HWSW Informatikai Kerekasztal: Adobe Photoshop CS2 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (13 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Adobe Photoshop CS2 Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 10. 24. 19:08

Idézet: SumQuiSum - Dátum: 2006. okt. 19., csütörtök - 13:38

Üdv!

Nekem egy olyan kérdésem volna, hogy hogy lehet type toolt használva új sort létrehozni, mint amilyet wordben shift+enterrel hozok létre?

Üdv:  SQS

Igen. Itt a változatosság kedvéért Shift+Enterrel hozod létre. :D (Persze ha nem elég nagy a doboz, nem fog látszani.)

[Szerk.]

Igazság szerint jó a sima enter is. :omg:

Szerkesztette: KovacsUr 2006. 10. 24. 19:13 -kor

#42 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 24. 21:07

a numpadon látható enter viszont nem jó, azzal a szövegbeírást lehet lezárni :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#43 Felhasználó inaktív   SumQuiSum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 25. 17:26

Idézet: KovacsUr - Dátum: 2006. okt. 24., kedd - 20:08

Igen. Itt a változatosság kedvéért Shift+Enterrel hozod létre. :D (Persze ha nem elég nagy a doboz, nem fog látszani.)

[Szerk.]

Igazság szerint jó a sima enter is. :omg:

Az a gondom, hogy nekem ez iszonyatosan úgy néz ki, mintha új bekezdést hozna létre... Az indentem be van állítva 10 px-re, annak ugye csak a bekezdés első sorát kéne behúznia, de (shift+)enterrel kezdett új sorra is ugyanúgy behúzza... :(
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet, és attól szar, hogy meg is történik.

#44 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 10. 25. 20:49

Idézet: SumQuiSum - Dátum: 2006. okt. 25., szerda - 18:26

Az a gondom, hogy nekem ez iszonyatosan úgy néz ki, mintha új bekezdést hozna létre... Az indentem be van állítva 10 px-re, annak ugye csak a bekezdés első sorát kéne behúznia, de (shift+)enterrel kezdett új sorra is ugyanúgy behúzza... :(

Ahá. Jogos. Így nem tudok róla, hogy lenne benne kifejezett sortörés (és nem új bekezdés). Nem törhető szóközzel (alt+0160) lehet bűvészkedni, ha mindenképp itt akarsz szöveget szedni, de szerintem jobban jársz az Adobe valamely erre alkalmasabb programjával. :)

#45 Felhasználó inaktív   SumQuiSum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 25. 22:52

Idézet: KovacsUr - Dátum: 2006. okt. 25., szerda - 21:49

...szerintem jobban jársz az Adobe valamely erre alkalmasabb programjával. :)

Mint pölö? :)
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet, és attól szar, hogy meg is történik.

#46 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 10. 25. 23:13

Idézet: SumQuiSum - Dátum: 2006. okt. 25., szerda - 23:52

Mint pölö? :)

Indesign, PageMaker, akár Illustrator is... :idea:

#47 Felhasználó inaktív   ilacko 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 01. 19:20

Sziasztok!

Cs2 9.02 magyar photoshoppot használok, illetve csak használnék, mert lassan  már az össze hajam kitépem, amiért állandóan "megáll"  a program. Akár maszatolk, lasszózom, vagy csak egyszerűen betöltök pár képet, teljesen random jelentkezik a probléma és változó hosszúságú időre fagy le, aztán megy tovább minden újabb két percig...
Nem tudom ti találkoztatok-e már ezzel problémával, ha van valami öteltetek mi lehet a gond, estleg megoldásotok, azt nagyon megköszönném! :respect:

A gép: Pentium 4 3.0Ghz, Gigabyte knxp8 alplap, 4*512mb ram(pqi)

#48 Felhasználó inaktív   Szabi77 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 02. 07:29

sziasztok!
Most kezdek ismerkedni a PSCS2-vel. Hogyan tudok egy fényképből úgy kivágni egy alakot, hogy tényleg CSAK az legyen kivágva és HAJSZÁL PONTOSAN? :confused:

#49 Felhasználó inaktív   Szabi77 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 02. 07:31

még valami: Tudom van pár módszer: mágnes, egyenes vonalakkal, stb, de egyik sem 100%-os szerintem. valami olyan módszer kéne amivel viszonylag egyszerűen és PONTOSAN lehet dolgozni.

#50 Felhasználó inaktív   TroppauerHümér 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 03. 12:02

Idézet: ilacko - Dátum: 2006. dec. 1., péntek - 20:20

Sziasztok!

Cs2 9.02 magyar photoshoppot használok, illetve csak használnék, mert lassan  már az össze hajam kitépem, amiért állandóan "megáll"  a program. Akár maszatolk, lasszózom, vagy csak egyszerűen betöltök pár képet, teljesen random jelentkezik a probléma és változó hosszúságú időre fagy le, aztán megy tovább minden újabb két percig...
Nem tudom ti találkoztatok-e már ezzel problémával, ha van valami öteltetek mi lehet a gond, estleg megoldásotok, azt nagyon megköszönném! :respect:

ARRA TUDOK TIPPELNI, HOGY VAN A bocs, háttérben futó programod, -esetleg több- ami korábban jelentkezett be mint a fotosopp, és menetközben időnként jól leszíjja a ramokat.
:confused:
a win feladatkezelőben a folyamatokat nézd végig, melyik mennyit eszik, ott látod lent a cpu használatot is, egy ilyen lefagyásnál nyomd meg a ctr+alt+delt.
:)

Szerkesztette: TroppauerHümér 2006. 12. 03. 12:12 -kor

Business as usual. We fucked up everything.

#51 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 03. 12:36

Idézet: ilacko - Dátum: 2006. dec. 1., péntek - 19:20

Érdekes összeállítás! :) Ilyen Gigabyte lap nincs, csak K8N... (K8NNXP, K8NXP-9, stb), de ez mind AMD alaplap, ergo P4 biztos nincs benne. :D
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#52 Felhasználó inaktív   Foxx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 03. 15:53

Hello!

ADOBE PHOTOSHOP CS2 V9.0 HUN hasznalok es felraktam a Photoshop Plugins, de megse tudom megnyitni a DDS filekat! Help

#53 Felhasználó inaktív   ilacko 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 03. 18:34

Idézet: Csokis - Dátum: 2006. dec. 3., vasárnap - 12:36

Érdekes összeállítás! :) Ilyen Gigabyte lap nincs, csak K8N... (K8NNXP, K8NXP-9, stb), de ez mind AMD alaplap, ergo P4 biztos nincs benne. :D

Bocsi:) A karakterek stimmeltek, csak a sorrend nem annyira...:) Helyesen:ga-8knxp és bizony intel csücsül benne. ;)

Feladatkezelőt lestem már én is, semmi extra, msn, skype, nod32, winamp, estleg letöltésvezérlők futnak általban PS mellett, de egyik sem zabál kiugróan sok memóriát se prociidőt. Próbáltam már úgy is hogy bezártam PS indítás előtt mindent, és sajnos ugyanúgy jelentkezett a hiba... azért köszi.

#54 Felhasználó inaktív   ilacko 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 03. 18:41

Idézet: Foxx - Dátum: 2006. dec. 3., vasárnap - 15:53

Hello!

ADOBE PHOTOSHOP CS2 V9.0 HUN hasznalok es felraktam a Photoshop Plugins, de megse tudom megnyitni a DDS filekat! Help

Én innen töltöttem dds plugint és ezzel ment.

Szerkesztette: ilacko 2006. 12. 03. 18:46 -kor

#55 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 03. 18:45

Idézet: ilacko - Dátum: 2006. dec. 3., vasárnap - 18:34

Bocsi:) A karakterek stimmeltek, csak a sorrend nem annyira...:) Helyesen:ga-8knxp és bizony intel csücsül benne. ;)

Úgy már más! ;)
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#56 Felhasználó inaktív   Foxx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 03. 19:50

Idézet: ilacko - Dátum: 2006. dec. 3., vasárnap - 18:41

Én innen töltöttem dds plugint és ezzel ment.

A lap aljan ezt mondod ugye? Adobe Photoshop Normal Map and DDS Authoring Plug-ins Installer Version 7.83 (.exe) Mert en ezt szedtem le es az eleresi utnak telepiteskor a Adobe Photoshop CS2 konytarat adtam meg. A Adobe Photoshop CS2\Plug-Ins\File Formats\dds.8bi es Adobe Photoshop CS2\Plug-Ins\Filters\NormalMapFilter.8bf fileok vannak!

Szerkesztette: Foxx 2006. 12. 03. 19:56 -kor

#57 Felhasználó inaktív   Szabi77 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 03. 23:00

halitok!

Melyik a legjobb módszer egy fotóról pl egy alak vagy bármi más forma kivágására? (tutira ne legyen benne a fotóból más rész, és pontos legyen a kivágás!)
HELP ME! HELP ME!

#58 Felhasználó inaktív   Elrohir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 03. 23:42

Idézet: Szabi77 - Dátum: 2006. dec. 3., vasárnap - 22:00

halitok!

Melyik a legjobb módszer egy fotóról pl egy alak vagy bármi más forma kivágására? (tutira ne legyen benne a fotóból más rész, és pontos legyen a kivágás!)
HELP ME! HELP ME!

Probáld meg: Filter->Extract (Alt+Ctrl+X) .Amit ki szeretnél vágni az "ficlel" körberajzolod,majd kitőltőd és preview-al megnézed,hogy hogy nézne ki,ha tetszik akkor "leokézod".

#59 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 04. 07:44

Esetleg magnetic lasso tool.
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#60 Felhasználó inaktív   Foxx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 04. 08:05

Idézet: Foxx - Dátum: 2006. dec. 3., vasárnap - 19:50

A lap aljan ezt mondod ugye? Adobe Photoshop Normal Map and DDS Authoring Plug-ins Installer Version 7.83 (.exe) Mert en ezt szedtem le es az eleresi utnak telepiteskor a Adobe Photoshop CS2 konytarat adtam meg. A Adobe Photoshop CS2\Plug-Ins\File Formats\dds.8bi es Adobe Photoshop CS2\Plug-Ins\Filters\NormalMapFilter.8bf fileok vannak!

Nem ezeknek a fileoknak kell lennie a konyvtarakban?

Téma megosztása:

• (13 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.