HWSW Informatikai Kerekasztal: SATA <-> SATA2 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

SATA <-> SATA2 Kompatibilitás Értékeld a témát: -----

#81 Felhasználó inaktív   feri22 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 05. 19:09

Idézet: Dzsikván - Dátum: 2007. jan. 5., péntek - 19:59

Megnéztem, és a lehető legfrissebb BIOS van rajta.

Fiam P4P800 (ASUS) SATA 1-s alalapjáboz is jól megy a SATA 2-s winchester (átjumper 1.5 g-s állásba)
A keresztmeszet legszűkebb része ott is az alaplap volt  :D

Ha az alaplapod felismeri a winchester-t akkor maradjon úgy  :)

Szerkesztette: feri22 2007. 01. 05. 19:11 -kor

#82 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 01. 05. 22:28

Idézet: Dzsikván - Dátum: 2007. jan. 4., csütörtök - 23:31

Sziasztok!
Én balga vettem egy Samsung SP2004C 200Gb-os SATA2-ös HDD-t.
Igen ám, de az alaplapom csak SATA1-t ismer.
Írtátok, hogy a Samsung-nál lehet juperelni, illetve kell . Megnéztem a hivatalos honlapon, tényleg lehet és írják is, hogy mit kell csinálni. Hova kell bedugni a kis pücköt.
Követtem az utasításokat és nem történt semmi.
Háttér infó.-nak:
Jumperelés nélkül is felismerte a SATA2-t a Boot, sőt az XP is látta, ott volt az eszközkezelő ->Lemezmeghajtó rész felsorolásánál. Azonban az XP indulásánál mindig kiírja, hogy nem tudta megfelelően csatlakoztatni az új eszközt.
És tényleg, mert a meghajtók között már nem jelenik meg, hogy megnézhessem mi van a HDD-n, annak ellenére, hogy az Eszközkezelőben ott van (és megfelelően működik).
Japerolás után is ugyan ez az állapot van, semmi változás.
Alaplapom: Abit IC7(-G)
Van valami ötletetek? Mert a leírtak szerint jó kéne legyen.
A HDD-új, lehet valami hibás benne?

A másik gépem még a SATA-t se ismeri, oda vettem valami kártyát, amin keresztül rá lehet kötni SATA-s HDD-ket is. SATA1-el jól müxik, de ezzel a SATA2-vel nem tud mit kezdeni. Sehol se jelenik meg a HDD.

Bocs, hogy ennyit írtam. Nem gondoltam, ekkor különbség van SATA1 és 2 között. Sajna későn jöttem rá, hogy mégis.

Megpróbálok valami BIOS frissítéssel, hátha…

Lemezkezelőben látszik? Partíciót kellene rá készíteni először, nem BIOS-t frissíteni. SATA1 módban mennie kell, de SATAII-ben hagyva sem lenne itt gond valószínáleg..
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#83 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 05. 23:19

szerk.

Elolvastam még 1x Didymannél lesz a pont.

Szerkesztette: BoGab 2007. 01. 05. 23:20 -kor

Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#84 Felhasználó inaktív   Dzsikván 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 11. 11:36

Köszi mindenkinek!
Igazatok volt, csak particionálni kellet. Magamtól is rájöhettem volna, mert egy új vinyót mindig először particionálni kell. Megkavart ez a SATA-s dolog, minden fajta hiba eszembe jutott, csak a jó nem.

A régi gépemen, amin SATA átalakító kártya van abban is megy a HDD, méghozzá úgy, hogy nincs is SATA1-re átjumberelve. Gondolom azért nem megy SATA-2-es sebességgel  :)
Még egyszer köszi.

#85 Felhasználó inaktív   littleNorbi 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 01. 11. 21:13

Mi a kulonbseg a sata es a sata2 kozott?Az asus m2v-s alaplapba bele lehet rakni sata2-es merevlemezt?
Üdv.: littleNorbi

#86 Felhasználó inaktív   feri22 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 13. 15:05

Idézet: littleNorbi - Dátum: 2007. jan. 11., csütörtök - 22:13

Mi a kulonbseg a sata es a sata2 kozott?Az asus m2v-s alaplapba bele lehet rakni sata2-es merevlemezt?

igen. Link:asus m2v

Szerkesztette: feri22 2007. 01. 13. 15:06 -kor

#87 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 06. 06:30

Úgy tudom, hogy a SATA2-es vinyók mennek SATA1 vezérlővel (csak SATA1 van az i875 chipsetes lapomon).
De a szervizben, ahol gariban van a SATA1-es vinyóm, ott azt mondta a szervizes, hogy a SATA1 vezérlő viszi ugyan a SATA2-es vincsit, de bootolni nem lehet róla. Állítólag ezt ő többször tapasztalta  :confused:

Valami tapasztalat?
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#88 Felhasználó inaktív   tattaratta 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 07. 21:12

Helló!

SATA-s optikai meghajtókkal van valami tapasztalata valakinek? MSI KT-6 alaplapom van (VIA KT-600 chipset, VT-8237 déli híd, SATA1). vettem hozzá egy NEC-7173S DVD írót, ami szintén SATA1, működik is, olvas is, újraírható CD-t töröl is meg ír is, DVD-R-t viszont nem hajlandó 7-es Nero-val. Tudom hogy erre a témára van más topic, de ott sajna nem nagyon válaszolnak :( , másrészt már a második darabnál tartok és ugyan az a hibajelenség. ezért gyanakszok a SATA részére a dolognak. ha valaki tud segíteni azt nagyon megköszönném.

szerk.: jelen gépemben egy 250-es SATA2-es Samu megy ledzsámperelve (nem erről boot-ol, de a boot order listában benne van, az integrált perifériák között kell engedélyezni a SATA vezérlőt), az előzőben MSI 865PE-Neo2 alaplap volt abban csak egy 160-as szintén SATA2 Samu volt szintén 150 MB/s-re jumperelve, simán ment a boot meg minden, winxp-sp2 kellett csak meg egy bios frissítés a 48 bit LBA miatt.

Szerkesztette: tattaratta 2007. 06. 07. 21:18 -kor

#89 Felhasználó inaktív   Otis75 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 12. 07:55

Sziasztok. Én a következő problémával szembesültem: vettem egy 320 GB-os SATA II-es vinyót. Az alaplapom ABIT AV8 Guru, AMD 4000+ 64 proci, 1 gb DDR 400-as memória, GF 6300, SBLive a rendszerem....hazavittem vinyót, berakom...meg sem mukkan...gondolkozom..a gépházban az eladó srác mondta, hogy lehet jumperelni kell a működéshez, a gáz csak az, hogy oem-es a vinyó és még egy nyamvadt jumper sincs benne 20 ropiért....holnapra sikerül szereznem 2-3 fajta jumpert, az remélem megoldja a gondom...és azt is remélem, hogy a márciusban frissített bios az alaplapnál le tudja kezelni legalább SATA I-esen .... járt már valaki hasonló cipőben, és hogy oldaotta meg????

#90 Felhasználó inaktív   Sz@bi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 12. 19:16

Hi!

A kérdés elméleti. Adva van egy külső vinyó, aminek eSATA-s és USB-s csatlakozója is van. Ha én alapból eSATA-val használom, de mondjuk elviszem egy másik géphez, ahol csak USB-vel tudom összekötnia géppel, az nem hülyíti meg? Az adatokra nézve nem veszélyes a dolog?

Kösz
Részt vettem egy gyorsolvasó-tanfolyamon. A Háború és békét nem egészen 20 perc alatt olvastam el. Az oroszokról szól.
Már hetedik éve, hogy anyósom átjön karácsonykor. Idén újítunk. Beengedjük.
A feleségem alapjában véve gyerekes. A múltkor is bejött a fürdőszobába és elsüllyesztette a papírhajócskáimat.

#91 Felhasználó inaktív   Otis75 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 22. 19:33

Hali. Kezdem kiverni a biztosítékot...szereztem jumpert...a vinyót azonban nem látja a gépem...bios februárban volt frissítve...bios beállításokban minden engedélyezve van a SATA-nak....és mindezek ellenére a win xp telepítő az elején kijelenti, hogy nem talál csatlakoztatott mrevlemezt..... kezdek naon tanácstalan lenni....

#92 Felhasználó inaktív   El Kebir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 22. 20:01

Idézet: Otis75 - Dátum: 2007. jún. 22., péntek - 20:33

és mindezek ellenére a win xp telepítő az elején kijelenti, hogy nem talál csatlakoztatott mrevlemezt..... kezdek naon tanácstalan lenni....

F6-tal a floppy-n található sata drivert beadagoltad neki? (ha jól emlékszem, kell a VT8237-hez) :think:
"Csak egy igazság létezik. A változatai - valótlanságok."
„Az ember akkor igazán ember, amikor játszik”
F. Schiller
„azelőtt kell cselekednünk, hogy valami drasztikus és visszafordíthatatlan megtörténik, nem pedig utána, mert akkor már nem biztos, hogy kontrollálni tudjuk.”
"A kommunista időkben nem számított, hogy alkalmas vagy-e egy munkára, csak az, hogy hűséges elvtárs vagy-e. Ma ugyanez van. Csak ma nem jó elvtársnak, hanem jó barátnak kell lenned."
Zsigerbeszéd http://server1.freep...ilmek&Itemid=54

#93 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 22. 20:30

http://www.viaarena.com/default.aspx?PageI...80&SubCatID=143

#94 Felhasználó inaktív   Otis75 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 23. 13:05

Idézet: El Kebir - Dátum: 2007. jún. 22., péntek - 20:01

F6-tal a floppy-n található sata drivert beadagoltad neki? (ha jól emlékszem, kell a VT8237-hez) :think:  

Alaplaphoz sincs és a vinyóhoz sincs flopy....az alaplapi cd-re meg bután bámul a gép bootoláskor, és makacsul ragaszkodika hhoz, hogy nincs merevlemeze...  :mad:

#95 Felhasználó inaktív   El Kebir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 23. 14:01

Idézet: Otis75 - Dátum: 2007. jún. 23., szombat - 14:05

Alaplaphoz sincs ...

ahhoz kellene floppy és nem cd, tehát lehagyhatták.... nekem a KV8PRO floppyja még megvan (az északi és a déli híd is ugyanaz mint a te lapodon)   :)

Nyunyu megadta a linket, ott megtalálod a drivert.

ui.:
neked erre van szükséged: Sil3112_Sil3114_Intel_VIA Installation Disk

ez egy önkicsomagolós tömörített file, csomagold ki, majd másold át egy floppyra, és akkor lesz sata driver floppy-d  ;) (a filenévben szereplő többi vezérlőhöz is)

Szerkesztette: El Kebir 2007. 06. 23. 14:26 -kor

F. Schiller
„azelőtt kell cselekednünk, hogy valami drasztikus és visszafordíthatatlan megtörténik, nem pedig utána, mert akkor már nem biztos, hogy kontrollálni tudjuk.”
"A kommunista időkben nem számított, hogy alkalmas vagy-e egy munkára, csak az, hogy hűséges elvtárs vagy-e. Ma ugyanez van. Csak ma nem jó elvtársnak, hanem jó barátnak kell lenned."

#96 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 23. 14:30

Allj, neki Via chipsetbe integralt SATA-ja van, az az install disk meg Silicon Image vezerlohoz van...

#97 Felhasználó inaktív   El Kebir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 23. 14:43

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. jún. 23., szombat - 15:30

Allj, neki Via chipsetbe integralt SATA-ja van, az az install disk meg Silicon Image vezerlohoz van...

az sil, intel és via sata drivert tartalmaz

ui:

ezekhez jó az TxtSetup.oem szerint:

"Silicon Image SiI 3112 SATARaid Driver Installation Disk"
"Silicon Image SiI 3114 SATARaid Driver Installation Disk"
"Intel Application Accelerator driver" ICH5R, ICH6R és ICH6R AHCI
VIARAID_VT3149_XP = "VIA Serial ATA RAID Controller for Windows XP",VT8237
VIARAID_VT3149_2K = "VIA Serial ATA RAID Controller for Windows 2000",VT8237
VIARAID_VT3149_2003IA32 = "VIA Serial ATA RAID Controller for Windows 2003 IA32",VT8237

Szerkesztette: El Kebir 2007. 06. 23. 15:10 -kor

F. Schiller

#98 Felhasználó inaktív   El Kebir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 23. 15:09

lehet ha ki van kapcsolva a raid rom a biosban, akkor menne floppy nélkül, arra már nem emlékszem, hogy raid nélkül, vagy raid-del kérte-e nálam a lemezt... (de nekem is kellett használni, mikor telepítettem a winXP-t)
F. Schiller

#99 Felhasználó inaktív   El Kebir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 23. 15:19

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. jún. 23., szombat - 15:30

.

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

az abit, a via-s kv8-hoz, ilyen mindenféle drivert tartalmazó lemezt csomagolt....(előkerestem)  :Đ
F. Schiller

#100 Felhasználó inaktív   Otis75 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 23. 15:50

Ha hazaérek feldúrom ismét a dobozaimat és megpróbálok flopy-t előkeríteni...az Abit AV8-as via chipsetes...szóval meglesem a linket és leszedem a cuccot hozzá. jah és köszönöm a linkeket!!!  :)
SATA-s vinyóm még nem volt, szóval minden kezdet nehéz, de azt nem gondoltam, hogy ekkora szívás is....ott az új 320-as vinyó és nem tom használni...elég aggasztó...

Téma megosztása:

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.