ASUS WL-500g Deluxe wifi router
Elküldve: 2008. 02. 05. 18:22
ITT megtalálod.
Elküldve: 2008. 02. 06. 09:15
Idézet: havri1 - Dátum: 2008. febr. 5., kedd - 18:22
ITT megtalálod.
Úgy teszek!!!
Már csak azért is megpróbálkozom vele, ha már elkezdtem cserélgetni a fw-ket, mert ha jól emlékszem annak mintha magyar kezelőfelületet láttam volna.
Amúgy a fw-t már korábban elmentettem, mert azért gondoltam, hogy egyszer megpróbálkozom vele!
Elküldve: 2008. 02. 06. 09:44
Idézet: farkasgbr - Dátum: 2008. febr. 6., szerda - 8:15
Már csak azért is megpróbálkozom vele, ha már elkezdtem cserélgetni a fw-ket, mert ha jól emlékszem annak mintha magyar kezelőfelületet láttam volna.
Amúgy a fw-t már korábban elmentettem, mert azért gondoltam, hogy egyszer megpróbálkozom vele!
Alapvetően angol, csak be kell állítani a magyart, leszedi, restart, és már magyar is;)
Elküldve: 2008. 02. 06. 11:17
Idézet: havri1 - Dátum: 2008. febr. 6., szerda - 9:44
Igen, azt is tudom, mert azért próbáltam eddig figyelni több fórumot is, csupán a LINUX-hoz való nem értésem miatt nem mertem belevágni. Most van is kapásból egy problémám. Nem gondoltam volna azért, hogy ilyen hamar elakadok! :confused:
Kábelnetes netem van (a torrent miatt sajnos) és nem tudok a routerrel csatlakozni a netre!!! Nem értem miért!
Connection typ: DHCP
IP Settings-nél nem írtam be semmit
Open DNS: No
A többit is alapbeállításon hagytam. (Deafault Gateway-re sem írtam semmit)
Bár próbáltam állítgatni, de sehogy nem jött össze nekem. Mit rontottam el? (Vagy mit nem állítottam be, ahogy kell????)
Az IP címemet visszaállítottam automatikus címkiosztásra és így az IP címem 192.168.1.232
Connection Typ-nél van még PPOE és PPTP, de szerintem egyik sem jó nekem
Kábelnet: dinamikus IP címkiosztás, bejelentkezést nem igényel
Tetszik nagyon ez az openwrt, csak bírjam működésre! HELP PLÍÍÍÍÍZ!!!
Azóta újraraktam és alapon van minden, ha esetleg nagyon elállítottam volna a próbálgatásokkal. Tehát a nulláról indulnék ismét, de nincs net!
Elküldve: 2008. 02. 06. 12:07
Idézet: farkasgbr - Dátum: 2008. febr. 6., szerda - 10:17
Kábelnetes netem van (a torrent miatt sajnos) és nem tudok a routerrel csatlakozni a netre!!! Nem értem miért!
Connection typ: DHCP
IP Settings-nél nem írtam be semmit
Open DNS: No
A többit is alapbeállításon hagytam. (Deafault Gateway-re sem írtam semmit)
Bár próbáltam állítgatni, de sehogy nem jött össze nekem. Mit rontottam el? (Vagy mit nem állítottam be, ahogy kell????)
Az IP címemet visszaállítottam automatikus címkiosztásra és így az IP címem 192.168.1.232
Connection Typ-nél van még PPOE és PPTP, de szerintem egyik sem jó nekem
Kábelnet: dinamikus IP címkiosztás, bejelentkezést nem igényel
Tetszik nagyon ez az openwrt, csak bírjam működésre! HELP PLÍÍÍÍÍZ!!!
Azóta újraraktam és alapon van minden, ha esetleg nagyon elállítottam volna a próbálgatásokkal. Tehát a nulláról indulnék ismét, de nincs net!
állapot/interfaces-nél mit ír?
elképzelhető a klónozni kell a mac adressed. másik fw lehet kinézte a hálókártyádét.
Szerkesztette: havri1 2008. 02. 06. 12:13 -kor
Elküldve: 2008. 02. 06. 12:19
Idézet: havri1 - Dátum: 2008. febr. 6., szerda - 12:07
elképzelhető a klónozni kell a mac adressed. másik fw lehet kinézte a hálókártyádét.
Ezeket írja ki. Bár nekem nem sok info van benne
WAN
MAC Address XY
IP Address
Received 0 pkts (0.0 B)
Transmitted 231 pkts (72.8 KiB)
LAN
MAC Address XY
IP Address 192.168.1.1
Received 2.96k pkts (313.1 KiB)
Transmitted 2.70k pkts (931.8 KiB)
WLAN
Access Point XY <--- Ez ugyanaz, mint az én MAC Adressem
Mode Master
ESSID OpenWrt
Frequency 2.412 GHz
Transmit Power 19 dBm
Noise Level -12 dBm
Encryption Key
off
Rx Invalid nwid 0
Rx Invalid Encryption 0
Tx Retries in Excess 12
Tx Invalid 0
Tx Missed Beacon 0
Remélem evvel tudtam segíteni
Bár kétféle (gyári és oleg) fw-nél, amikor váltottam nem volt ebből probléma.
Itt is újratelepítés előtt nv ram ürítés, stb. megvolt!
Pontosabban mindhárom helyen ugyanaz a MAC Adress van!
Szerkesztette: farkasgbr 2008. 02. 06. 12:20 -kor
Elküldve: 2008. 02. 06. 12:36
Nem jöttem rá, végül mi okozta.
Én azt csináltam, hogy leszedtem több verziót az openwrtből.
Kipróbálgattam mindet, és az utolsó telepítésnél már volt ezen is net.
Arra gyanakodtam, hogy összeakadhatott valamivel.
Ha van még energiád kisérletezni, akkor INNEN próbáld meg telepíteni.
Tuti nem a router szar, mert akármikor visszatettem a hivatalos gyárit, ott volt net, szóval tutkóra szoftver hiba volt.
De ezt leszámítva, sose volt gondom. (jó, néha elszáll, de az én hülyeségem miatt, nagyon leterhelem általában a torrentekkel)
Szerkesztette: havri1 2008. 02. 06. 12:39 -kor
Elküldve: 2008. 02. 06. 12:48
Idézet: havri1 - Dátum: 2008. febr. 6., szerda - 12:36
Tuti nem a router szar, mert akármikor visszatettem a hivatalos gyárit, ott volt net, szóval tutkóra szoftver hiba volt.
De ezt leszámítva, sose volt gondom. (jó, néha elszáll, de az én hülyeségem miatt, nagyon leterhelem általában a torrentekkel)
Mindenképpen kipróbálom, bár nekem a gyári még sosem akadt ki, pedig elég sokat megy a torrent (szinte csak éjjel nem) és egyszerre több is.
De, ha lesz egy "kényelmes", magyar kezelőfelületem, amiben esetleg több (jobb) szolgáltatás is van, akkor azért megéri.
Már próbálom is!
Elküldve: 2008. 02. 06. 13:03
Idézet: farkasgbr - Dátum: 2008. febr. 6., szerda - 11:48
De, ha lesz egy "kényelmes", magyar kezelőfelületem, amiben esetleg több (jobb) szolgáltatás is van, akkor azért megéri.
Már próbálom is!
gyári fw alá milyen torrent kliens van?
Mert sztem itt félreértés van:-)
nem a szgépen futó torrentek akasztják ki, hanem a routeren futó ctorrentbe betöltött nagy torrentek:-)
Szerkesztette: havri1 2008. 02. 06. 13:04 -kor
Elküldve: 2008. 02. 06. 13:55
Idézet: havri1 - Dátum: 2008. febr. 6., szerda - 12:36
Mindenképpen kipróbálom, bár nekem a gyári még sosem akadt ki, pedig elég sokat megy a torrent (szinte csak éjjel nem) és egyszerre több is.
Már próbálom is!
Sajna ugyanaz a helyzet: a status - interface-nél WAN felé nincs IP
:confused:
Esetleg egy másik fw vagy egy korábii?
Szerkesztette: farkasgbr 2008. 02. 06. 13:56 -kor
Elküldve: 2008. 02. 06. 14:00
Idézet: farkasgbr - Dátum: 2008. febr. 6., szerda - 12:55
Már próbálom is!
Sajna ugyanaz a helyzet: a status - interface-nél WAN felé nincs IP
:confused:
Esetleg egy másik fw vagy egy korábii?
Modem reset volt?
Én amikor felhívtam a szolgáltatót, azt mondták, be van ragadva egy host, és nem kap új ipt.
Érdekes egy felállás. Arra is gondoltam, nem kell az nv ram törlés. Mert lehet hibásan megy fel az fw így.
Utoljára nekem úgy sikerült (bár nem hiszem ennek köze van a dologhoz), hogy felraktam a sima openwrt-t, majd hagyományo smódon, mintha nvramot törölnék, csak épp egyből az új fw-t toltam neki.
Felraktam, 3 percet vártam (ameddig a power led nem világít, mert addig bootol kb), és ezután működött.
Azóta csak sima reboot volt, és még jó.
Elküldve: 2008. 02. 06. 14:04
Idézet: havri1 - Dátum: 2008. febr. 6., szerda - 13:03
Mert sztem itt félreértés van:-)
nem a szgépen futó torrentek akasztják ki, hanem a routeren futó ctorrentbe betöltött nagy torrentek:-)
Valóban, ebben igazad van, mert nem sokat próbálkoztam a router kliensével.
Az a bizonyos Download Master nevü "csoda".
Állítólag csak a bittorent kliensekkel rendelkezőkkel lép kapcsolatba (és ez nálam, aki csak passzívként tudok torrentezni, eléggé leszűkíti a lehetőségeket).
Amúgy sem egy megbízható prg. De, ha működne, akkor egész jó lenne csak hát nem értem, hogy az ASUS miért nem csinál egy olyan jó kis klienset, hogy érdemes legyen megvenni a routerüket, mert így ami lenne előnye, azt csak a LINUX-hoz jobban értők tudják kiaknázni (mármint a szgép nélküli torrentezést).
(állítólag a DM nem is seedel vissza miután már leszedte a torrentet.)
Én sem sokat kísérleteztem vele!
Elküldve: 2008. 02. 06. 14:05
Idézet: havri1 - Dátum: 2008. febr. 6., szerda - 14:00
Én amikor felhívtam a szolgáltatót, azt mondták, be van ragadva egy host, és nem kap új ipt.
Érdekes egy felállás. Arra is gondoltam, nem kell az nv ram törlés. Mert lehet hibásan megy fel az fw így.
Utoljára nekem úgy sikerült (bár nem hiszem ennek köze van a dologhoz), hogy felraktam a sima openwrt-t, majd hagyományo smódon, mintha nvramot törölnék, csak épp egyből az új fw-t toltam neki.
Felraktam, 3 percet vártam (ameddig a power led nem világít, mert addig bootol kb), és ezután működött.
Azóta csak sima reboot volt, és még jó.
Először nv ram törlés után raktam fel, utána a webes felület upgrade menüjében. Az eredmény sajnos ugyanaz.
Elküldve: 2008. 02. 06. 14:24
Idézet: farkasgbr - Dátum: 2008. febr. 6., szerda - 13:05
fura.
Sima openwrt-vel próbáltad?
SIMA
Több 5letem sajnos nincs.
Elküldve: 2008. 02. 06. 14:25
Idézet: farkasgbr - Dátum: 2008. febr. 6., szerda - 13:04
Az a bizonyos Download Master nevü "csoda".
Állítólag csak a bittorent kliensekkel rendelkezőkkel lép kapcsolatba (és ez nálam, aki csak passzívként tudok torrentezni, eléggé leszűkíti a lehetőségeket).
Amúgy sem egy megbízható prg. De, ha működne, akkor egész jó lenne csak hát nem értem, hogy az ASUS miért nem csinál egy olyan jó kis klienset, hogy érdemes legyen megvenni a routerüket, mert így ami lenne előnye, azt csak a LINUX-hoz jobban értők tudják kiaknázni (mármint a szgép nélküli torrentezést).
(állítólag a DM nem is seedel vissza miután már leszedte a torrentet.)
Én sem sokat kísérleteztem vele!
Ha sikerülne oleget, vagy openwrt-t felrakni, akkor arra lehet telepíteni ctorrentet, és webes felületet is (dctcs).
Ezek elgé jól működnek.
Elküldve: 2008. 02. 06. 14:41
Idézet: havri1 - Dátum: 2008. febr. 6., szerda - 14:25
Ezek elgé jól működnek.
Nem tudom hogyan, de a sima openwrt-vel sikerült a netkapcs. Erre upgrade-elhetem szerinted, amit te ajánlottál fw-t? És mehet a webes felületről vagy inkább maradjak a Firmware Restoration-nál?
Szeretném feltenni a magyar kezelőfelületet.
Inkább kérdezek már, mert nem szeretném előlröl kezdeni!
Ja, míg el nem felejtem: Nagyon köszönöm a segítségedet!
Elküldve: 2008. 02. 06. 14:48
Idézet: farkasgbr - Dátum: 2008. febr. 6., szerda - 13:41
Szeretném feltenni a magyar kezelőfelületet.
Inkább kérdezek már, mert nem szeretném előlröl kezdeni!
Ja, míg el nem felejtem: Nagyon köszönöm a segítségedet!
na, nyomon vagyunk:-)
szerintem most a firmware restorationnal csak töltsd rá az xwrt-t.
Ha nem jó, akkor vissza tudod mostmár rakni a sima openwrt-t, azzal legalább van net, és arra is már megy ez-az.
Amint van egy stabil fw-d, onnantól lehet elkezdeni a "linuxos dolgokat"
Nincsmit:-)
Szerkesztette: havri1 2008. 02. 06. 14:51 -kor
Elküldve: 2008. 02. 06. 15:17
Idézet: havri1 - Dátum: 2008. febr. 6., szerda - 14:48
szerintem most a firmware restorationnal csak töltsd rá az xwrt-t.
Ha nem jó, akkor vissza tudod mostmár rakni a sima openwrt-t, azzal legalább van net, és arra is már megy ez-az.
Amint van egy stabil fw-d, onnantól lehet elkezdeni a "linuxos dolgokat"
Nincsmit:-)
Sajna ugyanaz a helyzet, miután feltettem a Firmware Restorationnal ismét az xwrt-t.
WAN felé nincs IP cím.
Jobban örülnék ennek az xwrt-nek, szimpatikusabb a felület (több lehetőséget látok)!
Meg aztán ebből lehetne magyart "csinálni"
De a lényeg: MIÉRT nincs net xwrt-vel? Ötlet?
Tiszta ideg vagyok!!
Elküldve: 2008. 02. 06. 15:19
Idézet: farkasgbr - Dátum: 2008. febr. 6., szerda - 14:17
WAN felé nincs IP cím.
Jobban örülnék ennek az xwrt-nek, szimpatikusabb a felület (több lehetőséget látok)!
Meg aztán ebből lehetne magyart "csinálni"
De a lényeg: MIÉRT nincs net xwrt-vel? Ötlet?
Tiszta ideg vagyok!!
Sajnos erre én sem jöttem rá.
Addig cserélgettem, reseteltem, újrainstaláltam, mig egyszercsak lett. Na azóta nem merek hozzányúlni
Örülnék, ha kiderülne, mi okozza.
Elküldve: 2008. 02. 07. 11:16
Idézet: havri1 - Dátum: 2008. febr. 6., szerda - 15:19
Addig cserélgettem, reseteltem, újrainstaláltam, mig egyszercsak lett. Na azóta nem merek hozzányúlni
Örülnék, ha kiderülne, mi okozza.
Kezdek bekattanni! :confused:
Cserélgettem a fw-ket, de semmi.
SŐT!! nv ram ürítés, stb után a szokásos módon visszatettem a gyári fw-t. A WAN Interface-en szépen ki is írja az IP címet, amit a router kapott (Gateway-el, DNS serverrel mindennel együtt), kiírja szépen, hogy "connected". DE A BÖNGÉSZŐVEL MÉG SINCS NETEM!!!! Erre varjon valaki gombot!
Próbáltam visszatenni az "sima" openwrt-t is (amivel megintcsak működött előtte), de avval is ugyanez volt, hogy kapott IP-t, de nálam a router mögül mégsem volt net. Pedig ugye a routert láttam. Nem értem!?
Lassan már csak az érdekel, hogy működjön úgy a router, mint egy 2e Ft-os masina. Pedig nem csak erre vettem!!

Súgó
A téma zárva.