HWSW Informatikai Kerekasztal: Túlélés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (118 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Túlélés Hogyan maradj életben? Értékeld a témát: -----

#301 Felhasználó inaktív   bega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 03. 30. 15:08

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2011. 03. 30. 15:56

Én is inkább egy egész hordó tisztaszeszt ásnék el, meg szintén "jelképes" mennyiségű efedrint.

:nevet2: Tyűűű, egyszer már majdnem megmurdeltem egy kis efedrintől... olyan gyorsan még sose vert a szívem! :D
F*ck Valentine's, I want Ballantine's.

#302 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 30. 15:33

Egyebkent miért veszélyes ha valaki lejárt szavatosságú gyógyszert vesz be? (antibiotikumot)

Miért jár le egy gyógyszer szavatossága ha egyszer szervetlen anyagokat tartalmaz?
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#303 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 30. 15:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Dextrose - Dátum: 2011. 03. 30. 16:33

Egyebkent miért veszélyes ha valaki lejárt szavatosságú gyógyszert vesz be? (antibiotikumot)

Miért jár le egy gyógyszer szavatossága ha egyszer szervetlen anyagokat tartalmaz?

http://tinyurl.com/6kmhm7u
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#304 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 30. 17:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Dextrose - Dátum: 2011. 03. 30. 16:33

Google első találata összefoglalja a lényeget. Egy kis adalék: attól függ alapvetően, hogy milyen körülmények között tárolod a gyógyszert és az milyen formájú. A túlélőzsákodban lévőkre keresztet vethetsz valószínűleg. A gyógyszer formáját tekintve ilyen szirup, spray, gél formában hamarabb "romlik", a tabletta a legnehezebben. Ezért ha megfelelő körülmények között (száraz, hűvös környezetben) volt tárolva, akkor tabletta még a szavatossági idején túl is jó lehet, mert a szavatossági időt (5%-os hatóanyagbomlás) általában biztonsági okokból alászámolják. Szóval, ha van tapasztalatod az adott tablettával és nincs szaga, színe nem tér el a tájékoztatóban írtaktól (a szavatostól), nem lesz baj, ha beveszed szavatossági időn túl. A legnagyobb kockázat ebben az esetben az, hogy azt hiszed hatni fog, közben meg hatástalan. Vettem már be pl. Cataflam-ot, 6 éve volt lejárva a szavatossága és hatott, igaz szekrényben, hűvös helyen volt tárolva. Ennek ellenére szakemberek nem szokták javasolni, hogy kockáztasson az ember, pláne ha nincs tapasztalata az illető szerrel.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#305 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 30. 17:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Dextrose - Dátum: 2011. 03. 30. 15:03

De a csomag tartalmaz önvédelmi eszközöket is.

Az nagyon jó. Ha probléma van, előveszel egy halefot (vagy stukkert), és nem mered használni, akkor kikapják a kezedből, és gatte. Legjobb, ha maradsz annál, amivel születtél.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#306 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 30. 17:35

Mit izélitek dex-et, hogy miért ásta el? Hát ti sosem ástatok el semmit kis korotokban? :D Jó buli az. Aztán meg pár év múlva megnézni, mi lett vele, ott van-e még, stb. Amúgy ha kiásod, fényképes dokumentációt kérünk róla ide.

Szerkesztette: des 2011. 03. 30. 17:36 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#307 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 03. 30. 17:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 03. 30. 15:47

Itt most pont nem gumira gondolt, hanem gázstukira :D

Kotonnak is lejár a szavatossága, meg a lőszernek is. Ismerősök azt mondták, hogy évente érdemes max. hobbiból elpukkantgatni, mert csak kimegy belőle a hatóanyag.
Make love not Wor.

#308 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 30. 17:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 03. 30. 18:36

Kotonnak is lejár a szavatossága, meg a lőszernek is. Ismerősök azt mondták, hogy évente érdemes max. hobbiból elpukkantgatni, mert csak kimegy belőle a hatóanyag.

Az óvszerbe csak pukkanás után kerül a hatóanyag. :Đ
Az nevet utoljára, aki először üt.

#309 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 30. 17:48

Üzenet megtekintéseIdézet: des - Dátum: 2011. 03. 30. 18:35

Mit izélitek dex-et, hogy miért ásta el? Hát ti sosem ástatok el semmit kis korotokban? :D Jó buli az. Aztán meg pár év múlva megnézni, mi lett vele, ott van-e még, stb. Amúgy ha kiásod, fényképes dokumentációt kérünk róla ide.

Kockas pleden. :Đ
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#310 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 30. 18:03

Mit izélitek dex-et, hogy miért ásta el? Hát ti sosem ástatok el semmit kis korotokban? :D

Bammeg nem. TVben az ilyen elásós alapkőletételeseknél is érdekelne, mert már van olyan, ami óvodás koromból rémlik.
Make love not Wor.

#311 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 30. 19:04

A korotok jobb, mint a zacsi?

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#312 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 30. 19:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2011. 03. 30. 20:04

A korotok jobb, mint a zacsi?

Jobb mindennél. Nekem van többféle koro tok.
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#313 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 30. 21:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 03. 30. 18:36

Van a szekrényben pár doboznyi még nemtom mikorról, hétvégén lehet célbalövünk :)
Azért olyan hamar nem jár le, hogy évente el kéne lődözni. Anno nagyfater elásott a háború után egy láda lőszert, és valamikor az 50-es évek első felében ásta ki, még jók voltak. Pontosan nem tudom, de szerintem minimum 10 év biztos, de lehet 20, vagy 30 év is a szavatossága egy lőszernek.

De ha csak belegondolsz, hogy mondjuk vadászatra vettél lőszert tavaly, és az már idén ne volna jó. Biztos nem igaz.

#314 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 30. 21:56

Régészként csak támogatni tudom ezeket az elásásos bulikat, ha a régiek nem tették volna, ma lehet hamburgert árulnék a mekiben (mondjuk még összejöhet az is).
Amúgy a lőszer szavatosságára visszatérve dolgozom együtt tűzszerészekkel, ha csak 10-20 évig lenne hatásos, nekik sem nagyon lenne munkájuk...
KomposztWC

#315 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 30. 22:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Grillo - Dátum: 2011. 03. 30. 22:56

Régészként csak támogatni tudom ezeket az elásásos bulikat, ha a régiek nem tették volna, ma lehet hamburgert árulnék a mekiben (mondjuk még összejöhet az is).

Nam csak simán belepte a föld, amit most kiásnak?
Talajerózió a dombról, hegyről lassan lemosta a földet a völgybe, vagy ilyesmi.
Nem hiszem, hogy egész falvakat meg városokat elástak volna annakidején :D

Amúgy a lőszer szavatosságára visszatérve dolgozom együtt tűzszerészekkel, ha csak 10-20 évig lenne hatásos, nekik sem nagyon lenne munkájuk...

Hatásosnak hatásos, csak pl. magától elsütődhet. Lehet hogy 50 év, nem tudom. Mindenesetre nem 1-2 év, az tutibiztos, erre mondtam, hogy minimum 10 év, de lehet hogy minimum 20-30 is. A lényeg, hogy sok idő.

#316 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 31. 00:05

Ja. Igaz a lőszer, meg a gránátosfélék és a gázpisztolyos játékszer kicsit más kategória. Sima gázspré is kb. 5 év alatt állásában elfogy, mert az meg olyan. Ahogy Dex világítós neonizéje is. Bár a cucc felében nem hiszek. A vodkának még értelme lett volna, de azt minek dugdosni?
Make love not Wor.

#317 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 31. 01:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Wile E - Dátum: 2011. 03. 30. 18:10

Google első találata összefoglalja a lényeget. Egy kis adalék: attól függ alapvetően, hogy milyen körülmények között tárolod a gyógyszert és az milyen formájú. A túlélőzsákodban lévőkre keresztet vethetsz valószínűleg. A gyógyszer formáját tekintve ilyen szirup, spray, gél formában hamarabb "romlik", a tabletta a legnehezebben. Ezért ha megfelelő körülmények között (száraz, hűvös környezetben) volt tárolva, akkor tabletta még a szavatossági idején túl is jó lehet, mert a szavatossági időt (5%-os hatóanyagbomlás) általában biztonsági okokból alászámolják. Szóval, ha van tapasztalatod az adott tablettával és nincs szaga, színe nem tér el a tájékoztatóban írtaktól (a szavatostól), nem lesz baj, ha beveszed szavatossági időn túl. A legnagyobb kockázat ebben az esetben az, hogy azt hiszed hatni fog, közben meg hatástalan. Vettem már be pl. Cataflam-ot, 6 éve volt lejárva a szavatossága és hatott, igaz szekrényben, hűvös helyen volt tárolva. Ennek ellenére szakemberek nem szokták javasolni, hogy kockáztasson az ember, pláne ha nincs tapasztalata az illető szerrel.

Hááát, elég merész vagy, nem hiába prérifarkasnak készülsz... :) Hat éve lejárt gyógyszert bevenni? Szerintem vagy nem nézted meg csak utólag a szavatosságát, vagy k-ra fájhatott valami...
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

#318 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 31. 06:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 03. 31. 01:05

Ja. Igaz a lőszer, meg a gránátosfélék és a gázpisztolyos játékszer kicsit más kategória. Sima gázspré is kb. 5 év alatt állásában elfogy, mert az meg olyan. Ahogy Dex világítós neonizéje is. Bár a cucc felében nem hiszek. A vodkának még értelme lett volna, de azt minek dugdosni?

Ez van nekem: http://master-comp.a...rcategory=29039

Három zöld, egy fehér. Még papír-írószerboltba lehetett kapni. Sztem ma is árulnak ott ilyet.

meg ez http://www.daisyfegy...ykep/xxxp22.jpg

Gázspray nincs a csomagban, nem is terveztük.

Szerkesztette: Dextrose 2011. 03. 31. 06:41 -kor

Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#319 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 31. 06:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Misi_D - Dátum: 2011. 03. 31. 02:06

Szerintem vagy nem nézted meg csak utólag a szavatosságát, vagy k-ra fájhatott valami...

Szuvas fogam kezdett fájni rohadtul :tooth: Láttam a szavatosságát, de nem volt más, patika bezárt, más meg nem volt otthon, ami gyulladásos fájdalomra jó. Mutterom (szerves gyógyszervegyész) és patikus ismerőst (gyógyszerész) megkérdeztem, mindkettő azonnal vágta rá, hogy nopara max. nem hat. Szépen el is múlt tőle, kihúztam a fogorvosig. De mondom, lehet azért is volt így, mert megfelelően volt tárolva, a hatóanyag sem olyan lebomlásra hajlamos fajta, meggyőződtem róla előtte, romolva nem volt, meg volt fogalmam a hatásáról szavatos formában. Ismeretlen gyógyszerrel nem kockáztattam volna, és másnak sem javaslom a mutatványt.

Szerkesztette: Wile E 2011. 03. 31. 06:58 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#320 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 31. 07:14

ha bekövetkezne valami katasztrófa és elpusztítaná a civilizációnk vívmányait, nem hiszem, hogy sok hasznát venném ennek a túlélőkészletnek. A megsérült vegyi üzemekből, erőművekből olyan vegyi szennyezés jutna a környezetbe, hogy azt nem nagyon élhetnénk túl. Hiába van elemlámpám vagy gyufám...
Az ilyen túlélőkészlet hasznos egy lakatlan szigeten, ha hajótöröttként oda kerülsz. Szerintem minden lakatlan szigeten el kellene ásni egy ilyen csomagot, sohasem lehet tudni... :]
Erről szól a superstringek (tenzormátrixok) modell.

Téma megosztása:

• (118 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.