HWSW Informatikai Kerekasztal: ASUS WL-500g Deluxe wifi router - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (57 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ASUS WL-500g Deluxe wifi router

#901 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 06. 08:10

Idézet: Törppicúr - Dátum: 2008. ápr. 5., szombat - 20:29

Lan is wifi is... mindkettőn lassú...  :(

Első körben megpróbálnék egy másik verziójú fw-t.
Vagy csak egy reinstallt.
Enermax 525W Pro82+, Gigabyte GA-EP35C-DS3R, Core™2 Quad CPU Q9400, Zalman CNPS9500 AT, 2x 4GB Kingmax DDR3-1333 , Gigabyte GTX460OC 768mb, ADATA 64gb SSD, 2x 500GB SATA2 Hitachi (R0),HITACHI 1500GB 7K3000 SATA3, Pioneer 212D, Toshiba SD-M1802, 22"W Asus, Logitec MOMO Racing, APC CS500, Windows 7 / 64, Net : 25/5 DSL Extra by thome

#902 Felhasználó inaktív   halasizs 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 06. 21:26

Üdv mindenkinek!

Segítsetek nekem! Mi a különbség a sima WL-500Gp és a WL-500Gp V.2 között? Honnan  lehet felismerni, megtudni hogy nekem milyen van ? A V.2-höz vannak friss FW. A V.2 Fw jólehet a simára is? Köszi!

#903 Felhasználó inaktív   scholl 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 11. 11:54

hello
a kérdésem az lenne, hogy a macsat oldalon melyik leírásokra is van szükségem arra, hogy az openWRt-t feltegyem. a firmwaren kivül mit kell fentenni?
gondolom kell az USB-s leírás, meg a torrentes ha usb-n szeretnék vinyót rákötni és torrentezni

viszont ezeket a csomagokat/alkalmazásokat(?) nem ismerem, nem tudom mire jók:

Installing ipkg packages to /opt
OpenWRT Crontab Tutorial
tthttpd on OpenWRT Tutorial
Samba Tutorial
Running XLink Kaid / kaid in OpenWrt
lighttpd with PHP5 Tutorial

illetve Enhanced CTorrent - bittorrent client OPENWRT-re ezen a torrentes cusson kivül mit lehet feltenni ?

#904 Felhasználó inaktív   r0by 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 11. 20:45

Idézet: scholl - Dátum: 2008. ápr. 11., péntek - 10:54

hello
a kérdésem az lenne, hogy a macsat oldalon melyik leírásokra is van szükségem arra, hogy az openWRt-t feltegyem. a firmwaren kivül mit kell fentenni?
gondolom kell az USB-s leírás, meg a torrentes ha usb-n szeretnék vinyót rákötni és torrentezni

viszont ezeket a csomagokat/alkalmazásokat(?) nem ismerem, nem tudom mire jók:

Installing ipkg packages to /opt
OpenWRT Crontab Tutorial
tthttpd on OpenWRT Tutorial
Samba Tutorial
Running XLink Kaid / kaid in OpenWrt
lighttpd with PHP5 Tutorial

illetve Enhanced CTorrent - bittorrent client OPENWRT-re ezen a torrentes cusson kivül mit lehet feltenni ?

Én ugyan Oleg-et használok, de mások szerint nem kell egyből openwrt-vel kezdeni :)
ipkg a csomagkezelő, azt mindenképp rakd fel.
crontab az ütemezett feladatoknak jó, pl. minden reggel lezúzód egy másik szerver mentéseit :)
samba arra jó, hogy windowsos hálózaton láthatod a routered megosztását.
lighttpd a php5-el egy webszerver php támogatással. Ha webes felületen keresztül szeretnél torrentet menedzselni, akkor elengedhetetlen.

Gondolom openwrt-re is van rtorrent. Én ezt használom Olegen. Desktopon az ntorrenttel, weben pedig rtwi-vel.

#905 Felhasználó inaktív   ic196 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 11. 22:15

Idézet: nthgr - Dátum: 2008. márc. 31., hétfő - 18:56

1. Egy USB háttértárat csatlakoztatsz.
2. FTP mode: Login the first megtalált node-ra állítod.
3. Felveszel Shared Node-okat vagyis megosztandó könyvárakat, elég csak 1.
4. User List-be felveszel Usereket, modjuk 1 Read-Only-st, meg 1 Read-Write-ost, és hozzájuk rendelsz Shared Node-ot.

Ennyi a lényeg.

Sry, hogy nem pontos de nem a gyári firmware van fent most, csak emlékezetből írtam.

Szia, köszönöm a választ.
Ezeket a beállításokat én is megtettem.
A fő gondom az, hogy milyen címen tudom ezentúl elérni a routert?
Dyndns be van állítva, de gondolom nem ezt kell megadni ftp címnél is.

Illetve lenne még 2 kérdésem:

1. Csinál nekem olyat a router, hogy van egy külső vinyóm, amit néha bekapcsolok, és erre mindkét gépemben (by XP) van egy hálózati parancsikon megadva. Viszont amikor bekapcsolom a vinyót, egyre több "partX" lesz a mobil vinyón, az elején csak part0, part1, aztán utána lesz a végén már part13 is, és csak egyben találom meg rendesen a vinyóm tartalmát (ami ext3-as). Viszont mivel állandóan változik a helye, hogy melyik "part"-ban vannak a cuccaim, ezért nem tudok rájuk állandó linket létrehozni, tehát mindig újra kell konfigolnom a rá mutató meghajtó elérését. Erre vmi ötlet?

2. A vinyóra feltöltöttem sok fontos dolgomat, viszont mivel ext3-as, ezért a karakterkészlete szűkebb mint az NTFS-nek, emiatt sok fájlomat vagy nem jelzi ki, vagy sérültnek jelzi. Létezik olyan karakterszerkesztő, amit mondjuk rá tudok szabadítani egy vinyónyi fájlra, hogy konvertálja át a nevüket értelmes karakterűre?

Köszi a segítséget:
    Csaba

#906 Felhasználó inaktív   KGy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 11. 23:28

Idézet: ic196 - Dátum: 2008. ápr. 11., péntek - 23:15

A fő gondom az, hogy milyen címen tudom ezentúl elérni a routert?
Dyndns be van állítva, de gondolom nem ezt kell megadni ftp címnél is.

Illetve lenne még 2 kérdésem:

1. Csinál nekem olyat a router, hogy van egy külső vinyóm, amit néha bekapcsolok, és erre mindkét gépemben (by XP) van egy hálózati parancsikon megadva. Viszont amikor bekapcsolom a vinyót, egyre több "partX" lesz a mobil vinyón, az elején csak part0, part1, aztán utána lesz a végén már part13 is, és csak egyben találom meg rendesen a vinyóm tartalmát (ami ext3-as). Viszont mivel állandóan változik a helye, hogy melyik "part"-ban vannak a cuccaim, ezért nem tudok rájuk állandó linket létrehozni, tehát mindig újra kell konfigolnom a rá mutató meghajtó elérését. Erre vmi ötlet?

2. A vinyóra feltöltöttem sok fontos dolgomat, viszont mivel ext3-as, ezért a karakterkészlete szűkebb mint az NTFS-nek, emiatt sok fájlomat vagy nem jelzi ki, vagy sérültnek jelzi. Létezik olyan karakterszerkesztő, amit mondjuk rá tudok szabadítani egy vinyónyi fájlra, hogy konvertálja át a nevüket értelmes karakterűre?

Köszi a segítséget:
    Csaba

Szia!

Úgy tudod elérni, ahogy a dyndns paramétereknél megadtad. Pl:    ftp://az_en_ruoterem.dyndns.org

1) Csak az lenne a tippem, hogy a router mindig létrehoz egy új könyvtárat a mountoláshoz:

pl. /tmp/harddisk/part1 majd /tmp/harddisk/part2, stb. Én inkább a post-boot-ba betennék egy fix mountolást (a sokat szidott új oleg fw tud pl. /etc/fstab-ot is kezelni, így mindig ugyanoda kerülnek az egységek). Előtte persze érdemes eltávolítani az esetleges felesleges mountolások, ha vannak.
Ez a megoldás nem gyári fw-re van, gyári esetén nincs ilyen lehetőség. Openwrt, KFurge-nál is van, de azt nem ismerem pontosan, lehet, hogy más a neve az automatikus indítású scriptnek.
(/usr/local/sbin/pos-boot) ill. van több is: post-firewall, pre-shutdown, pre-boot, post-mount. A pre-boot-tal óvatosan, azt csak 1x lehet elszúrni, mert nem áll fel utána a kernel - nem nagyon lehet házi módszerekkel javítgatni, csak a flashfs törlése segít.
Jó lenne tudni azt is, hogy az hdd fizikai eszköz megváltozik-e. Ezt pl. az fdisk -l -lel lehet megnézni, újraindításonként.

2) Ilyet nem ismerek, de ez nem azt jelenti, hogy nincs. Akár írhatsz rá scriptet is, ami kigyűjti a hibás file-neveket...(esetleg TotalCmd, de elsősorban grep-re gondoltam)

üdv,
György

#907 Felhasználó inaktív   scholl 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 12. 13:08

Idézet: r0by - Dátum: 2008. ápr. 11., péntek - 20:45

Én ugyan Oleg-et használok, de mások szerint nem kell egyből openwrt-vel kezdeni :)
ipkg a csomagkezelő, azt mindenképp rakd fel.
crontab az ütemezett feladatoknak jó, pl. minden reggel lezúzód egy másik szerver mentéseit :)
samba arra jó, hogy windowsos hálózaton láthatod a routered megosztását.
lighttpd a php5-el egy webszerver php támogatással. Ha webes felületen keresztül szeretnél torrentet menedzselni, akkor elengedhetetlen.

Gondolom openwrt-re is van rtorrent. Én ezt használom Olegen. Desktopon az ntorrenttel, weben pedig rtwi-vel.

köszönöm  választ így kicsit világosabbak a dolgok.
Olegnél melyik verzót érdemes használni?

#908 Felhasználó inaktív   KGy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 13. 11:40

Idézet: scholl - Dátum: 2008. ápr. 12., szombat - 14:08

Olegnél melyik verzót érdemes használni?

Szia!

Szerintem a legfrissebb stabil verziót. Persze lehet Olegnél béta jellegűeket is találni, de arról azért lebeszélnélek, ha nem vagy linux guru. A stabil mellett szól a sok (működő) funkció, a hibajavítások.
Olegnél azért jelennek meg ritkán új stabil verziók, mert az előző stabil óta meg szokott jellenni jópár bétás jellegű fw, amiben folyamatosan javítgatják az esetleges hibákat.
Az oleg fw 2.4-es kernelre épül, persze más a helyzet, ha valami miatt szükség van 2.6-osra (pl palantir, stb.), ekkor az Oleg féle fw nem jó.
Régebben olvastam, ha jól emléxem, pont a hwsw-n, hogy nagyon nehéz visszatérni a gyári (v. oleg) fw-re az openwrt-ről. Ha mindenképp az kell, érdemes a gari lejárta után próbálkozni vele, mert a garis szervíz nem szereti a módosított fw-t. Vicces, de még a saját, gyári új fw-t sem. Azért érdemes vigyázni vele, mert az NVRAM-ban és a FLASHFS-ben is maradhatnak árulkodó nyomok a moddolt fw-kről. Ezek pl. a gyári fw-vel nem igazán hozzáférhetők, de a chipek egy spec soros csatin keresztül azért olvashatóak, írhatóak.
Ezt lehet használni pl. egy hibás nvram bejegyzés esetén a javításra, vagy végleg elhalt fw frissítésnél. Ehhez azért nagyon komoly szaktudás kell.

üdv,
György

#909 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 15. 20:33

Idézet: KGy - Dátum: 2008. ápr. 13., vasárnap - 10:40

Szia!

Szerintem a legfrissebb stabil verziót. Persze lehet Olegnél béta jellegűeket is találni, de arról azért lebeszélnélek, ha nem vagy linux guru. A stabil mellett szól a sok (működő) funkció, a hibajavítások.
Olegnél azért jelennek meg ritkán új stabil verziók, mert az előző stabil óta meg szokott jellenni jópár bétás jellegű fw, amiben folyamatosan javítgatják az esetleges hibákat.
Az oleg fw 2.4-es kernelre épül, persze más a helyzet, ha valami miatt szükség van 2.6-osra (pl palantir, stb.), ekkor az Oleg féle fw nem jó.
Régebben olvastam, ha jól emléxem, pont a hwsw-n, hogy nagyon nehéz visszatérni a gyári (v. oleg) fw-re az openwrt-ről. Ha mindenképp az kell, érdemes a gari lejárta után próbálkozni vele, mert a garis szervíz nem szereti a módosított fw-t. Vicces, de még a saját, gyári új fw-t sem. Azért érdemes vigyázni vele, mert az NVRAM-ban és a FLASHFS-ben is maradhatnak árulkodó nyomok a moddolt fw-kről. Ezek pl. a gyári fw-vel nem igazán hozzáférhetők, de a chipek egy spec soros csatin keresztül azért olvashatóak, írhatóak.
Ezt lehet használni pl. egy hibás nvram bejegyzés esetén a javításra, vagy végleg elhalt fw frissítésnél. Ehhez azért nagyon komoly szaktudás kell.

üdv,
György

Hali!

Nekem nvram törléssel simán felment a gyári fw.
Igaz ettől még maradhatnak nyomok.. ;)
Enermax 525W Pro82+, Gigabyte GA-EP35C-DS3R, Core™2 Quad CPU Q9400, Zalman CNPS9500 AT, 2x 4GB Kingmax DDR3-1333 , Gigabyte GTX460OC 768mb, ADATA 64gb SSD, 2x 500GB SATA2 Hitachi (R0),HITACHI 1500GB 7K3000 SATA3, Pioneer 212D, Toshiba SD-M1802, 22"W Asus, Logitec MOMO Racing, APC CS500, Windows 7 / 64, Net : 25/5 DSL Extra by thome

#910 Felhasználó inaktív   KGy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 16. 19:13

Hi!

Használ itt valaki valami routeres letöltés managert (http, https, ftp protokollal) ?

üdv,
György

#911 Felhasználó inaktív   nyunyo19 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 19. 00:22

Sziasztok. Segítségeteket szeretném kérni. Már egy jó ideje van wl500g premium routerem és per pillanat két problémám van vele, azon túl hogy már sok mindenen átmentünk  :)  szerintem jo vas. Az egyik problémám a netes feltöltéssel van, mert az 1mb-os adsl-nél a letöltés jön normálisan ám fel csak 30k-t enged tök mindegy honnan, és az is mit állitok be, vagyis nem is tudom mit kéne, de már szinte mindent kipróbáltam, nincs ötletem. A másik; a winyó... új korában még az ntfs-es winyót simán a 100mb-os ethernet-nek megfelelően lehetett olvasni(irni persze nem, mert nem ext-es, de ez nem is zavart) most viszont csak 2mb-val lehet. Mitől lehet??? A firmware nekem ugy tünik ebből a két szempontból lényegtelen, amugy most a 1.9.7.5-ös asus firmware van rajta. Kérlek segítsetek. Előre is köszönöm:
Nyunyo

#912 Felhasználó inaktív   HSanyi63 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 26. 13:51

Üdv Mindenkinek!

Jelenleg oleg-et használok: 1.9.2.7-9
Külső vinyóval, amin van program, adat és swap partició is.
Az kérdezném, hogy milyen torrent szoftvert használtok és a telepítés, alkalmazás menetét hol lehet megtalálni, mert a linuxot igen régen tanultam, és alig emlékszem valamire.
Előre is köszi

Sanyi

#913 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 26. 20:06

Idézet: nyunyo19 - Dátum: 2008. ápr. 18., péntek - 23:22

Sziasztok. Segítségeteket szeretném kérni. Már egy jó ideje van wl500g premium routerem és per pillanat két problémám van vele, azon túl hogy már sok mindenen átmentünk  :)  szerintem jo vas. Az egyik problémám a netes feltöltéssel van, mert az 1mb-os adsl-nél a letöltés jön normálisan ám fel csak 30k-t enged tök mindegy honnan, és az is mit állitok be, vagyis nem is tudom mit kéne, de már szinte mindent kipróbáltam, nincs ötletem. A másik; a winyó... új korában még az ntfs-es winyót simán a 100mb-os ethernet-nek megfelelően lehetett olvasni(irni persze nem, mert nem ext-es, de ez nem is zavart) most viszont csak 2mb-val lehet. Mitől lehet??? A firmware nekem ugy tünik ebből a két szempontból lényegtelen, amugy most a 1.9.7.5-ös asus firmware van rajta. Kérlek segítsetek. Előre is köszönöm:
Nyunyo

~3mbyte/sec az usb átviteli sebességse sajnos, ennél gyorsabban nem fog menni.

#914 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 26. 20:07

Idézet: HSanyi63 - Dátum: 2008. ápr. 26., szombat - 12:51

Üdv Mindenkinek!

Jelenleg oleg-et használok: 1.9.2.7-9
Külső vinyóval, amin van program, adat és swap partició is.
Az kérdezném, hogy milyen torrent szoftvert használtok és a telepítés, alkalmazás menetét hol lehet megtalálni, mert a linuxot igen régen tanultam, és alig emlékszem valamire.
Előre is köszi

Sanyi

ctorrentet használok, 4-5 dvdvel elbír.

#915 Felhasználó inaktív   HSanyi63 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 27. 18:37

Üdv Mindenkinek!

Nem tudok kapcsolatot lérehozni a routerral, a fw reswtoration üzemmódban az ASUS progi nem találja a routert.
Reset-et nyomon, mikor power on, power LED villog, de  nem találni a routert.

Valami ötlet?

Köszi.

Sanyi

#916 Felhasználó inaktív   HSanyi63 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 27. 21:26

Üdv!

Még egy kérdés, sokan emlegetnek 9. 10. lábak testre zárását a fotó alapján.
Ezt a fotót valaki el tudná küldeni?
Szétkaptam, és van egy csomó IC aminek van 9. 10. kivezetése.

Előre is köszi.

Sanyi

#917 Felhasználó inaktív   HSanyi63 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 28. 05:58

Üdv!

Fotó megvan, bátorság még nincs.

A WL-500gD addig ping-elhető, mig az ASUS fiw restoration program el nem indul, utána nem érhető el.
Felrakok linux-ot, azt majd meglátjuk.

Azért nyugodtan bombázzatok ötletekkel.

Köszi

Sanyi

#918 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 28. 06:07

Emailban írtam, sajnos nekem sem látta mindig elsőre, újra és újra próbálkozni kell.
Amúgy elképzelhető, hoyg nem kell nvramot törölni sima fw újrarakásnál, csak ha elszáll az egész.
Lehet simán rámenne az openwrt.

#919 Felhasználó inaktív   HSanyi63 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 28. 06:59

:cool:
A megoldás primitív és érthetetlen.

Eddig laptopról szenvedtem, amiben WiFi és hagyományos háló kártya van. :down:

Áttértem asztali gépre és láss csodát, minden próbálgatás nélkül, 2s alatt, elsőre ment minden. :up:

Szóval az ASUS recovery progi, valami miatt nem szereti a több hálókártyát. :reklamacio:

Köszi Havri1 segítségét!
:respect:

#920 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 30. 06:57

Idézet: HSanyi63 - Dátum: 2008. ápr. 28., hétfő - 5:59

:cool:
A megoldás primitív és érthetetlen.

Eddig laptopról szenvedtem, amiben WiFi és hagyományos háló kártya van. :down:

Áttértem asztali gépre és láss csodát, minden próbálgatás nélkül, 2s alatt, elsőre ment minden. :up:

Szóval az ASUS recovery progi, valami miatt nem szereti a több hálókártyát. :reklamacio:

Köszi Havri1 segítségét!
:respect:

Nincsmit! Remélem sikerült megcsinálni.
Ha angollal nincs gond, itt vannak nagyon jó leírások:

MACSAT

Téma megosztása:

• (57 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.