Pinnacle PCTV család új generációja 100, 110, 200, 300, 310, 400 és újabbak
Elküldve: 2009. 03. 23. 14:33
Olvastam arról is fórumokon hogy az mpeg2 formátumban való felvétel külön regisztráció után lehetséges az én karim esetében is és a ChrisTv-nél sem érhető el alapesetben.
Nos ezt a Media Center esetében nem is erőltettem mert ha már kifizettem a cuccot akkor én nem fogok külön fizetni még. A ChrisTv esetében meg egy egyszerű megoldást eszközöltem. Felraktam a gépre az Intervideo WinDvD Creator 3-at és így a Rögzítési beállításoknál már az Mpeg2-es rögzítés lehetősége is választható lett.
Elküldve: 2009. 03. 23. 15:13
Ez is miért lehet?
Mondjuk ezek kicsi problémák így összességében a tuner nálam mostanra frankón működik. Én elégedett vagyok vele.
Esetleg ha valaki tud akkor leírhatna pár kombinációt a távirányítóhoz (pl ChrisTv alatt hogyan tudok felvenni mert azt nem támogatja a Rec gombbal, valamint olvastam hogy akár a gépet is lehet irányítani vele)
Elküldve: 2009. 03. 24. 16:10
Vagy mégsem az?
Elküldve: 2009. 03. 24. 20:16
Idézet: Bogyi007 - Dátum: 2009. márc. 23., hétfő - 14:17
Igaz tv-zésre és felvételre nem használom arra ott van a ChrisTv 5.10-es változat, ezt csak képlopásra használom a műsorokból.
A ChrisTv Remote könyvtárába meg előtte nem volt nekem sem benne ez az ini fájl.
Tehát nem tudom hogy nálad mi lehet a gond.
Úgy csinálod ahogy írtam? Először elindítod a Media centerből a távirányítót és utána a ChrisTv-t?
Hali!
Én ezt nem teljesen értem.Amit a pctv hez kaptam drivert az a TVCenter Pro 4.7.Ezt adták hozzá,én ezt raktam fekl.Na most ez magában foglalja a Media Centert is?Vagy az egy külön progi amit fel kell még telepteni?Tehát azt a dolgot nem értem amikor azt mondod hogy a Media Centerből nyissam meg a távirányítot!!!Légyszi ezt írd le pontosabban
köszi
Elküldve: 2009. 03. 24. 21:47
Idézet: szviktor87 - Dátum: 2009. márc. 24., kedd - 20:16
Én ezt nem teljesen értem.Amit a pctv hez kaptam drivert az a TVCenter Pro 4.7.Ezt adták hozzá,én ezt raktam fekl.Na most ez magában foglalja a Media Centert is?Vagy az egy külön progi amit fel kell még telepteni?Tehát azt a dolgot nem értem amikor azt mondod hogy a Media Centerből nyissam meg a távirányítot!!!Légyszi ezt írd le pontosabban
köszi
Most hirtelen nem tudom hogy mi volt a lemezemen pontosan amit az én tuneremhez kaptam, de azt tudom hogy mindent felmásoltam/telepítettem róla valamint felraktam pluszban még ezeket:
pctvstereo_winxp_sp2_whql.exe
Pinnacle_MediaCenter_3.00_and_3.10_to_3.20_Update.exe
Pinnacle_MediaCenter_3_20_to_3_40_Update.exe
PinnacleMediaCenter3.xxto4.11.exe
így kaptam meg azokat a könyvtárakat amiket írtam már korábban.
valamint most raktam fel ezt: studio10trial_esa.exe és így már Media Centerben elérhető már az Mpeg2-es felvételi lehetőség is végre.
Elküldve: 2009. 03. 24. 22:12
Elküldve: 2009. 03. 25. 16:01
Idézet: Bogyi007 - Dátum: 2009. márc. 24., kedd - 22:12
Hali!
Leszedtem azokat a progikat amiket írtál,de tudtam őket felrakni,A gép azt írta ki hogy már egy újabb verzió fent van a gépen.Én csak ezt a beállítási felületet tudom megnyitni,ezért nem igazán érten azt anikor azt mondtad hogy a media centerben nyitod meg a távirányítót.
http://kep.ivpicture.hu/70190.jpg
http://kep.ivpicture.hu/70191.jpg
http://kep.ivpicture.hu/70192.jpg
Elküldve: 2009. 03. 25. 18:13
Idézet: szviktor87 - Dátum: 2009. márc. 25., szerda - 16:01
Leszedtem azokat a progikat amiket írtál,de tudtam őket felrakni,A gép azt írta ki hogy már egy újabb verzió fent van a gépen.Én csak ezt a beállítási felületet tudom megnyitni,ezért nem igazán érten azt anikor azt mondtad hogy a media centerben nyitod meg a távirányítót.
http://kep.ivpicture.hu/70190.jpg
http://kep.ivpicture.hu/70191.jpg
http://kep.ivpicture.hu/70192.jpg
Nem is csoda, neked az én programomnál újabb fejlesztésed van. Viszont ahogy elnézem neked kevesebb felvételi variánsod van ha jól látom nem raktad fel a Pinnacle Studionak valamely verzióját?
Mielőtt én is felraktam csak DivXben és VCD formátumban tudtam felvenni a Pinnacle gyári alkalmazásaival. Felraktam a Studio 10.5-ös trialt (amit utána regisztráció után a telepítőlemezről felrakottak alapján a rendszer beállított teljes verziósnak
Egyébként én a távirányítót a Start menü/Programok/Pinnacle Media Center/Eszközök/PCTV Távirányító kattintással tudom elindítani és a fentebb említett helyekre másoltam be a profiles.ini fájlt.
De már mindegy részemről. Most próbáltam ki az Mpeg2-es felvételt a laptopon (és most már a videókari gyorsítást is bekapcsoltam) és úgy vesz fel a tuner gyönyörű képpel és teljesen szinkronban levő hanggal 720x576-ban mint a kisangyal! És még a fájlok mérete sem nagy. csináltam egy 1 és 2 perces felvételt és 45 és 90 megás fájlokat kaptam mpeg2 formátumban.
Ergo nincs is szükségem már a ChrisTv-re. Minden tökéletes így a képem penge minőség mivel IPTV-m van így szinte a DVD minőséget súrolom vele. Várom a vasárnapot most már a Forma 1 miatt.
Köszönet az eddigi hozzászólóknak a segítségükért és írásaikért. Ha viszont kell akkor igyekszem segíteni másoknak is.
Hosszú meló volt de én azok közé állok akik dicsérik a Pinnacle szoftvereit és hardvereit ezentúl. Lehet hogy a 3.xx sorozat szoftverileg nem volt jó de ez a 4.10-es frankó nagyon.
Köszi még1x!
Elküldve: 2009. 03. 25. 21:03
figyelgettem én itt hogy mit írkáltok hogy így a távirányító meg úgy mega hang mega satöbbi, sztán mondom nem szólok bele, mer nekem totál más programok vannak, az én kártyámhoz vmi PCTV Vision nevű progi van alapjáraton bár lehet már kicsit régi meg sajna akad is a kártyám az alaplapi sata vinyóval, a gyártó oldalán meg azt tanácsoltűák rakjak fel vmi legújabb progit csak annak meg kell egy halom egyéb program ami nekem nincs, meg ien SP2, az sincs de nemis értem minekaz neki, szal megírhatnátok hogy mien programokat használtok és hogy azoknak kell-e SP2 vagy vmi egyéb nyalánkság, illetve hogy az emlegetett ChrisTV nevű prg Pinnacle fejlesztés vagy vmi másik cégé... én momentán Intervideo WinDVD Recorder nevű prgrammal nézek tévét ez tud mindent, ugy értem felvenni is hang is van, minden van... a már említett PCTV Vision nevű programot csak azért nem részesítem előnyben mert korából fakadóan nem tulzottan felhasználóbarát, értem ezalatt pl hogy teljesen illogikus gyors billentyűi vannak amiket lusta vaok átállítani
Na ha ebből bárki értett valamit, az ember
Elküldve: 2009. 03. 25. 22:08
Idézet: szeszelos - Dátum: 2009. márc. 25., szerda - 21:03
figyelgettem én itt hogy mit írkáltok hogy így a távirányító meg úgy mega hang mega satöbbi, sztán mondom nem szólok bele, mer nekem totál más programok vannak, az én kártyámhoz vmi PCTV Vision nevű progi van alapjáraton bár lehet már kicsit régi meg sajna akad is a kártyám az alaplapi sata vinyóval, a gyártó oldalán meg azt tanácsoltűák rakjak fel vmi legújabb progit csak annak meg kell egy halom egyéb program ami nekem nincs, meg ien SP2, az sincs de nemis értem minekaz neki, szal megírhatnátok hogy mien programokat használtok és hogy azoknak kell-e SP2 vagy vmi egyéb nyalánkság, illetve hogy az emlegetett ChrisTV nevű prg Pinnacle fejlesztés vagy vmi másik cégé... én momentán Intervideo WinDVD Recorder nevű prgrammal nézek tévét ez tud mindent, ugy értem felvenni is hang is van, minden van... a már említett PCTV Vision nevű programot csak azért nem részesítem előnyben mert korából fakadóan nem tulzottan felhasználóbarát, értem ezalatt pl hogy teljesen illogikus gyors billentyűi vannak amiket lusta vaok átállítani
Na ha ebből bárki értett valamit, az ember
Nos tehát induljunk az alapokról.
Nekem egy Pinnacle PCTV 50e típusú analóg USB tunerem van. Ehhez kaptam vala egy Pinnacle PCTV TvCenter Software lemezt (version 3.4A analogue) ezen minden driver és a Pinnacle MediaCenter progi is rajta van.
Ezt feltelepítettem és amikor indítani szerettem volna a mókát kaptam egy csodálatos hibaüzenetet amit a pctvstereo_winxp_sp2_whql.exe program telepítésével tudtam megoldani ez azért kellett mert a SP2-es fel van rakva az Xp-mre. ezekután elindult a progi és beállítottam a cuccost (persze Németországra és így Pal-B szabványra) az eredmény? Csak VCD-be és DivX-be lehetett menteni így. A VCD számomra kevés a DivX jó lett volna de a kép és a hang elcsúszott egymástól.
Ekkor jött képbe a ChrisTv program ami NEM Pinnacle fejlesztés hanem külsős de remekül passzol
a Pinnacle hardwarehoz is. Persze itt is volt probléma, nálam főként a hang beállításával volt de végül sikerült belőni. No de a felvétellel itt sem tudtam elsőre boldogulni, mert nem volt Mpeg2-es rögzítési lehetőség. Erre jött az a megoldás hogy fel kell rakni a WinDVDCreator3.exe az Intervideo-tól és így már a ChrisTv-ben a rögzítési módok közé felkerült az Mpeg2-es lehetőség is.
Elvileg itt véget is érne a történet de az ember ugyebár telhetetlen. És így a távirányítót ias szeretné használni a ChrisTV alatt. Ezért volt feljebb a levezetett eszmecsere.
Ahogy ezzel foglalatoskodtam olvastam egy másik fórumon hogy az általam használt MediaCenternek van számomra is elérhető 4.10-es verziója amit a PinnacleMediaCenter3.xxto4.11.exe telepítésével érhettem el. Ugyanekkor derült ki az is hogy ha a Pinnacle Studio 10-es programnak akárcsak a Trial azaz 30 napos változatát feltelepítem majd akár nyomban leszedem akkor maga után hagyja a MediaCenterben is az Mpeg2-es rögzítés felkínálását. Így hát feltelepítettem a studio10trial_esa.exe ami indítás után a korábban már regisztrált tuner és MediaCenter miatt önmagát is regelte a Pinnacle-nál és így teljes körű felhasználhatóságot kaptam a trial mód helyett, de mindezek ellenére leszedtem mert én nem szándékozom a videókat szerkesztgetni én csak felvenni szeretném és majd átkonvertálni Xvidbe (ezt egyébként az eRightSoft Super elnevezésű programjával végzem el)
Ennek köszönhetően sikerült is a terv a laptopom felvesz mostmár Mpeg2-ben a gyári szoftverrel is meg a ChrisTv-vel is, igaz a fentebb írtakkal ellentétben mégiscsak a ChrisTv-t fogom használni, ugyanis a Pinnacle szoftvere ha belendül a felvételbe akkor egyszerűen nem lehet másképp leállítani csak ha az egész gépet kikapcsolom, míg a ChrisTv simán megállítható.
Viszont egy új dolog még történt. Azzal hogy másik MediaCenterem van fönt már hiába írom felül a profiles.ini-t valamiért a 4.10-es változatnál ha módosítom akkor a távirányító nem hogy a ChrisTv-t nem tudja kezelni hanem a MdeiaCentert sem. Úgy tűnik az a módosítás amit leírtam és működött nálam csak és kizárólag akkor működik ha a 3.40-es MediaCentert használom. Mindegy ez van. Most hogy mindkét progi tud felvenni nem erőlködöm tovább a távirányító miatt hogy legyen a ChrisTv alatt (egyébként sem reagált a felvétel gombra csak a hang kezelésére a kikapcsolásra és a csatornaléptetésre valamint a színbeállításokra)
Ennyi lett volna történet részemről.
Ha van még kérdés akkor ne kíméljetek, ha tudok válaszolok és segítek.
Elküldve: 2009. 03. 26. 11:59
Idézet: Bogyi007 - Dátum: 2009. márc. 25., szerda - 22:08
Nekem egy Pinnacle PCTV 50e típusú analóg USB tunerem van. Ehhez kaptam vala egy Pinnacle PCTV TvCenter Software lemezt (version 3.4A analogue) ezen minden driver és a Pinnacle MediaCenter progi is rajta van.
Ezt feltelepítettem és amikor indítani szerettem volna a mókát kaptam egy csodálatos hibaüzenetet amit a pctvstereo_winxp_sp2_whql.exe program telepítésével tudtam megoldani ez azért kellett mert a SP2-es fel van rakva az Xp-mre. ezekután elindult a progi és beállítottam a cuccost (persze Németországra és így Pal-B szabványra) az eredmény? Csak VCD-be és DivX-be lehetett menteni így. A VCD számomra kevés a DivX jó lett volna de a kép és a hang elcsúszott egymástól.
Ekkor jött képbe a ChrisTv program ami NEM Pinnacle fejlesztés hanem külsős de remekül passzol
a Pinnacle hardwarehoz is. Persze itt is volt probléma, nálam főként a hang beállításával volt de végül sikerült belőni. No de a felvétellel itt sem tudtam elsőre boldogulni, mert nem volt Mpeg2-es rögzítési lehetőség. Erre jött az a megoldás hogy fel kell rakni a WinDVDCreator3.exe az Intervideo-tól és így már a ChrisTv-ben a rögzítési módok közé felkerült az Mpeg2-es lehetőség is.
Elvileg itt véget is érne a történet de az ember ugyebár telhetetlen. És így a távirányítót ias szeretné használni a ChrisTV alatt. Ezért volt feljebb a levezetett eszmecsere.
Ahogy ezzel foglalatoskodtam olvastam egy másik fórumon hogy az általam használt MediaCenternek van számomra is elérhető 4.10-es verziója amit a PinnacleMediaCenter3.xxto4.11.exe telepítésével érhettem el. Ugyanekkor derült ki az is hogy ha a Pinnacle Studio 10-es programnak akárcsak a Trial azaz 30 napos változatát feltelepítem majd akár nyomban leszedem akkor maga után hagyja a MediaCenterben is az Mpeg2-es rögzítés felkínálását. Így hát feltelepítettem a studio10trial_esa.exe ami indítás után a korábban már regisztrált tuner és MediaCenter miatt önmagát is regelte a Pinnacle-nál és így teljes körű felhasználhatóságot kaptam a trial mód helyett, de mindezek ellenére leszedtem mert én nem szándékozom a videókat szerkesztgetni én csak felvenni szeretném és majd átkonvertálni Xvidbe (ezt egyébként az eRightSoft Super elnevezésű programjával végzem el)
Ennek köszönhetően sikerült is a terv a laptopom felvesz mostmár Mpeg2-ben a gyári szoftverrel is meg a ChrisTv-vel is, igaz a fentebb írtakkal ellentétben mégiscsak a ChrisTv-t fogom használni, ugyanis a Pinnacle szoftvere ha belendül a felvételbe akkor egyszerűen nem lehet másképp leállítani csak ha az egész gépet kikapcsolom, míg a ChrisTv simán megállítható.
Viszont egy új dolog még történt. Azzal hogy másik MediaCenterem van fönt már hiába írom felül a profiles.ini-t valamiért a 4.10-es változatnál ha módosítom akkor a távirányító nem hogy a ChrisTv-t nem tudja kezelni hanem a MdeiaCentert sem. Úgy tűnik az a módosítás amit leírtam és működött nálam csak és kizárólag akkor működik ha a 3.40-es MediaCentert használom. Mindegy ez van. Most hogy mindkét progi tud felvenni nem erőlködöm tovább a távirányító miatt hogy legyen a ChrisTv alatt (egyébként sem reagált a felvétel gombra csak a hang kezelésére a kikapcsolásra és a csatornaléptetésre valamint a színbeállításokra)
Ennyi lett volna történet részemről.
Ha van még kérdés akkor ne kíméljetek, ha tudok válaszolok és segítek.
Hali!
Szóval ha a 3.1-nél újabba verziójú media centere van az embernek akkor nem lehet a profiles.ini fájlal bűvészkedni :confused: .Mert engem csak ez a távirányítós dolog érdekelne,én nem szoktam felvenni a tv-ből,csak tévét nézni(koleszos vok így tv helyett ez van).Nagyban megkönnyítené az életemet ha az ágyból nézve is tudnák hangot és csatornát váltani,nem kéne minden egyes művelethez rohangálni.
Nem akarom elhinni hogy sehogy sem lehet ezt a dolgot megcsinálni.Aki tud légyszi segítsen!!!!
Elküldve: 2009. 03. 27. 16:04
Viszont a ChrisTv az bebolondult amióta fel tettem a Studio 10-et (és vele a Pinnacle Mpeg2-es cuccot)
Intervideo Mpeg2 alatt a felvett műsor szaggat és elcsúszik a hang. Ha meg Pinnacle Mpeg2-re állítom akkor bár csinál látszólag egy felvételt de az 0 kbyte méretű lesz és ha új felvételt akarnék indítani akkor a gép újraindítja önmagát.
Egyszerűen nem értem miért van ez most. Eddig minden olyan szépen működött most meg szinte minden rossz. A Christv-vel így felvenni nem tudok sőt csak az 5.10-es verzió működik a többi már indításkor kifagyasztja a gépet. A gyári szoftver meg nagyon macerás így tényleg csak akkor jó felvételre ha valami hosszabb műsort akarok felvenni és azt nem akarom közben megállítani.
Mit tegyek? Próbáljam az összes progit drivert leszedni és a gépet kipucolni registry takarítókkal és egyéb takarító progikkal? Vagy telepítsem újra a gépet és így tiszta lappal álljak a dolgok elé? (mondjuk ez nem annyira tetszene mert az Xp-m gyári de felrakni helyette már csak biztonsági másolatosat tudnék felrakni s magának a gépnek sincs egyébként baja)
Ha valaki tud segítsen!
Elküldve: 2009. 04. 04. 13:40
vettem ma egy külső USBs tunert, pontosabban PCTV USB2 100e tipust. kis gondom lenne vele: összvissz 3 db csatornát talál a 69ből, bármit is csinálok. mediacenter verziója 4.9.1, régebbivel még nem próbáltam.
bármi ötletet előre is
Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!
Elküldve: 2009. 04. 04. 18:43
Szerkesztette: DGabor_ 2009. 04. 04. 18:43 -kor
Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!
Elküldve: 2009. 04. 08. 18:36
Idézet: DGabor_ - Dátum: 2009. ápr. 4., szombat - 18:43
Mindent amit írtam itt az oldalon előtted az neked is hasznos lehet mert a 100e és az 50e típus voltaképpen egy és ugyanaz.
Elküldve: 2009. 04. 09. 21:50
Rég jártam itt. Látom, hogy többen kísérleteznek a Pinnacle távirányítással. Anno XP alatt a Pinnacle 4.11-es verziójával szuperul be sikerült állítanom (kártyám PCTV 110i). A DivX Playert pl. fullosan, még a filmek betallózását is távirányítóval végeztem. Most az 5.50-ös Pinnacle verizót használom, de ez is ratyi.
Most Vistát használok és a Windows Media Centert akarom távirányításra rávenni. Vista alatt a "profiles.ini" fájlt két helyen találtam meg:
C:\ProgramData\Pinnacle\Remoterm\Profiles\profiles.ini
C:\Users\All Users\Pinnacle\Remoterm\Profiles\profiles.ini
Egyébként Total Commanderrel találtam rájuk, "profiles.ini" fájlt kerestem, tartalmában szerepeljen a "key" szó (rejtett fájlokat megjelenítettem).
Úgy néz ki olyan mint a régebbi verzióknál. Volt régen egy távirányító gombjainak kódlistám és az is, hogy mit kell hozzájuk beírni, hogy a billentyűzetnek feleljenek meg a gombnyomások. Megpróbálom előásni és megosztani itt.
A lényeg hogy a fájlban szekciókban kell megadni, hogy milyen programnál mit tegyen a távirányító, pl.:
[ChrisTV]
.
.
.
[DivXPlayer]
.
.
.
stb.
A program neve megegyezik a Windows tálcán megjelenített programnévvel. A WinAmp-pal gondom volt, mivel az a programnév mindig változott, benne volt a lejátszott fájl neve, így nem tudtam rá beállítani a távirányítót.
Remélem, jutok valamire a napokban és majd megosztom.
Elküldve: 2009. 04. 12. 19:14
Idézet: kfelix - Dátum: 2009. ápr. 9., csütörtök - 21:50
Én vásároltam hozzá:
TRUST RC-2400
Elküldve: 2009. 04. 12. 19:35
sajna most nem megy az oldal. de én a régi pinnacle pctv-mhez használ(om/tam) és azzal lehetett szinte mindent irányítani. a winampot is lehetett, csak bekellett állítani, hogy ne változzon az "ablak" és a taskbar button neve a lejátszott zenétől függően, hanem statikus maradjon és akkor lehetett használni.
abban néz ki úgy a script, mint amit említettél. pl.
[advanced audio player]
key13={sendkeys("C+^C")} /*play*/
key21={sendkeys("X+^X")} /*pause*/
key11={sendkeys("Z+^Z")} /*stop*/
Elküldve: 2009. 04. 13. 06:28
Már sikerült beállítanom a PCTV Remote-ot a Windows Media Centerre. A következő linken van három fájl, akinek szüksége van rá letöltheti:
http://www.fiberweb.hu/felixk/X/
Feltettem a PCTV Remote-hoz a távirányító leírását (EN és DE) és a most általam használt profiles.ini fájlt. A távirányító leírásában ,meg van, hogy hogyan kell változó programnevű alkalmazásokat kezelni (ezt csak most vettem észre). Sajnos csak úgy működik, hogy ha az adott alkalmazás az aktív, így ha a másodlagos megjelenítőn engedem ki a WMC-t, és aktívvá teszem, nem engedi ki az egeret az alkalmazás területéről, csak ALT-TAB-bal tudok átváltani. A WMC billentyűparancsai megtalálhatók a Windows Súgóban.
Úgy állítottam be a profiles.ini-t, hogy a távirányító TV gombja indítja a WMC-t, az OFF gomb pedig kilép belőle. A következő gombokat nem igazán állítottam be, nem találtam még ki milyen funkciót tegyek rá:
P, L, I, Teletext, Radio, EPG
Mint említettem a kártyám PCTV110i, a távirányítóm az "A" típus (ID=14), OP rendszerer Windows Vista.
Elküldve: 2009. 04. 13. 20:12
A ChrisTv meg felvételre voltaképpen használhatatlan. Az MPEG2-es felvételkor hiába indítom el a felvételt csak 0 megás felvételt kapok és csak a feladatkezelővel lehet kilépni a progiból. Ha meg újraindítom akkor meg a gép is újraindul. Pedig minden Mpeg kodekem megvan amit ezekben a fórumokban olvastam (http://forum.chris-p...p?showtopic=128 http://forum.chris-p...?showtopic=1195 http://forum.chris-p...showtopic=1098)
Talán ha tudnék egy H 263 kodekot szerezni.

Súgó
A téma zárva.