Pinnacle PCTV család új generációja 100, 110, 200, 300, 310, 400 és újabbak
Elküldve: 2005. 08. 23. 21:11
Különben ha meg hangkábellel kötötted össze, akkor nézd meg melyik tüskesorra dugtad a tévé és a hangkártyán. (a tévékártya hátuljára van írva, hogy mi micsoda)
Nekem megy sima hanggal is és kábellel is...
A Germanyt azért mondtam, mert hiába a Pal-B, az a képre vonatkozik, nem a hangra! Erre a ChrisTV-nél jöttem rá. Apropó: abban sincs hang?
Elküldve: 2005. 08. 24. 00:17
Elküldve: 2005. 08. 30. 22:52
Elküldve: 2005. 08. 31. 20:54
Én (sajnos) túl korán beletenyereltem az új 100e-be.
Azért sajnos, mert azóta vagy kétszer frissíthettek a cuccon,
és pl. a (közismert) pinnakell politikának köszönhetően nem frissíthetem
a 3-as verzióra (mellesleg lehet, hogy a cucc sem kompatibilis...)
Szóval vki ki tudna segíteni egy 3.x MediaCenter telepítővel, hogy
ezt kipróbálhassam?
Ha kell még indok, szívesen leírom, mi a bajom a mostanival...+!%/!+=(=!!%!+"
Előre is köszi
Elküldve: 2005. 08. 31. 22:42
Nekem pctv pro-m van. Igazából megvagyok vele elégedve, gyéri szoftvert csak az elején használtam, hozzá, de amint megszoktam a dscalert még véletlenül sem teszem fel a pinnacle szoftverét akkor szar. Csak a drivert.
Szóval ugy veszem ki a hozzászólásokból hogy nem érdemes pl a 310i-re lecserélni, mert nem lesz jobb a képe.
Milyen az a "régi kétpaneles pctvpro" ? Nekem zöldnyákos van, nemtudom pontosan mikori, de nem új...
Elküldve: 2005. 09. 18. 22:34
Van egy ha minden igaz sima PCTV -kártyám. Legalábbis a dobozára semmi más nincs írva és 3 évvel ezelőtt vettem. Eddig minden ment simán de egy pár hónapja elment a hang.(Van az fél éve is)
Leszedtem , feltetem újra , próbáltam a kábelekkel is variálni de semmi. 550-es drivert használok hozzá, letöltöttem az 580-ast plusz egy xp sp2-es javtást.
Gőzöm sincs mivel akadhat össze vagy egyáltalán mi lehet a baj.Netán rossz?
Segítségeteket köszönöm.
Szerkesztette: ChrisX 2005. 09. 18. 22:35 -kor
Elküldve: 2005. 10. 04. 09:15
Idézet: insect - Dátum: 2005. aug. 23., kedd - 12:09
Hali!
Nekem is ugyanezeket a jelenségeket produkálja egy 110i...
Valami megoldás? Vagy én is toljam vissza gariba? :confused:
Insect mi lett a megfejtés?
Elküldve: 2005. 10. 04. 09:23
Idézet: Törppicúr - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 8:15
Nekem is ugyanezeket a jelenségeket produkálja egy 110i...
Valami megoldás? Vagy én is toljam vissza gariba? :confused:
Insect mi lett a megfejtés?
Lehetséges, hogy a magyar régió hangnormája nem jól van a Pinnacle szoftverében (a régi OIRT hangnorma lehet még benne). Próbáld ki Német régiós beállítással. ( CCIR- OIRT hangnorma: 5,5 MHz-6,5 MHz távolság a hang és a kép között...)
ASUS P5Q-Dlx; Core 2 duo E8400 ; 2x2GB DDRII 800MHz Kingmax Mars RAM; ASUS EAH4850 512MB; Philips 200S4SS/00 TFT LCD; Chieftec 400W GPS-400-AA-101A PFC; Genius 5.1 HT; Pentax K10D
Elküldve: 2005. 10. 04. 09:32
Idézet: alexha - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 10:23
Megpróbálom este...
Csak egy kérdés? Akkor a régi PCTV-vel miért volt jó a magyar beállítás? Érdekes... Este kiderül...
Elküldve: 2005. 10. 06. 21:49
(Majdnem) vettem egy pctv 110i kártyát
Nos a kártyával úgy tűnik nincs probléma, de ez az új mediacenter egy nagy rakás sz@r
Lehet hogy nem követem a kor vívmányait, de eddig elégedett voltam az 1200-as celeronommal 256 SDrammal
Úgy tűnik felütötte a fejét a tesco gazdaságos programírás. Írjunk minél kevesebb programozói óraszámmal minél csicsásabb villódzó 3d-s izét. A lezabált háttértár, memória és processzor idő
meg mit se számít, vegye meg a júzer a legdrágább atomerőművet és hipphopp megoldódott a probléma.
A fent említett konfig max tvnézéshez elég. a timeshift funkció aktiválása után az irányítás kicsúszik
a felhasználó kezéből, és csak a folyamat bezárása segít, ha az embernek van ideje kivárni amíg a feladatkezelő elindul..
Felvétel készítése timeshift nélkül: nem létező opció.
Igaz a dobozon minimum 1800 MHz-t ajánlanak, úgyhogy egy szavam se lehet.
Sebaj, mivel szervízben dolgozom összeütöttem egy 3G-s p4-et 512 rammal, de a csoda elmaradt.
a mediacenter indítási ideje szinte alig csökkent
A tvnézéshet másfél perc vinyókerregésen kell túlesni.
Ahhoz hogy egy beállítást módosítsak. be kell zárni a progit, és egy teljesen más progit elindítani
(a tvnéző és a konfigoló nem futhat egyszerre).
persze minden mozzanatot 1 perc vinyókerregés kísér
A beállítási lehetőségek szegényesek. kb fele annyi mint a pctv pro-nál
(pl nem lehez szineket állítani)
(írjunk programot lámereknek, kevesebb lehetőség-kevesebb hiba)
Meg pl azt se értem hogy egy tvkártyához mért kell feltelepíteni a microsoft sql server2000
adatbáziskezelő komplexumot
A 3.1-es verzióban pl csak egyenként lehet csatornákat pakolni egyik helyről a másikra.
finombeállításnál külön meg kell nyomni egy preview gombot hogy láthatóvá váljon kép egy
ikon méretű ablakban, ami minden második próbálkozásra valamilyen bug miatt kifagy
Többen írták hogy sistergés van hang helyett. Ez így van. mivel csak országot lehet megadni
keresésnél ezért az "okos" progi kitalálja hogy hungary-ban secam szabványt használnak ami nem igaz már egy évtizede
A germany beállítás már használhatóbbnak tűnik
Szerencsére a 3.2-es verzióban már kijavították a hibát, betettek egy plusz opciót
itt kiválaszthatjuk a Pal-G-t.
Cserébe még több bugot kapott a kezelőfelület.
A csatornanév automatikus kitalálása is okoz galibát
Nekem pl germany-nál nem talált RTL klubot, hanem a német rtl-t hozta be helyette
hungary beállításnál a német rtl hiányzik, a magyar megvan..
Nem a felhasználó irányítja a programot, hanem a program a felhasználót - érzésem van
Az egész mediacenter egy nagy nehéz lassú bugos használhatatlan rakás f.s
(de legalább a kis X a sarokban 3d animált.. )
Egyéb progikat nem próbáltam még, de ez hamarosan elkövetkezik.
egyelőre ennyi a feháborodásomból..
ger
Elküldve: 2005. 10. 07. 06:50
Szóval én se szívesen indítom el a programját, ezért használok ChrisTV-t: szebb akép, gyorsabb, kényelmesebb, és még egy kis módosítással távirányítóval is használható
Próbáld ki!
Elküldve: 2005. 10. 16. 18:59
2 féle konfigot próbáltam
1. celeron 1200 256 ram, matrox G450 32MB, 80GB maxtor 8M IDE, SB live digital5.1, pctv 110i
Media center
csak tvnézésre alkalmas, lassú reakcióidő, sokat töltöget indításkor
timeshiftet gondokodás nélkül indítja, ilyenkor csak az erőszakos programbezárás segít
Szerintem érdemes fölrakni a 3.2-es javítást. Itt kézzel állítható a video szabvány
A csatornák szerkesztésénél azonnal látszik a kép, de nekem még nem sikerült beleszerkeszteni
az automatikus csatornákba, mert bug miatt kifagy a cucc...
Úgy tűnik a mediacenter annyit tud amit az első varázsló után nyújt. innen csak rontani lehet rajta
idegeskedéssel párosítva
A hang nem tökéletes, serceg beszéd közben, hangerőtől függetlenül, bemenettől függetlenül
és stereo hangot se sikerült csiholnom
Christv
a 4.7-es verzió valamiért nem ment.. egyszer véletlenül volt ff kép hang nélkül..
a 4.6 viszont elsőre bezizzent. persze itt is germany-t kell választani
Hang stereo frankón, bár néha nem ismeri föl elsőre és csak monoban szól pár csatorna
a kép kicsiben (640x480) szép, de fullscreenben nagyon csúnya deinterlace megoldást láttam
annyira gáz, hogy pl kis betűs futó szöveg olvashatatlan. összevissza csíkoz
Ha más megjelenítési módot válaszok akkor jó, de azt meg már nem bírja fullscreenben, akadozik
ilyen szempontból a MC problémamentes
Felvétel divx-tömörítéssel használható eredményt nyújt!, bár felvétel közben diavetítés látható
felvétel végén belefagy a progi, de megmarad a file
2. konfig
3G p4 HT 2Mcache, MSI 915 alaplap, 512 ddr2, GF6600 PCIe 256MB, alaplapi CMI9880 hang
Mediacenter
ezen a konfigon már kezd elfogadható sebességgel futni a MC
timeshift esetén kemény másodperceket kell várni, akadozik a kép
stereo nincs, hang ugyanúgy serceg
christv
4.7-es frankón megy, viszont alapbeállítással a kép villog! használhatatlan kb 0.1 mponként elfeketül
más beállításokon szaggat, full screenben nem használható
hasonló csúnya deinterlace megoldás látható
nem sikerült jó eredményt kihoznom belőle
hanggal is gondok voltak, mert az alaplapi egyetlen cd-in nem volt hajlandó megszólalni
a beépített 110i hangeszközt pedig nem akarta kezelni a christv
Összegezve
a MC megjelenítő része korrektebb mint a christv-é
a hang és a skálázhatóság terén a chtistv a nyerő
az új hangcuccal viszont használhatatlan..
üvd
ger
Elküldve: 2005. 10. 16. 21:44
Minap beszereztem egy Pinnacle PCTV 50E USB2.0-ás tuner nyavaját. Ahozzá kapott multimédiacenter 3.x vagy mi egy kalap sz@r. Az internetes rádión kívül semmit nem talál meg... olvasgatva a fórumot letöltöttem a christv-pro trialt amivel minden megy rendesen csak egy kicsit, de még pont zavaróan csúszika kép meg a hang. Ja és nem megy a távvez sem... tud valaki ebben a két problémában segíteni???fontos lenne... köszi.
(a konfig egy ASUS laptop 1,5 cerka+512mb RAM - ez indokolja a külső egységet... amit valamiért minden gép 100e-nekismer fel de megy rendesen...)
Szerkesztette: Lord! 2005. 10. 16. 21:47 -kor

Súgó
A téma zárva.