HWSW Informatikai Kerekasztal: Adobe Photoshop CS2 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (13 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Adobe Photoshop CS2 Értékeld a témát: -----

#161 Felhasználó inaktív   sweets 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 02. 10:42

Hello!

Bescanneltek nekem egy könyvet .tif formátumban, de vistán sehogy sem tudom megnyitni... xp-n simán megnyílik a "kép és faxmegjelenítőbe", és lapozhatom mind a 40 oldalt.

Vistában viszont akár hol nyitom meg, mindig csak az első lapot látom, és nem lehet lapozni.

Próbálkoztam photoshoppal, acrobat readerrel, windows fotótárral...

Hogyan tudnám megnyitni???

Vki help plííííííííííííz!!

#162 Felhasználó inaktív   johnnyrotten 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 02. 12:51

Pl. Irfanview

http://www.irfanview.com/

(Nagyon jó, otthonra ingyenes.)

#163 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 03. 01:39

Körbekutattam már a net (ezt a topikot is végigolvastam) egy zavaró hülyeség miatt a photoshop cs2-ben: összeraktam múlt héten egy új gépet (x2 4850e, gigabyte 780g integrált chipsetes lap (szakadjanak meg, akik elnevezték, s2h a vége :D), 4GB geil ddr2, xp32sp2), és valamiért a photoshop cs2 irdatlan lassan rajzolja ki a saját paneleit. Javasoltak más helyeken ilyen gondra rahedli dolgot, kezdve a drivercserétől (megvolt, több is) át mindenféle tweakeken (.reg fileok a cd-n, font preview letiltása, bridge törlése - próba megvolt, sok) egész a win újrainstalljáig (értelmetlen, teljesen friss ropogós a rendszer, gyakorlatilag szűz állapotban csinálja ezt), mindent végigzongoráztam, és egy dolog segít ideiglenesen, ha a képernyőtulajdonságok speciális ablakának hibakeresés fülén lejjebb veszem a hardvergyorsítást, aztán visszarakom maxra miközben a photoshop fut :omg:
Szóval újabb driver már (még) nincs, lassú a gép egyértelműen nem lehet, a régi tbreddel egy mezei geforce2-vel természetesen nem volt ilyen gond, a másik gépen most sincs, szóval kissé bosszankodva állok a probléma előtt.
Van valakinek valami hasznos tippje, hogy ne kelljen állandóan azt a szerencsétlen csúszkát huzigálni? (ha folyton lejjebb van, akor is gyorsabb (de az meg más dolgokat lassít, pl. a videólejátszást), mintha maxon lenne, de az igazi sebességet akkor éri el, ha ps közben teszem maxra...)
Más PS verziót még nem próbáltam, nem. Nincs is otthon, attól tartok :o
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#164 Felhasználó inaktív   andrew-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 03. 03:15

Szvsz vmi driver gond lesz a dologban.Egyébként elég régóta használom ezeket a programokat de ilyenről még nem is hallottam :eek: directX update :confused: Milyen videokari van a gépben? Más programnál semmi tünet? [DirectX teszteket futtasd le azért, baj nem lesz belőle]

Szerkesztette: andrew-- 2008. 06. 03. 03:18 -kor

i5 3570k [@ 4.2GHz] | ASUS Maximus Gene V | 16GB Samsung [DDR3 1833MHz] | Sapphire HD7950 3GB OC Dual-X | Crucial M4 128GB SSD [Sata3] | Samsung 640+1000GB [Sata2] | ASUS DVD [Sata2] | Seasonic G Series (Gold) [650W] | WACOM Graphire 4 XL | Windows 8.1 Pro [64bit] | Sound Blaster [Zx]

#165 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 03. 10:51

Idézet: andrew-- - Dátum: 2008. jún. 3., kedd - 4:15

Szvsz vmi driver gond lesz a dologban.Egyébként elég régóta használom ezeket a programokat de ilyenről még nem is hallottam :eek: directX update :confused: Milyen videokari van a gépben? Más programnál semmi tünet? [DirectX teszteket futtasd le azért, baj nem lesz belőle]

Szerintem is drivergond. S a 780g integráltján fut, egy gef2-nél azért erősebb, amin meg jól ment előtte...

#166 Felhasználó inaktív   andrew-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 03. 11:13

Idézet: alvaro - Dátum: 2008. jún. 3., kedd - 10:51

Szerintem is drivergond. S a 780g integráltján fut, egy gef2-nél azért erősebb, amin meg jól ment előtte...

Mondjuk durva OpenGL meg stb gyorstítások szerencsére (még) nem kellenek a photoshop gui-hoz de azért kemény lenne ha érződne hogy bizony nem egy geforce 2 dübörög a gépház alatt hanem egy integrált... :Đ

Vmi ujabb chipset drivert bepróbálnék ha tényleg semmi eredmény.Gondolom azért nem kellemes minden ps inditásnál ez a macera:)
i5 3570k [@ 4.2GHz] | ASUS Maximus Gene V | 16GB Samsung [DDR3 1833MHz] | Sapphire HD7950 3GB OC Dual-X | Crucial M4 128GB SSD [Sata3] | Samsung 640+1000GB [Sata2] | ASUS DVD [Sata2] | Seasonic G Series (Gold) [650W] | WACOM Graphire 4 XL | Windows 8.1 Pro [64bit] | Sound Blaster [Zx]

#167 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 03. 13:34

Idézet: andrew-- - Dátum: 2008. jún. 3., kedd - 12:13

Mondjuk durva OpenGL meg stb gyorstítások szerencsére (még) nem kellenek a photoshop gui-hoz de azért kemény lenne ha érződne hogy bizony nem egy geforce 2 dübörög a gépház alatt hanem egy integrált... :Đ

Vmi ujabb chipset drivert bepróbálnék ha tényleg semmi eredmény.Gondolom azért nem kellemes minden ps inditásnál ez a macera:)

8 napos drivert tettem föl. Meg 2 másikat is próbáltam...
Ez meg erősebb egy gef2-nél azért jóval, hiába integrált, nem az a baj.

#168 Felhasználó inaktív   mikike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 27. 17:21

Ecsettel kapcsolatban lenne kérdésem:
Hogyan lehet csinálni olyan ecsetet a PhotoShopban ami egy adott színnel rajzol egy megadott méretű kört, a közepébe pedig automatiksan tesz egy fekete (megadott méretű) pöttyöt?
(Embereknek szem lesz belőle.)
A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

#169 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 27. 20:14

red eye removal tool? :think:
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#170 Felhasználó inaktív   mikike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 27. 20:22

az nem azt az eredményt adja

ilyen speckó ecsetet szeretnék...
A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

#171 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 27. 20:29

az pech, mert olyan nincs.
de próbáld megcsinálni két lépésben, ez sem a keresett eredményt fogja adni ;) egy emberi szem nem két, tömör színből álló kör.

Szerkesztette: qnadam 2008. 11. 27. 20:30 -kor

#172 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 27. 22:24

olyat nem fogsz tudni csinalni, ha csak nem irsz egy scriptet (amihez nem ertek, szoval tanacsadni nem tudok sajna...)
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#173 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 21. 13:25

Hogyan lehet kötegelve több képet automatikusan átméretezni jó minőségben? Nem csak PS-os megoldás érdekel, jó GIMP-es vagy más módszer is.

GIMP-hez találtam már erre plugint, de az átméretezést lineáris módszerrel csinálja és ezért kockás, rossz minőségű. Olyan megoldás kéne, amelyik köbös módszerrel jó minőségű átméretezést csinál.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#174 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 21. 14:58

image processor (PS)
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#175 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 21. 17:49

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. márc. 21., szombat - 13:25

Hogyan lehet kötegelve több képet automatikusan átméretezni jó minőségben? Nem csak PS-os megoldás érdekel, jó GIMP-es vagy más módszer is.

GIMP-hez találtam már erre plugint, de az átméretezést lineáris módszerrel csinálja és ezért kockás, rossz minőségű. Olyan megoldás kéne, amelyik köbös módszerrel jó minőségű átméretezést csinál.

xnview, az pl jó sok módszert tud, és ingyen :)

#176 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 21. 18:06

Idézet: qnadam - Dátum: 2009. márc. 21., szombat - 17:49

xnview, az pl jó sok módszert tud, és ingyen :)

Kösz a válaszokat. Azóta ezzel csináltam meg, csak lusta voltam beírni az eredményt.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#177 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 24. 12:18

Melyik program tud még a PS-on kívül bicubic módszerrel képet átméretezni? Csak ezért nem akarom feltenni a PS-t.

IrfanView, XnView, GIMP sajna nem tudja. Csak olyan módszerekkel, amik hagynak némi kívánnivalót maguk után.

Szerkesztette: N0zer0 2009. 04. 24. 12:24 -kor

#178 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 24. 12:28

Az IrfanView Lanczos filtere elég jól teljesít.

Eredeti:

Kép

Interpoláltak: (33%-ra kicsinyítés, majd eredeti méretre nagyítás):
Bicubic:

Kép

Lanczos:

Kép

Szerkesztette: debaj 2009. 04. 24. 12:32 -kor

#179 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 24. 13:16

Igen, a sok ingyenes módszer közül még a Lánczos adja a legelfogadhatóbb eredményt és a legtöbb tesztben ezt hozzák ki legjobbnak. De olyan képeknél, amik kicsit zajosak, nagyon mákszemes eredményt ad kicsinyítéskor, mert túl jól őrzi meg a részleteket. A bicubic néhol nem teljesít olyan jó, de mégis az arany középút, mivel tolerálja az eredeti kép hibáit, mégis viszonylag szép eredményt ad a legtöbb képre.

Tudom viták vannak arról, hogy melyik a legjobb módszer, de nekem igáig a legjobban a bicubic jött be. Csak tartalmazná valami lehetőleg ingyenes, nem telepítős cucc.

A GIMP-ben van köbös módszer, nem tudom melyik fajta. De az biztos, hogy nem ad olyan jó eredményt, mint a PS.

#180 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 24. 15:44

Szerintem PS féle bicubicot nem fogsz találni freeware cuccban, lehet, hogy rosszul emlékszem, de emlékeim szerint az eljárás az Adobe tulajdona.

Téma megosztása:

• (13 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.