HWSW Informatikai Kerekasztal: ASUS WL-500g Deluxe wifi router - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (57 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ASUS WL-500g Deluxe wifi router

#581 Felhasználó inaktív   Vaj001 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 05. 15:32

Sziasztok!

Szereztem én magamnak egy ilyen routert (530g premium)
és működik is a kütyü, csak azt nem tudom hogy miért csinálja hogy bizonyos oldalakra nem enged csatlakozni. (pl www.wather.com, myvip, vagy windowsból az msn sem működik, linuxból a gaim az megy) mit kellene beállítanom, hogy ez ne legyen ilyen? :s

#582 Felhasználó inaktív   Kevanaar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 17:24

Üdv srácok! Megoldható az, hogy a webcam képét távolról (értsd. interneten) elérjük? Nekem nincs ilyen routerem még, de arra gondoltam logikusan, hogy: bekapcsoljuk a Remote Managementet, ekkor ugye megvalósul a távoli elérés és ezután a Preview funkcióval nézhetjük a képet. Kipróbálná valaki? Mellesleg ez is tudja "mozgásérzékelőként" használni webcamet, mint a 700-as?
Egyébként nekem Apple gépem van OS X, esetleg van valakinek tapasztalata a 2 együttműködéséről? (azon gondolkodom egyébként, hogy egy ilyen router + külső hdd vagy a 700-as amiben van hdd)

#583 Felhasználó inaktív   KGy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 23. 18:04

Idézet: Kevanaar - Dátum: 2007. jún. 15., péntek - 18:24

Üdv srácok! Megoldható az, hogy a webcam képét távolról (értsd. interneten) elérjük? Nekem nincs ilyen routerem még, de arra gondoltam logikusan, hogy: bekapcsoljuk a Remote Managementet, ekkor ugye megvalósul a távoli elérés és ezután a Preview funkcióval nézhetjük a képet. Kipróbálná valaki? Mellesleg ez is tudja "mozgásérzékelőként" használni webcamet, mint a 700-as?
Egyébként nekem Apple gépem van OS X, esetleg van valakinek tapasztalata a 2 együttműködéséről? (azon gondolkodom egyébként, hogy egy ilyen router + külső hdd vagy a 700-as amiben van hdd)

Szia.

Megoldható, de van pár megkötés:

- csak bizonyos kamerákat támogat (elég kevés típust, s ált. régebbi, drága kamerákat, pl QCamPro 4000,
CQ Sphere (nem MP!!!),  újabb chipkészlettel csak egyedileg oldható meg, pl. ált. drivereket kell fordítanod, stb. szvsz elég macerás)
Én régóta próbálkozok (wl500g) egy qcam messengerrel (oem), de az ehhez írt egyedi driverrel sem volt sok sikerem (jelenleg nem megy)
- activeX elemmel oldja meg a kommunikációt és a frissítést (ez windows only-t jelenthet :()
- van lehetőség kézi frissítésre is, ez működik linux alól is (s gondolom, az osx alól is menni fog)
- a mozgásérzékelő email-t küld csak. Ez függhet az isp-dtől is, mert nem authentikál az smtp kliense.
A 700-as és az 500-as széria eléggé eltér egymástól szoftveresen (szvsz a 700-as tápja kevés is lehet [2A], ilyen az 500-asé is (de az nem táplál hdd-t))
Csak akkor ajánlom, ha értesz egy kicsit a linuxhoz (vagy hajlandó vagy rá).
Gyári fw-vel szinte semmi sem ment, oleg-gel meg szinte minden megy (de sajna csak 2.40-es a kernel a 2.60 helyett...)

György

#584 Felhasználó inaktív   Kevanaar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 24. 17:32

Idézet: KGy - Dátum: 2007. júl. 23., hétfő - 17:04

Szia.

Megoldható, de van pár megkötés:

- csak bizonyos kamerákat támogat (elég kevés típust, s ált. régebbi, drága kamerákat, pl QCamPro 4000,
CQ Sphere (nem MP!!!),  újabb chipkészlettel csak egyedileg oldható meg, pl. ált. drivereket kell fordítanod, stb. szvsz elég macerás)
Én régóta próbálkozok (wl500g) egy qcam messengerrel (oem), de az ehhez írt egyedi driverrel sem volt sok sikerem (jelenleg nem megy)
- activeX elemmel oldja meg a kommunikációt és a frissítést (ez windows only-t jelenthet :()
- van lehetőség kézi frissítésre is, ez működik linux alól is (s gondolom, az osx alól is menni fog)
- a mozgásérzékelő email-t küld csak. Ez függhet az isp-dtől is, mert nem authentikál az smtp kliense.
A 700-as és az 500-as széria eléggé eltér egymástól szoftveresen (szvsz a 700-as tápja kevés is lehet [2A], ilyen az 500-asé is (de az nem táplál hdd-t))
Csak akkor ajánlom, ha értesz egy kicsit a linuxhoz (vagy hajlandó vagy rá).
Gyári fw-vel szinte semmi sem ment, oleg-gel meg szinte minden megy (de sajna csak 2.40-es a kernel a 2.60 helyett...)

György

Köszi a választ! Hát nem győzött meg.:) Linuxxal nincs gondom, bár rühellem ha valamit 1 napig kell hackolni, hogy működjön valamennyire. (Ezért is nem használok már Linuxot. - nehogy flamenek vegye valaki.) ActiveX-en oldja meg a kommunikációt: ezt nem vágom teljesen, tehát internet explorer alól fogom csak látni? Mert, ha a kütyün linux fut, akkor az hogy tud activeX-et? Mondjuk ez annyira nem döntő tényező, mert OS X-re is tudok rakni IE-t ActiveX-el, ill. van a gépen natív Windows is. Azért örülnék, ha lenne valakinek tapasztalata működő webcammel.

#585 Felhasználó inaktív   vna 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 29. 20:41

Hi!

Én is gondolkozom egy WL-500g Premium routeren, amire kötnék egy 80GB körüli HDD-t USB rack segítségével.
Elolvastam az előző oldalakat és szeretném megtudni, hogy az új gyári FW és új Download Managerrel is fennálnak-e a problémák:
-lelassul a WAN/LAN USB-s eszközök használatával?
-működik a torrent letöltés download manager-rel vagy még mindig csak "qeued"?
-Olvastam az ASUS oldalán, hogy limitált a BT-kliens és nem minden torrent fájlt kezel (d5: és e5: kezdetűt), ez jelentett már valakinek bajt?
-NTFS-t lehet használni? Használtam már linuxot, de rájöttem, hogy az ablakok nem szeretik a pingvineket  :D és én sem szeretem a GUI mentes linuxozást, ráadásul nem akarok hálóban másolgatni a vinyóról, amikor csak pár méterre lesz tőlem és fél perc alatt rádugom a gépre.
-Van-e probléma e-mail küldéssel?
-Meg lehet oldani FTP-t egy PenDrive-ról? (Corsair Flash Voyager GT 4GB)
-Ki lehet-e kapcsolni a wireless részt? (nincs egy fél wireless kártyám se)
-Bármilyen probléma biztonsággal, levelezéssel, FTP-vel, torrent-el, sebességekkel, megbízhatósággal?

Szeretném elkerülni a nem gyári FW-ket és linux-os heckelést. Biztos meg tudnám csinálni és érteném, de ahhoz képest, hogy ez egy router nem akarom tölteni vele az időmet ráadásul úgy akarom beállítani, mint a mostani routert: bárki be/át tudja állítani, anélkül, hogy kilógna egy fél kernel a füléből.  :D

Előre is köszi a segítséget! :respect:

#586 Felhasználó inaktív   KAMA3 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 31. 10:28

Idézet

-Ki lehet-e kapcsolni a wireless részt? (nincs egy fél wireless kártyám se)

igen, ki lehet.
email küldéssel nem volt problémám soha.
Ha FTP vel akarod elérni a vinyót, akkor mindegy, hogy ext3 vagy NTFS. inkább ext3, mert a bele is linuxos.. A gyári samba megosztással nekem nagyon lassú volt még kábelen is. igaz, csak kipróbáltam ezt a funkciót, azóta oleg féle FW fut benne, azzal még nem próbáltam  A WAN/LAN nem lassul, csak az USB-s vinyót nagyon lassan éri el.

A moddolt FW-vel nekem idáig nem volt bajom. és ha állítgatni kell, azt is lehet webes felületről egyszerűen. Viszont finomhangolni tényleg csak moddolt FW-vel lehet.

Viszont, nem használom a torrent, úgyhogy ezügyben másra hallgass.

#587 Felhasználó inaktív   Cirip 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 02. 16:07

Sziasztok!

Én nemrég óta használok egy WL-500gP-t, és tetszik meg minden, de egy két dologgal nem vagyoktisztában.
Sokat visszaolvastam itt, de nem találtam megfelelő válaszokat, ezért írom most meg.
Legfőbb gondom a torrent letöltés, néha megy, néha napokig Queued-et ír, olyan torrent fájlra is, amit meleltte simán töltök Utorrenttel.
Eddig 2 torrentet sikerült letöltenem, párhuzamosan háronál többet még nem próbáltam. A letöltés után átkerül a Completed mappába, de honnan tudom,h ogy Seedeli-e vissza, és mennyivel. A torrent oldal szerint nem nagoyn változott az arányom, pedig 24 óra folyamatos seedelésnek picit látszódnia kellene.

Az eredeti fw ( de abból a legújabb ) van fent, mert utána olvastam az oleg, stb. cuccoknak, hát lehet, hogy jó, de nekem az olyan bonyolult, hogy nem merek nekifutni.

Utolsó problémám, hogy mig böngészőből gond nélkül elérem az FTP-n a winyót, addig TotalCommanderben nem enged belépni semmilyen jelszóval sem.

Bocsi, ha hosszúra siekrült, de kicsit le vagyok lombozva. Leginkább energia kimélésre, és arány javításra vettem a cuccot, és pont ez a része akadozik.
Ráadásul szept. 1-ig meg kell dupláznom az arányomat, szal sürgős :))

Segytségeteket előre is köszönöm!

#588 Felhasználó inaktív   predatorr 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 08. 06. 12:55

HI

Nem tudja valaki hogy milyen tipusu web kamerákat támogat ez a router?
Meg probáltam pár fajtát rádugni de még csak látni sem láta a router.
Az uj Gyári legutolsó frimvarét használja valaki ugyanis én felraktam nagyon meg vagyok vele elégedve viszont a bandwith menüpontban sok minden megváltozott és azt nem tudom be állítani.

Előre is köszönöm a segítségeteket.

Szerkesztette: predatorr 2007. 08. 06. 12:56 -kor

#589 Felhasználó inaktív   waces 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 15. 10:28

Sziasztok,
Atolvastam az elozo 20 oldalnyi hozzaszolast es egy aprocska kerdesre nem talaltam valaszt (lehet mas topicban mar kiveseztek a szakertok, akkor eleg ha oda elzavartok :) ).
Tehat. Van jopar fele firmware (oleg, ddwrt, openwrt, tomato, stb...). Letezik valahol valamilyen osszehasonlitas arra, hogy melyik a "jobb"? (Tudom, a jobb nehezen definialhato, de fogalmazzunk ugy, hogy melyik az ajanlottabb).
Elore is koszi

#590 Felhasználó inaktív   predatorr 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 08. 15. 11:35

Én használtam már jó párfajtát de nekem edig a legbeváltabb a gyári legutolso és az olegféle legutolsó frimvare.

#591 Felhasználó inaktív   Roza 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 08. 15. 14:39

Sziasztok!

Van egy Asus WL-500GP routerem nem csináltam vele semmit. Tegnapelőtt azt vettem észre nincs belső hálózat és a másik gépen nincs internet (kézzel konfigurált ip) automatikus kiosztásra állítottam, a szolgáltató osztott ki neki címet és nem a router. A router látszólag (a ledekből ítélve) rendesen dolgozik. Normál helyzetben power világít, wan-1-2 villog ha kell. Az ''ezsetup'' gombra nem reagál, ha restore-t nyomok akkor ütemesen villog, de nem érem el, sem weben sem a firmware restoration-nal sem és a device discovery sem látja. Próbálkoztam ki-be huzogatással, meg restore nyomogatással de semmi.

Ha valaki tudna segíteni, van valami ötlete.

Elöre is köszönöm.

Roza

#592 Felhasználó inaktív   waces 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 07:42

Idézet: predatorr - Dátum: 2007. aug. 15., szerda - 11:35

Én használtam már jó párfajtát de nekem edig a legbeváltabb a gyári legutolso és az olegféle legutolsó frimvare.

Koszi.
A gyarit megneztem, az nem rossz. Most egy dd-wrt ugrott fel, aztan majd valszeg olegre is vetek pillantast.

#593 Felhasználó inaktív   waces 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 21. 10:16

Ha mar firmware cserelgetes. Valakinek sikerult mar egy (pl) DD-WRT-re visszarakni az eredeti ASUS fw-t? A szokasos modon (recovery tool) 99%-nal elhasal. Viszont a DD-WRT verzioi gond nelkul valtoztathatoak (mini/standard/vpn, stb...)

#594 Felhasználó inaktív   oky 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 08. 28. 22:27

Idézet: waces - Dátum: 2007. aug. 21., kedd - 10:16

Ha mar firmware cserelgetes. Valakinek sikerult mar egy (pl) DD-WRT-re visszarakni az eredeti ASUS fw-t? A szokasos modon (recovery tool) 99%-nal elhasal. Viszont a DD-WRT verzioi gond nelkul valtoztathatoak (mini/standard/vpn, stb...)

Tegnap vettem egy Premium-ot, tehát még nincs nagy tapasztalatom. Szerintem az a baj, hogy a dd-wrt boot-wait ideje elég rövid. Én úgy raktam vissza a gyárit, hogy előtte felraktam az openwrt-t, mert az rövidebb.
Egyszer kipróbáltam a tftp-t, de az ASUS programja jobb, mert ad visszajelzést, hogy mikor lett készen.

#595 Felhasználó inaktív   oky 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 08. 29. 07:59

Idézet: Cirip - Dátum: 2007. aug. 2., csütörtök - 16:07

Utolsó problémám, hogy mig böngészőből gond nélkül elérem az FTP-n a winyót, addig TotalCommanderben nem enged belépni semmilyen jelszóval sem.

Kapcsold ki a passzív módot, nekem segített.

#596 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 30. 09:43

Üdw!

Nagyon megtetszett ez a router a tudása alapján, de egyelőre nem tudnám kihasználni ezt az usb-s opciókat (hdd, webcam, nyomtató stb).
AZt szeretném megkérdezni, tudnátok ajánlano olyan routert, ami hasonló minőségű (mint router), csak ezek a plusz dolgok nincsenek benne?
Vagy nem olyan + ár ez érte, hogy az olcsóbbat vegyem?
THX!

Szerkesztette: havri1 2007. 08. 30. 09:44 -kor

Enermax 525W Pro82+, Gigabyte GA-EP35C-DS3R, Core™2 Quad CPU Q9400, Zalman CNPS9500 AT, 2x 4GB Kingmax DDR3-1333 , Gigabyte GTX460OC 768mb, ADATA 64gb SSD, 2x 500GB SATA2 Hitachi (R0),HITACHI 1500GB 7K3000 SATA3, Pioneer 212D, Toshiba SD-M1802, 22"W Asus, Logitec MOMO Racing, APC CS500, Windows 7 / 64, Net : 25/5 DSL Extra by thome

#597 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 08. 17:41

Üdw!

Megvettem.
Hogy lehet a torrent klienst rátölteni, illetve beüzemelni?
Nekem csak FTP ill webcam szolgáltatás van benne.
Enermax 525W Pro82+, Gigabyte GA-EP35C-DS3R, Core™2 Quad CPU Q9400, Zalman CNPS9500 AT, 2x 4GB Kingmax DDR3-1333 , Gigabyte GTX460OC 768mb, ADATA 64gb SSD, 2x 500GB SATA2 Hitachi (R0),HITACHI 1500GB 7K3000 SATA3, Pioneer 212D, Toshiba SD-M1802, 22"W Asus, Logitec MOMO Racing, APC CS500, Windows 7 / 64, Net : 25/5 DSL Extra by thome

#598 Felhasználó inaktív   szumoo 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 09. 08. 19:33

Sziasztok!

Tudom, hogy nem ide vág, de mást nem találtam!
Ma vettem egy Asus rx3041 routert. Az én gépem tud csatalakozni hozzá, de a másik gépet mikor rádugjuk, akkor a azt írja ki a win-ben, hogy hálózati kábel nincs bedugva, holott minden klappol. Kipróbáltuk az én kábelemmel is, de ua az a probléma!
Mind a 4 port kipróbáltam, de ua az a gond! Az én gépemmel, minden portból tud csatlakozni, szal az nem lehet a gond. Ha meg ha csak simán a modembe dugjuk a gépet, akkor meg minden tökéletes. :confused:
Kicsit furi probléma, de szeretném kérni a segítségeteket! :respect:

Üdv.: Szumoo

#599 Felhasználó inaktív   GS_Laja 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 08. 19:55

Hali!

Vegig olvastam az osszes forumot, de nem talaloma  valaszt a kerdesemre.
ASUS WL-500GP routeren hogyan kell beallitani a download master-t.
Hogy letudjam tolteni a torrenteket.
Osszefoglalna valaki roviden lepesrol lepesre?

Koszonom

#600 Felhasználó inaktív   dnyl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 09. 21:14

Van egy ilyen routerem (wl-500g deluxe) dd-wrt firmmel. Meg lehet azt valahogy oldani, hogy az usb porton keresztül rádugok egy winyót, és torrentezek rajta? Mivel annyit tudok, hogy linux alapú rendszerről van szó gondolom lehet rá telepíteni mondjuk rtorrentet. Megoldható?

Téma megosztása:

• (57 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.