HWSW Informatikai Kerekasztal: Pinnacle PCTV család új generációja - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (24 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pinnacle PCTV család új generációja 100, 110, 200, 300, 310, 400 és újabbak Értékeld a témát: -----

#181 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 24. 14:58

Első kérdésem hirtelen meg is lenne :)
A hozzá kapott CD lemezen 2005.novemberi dátummal egy 3.4A verziójú MediaCenter program van. Kicsit körülnéztem a Pinnaclesys oldalán, nem találtam ennél újabb verziót, jól gondolom, hogy akkor ez az utolsó :think:
Adjon az Isten, szebb jövőt!

#182 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 03. 24. 15:12

Igen, ez a legutolsó, egyben az eddigi legnormálisabb release. És örülhetsz, hogy máris integrálva megkaptad, mert a régebbi tulajnoknak (pl. nekem) a 3.10-el jött ki, amire a 3.20-ast kell feltenni a 3.40 előtt... ;)
És tetszik?  :rolleyes:
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#183 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 24. 15:43

Idézet: Mykee - Dátum: 2006. márc. 24., péntek - 15:12

Igen, ez a legutolsó, egyben az eddigi legnormálisabb release. És örülhetsz, hogy máris integrálva megkaptad, mert a régebbi tulajnoknak (pl. nekem) a 3.10-el jött ki, amire a 3.20-ast kell feltenni a 3.40 előtt... ;)

Na örülök ennek tényleg! :)

Idézet

És tetszik?  :rolleyes:

Hát, áramot még nem kapott, ami eddig látszik belőle, az tetszik!

Egyelőre próbálom összegyűjteni az alternatív programokat is, amiket írtál. A kártya végleges helyén ugyanis nem nagyon van internet :(

Szerkesztette: Mono 2006. 03. 24. 15:45 -kor

#184 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 24. 15:49

Idézet: Mykee - Dátum: 2006. márc. 23., csütörtök - 20:47

...
A 310i-t meg ismeri az MCE, a ChrisTV, és még Vista kompatibilis is. ;)

Erre az MCE-re tudsz nekem némi segítséget adni :confused: Sajna nem lelem sehol, vagy ez nem free progi :think:
Mi az hogy "Vista kompatibilis" :confused:

#185 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 03. 24. 16:21

Az MCE az a Windows Media Center Editiont jelenti. Külön oprendszerként árulják. A Vistában már alapból benne lesz a MédiaCenter felület (Home Professional és Ultimate kiadások), ráadásul a kompatinbilitási listában a Pinnacle termékei közül csak a 310i-t említik meg, hogy alapból tartalmazza a rendszer. a többi Pinnacle kártyához a Windows Update-ről kell leszedni a drivert. Ezért Vista kompatibilis.
Próbáld ki rajta a fentebb belinkelt DScalert és ChrisTV-t is! De még kompatibilis a Cyberlink valamilyen Power programjával (most nem jut eszembe a neve), az már tud DVB-T adásokat is venni. (Talán PowerCinema, azt hiszem)

Szerkesztette: Mykee 2006. 03. 24. 16:22 -kor

#186 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 24. 17:02

Idézet: Mykee - Dátum: 2006. márc. 24., péntek - 16:21

Az MCE az a Windows Media Center Editiont jelenti. Külön oprendszerként árulják. A Vistában már alapból benne lesz a MédiaCenter felület (Home Professional és Ultimate kiadások), ráadásul a kompatinbilitási listában a Pinnacle termékei közül csak a 310i-t említik meg, hogy alapból tartalmazza a rendszer. a többi Pinnacle kártyához a Windows Update-ről kell leszedni a drivert. Ezért Vista kompatibilis.
Próbáld ki rajta a fentebb belinkelt DScalert és ChrisTV-t is! De még kompatibilis a Cyberlink valamilyen Power programjával (most nem jut eszembe a neve), az már tud DVB-T adásokat is venni. (Talán PowerCinema, azt hiszem)

Ahaaam! :) Köszi, persze, így már mindkettő tiszta :)
DScalert megnézem mindenképpen!

Ellenben felmerült bennem még egy kérdés, ami persze lehet nem lenne, ha már látnám működni a programokat, de erre még csak később kerül sor sajna. Addig meg azért csak piszkálja a csőrömet. Szóval lehet-e olyat csinálni ezzel, hogy mozgásérzékelésre indít felvételt :confused: Teszem azt nem TV kép, hanem egy video kamera, vagy nevezzük biztonságtechnikai kamerának, van rákötve kompozit bemeneten, figyel, ha mozgás van, akkor indítja a rögzítést :confused: Nem igazán ilyen célra kellene, de érdekelne, tud-e ilyesmit. :)

Köszi előre is! :)

#187 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 24. 18:52

Ezek közül egyik sem tudja, de arra is vannak spec programok, amolyan security névvel. ;)
Most nem tudok konkrét nevet mondani, de a Google segít. ;)

#188 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 03. 24. 21:02

Idézet: Mykee - Dátum: 2006. márc. 24., péntek - 18:52

Ezek közül egyik sem tudja, de arra is vannak spec programok, amolyan security névvel. ;)
Most nem tudok konkrét nevet mondani, de a Google segít. ;)

:respect:

#189 Felhasználó inaktív   kurru 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 25. 08:55

Idézet: Mykee - Dátum: 2006. márc. 17., péntek - 15:29

Nézd meg a ChrisTV beállításait, hogy a csatornák Germany (PAL B/G)-n vannak-e, mert ez is lehet a hiba forrása, valamint hangkártyának ne a tuner, hanem a hangkártya legyen kiválasztva. Ezt a ChrisTV Quick Config panelén is megnézheted a Start menüből.

Biztos, hogy lehet a ChrisTV-vel PCI-on keresztül érkező hangot kiadatni? Nem értem a logikáját, de mintha chrisTV esetén nem kötné rá a kimenetre ezt a hangot, és azért nem szól. Nem pedig a PAL beállítások miatt.
Ez mind kérdés, még ha . is van a végén :)

#190 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 25. 09:38

Lehet, ugyanis a 310i-vel is tudtam hangot áthozni. ;)
Csak ott hangkártyának a tunert kell kiválasztani, valamint a spec beállítások között be kell jelölni, hogy nem szokványos úton jön a hang.

#191 Felhasználó inaktív   kurru 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 25. 16:27

ChrisTV 4.90 gondjaim vannak. De volt 4.80 gondom is, de az elmúlt mielőtt megoldódott volna (kijött a 4.90). Krekkelem, mert letölteni nem bűn akármit is. Beállítom, kezdődik ott, hogy csak deinterlace filterrel hajlandó képet is adni. (A lite verzióval ninsc problémám, az működött, csak ott nem állítható a felvételhez még annyi sem, hogy a mikrofon bemenetet használja - márpedig én használom a mikrofont teamspeak-hez, és minden tv intításkor elállítja nekem... amit nem szeretek)
Szóval feltettem a professional verziót, és beállítgattam szépen. Tutin működött, amíg ki nem kapcsoltam... aztán bekapcskor már nem jó nem jóó. A kép elmegy mindig, és a deinterlace-t disable-enable szükséges, hogy visszajöjjön. Következő bezárás, és indításkor pedig teljesen gallyra megy. a deinterlacet elfelejti, hogy van, ha újra felrakom, akkor sem veszi észre.
Igen, van néróm, de mindig csinálta ezt a problémát még a 4.8 is. Kicsit megútáltam a programot. Szép is jó is csecse, tetszik, de olyan bizonytalan a működése, és sok vele a macera, hogy nagyon nagy idegességet okoz.

#192 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 03. 25. 22:35

Szerintem az a bajod, hogy krekkelt verziót használsz. ;)
Én a fullt használom (megvettem!) és semmi bajom vele, a képi VMR9-es hibák szoktak lenni rajta néha, de azt egy kis erőszakoskodással vissza tudom tenni, szóval full jó a program.
Csak ugye ügyes volt a programozó gyerek, és külön EXE van a shareware-hez és a fullhoz. ;)
És mielőtt valaki megkérdezi: NEM, nem adom oda, lévén megvettem. És ebben is van online check, ráadásul más a szériaszám is, mint amit a shareware-hez be kell írni (az is csak egy csali abban).
Szóval vedd meg, és akkor nem lesz bajod. Ja, és még ne most, mert nemsokára itt az 5.0-ás, amit a 4.xx tulajoknak újból meg kell venni. ;)

#193 Felhasználó inaktív   kurru 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 26. 21:00

Kösz, hát én is erre gondoltam. Nekem azonban elég a lite verzió is, csak annyira ajnározták fórumban, hogy - mivel nem hiszem, hogy annyi embernek meglenne a bolti verzió - azt hittem, krekkelten is jól működik.
Nem, nem fogom megvásárolni 40Euróért ezt a programot, mert hol van ez ahhoz képest, amennyit egy komolyabb játék elkészítésén dolgoznak (és amennyien). A lite bőven megteszi. Ráadásul elvárom, ha megveszem a tunnert, akkor a gyártó adjon hozzá működő programot is (ami jelen esetben nem tökéletes, mivel a vision-om a sulinetes tft felbontását nem veszi tudomásul fullscreenben, és lófejűek a népek)
Így jártam. Egyébként korrektnek tartom a chrisTV ilyesfajta hozzáállását, ti. kiadnak ingyenes változatot is.

#194 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 03. 26. 23:21

Anno erőltettem nála (ismerem Christ, ha nem is személyesen), hogy adjon ki egy ingyenest is, mert a 3.50-eshez nem volt Lite...
Különben meg annyiban niincs igazad, mert ha megnézed, a DScalernek csak a ChrisTV a vetélytársa. És ha megnéznéd, hogy a favorit, 3.0-ás verzióhoz képest mennyit fejlesztett a srác, hát szerintem le a kalappal előtte. Na és mondjuk úgy, van olyan szegény, mint mi, mert román is...
Az, hogy te mit vársz el egy kártya gyártójától, az egy dolog. De mutass egy kártyát, amivel jó programot adtak ki. ;)
Szóval a ChrisTV-t eddig vagy 5 különböző tunerrel és digit kártyákkal nyúztam és nem csalódtam. Megéri az árát!

#195 Felhasználó inaktív   megics 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 03. 27. 10:58

Sziasztok!

Van nekem egy PCTV 300i tunerkártyám, ami még 2.1x mediacenterrel üzemel. namármost láttam hogy vannak mármindenféle 3.x-es verziók is de olyan update-t nem találtam amivel lehetne frissíteni a 2.x -et 3.x-re.  Béna vagyok?

Megics

#196 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 03. 27. 13:11

Nem vagy béna, a 3.x-esért fizetni kell, ha frissíteni akarsz...  ;) Keresd az Axico-t. ;)

Szerkesztette: Mykee 2006. 03. 27. 13:12 -kor

#197 Felhasználó inaktív   kurru 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 27. 19:21

Semmi sincs ingyé :p

#198 Felhasználó inaktív   Bumbula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 28. 09:32

Sziasztok!

Vettem egy Pinnacle 110i-t, de gondom akadt vele: megtalálja a csatornákat a Media Centere, de hang nincs.
A kártya audio kimenetét az alaplapi aux. bemenetre kötöttem a hozzáadott audio kábellel, de semmi.
- Próbáltam állítani a MediaCenterben a hang forrását, de szintén semmi.
- IuVCR progival is próbálkoztam, csatornák ott is vannak, de semmi hang
(szűz XP-re is próbáltam mindenféle codec nélkül, de semmi eredmény)

Amit még észrevettem:
- az alaplapi aux. bemenet szerintem jó, mert régi miroPCTV karival van hang (kézzel megfogva az audio kábel végét is serceg  :)  )
- a kártya audio kimenetén mérve a jelszint ~0, míg a régi tuneren van jel....

Ugye nem kell magán a kártyán semmit állítani (jumper) ?
Találkozott már valaki a problémával?
(lehet, hogy visszaviszem a karit, mert még vadi új, oszt' nézzék meg nekem hibás-e....)

Üdv.
B.
ASUS K8N4-E Deluxe, Sempron 3100+, 2x512MB Kingmax SuperRAM, ASUS EAX 550, Pioneer DVR-107D, LG GCC-4520B, Delux DLC-MG760 "BMW-design", Hama ET-200 , Genius Netscroll+, Fujitsu Siemens Scaleoview T17-1

#199 Felhasználó inaktív   Dos Furnos 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 18:44

Hi Mykee!
Nekem van egy Pctv 310i melyik software-val érdemes rögzíteni filmeket?!
most a saját Tv center használom de divx-es felvételnél rossz a hang ill nem tudom a felbontást se módosítani?! mit tegyek?! :)

#200 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 03. 29. 19:38

A felbontást azért nem tudod módosítani, mert szabvány szerinti DivX-et készít, amit az asztali lejátszók elfogadnak. A szabványokról a DivX user manualban találsz leírást felbontásilag és minőségileg.
A 3.40-es verzió már egész kultúrált, és mivel az van neked is (abban van DivX), ezért az jó felvételre. De használhatsz alternatív programot, ha pl. megveszed a ChrisTV-t, akkor olyan méretben és minőségben és kodekkel veszel fel, amivel akarsz.

Téma megosztása:

• (24 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.