalliani (most kaphatoak is)

Tipus Leiras Nettó
WL-500G DELUXE Asus WL-500g Deluxe IEEE 802.11g (54MBit/s) Wireless DSL Router 21 275 Ft
WL-530G Asus WL-530g IEEE 802.11g (54MBit/s) Wireless DSL mini Router 14 720 Ft
WL-300G Asus WL-300g IEEE 802.11g (54MBit/s) Wireless Access Point 18 400 Ft
WL-330G Asus WL-330g IEEE 802.11g (54MBit/s) Wireless Access Point - Mini 14 720 Ft
WL-167G Asus WL-167g IEEE 802.11g (54MBit/s) Wireless USB2.0 hálózati adapter (key type, hordozható) 6 210 Ft
WL-100GD Asus WL-100g IEEE 802.11g (125MBit/s) Wireless PCMCIA hálózati kártya - antennával 8 740 Ft
Az informatika atok de jo hogy van.

#98 Felhasználó inaktív   BaLee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 16. 15:12

Mégis ennél a cuccnál maradtam mivel a linksys WRT54GL-t nem nagyon lehetett kapni ha meg igen akkor a 17k helyett 19k volt az ára, akkor már inkább 23ért ez…

Kérdésem a következő, ha nyomtatót, webcamerát vagy usb merevlemezt (pen driveot) állítok be neki, hogy kezelje akkor pl ha egy pen driveot használ ftp szerverként (vagy éppen webcamerát működtet) akkor amellett kell mennie a gépnek hogy működjön vagy nem?

#99 Felhasználó inaktív   Zoroax 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 10:53

Idézet: BaLee - Dátum: 2006. márc. 16., csütörtök - 15:12

Mégis ennél a cuccnál maradtam mivel a linksys WRT54GL-t nem nagyon lehetett kapni ha meg igen akkor a 17k helyett 19k volt az ára, akkor már inkább 23ért ez…

Kérdésem a következő, ha nyomtatót, webcamerát vagy usb merevlemezt (pen driveot) állítok be neki, hogy kezelje akkor pl ha egy pen driveot használ ftp szerverként (vagy éppen webcamerát működtet) akkor amellett kell mennie a gépnek hogy működjön vagy nem?

Hali!

Nem kell hogy bekapcsolva legyen a géped, viszont az én kérdes meg az lenne, hogy ha csináltál egy ftp szervert ezzel a routerrel, akkor nem jelent-e veszélyt a számítógépre ill. hálózatra az hogy ilyenkor a 21-es port nyitva van állandóan. Szükséges-e bezárni a portot arra az időre míg nincs használva az ftp, vagy fölösleges.
Köszi előre is a segítségetek.

Üdv, Zoroax

#100 Felhasználó inaktív   sbazsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 18. 11:43

Idézet: BaLee - Dátum: 2006. márc. 11., szombat - 8:57

depo

Téma megosztása:

• (57 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.