Idézet: cselok - Dátum: 2008. júl. 11., péntek - 8:11
Sziasztok!
Előzőekben már írtam a problémám az lenne hogy egy külső wifi hálóztara szeretnék rácsatlakozni a routeremmel de valahogy nem igazán akar sikerülni. A kérdésem az lenne hogy mit kell beállítami az ASUS-WL500G Premium routeren hogy egy wifi hálózatra fel tudjak csatlakozni. Sajnos nem igazán vágom ezt a wifi dolgot, ezért is próbálok itt segítséget kérni. Eddig egy wifi kártyával használtam ezt a hálózatot és most a routerrel szeretnék rá felmászni. A késöbbiekben lesz ugyan egy kábeles netem de addig is szeretném ezt a hálózatot használni. A router használatát egy printer és egy külső vinyó hálózaton való megosztása tette szükségessé.
Szia!
WDS, csak ezzel lehet. Az asus tudja, de a másiknál is kell támogatás.
Még soha nem próbáltam (mert nem is volt egyszerre két routerem

), de gondolom, a következőképpen kellene beállítgatni (mindkettőt):
1) azonos üzemmód (wep, wpa, stb)
2) azonos kulcs, kód
3) azonos ssid - de ez nem bizti, csak tipp
4) a routereken a WDS lapokon a paraméterek beáálítása (asusnál wireless/bridge lapon):
connect .. remote bridge : yes
channel: szvsz maradjon auto-n, de ezt inkább ki kéne próbálni.
allow anonymous: no <- csak a listán szereplő AP-k jöhetnek.
remote bridge list: a másik router mac address-e (WLAN kártya). A másikon a Tiédet kell beállítani.
5) finish + save + restart
Ha nem csak net megosztás a cél, érdemes az AP-k (routerek) IP címeit összehangolni, hogy azonos tartományban legyenek, de ne ütközzenek a kliensekkel.
Előfordulhat, hogy a system setup/operation mode oldalon is kell állítandod. Mint írtam, nem próbáltam még.
Érdemes lenne rákeresned a fórumon olyanra, hogy WDS. Lehet, hogy kifogd az aranyhalat is, s találsz hozzá egy jobb, működő leírást (esetleg többet is).
Üdv,
György