HWSW Informatikai Kerekasztal: Szélessávon, külföldön... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (12 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Szélessávon, külföldön... ...országok, árak, tapasztalatok, hírek Értékeld a témát: -----

#51 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 24. 01:52

Küldtek ma új kábelmodemet amit most cseréltem ki, 1000/128 kbps-ről 4700/800-ra gyorsult a net. :D
Lehet, hogy mégse váltok ADSL-re. :)

Samott, az érdekelne még, hogy a 8 megás ADLS-nek mennyi volt a feltöltése.

#52 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 24. 10:04

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. nov. 24., csütörtök - 1:52

Küldtek ma új kábelmodemet amit most cseréltem ki, 1000/128 kbps-ről 4700/800-ra gyorsult a net. :D
Lehet, hogy mégse váltok ADSL-re. :)

Samott, az érdekelne még, hogy a 8 megás ADLS-nek mennyi volt a feltöltése.

Nem volt jobb, mint a mostani sebesseged: olyan 750-800 kbit/s korul mozgott... ez volt az egyetlen "szuk" keresztmetszet. ;) Az nem is valtozott az ADSL2+-ra valtassal... ennyit tud ez a technologia.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#53 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 24. 14:58

Idézet: Samott - Dátum: 2005. nov. 24., csütörtök - 10:04

Nem volt jobb, mint a mostani sebesseged: olyan 750-800 kbit/s korul mozgott... ez volt az egyetlen "szuk" keresztmetszet. ;) Az nem is valtozott az ADSL2+-ra valtassal... ennyit tud ez a technologia.

Samott

Gondolkodok, hogy cseréljek e, nehéz döntés. :)

Az a baj, hogy ilyen gyors netem még nem volt, ezért lenne pár kérdésem.
Ha megy a DC és hárman szednek rólad, akkor mennyire marad fürge a net? Pl a fórum rendesen megy minta nem is menne a DC? Nem kell várni az oldalak töltésére?
Azért kérdezem, mert most pl három ember tölt rólam, és a fórum, a többi netes oldal, stb. ugyanolyan gyorsan jön be mintha nem is menne a DC.
A régi modemmel ha ment a DC akkor minden nagyon belassult, a fórumra is elég sokat kellett várni. Gyors ADSL-nél mennyire hal be a többi dolog ,ha megy a DC és szednek rólad?

#54 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 24. 16:52

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. nov. 24., csütörtök - 14:58

Ha megy a DC és hárman szednek rólad, akkor mennyire marad fürge a net? Pl a fórum rendesen megy minta nem is menne a DC? Nem kell várni az oldalak töltésére?

Soha nem hasznaltam DC-t... de esetedben a valtozas azert lehet, mert most lenyegesen nagyobb a feltoltesi sebesseged... amig regen nem jutott savszel a visszaigazolo csomagok kuldesere (es ezert belassult minden kommunikacio) most mar az is belefer a megemelt feltoltesi savszelbe. Szoval szerintem ez nem technologia fuggo, hanem a feltoltes sebessege a donto.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#55 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 24. 20:23

Furcsa ez a net most, eléggé ingadozó a sebessége. Lehet, hogy azért, mert ez kábel és ilyenkor többen is neteznek a környéken, nem tudom.
Azt tudom, hogy a régi feltöltés lassúsága miatt halt be annyira a net, de most ebből tényleg semmit se érzek. DC mellett is ugyanúgy mennek az oldalak mintha be se lenne kapcsolva.
Gondolkodok, hogy maradjon, vagy rendeljek ADSL-t. :think:

#56 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 16:09

Samott Neked volt kábeles neted is ott? Érdekelne, hogy szerinted melyik a jobb.
Attól tartok kicsit, hogy az ADSL-nek nem lesz ennyi a feltöltési sebessége.

Szerkesztette: Lipton 2005. 11. 25. 16:09 -kor

#57 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 18:49

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 16:09

Samott Neked volt kábeles neted is ott? Érdekelne, hogy szerinted melyik a jobb.
Attól tartok kicsit, hogy az ADSL-nek nem lesz ennyi a feltöltési sebessége.

Nincs tapasztalatom kabeles nettel (plane kulfodon)... szerintem maradj nyugodtan a fenekeden... 5/1 Mbit szerintem manapsag mindenre eleg... ;) ADSL(2+)-al se lesz nagyobb feltoltesed, es szerintem lefele is eleg az 5 Mbit... (most komolyan, nem mindegy hogy 20 perc vagy negyedora alatt jon le egy CD-nyi adat?)

Samott

#58 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 20:35

Egyedül attól félek, hogy valamiért esetleg lassabb lesz az ADSL feltöltése, vagy jobban behal ha szednek rólam. Sajnos ezek a dolgok és a konkrét sebesség csak akkor derülne ki amikor már megvan.
Az ADSL2+-ról lemondtam, tényleg nem lehet rendesen kihasználni, 8/1 megás ADSL bőven elég lenne.
5/1 mega elég, de ha ugyanennyiért van 8/1 megás ADSL, akkor meggondolandó nem?

Még kicsit tesztelem a mostani netet, végülis csak 2 napja ilyen gyors és eddig meg vagyok vele elégedve.

#59 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 28. 00:38

Idézet: Samott - Dátum: 2005. nov. 24., csütörtök - 10:04

Nem volt jobb, mint a mostani sebesseged: olyan 750-800 kbit/s korul mozgott...

Ennél feljebb nem is ment? Nem tudod milyen messze voltál a központtól?

Méregettem, és 900 kbps a feltöltés, ennél lassabbat akkor már nem szeretnék.

#60 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 28. 09:02

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. nov. 28., hétfő - 0:38

Ennél feljebb nem is ment? Nem tudod milyen messze voltál a központtól?

Méregettem, és 900 kbps a feltöltés, ennél lassabbat akkor már nem szeretnék.

Kozel laktam a kozponthoz (kb. 800m), irtam mar: ennyi az ADSL(2+) technika korlatja...

Samott

#61 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 28. 10:37

Idézet: Samott - Dátum: 2005. nov. 28., hétfő - 9:02

Kozel laktam a kozponthoz (kb. 800m), irtam mar: ennyi az ADSL(2+) technika korlatja...

Samott

Köszi!
Sima ADSL-re gondoltam, de végülis mindegy, mert az upload ugyanannyi a 2+-nak is.
A távolság azért érdekelt, mert ha mondjuk 3 Km-re laktál, akkor lehet, hogy pl amiatt már kicsit lassult. 800 méter az elég közel van, mi 1000 méterre vagyunk.

Ma felhívtuk a szolgáltatót, szerintük 1 megabites a net. :) Most kiderítik, hogy a modemcserével volt e sávemelés. Remélem nem veszik vissza 1 megára. :)

#62 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 28. 11:38

Franciák is előrukkoltak a hazai kis MPEG-4 platformjuk alapját képező cuccal. Gondolom rövidesen FT erre is fogja építeni IPTV szolgáltatását.

http://www.convergedigest.com/IPTV/iptvart...?ID=16686&ctgy=

Samott:

Te használtad már az IPTV szolgáltatásukat? Milyen minőséget képvisel(MPEG-2 vs 4, bitráta?)? Mekkora a csatorna kíválat és mennyiért vesztegetik? Működésileg mennyire megbízható(akad, kockásodik?) és mennyire lehet még mellette netezni?

#63 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 28. 14:20

Idézet: shabba - Dátum: 2005. nov. 28., hétfő - 11:38

Samott:

Te használtad már az IPTV szolgáltatásukat? Milyen minőséget képvisel(MPEG-2 vs 4, bitráta?)? Mekkora a csatorna kíválat és mennyiért vesztegetik? Működésileg mennyire megbízható(akad, kockásodik?) és mennyire lehet még mellette netezni?

Nem volt szerencsem kiprobalni az IP-tvt... mert a kabeltv mashonnet jott. De arra emlekszem, hogy kovetelmenykent az volt megszabva, hogy legalabb 5MBites ADSL kell hozza... tehat ahol nem hozta ezt a sebesseget ott nem tudtak telepiteni. Alapcsomag 6 euro ezert 48 csatornat adnak... egyeb kiegeszito csomagok.

Samott

#64 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 02. 12:26

Japan, Soon to Be Fiber Broadband Nation
http://gigaom.com/2005/12/30/japan-soon-to...oadband-nation/

Na erre lehet írigykedni. Japánban már ott tartanak hogy a teljes broadband előfizetői tábor 20%-a már FTTx-et használ. És ennek terjedése a legdinamikusabb, most már hosszú idő óta. Az xDSL részaránya pedig szépen csökkenő tendenciát mutat, de ott még azért nem tartanak hogy csökkenő tendenciát mutatnának az xDSL bekötési adatok.

És az FTTx terjedése csak nőni fog mivel igen komolyan preferálja az optikai infrastruktúra kiépítését a fogyasztókig a japán állam is. Tavaly az NTT(az ottani fatáv, amiben maradt még némi állami részarány, igaz nem többségi) elindított egy projectet aminek keretében 2010-ig az ország felét - 30 millió háztartást - szándékoznak optikai csatlakozással elérni. Ezen project keretösszege 5 trilliárd yen, ami úgy 47 milliárd dollárnak felel meg. Ez az összeg megegyezik egy teljes éves magyar költségvetéssel.

Szerkesztette: shabba 2006. 01. 02. 13:20 -kor

#65 Felhasználó inaktív   Erich Zann 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 03. 20:10

Most beszéltem egy svéd ismerőssel. Eddig a városi önkormányzat által biztosított Stadtsnet hálózatot használta (10Mbit, korlátlan, 200 svéd korona/hó), most fog váltani egy másik szolgáltatóra ami 25Mbit, korlátlan, 205 korona. Lehet átszámolni, és gondolkozni a magyar árakon ;)

#66 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 21:00

Erich Zann:

Teliánál egy 24Mbps-es ADSL 370-400 SEK, UPC-nél egy 24Mbps-es Chello 430-520 SEK. Szóval ez a 200SEK-es ajánlat gyanítom svédeknél is kirívóan jó ajánlat lehet amivel nem élhet akárni. Max az aki ezen a ritka jó helyen lakik ahol ennyiért adják. Az is lehet ez valami kedvezményes ár, talán a svéd ismerős annál az önkormányzatnál dolgozó.

Mellesleg te hány magyar önkormányzatot tudsz megszámolni aki arra költi a költségvetését hogy optikai közműveket építsen ki a saját területén és annak használatát olcsón, költségszinten kínálja internetszolgáltatók részére? A magyar önkormányzatokra az jellemző hogy nincs pénzük, azért kátyúsak az utak, sokfelé alapvető közművek sincsenek mint pl. csatorna, víz, gáz. Az önkormányzat alapvető funkcióinak ellátására sincs pénzük mint pl. iskolák,óvodás, korház, közlekedés fenntartása működtetése. Arra nincsenek fölös milliárdjuk hogy föntúrják a települést és mindenfelé optikai kábeleket fektessenek hogy aztán később azon a net és ktv szolgáltatók olcsón nyújthassanak szolgáltatást.

A két ország között nem csak árak terén van nagy különbség, hanem igen sok másban is amik az árbeli különbséget okozzák.

#67 Felhasználó inaktív   RomaniaNet 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 22. 22:28

Idézet: shabba - Dátum: 2006. máj. 3., szerda - 21:00

Erich Zann:

Teliánál egy 24Mbps-es ADSL 370-400 SEK, UPC-nél egy 24Mbps-es Chello 430-520 SEK. Szóval ez a 200SEK-es ajánlat gyanítom svédeknél is kirívóan jó ajánlat lehet amivel nem élhet akárni. Max az aki ezen a ritka jó helyen lakik ahol ennyiért adják. Az is lehet ez valami kedvezményes ár, talán a svéd ismerős annál az önkormányzatnál dolgozó.

Mellesleg te hány magyar önkormányzatot tudsz megszámolni aki arra költi a költségvetését hogy optikai közműveket építsen ki a saját területén és annak használatát olcsón, költségszinten kínálja internetszolgáltatók részére? A magyar önkormányzatokra az jellemző hogy nincs pénzük, azért kátyúsak az utak, sokfelé alapvető közművek sincsenek mint pl. csatorna, víz, gáz. Az önkormányzat alapvető funkcióinak ellátására sincs pénzük mint pl. iskolák,óvodás, korház, közlekedés fenntartása működtetése. Arra nincsenek fölös milliárdjuk hogy föntúrják a települést és mindenfelé optikai kábeleket fektessenek hogy aztán később azon a net és ktv szolgáltatók olcsón nyújthassanak szolgáltatást.

A két ország között nem csak árak terén van nagy különbség, hanem igen sok másban is amik az árbeli különbséget okozzák.

Nekem ide Svédországban 10Mbit városi internet (Stadsnät) csak 25 SEK = 3€ havonta  :cool:  nekem elég gyors mert centrumban laktam.... Ez van.Szüleim van BBB 100Mbit! Ez szupergyors!  :respect: SWEDEN :respect:
ACER ASPIRE 5021 WLMI, AMD TURION 64 ML-26, 2048MB SO-DIMM DDR, ATI MOBILITY RADEON X700 128MB,80GB SATA 2.5, 300GB SATA2 EXTERNAL,500GB SATA2 EXTERNAL, 15.4 WIDESCREEN TFT LCD. NOKIA 6680 3G!!! 1Gbit/100Mbit Internet (stadsnät)

#68 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 12. 19:23

Comparison of OECD Broadband Markets (PDF)
http://www.internetnz.net.nz/media/resolve...4336b4398ca5273

#69 Felhasználó inaktív   Kateikyoushi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 27. 06:34

Idézet: shabba - Dátum: 2006. jan. 2., hétfő - 13:26

Japan, Soon to Be Fiber Broadband Nation
http://gigaom.com/2005/12/30/japan-soon-to...oadband-nation/

Na erre lehet írigykedni. Japánban már ott tartanak hogy a teljes broadband előfizetői tábor 20%-a már FTTx-et használ. És ennek terjedése a legdinamikusabb, most már hosszú idő óta. Az xDSL részaránya pedig szépen csökkenő tendenciát mutat, de ott még azért nem tartanak hogy csökkenő tendenciát mutatnának az xDSL bekötési adatok.

Ez nem csoda hiszen "mar a csapbol is ez folyik". Tegnap talaltam az automataban.  :Đ
Kép

Iden csereltek egy modemet, de ket hete jott egy vihar ami vitt mindent a biztonsagi rendszertol a telefonon at. Az ajtokat csak siman tologattam nem mintha ne lenne tobb tucat regi haz a  kornyeken ahol az idos lakosoknak meg csak zar sincs az ajtokon.

Masnap kihivtam az NTTt akik megmondtak mi minden halt meg es kb 2 het mire cserelik mert alkatreszhiany van. Ez kicsit meglepett ugy 30-40 millio fo tuti lakik itt az NTT east teruleten es megis. :eek:
Igy felajanlottak hogy attesznek fiberre mert meg ugy is hamarabb lesz netem.  Rabolintottam arban mar egykutya sot a fiber az olcsobb ha TV ipphone es egyeb szolgaltatasokat is hasznal az ember. Kulonosen ha tarsashazban lakik az ember. Visszaszoktam kozben a netcafeba.
Egy het eltelt es mar letettem rola hogy jonnek mert jott a hetvege de penteken hivtak hogy masnap jonnenek. Tulajdonkeppen jol jott mert az egy evvel ezelotti tobb megas DL es 2MB UL idokozben megcsappant ezen meg az uj modem sem segitett.

Masreszt azert is erdekes ez  novekedes mert a netkavezok olcsok es eleg jo szolgaltatast biztositanak.
Ingyenes drinkbar, van par tizezer kotetes mangagyujtemenyuk, tobbfele kabin foteles tv tuneres geppel, iroda jellegu, vagy jatek pck. 250Y fel ora ami utana meg csokken is, a delelott 8tol - 12 ig pedig 500Y.
Tehat 20 ora nethasznalat alatt akar nem is feltetlen kell elofizetni, a geptartasrol nem is beszelve.
Why can't be technology as simple as the box it comes in ?

Vaio X505 800g pure gentoo power.
Vaio Type A 17" WUXGA 1GB Core Duo T2500 7600GT 2x100GB  BD drive 3.8kg.

#70 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 12:45

Broadband Abroad: Internet Connectivity Outside of the United States
http://www.pcworld.com/article/id,126729-p...ng/article.html

Wiki - Broadband Internet access worldwide
http://en.wikipedia.org/wiki/Broadband_Int...ccess_worldwide

Kis zanzásított körséta egyes országokban hogy alakul az internet használat, milyen kapcsolódás a jellemző, mennyiért.

Téma megosztása:

• (12 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.