HWSW Informatikai Kerekasztal: Adobe Photoshop CS2 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (13 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Adobe Photoshop CS2 Értékeld a témát: -----

#181 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 04. 24. 17:08

Oké, kösz. Akkor egyelőre beérem a Lánczos módszerrel.

Arról nem találtam semmit, hogy maga a bicubic közelítés az Adobe tulajdona lenne. Az interpolációs képlet nyilvános. Sőt azt írják, hogy ez van a GIMP-ben is. De állítólag azért ad rosszabb eredményt mint a PS, mert míg a GIMP 8 biten interpolál, a PS 16-on. Nem tudni mi a tényleges igazság, lehet az Adobe hozzátett valami élsimítási eljárást is, amit nem árul el.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#182 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 26. 20:31

Teljesen jó ez a Lánczos, legalábbis a debajos példában. De a fotóboltocskának megvan az előnye, hogy ott mé kézzel javíthatsz az eredményen. :)
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#183 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 04. 27. 07:42

Lehet, hogy nem nagy etvasz, vagy hülyeség, de kicsinyítésnél én első lépésben nagyítok 2x-es méretre (4x annyi pixel), majd ezt élesítem és végül kicsinyítem, élesítés nélkül. Irfanban ez a megoldás elég jól bejött, mindenféle vad artifakttól mentes lesz a végeredmény.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#184 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 27. 09:34

Idézet: didyman - Dátum: 2009. ápr. 27., hétfő - 7:42

Lehet, hogy nem nagy etvasz, vagy hülyeség, de kicsinyítésnél én első lépésben nagyítok 2x-es méretre (4x annyi pixel), majd ezt élesítem és végül kicsinyítem, élesítés nélkül. Irfanban ez a megoldás elég jól bejött, mindenféle vad artifakttól mentes lesz a végeredmény.

Felnagyításnál interpolálod? Vagy csak szimplán nagyítod fel szögletesre?

Én most egyenlőre úgy csinálom, hogy kicsit elmosom a képet, hogy ne legyen zajos. Majd ezután eresztem rá a Lánczost egy lépésben. Többen a több lépcsős kicsinyítésre esküsznek, de sztem az nem logikus. Több lépésben több képinformáció vész el. Nem csak a zaj, hanem az értékes képrészlet is.

Azért marha jó, hogy a PS-os bicubic-nál mások nem csináltak jobbat ingyenesen. Annyira nem lehet nagy kunszt. Az ingyenes Image Analyzer progi Fractal interpolációja pl. kenterbe veri a PS-féle bicubic-ot nagyításnál. De ennek is a zajos képekkel van baja. Akárcsak a Lánczos, ami egyébként meg tényleg jobban kicsinyít. Csakhát a zaj.

Ha megunom a próbálkozást, akkor asszem csinálok egy Adobe-s virtuális gépet. Aztán nem kell mindig újratenni a PS-ot és az Acrobatot. De ez csak végső megoldás, a probléma megkerülése a tényleges megoldás helyett :(
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#185 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 04. 27. 09:42

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. ápr. 27., hétfő - 10:34

Felnagyításnál interpolálod? Vagy csak szimplán nagyítod fel szögletesre?

Lánczossal nagyítok. Élesítéskor lesz zaj is, de aztán kicsinyítésnél a lánczos remekül kiszórja.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#186 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 27. 10:08

Idézet: didyman - Dátum: 2009. ápr. 27., hétfő - 9:42

Lánczossal nagyítok. Élesítéskor lesz zaj is, de aztán kicsinyítésnél a lánczos remekül kiszórja.

Nekem pont az a bajom, hogy inkább megtartja a zajt, ami a kicsinyített képen rondán mutat. Ez nem a Lánczos hibája. Következetes dolgozik, maximálisan megőriz minden részletet. Azt még leszögezem, hogy zajon itt nem csak a káros, minőségbeli zajt értem. Hanem azt is, mikor egy képen nagyon apró, ismétlődő részek vannak (hajszálak, ruhamintázat). Ezek sajnos zajként funkcionálnak.

A kérdést rosszul közelítettem meg eddig. Külön kell választani a zajszűrést/élkezelést a kicsinyítési módszertől. Mert végülis a Lánczos jobb módszer a bicubic-nál. Ez tény, objektíven mérhető, a tesztek kihozzák, a szakma egyetért vele. Csak Adobe-ék beletettek egy elő/utószűrőt. Tudnám az mit csinál, hogy ilyen jó eredményt ad.

#187 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 13. 17:28

Igaz, hogy nem cs2 hanem cs4, de ilyenkor mi a teendő?
Aszondja nincs elég hely, pedig ő maga is kiírja hogy mennyi hely van és neki mennyi kell :bolond:

Csatolt fájl:

Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#188 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 19. 07:47

Gyerekek, van itt olyan guru, aki egy portrét átalakít úgy, hogy ceruzás vázlatnak tűnjön?

#189 Felhasználó inaktív   1966 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 19. 09:13

Tedd fel valahova, aztán meglessük. :)
Kép

#190 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 19. 11:05

Idézet: Satriani - Dátum: 2009. szept. 19., szombat - 8:47

Gyerekek, van itt olyan guru, aki egy portrét átalakít úgy, hogy ceruzás vázlatnak tűnjön?

Ez engem is érdekel. Pontosabban a mikéntje.

- PS most nincs fent. A net tele van kamu tutoriallal.
- GIMP-ben nem találtam meg ezt a funkciót.
- Paint.NET progival (ingyenes) sikerült megcsinálnom idáig legjobbra (Effects -> Atristic -> Pencil Sketch -> Pencil tip size (Max) & Range (0) értékekkel). De nem az igazi, kicsit mesterkélt.
- Irfanview több lépésben tudja csak (Ctrl+E -> Edge Detection (Max), Image -> Convert to Greyscale, Image -> Negative). Ráadásul elég silány eredményt ad.

#191 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 19. 11:11

Van egy program Windows alá, Gertrudis Pro a neve, azzal elvileg lehet ilyesmit, de egyrészt nincs meg, másrészt nem értek ahhoz sem.

#192 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 19. 11:14

Azóta ezt a turorialt találtam. Jónak tűnik, de még nem próbáltam ki.

De ez a leírás még jobbnak tűnik, mert elvileg más progival is működik, nem csak PS-pal.

(használt Google keresési kulcsszavak: photoshop pencil sketch)

Szerkesztette: N0zer0 2009. 09. 19. 11:17 -kor

#193 Felhasználó inaktív   1966 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 19. 11:26

PS alá van plug-in erre, csak játszanom kell vele kicsit, mert nagyban függ a mikéntje, a kép méretétől, és egyéb tulajdonságaitól.
Kép

#194 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 19. 11:27

A második leírás a gyakorlatban:
http://www.youtube.c...h?v=KZq9es_f4qc

Az a baj ezzel a második leírással, hogy pont a ceruzás rajzra jellemző, szabadkézből fakadó tökéletlenségek hiányoznak belőle. Az első jobbnak tűnik.

1966: köszi előre is, kíváncsi vagyok, mire jutsz a fotóval.

Szerkesztette: Satriani 2009. 09. 19. 11:28 -kor

#195 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 19. 12:32

Idézet: Satriani - Dátum: 2009. szept. 19., szombat - 12:27

A második leírás a gyakorlatban

A leírások 90%-a ezt a módszert használja mind PS-hoz, mind GIMP-hez. Minden esetben az egész műveletsor megegyezik (három réteg, fakítás). Csak a végén az elmosási módszer különbözik (elmozdításos, Gauss-féle, egyéb elmosási szűrő).

De ennél 1 fokkal jobb eredményt ad szerintem a Paint.NET progi. Kicsi, ingyenes, nem szemetel. Megéri kipróbálni, akár még emiatt az egy dolog miatt is. De ez is gépiesen alakítja át, túl "tökéletesre".

GIMP-hez találtam még egy módszert. Tökéletlenebb eredményt ad, de irtó macerás.

1966: mi a plugin neve?

Szerkesztette: N0zer0 2009. 09. 19. 12:38 -kor

#196 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 19. 12:38

Ez a Paint.NET csak Windowsra van, ugye? OSX-et használok elsősorban, de majd kipróbálom.

#197 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 19. 12:51

Idézet: Satriani - Dátum: 2009. szept. 19., szombat - 13:38

Ez a Paint.NET csak Windowsra van, ugye? OSX-et használok elsősorban, de majd kipróbálom.

Igen, csak arra van sajna. OSX alatt akkor hagyd a fenébe. Annyira nem ász, hogy megérjen egy virtuális gépet telepíteni Windows-zal csak azért.

#198 Felhasználó inaktív   1966 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 19. 14:30

Alien Skin Snap Art.
Kép

#199 Felhasználó inaktív   Chewbacca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 03. 13:09

Itt vagyok, szóval:

A plakátra egy fényképet szeretnék illeszteni.
A háttérről sikerült is leválasztani. Ahhoz, hogy ne legyen csúnya az éleket lesimítottam, viszont amikor a párbeszédpanelen rámentem, hogy ok, akkor mégsem menti el. Nem értem az okát. Többször is próbáltam, többféle kijelöléssel, amikor rámegyek, hogy mutassa meg milyen lesz, akkor meg is csinálja szépen, de ha ok-ra kattintok akkor mégsem hajtja végre a változtatásokat.
"Selmec az Istened, anyád, szeretőd, menyasszonyod, testvéred, mindened, aki bántja ellenséged."

#200 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 03. 13:13

Milyen eszközzel csináltad?

Téma megosztása:

• (13 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9