HWSW Informatikai Kerekasztal: Pinnacle PCTV család új generációja - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (24 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pinnacle PCTV család új generációja 100, 110, 200, 300, 310, 400 és újabbak Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 07. 24. 13:31

Idézet: Desorder - Dátum: 2005. júl. 23., szombat - 23:36

te mar ilyen gyorsan valtottal? *(PCTV 310i -re?)  :D  nekem valahogy nem jon be ez a media center stilusu kezelofelulet. eltakarja az egesz kepernyot.  :( vagy nem? meselhetnel  ezekrol is. + kepek esetleg.  :rolleyes:

szerk: kozben mar megneztem 3 kepet a pinnacle oldalan. *(elis felejtettem mar azt az oldalt azota hogy megtudtam, hogy nem lesz mar uj driver a regebbi pctv sorozathoz.  :( ) szal azok ugy teljesen kint vannak a kepernyon? fullscreenben? es hogy valtasz vissza?  *(alt+tab ..stb...) ez mar inkabb ilyen "fotel feature" nem? ulsz messze a monitortol style.. :think:

:D
Először is: nekem se nagyon jön be a felület, meg kicsit bugos is itt-ott, de mivel a tuner szépen megy ChrisTV-vel, ezért azt kell mondjam, nem annyira izgat. A Mediacenter felületű programja csak SP2-re hajlandó felmenni (szerencsére a driver felmegy régebbi XP-kre is ;) ), és full screenes vagy ablakos. A tévét persze fullba ki lehet tenni. Mivel a távirda kábelje már használható, meg a távirányító is valamelyest, ezért tényleg olyan kényelmi tévézés. Az más kérdés, hogy a profiles.ini-t módosítottam ChrisTV-hez, és azzal tévézek és rádiózok. :D
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#22 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 15:24

Idézet: Mykee - Dátum: 2005. Jul. 24., Sunday - 14:31

:D
Először is: nekem se nagyon jön be a felület, meg kicsit bugos is itt-ott, de mivel a tuner szépen megy ChrisTV-vel, ezért azt kell mondjam, nem annyira izgat. A Mediacenter felületű programja csak SP2-re hajlandó felmenni (szerencsére a driver felmegy régebbi XP-kre is ;) ), és full screenes vagy ablakos. A tévét persze fullba ki lehet tenni. Mivel a távirda kábelje már használható, meg a távirányító is valamelyest, ezért tényleg olyan kényelmi tévézés. Az más kérdés, hogy a profiles.ini-t módosítottam ChrisTV-hez, és azzal tévézek és rádiózok. :D

ok thanx. bar meg igaz nem tervezem lecserelni a regit.  csak majd ha elromlik. (de nem igazan akar!  :D )
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#23 Felhasználó inaktív   New Age 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 23:22

Idézet: Mykee - Dátum: 2005. júl. 24., vasárnap - 12:23

Akkor nézzük sorrendben:
...

Kössz a válaszokat. További kérdések :-)

Jelenleg Terratec Cinergy kártyám van Philips tunerrel ennek előnye a 9bites ADC amitől szebb képe van mint a bt kártyáknak. Viszont a kártya maga nagyon érzékeny mindenféle zajra és a túlzsúfolt (63 csatorna) kábel-t sem nagyon szereti (néhány adót egyszerűen nem lehet jól behozni).

Milyen minőségű az analóg tuner? Mennyire zajérzékeny?

#24 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 25. 07:29

Na ez teljesen szubjektív dolog. A képe szép, amolyan "filmszerű". Mint anno több helyen is leírtam, a PCTV Pro kétpanelesét viszont egy tuner sem tudja megközelíteni  :up: , tehát ezért szubjektív a dolog.

A csatornákat hamar megtalálja, pedig UPC van nálunk. Különben három lépcsőben állítható az érzékenysége, leglassabb módban elég sokáig keresgél. Szóval minden csatornát megtalált. Az már más kérdés, hogy javítják-e az azonos nevű csatornák átnevezését (fentebb írtam mit jelent).

#25 Felhasználó inaktív   New Age 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 25. 12:17

Kössz az info-t. Asszem beruházok egy 310i-re.

#26 Felhasználó inaktív   norb_ert 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 12. 11:17

Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy az új chippel szerelt kártyák jobb minőségben tudnak-e felvenni TV adást mint a régiek, vagy "csak" a monitoron megjelenített kép szebb-jobb? Nekem PCTV Stereo-m van, BT878-as chippel, és főleg a felvétel zajosságával van gondom. Ehez képest miben ill. mennyivel jobbak az új kártyák?
AMD Athlon64 2800+, ASUS K8N, 512MB DDR400,  Samsung 160GB (7200rpm/8MB), Connect 3D Ati Radeon 9550 128MB 128bit, LG 4082B[B], Chieftec 360W Dual-Fan

#27 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 08. 12. 12:37

Akkor tisztázzunk máris itt valamit az elején: a PCTV Stereo CSAK Philips chippel jött ki. Tehát neked vagy PCTV Rave, PCTV vagy PCTV Prod van. ;)

#28 Felhasználó inaktív   norb_ert 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 12. 14:21

Nem, ez egy olyan PCTV Stereo - talán az elsők közül - amelyik Bt878-as chippel jött ki, de nem volt hozzá távirányító, nincs rajt rádió, és igazából TXT sem.
Ez utóbbit Windows alatt egyetlen programból sem tudtam behozni, mivel hivatalosan nem is tudja, de az új Suse alatt egy fapados TV vevő program behozta :confused:
AMD Athlon64 2800+, ASUS K8N, 512MB DDR400,  Samsung 160GB (7200rpm/8MB), Connect 3D Ati Radeon 9550 128MB 128bit, LG 4082B[B], Chieftec 360W Dual-Fan

#29 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 12. 16:00

Akkor az nem Stereo, hanem sima PCTV. :D
És a programja max 5.90-es lehet, az 5.50-es drivert meg a Pinnacle-től töltheted le hozzá!

#30 Felhasználó inaktív   norb_ert 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 12. 19:19

PCTV Stereo, ez van a dobozán, eredeti, boltban vettem 2003. szeptemberben... A sztereó csatornákon sztereó hang jön. Az 5.5-ös softverrel adták. Miért olyan hihetetlen ez??? Akkor 16e körül volt, úgy 7-8-cal olcsóbban, mint a Pro... A Philips chipes PCTV Stereo-k kb. 2004. közepén jelentek meg, már távirányítóval.

#31 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 08. 12. 19:35

Oké, oké. Csak azértfurcsállottam, mert a Stereokat már Philipsszel adták idehaza, és nem is emlékszem a BT-s szériára. Pedig a Pinnacle-t azóta követem figyelemmel, amióta a régi miro kártyát megvettem.
A kép megítélése teljesen szubjektív dolog. Szerintem normális képe van ezeknek az új kártyáknak is, meg vagyok elégedve velük. Viszont ismét el kell mondanom, hogy a kétpaneles PCTV Pro-nál még nem láttam szebb tunerképet.  :smoker:

#32 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 11:56

Üdv!

Engem érdekelne, hogy érdemes-e váltani az új generációs kártyák valamelyikére?

Konkrétan a 310i érdekelne az analóg+DVB-T miatt. Jelenleg PCTVPro-m van, a legújabb piros nyákos.
A legfontosabb szempont az, hogy a képe jó legyen illetve a driver meg a hozzá adott szoftver stabil és használható legyen.
KONFIG: GA-MA78GM-S2H A62X2_6000+ 4GBDDR2_800 HD4850_512+AC_S1 Antec_Sonata Corsair_HX450 BENQ_E2200HD

#33 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 08. 15. 12:06

Hehe.
Szóval a képe nem jobb, de nem is rosszabb, mint az utolsó generációs PCTV Proé. A digitális kép minősége szép, a driver stabil. Viszont a Mediacenteren még van mit javítani. Inkább egérrel kezelhető, és a logikáját kicsit szokni kell. Viszont a beállítások részletesek, de azt is szokni kell. Egy nagy hibája van, hogy a teletextből vagy más jelből azonosított csatornaneveknél csak egyet hajlandó felvenni a csatornalistába és nem két külön csatornaként kezeli az azonosnevűeket. Bár ezügyben írtam a Pinnacle fórumába, de hogy kijavítják-e...
ChrisTV-vel jól használható, a hang PCI-osan is képes átjönni, nem kell kábel hozzá.

#34 Felhasználó inaktív   norb_ert 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 13:09

Mykee, mond meg, légyszi, milyen chippel jöttek ki az utolsó PCTV Pro kártyák, ill. a BT878-as chippel szerelt kártyámhoz képest jobb minőségű, azaz kevésbé zajos képet tudnak-e rögzíteni az új generációs tunerek? Én inkább rögzítésre használom a kártyát, mint tv nézésre.

#35 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 13:44

Az utolsó PCTV Pro-k Condexant 878-cal jöttek ki, ha jól emlékszem. Ezek már Philipsesek. Hogy milyen a képe? Készítek majd screenshotot a digitadásról, most csak az van bekötve.
A kép szubjektív dolog. De abban már más is egyetértett velem, hogy a régi, kétpaneles PCTV Pro képénél nincs szebb!

#36 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 08. 15. 14:58

Tettem ki három képet a digitadásokról. Nézzétek meg, ilyen képet ad 80-as jelerősségnél és 50-55%-os minőségnél:
http://louie.atw.hu/DunaTV.jpg
http://louie.atw.hu/m2.jpg
http://louie.atw.hu/MTV.jpg

Összehasonlításképp a kétpaneles PCTV Pro képei:

http://louie.atw.hu/m2-1.jpg
http://louie.atw.hu/rtl1.jpg
http://louie.atw.hu/rtl2.jpg

Mindegyik interlaces forrású!!!!

Szerkesztette: Mykee 2005. 08. 15. 15:05 -kor

#37 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 08. 17. 09:57

És egy jó tanács: ha valakinek 3.10-es Mediacenterrel jött ki a PCTV-je, akkor NE FRISSÍTSEN 3.20-RA!!! Ugyanis hiába a videokártyás gyorsítás, tapasztalataim szerint ez a frissítés inkább árt, mint használ!

#38 Felhasználó inaktív   insect 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 08. 23. 11:09

hali, egy kerdesem lenne, minap szert tettem egy 310i-s kartyara, 3.10-es mediacenterrel jott, felratktam osszekotottem, zsir minden, megtalalja csatornakat, mukodik a kep, csak nincs hang.. azaz sisterges van, meg pl kapcsolgatasnal kis pattanasok, stb, tehat jol van hangkartyaval osszedugva, csak valamiert nem jon at a hang... probaltam mindent, nemet local-al keresni, Pal-b-ben semmi... mindig ugyanaz... szamomra erthetettlen :) 2 kulombozo hangkartyaval is probaltam, nemjo, de pl a radio az szol, csak a TV-vel van gond...

#39 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 08. 23. 11:33

A 310i-nek van egy olyan jó tulajdonsága, hogy saját hangcuccal rendelkezik. Az Audio beállításoknál tehát választhatod a hangkártyát és a saját audióját is. Ha ez utóbbit választod, akkor nem kell hangkábel sem, mert a hang PCI-on keresztül megy át.
Ja, és fontos: NE Magyarországot állítsd be országnak kereséskor, hanem Germanyt!!!!

Szerkesztette: Mykee 2005. 08. 23. 12:32 -kor

#40 Felhasználó inaktív   insect 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 08. 23. 19:53

ezek mind megvoltak... :( igy is ugyanolyan szar

Téma megosztása:

• (24 Oldal)
  • +