HWSW Informatikai Kerekasztal: ATi Catalyst összefoglaló topik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (344 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ATi Catalyst összefoglaló topik Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#221 Felhasználó inaktív   etzel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 09. 09:42

Hali!

A legutóbbi két kártyám nekem is ATI (R8500LE, ill. most R9800PRO), megerősítem, hogy gond van a driverekkel (monitor frissítést elbarmolja néha, régebben volt driver, amivel 2D-alatt is fagyott - igaz ezt már rendbetették; driver miatti fagyás valóban előfordul).
A legnagyobb problémát abban látom, hogy túl sok energiát őlnek a ccc fejlesztésébe, ahelyett, hogy inkább magára a driverre fókuszálnának. (+összehozhatnának egy használható linux drivert is, fura mód az nv megoldását anno - kb. 2-3 éve - gond nélkül fel tudtam rakni az akkori linuxomra, ati-al ez soha nem jött össze. Nem azt mondom, hogy nem lehet, de nem fogok src-ket szerkesztgetni egy nyamvadt driver miatt.)

Kicsit elgondolkodtató még, amikor az új catalyst release note-ban 2-3 éves játékok bukkannak fel, vagy négy egymás utáni release note-ban is szerepel ugyanaz a probléma (known problems alatt). Ja igen és végül a kedvencem: ignorálják a bug-reportokat! Egyszer vettem a fáradtságot, és kitöltöttem egy catalyst bug report-ot, - semmi reakció; a problémát máig nem sikerült kijavítaniuk! -- ezek alapján nekem az csapódik le, hogy nagy ívben tesznek a kedves vevőre.

A jelenlegi NV driverek minőségéről nincs tapasztalatom. A kezelőfelülete mindenesetre átgondoltabbnak tűnik a catalyst cp-nél.

Ez a személyes véleményem volt, nem flame indításnak szántam.

Szerkesztette: etzel 2005. 10. 09. 09:50 -kor

#222 Felhasználó inaktív   -=GERI=- 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 10. 09. 10:34

Idézet: Layosh - Dátum: 2005. okt. 9., vasárnap - 9:56

De már megint, miért a Control Centerest vacakkal kell felrakni a CAT-ot? Rakd fel a Control Panellel és nem lessz gond. Ha még ez sem jó; akkor leszeded a sima drivert kopaszon és hozzá az ATT-t. Hagyjuk má a CCC-t a francba. :reklamacio:

De figy, az nvidia mér tudja normálisan megcsinálni a drvier beállítópaneleit CC nélkül....
Akkor az ATi miért nem tudja? Biztos ilyen jeles szakemberek dolgoznak náluk, kész szánalom.

Amúgy tök8, a fagyás akkor is megvan hogyha újabb cp-s drivert használok.
Munkakör: hivatásos fórumrém
Honlap: http://LegendgrafiX.tk

#223 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2005. 10. 09. 20:18

azért tv out terén és videózás terén ég és föld... egyrészt mert a tv kép kategóriákkal szebb az ati kártyán, de főleg, ha feliratos filmeket szeretne nézni az ember, meg dual adio sávú cuccokat... és persze  normális gyorsbillentyűkről ne is álmodjak... a klón mód szarra sem jó, nemhogy aktívan videózni (na persze lehet vele, csak a közelébe sem ér az ati 2 db elsődleges képrenyő beállításánka)... pölö visszaraktam a 6600 GT helyett a 9600xt-t, mert herótom lett tőle... úgyse jáccom heti 1-2 órát... ellenben ennek többszöröését nézek filmet... akkor meg minek... lepasszoltam öcskösnek...
mellesleg az X-el kezdődő kártyáira nem hallani panaszt driver szinten, legalábbis ennyit nem... ha ennyire bénák, vegyék külön... vagy írják ki, h nem kompatibilis az 1-2 éves, ósdi öreg, régi kártyákkal és vegyünk újat... ez a naccerű üzletpolitika...
szerk: a control center semmire sem jó... a cp-vel tökéletesen el lehet boldogulni...

Szerkesztette: avman 2005. 10. 09. 20:19 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#224 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 09. 20:38

érdekes, csak te mondod ezt. (én se vettem észre különbséget a 9800 és a 6600 tv outja között)
JóSebesség

#225 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2005. 10. 09. 23:00

mások a színek, a kontraszt, mittomén. mondjuk dvd-nél nem jön elő annyira, inkább csak avik alatt. meg a mazzagom is, ami a cuccra megy jobbféle. (poén, h én az rgb rákötésnél nem láttam akkora különbséget, h beruházzak egy jobb zsinórra). de az is lehet, h csak annyira megszoktam a képét és nem jobb, csak más. de kezelhetőségben, júzerfrendliben továbbra is odever enyvidijának.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#226 Felhasználó inaktív   Joy1 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 10. 15:49

Sziasztok !
Új vagyok a fórumon, és a práblémám a következő:
Kaptam egy Asus Laptopot. Ati X600 mobility van benne. A video kari TV out-os, de szarul jeleníti meg a képet (ferde és kilóg a TV-ből). Kérdésem az lenne mit lehet vele kezdeni ?  És létezik-e Ati-hoz olyan program mint az NVidiához a TV tool. Egyébként próbáltam drivert cserélni, állítgattam a catalyst TV-s beállításait, de semmit nem értem el vele.
Előre is köszi !

#227 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 10. 16:38

Idézet: avman - Dátum: 2005. Oct. 10., Monday - 0:00

mások a színek, a kontraszt, mittomén. mondjuk dvd-nél nem jön elő annyira, inkább csak avik alatt. meg a mazzagom is, ami a cuccra megy jobbféle. (poén, h én az rgb rákötésnél nem láttam akkora különbséget, h beruházzak egy jobb zsinórra). de az is lehet, h csak annyira megszoktam a képét és nem jobb, csak más. de kezelhetőségben, júzerfrendliben továbbra is odever enyvidijának.

szerintem ez is megszokás kérdése.. egyébként a színeken sokat lehet segíteni a digital vibrance állítgatásával
JóSebesség

#228 Felhasználó inaktív   Layosh 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 10. 20:55

Jó most nem az, azt az egy dolgot elismerem én is hogy néha képes egy ujraindításnál megváltoztatni a Catalyst a felbontást vagy a frissítési frekit. Ennyi van ilyen. Nem játszok én sem, inkább csak videjózok. Annyira nem érint a sok játékkal kapcsolatos cuccos. Egyébként abban egyetértek hogy akinek újabb X es szériás karija van az közel nem sír ennyit. Abban is egyetértek viszont, hogy tényleg össze kéne ATI éknak szedni magukat. És nemcsak driver téren...

Szerkesztette: Layosh 2005. 10. 10. 20:56 -kor

#229 Felhasználó inaktív   Joy1 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 11. 15:13

Please valaki !!!

Sziasztok !
Új vagyok a fórumon, és a práblémám a következő:
Kaptam egy Asus Laptopot. Ati X600 mobility van benne. A video kari TV out-os, de szarul jeleníti meg a képet (ferde és kilóg a TV-ből). Kérdésem az lenne mit lehet vele kezdeni ?  És létezik-e Ati-hoz olyan program mint az NVidiához a TV tool. Egyébként próbáltam drivert cserélni, állítgattam a catalyst TV-s beállításait, de semmit nem értem el vele.
Előre is köszi !

#230 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 21:15

ATi Catalyst 5.10

http://www.ati.com/

Véleményeket ide!

Üdv: Bepe

#231 Felhasználó inaktív   Layosh 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 18:22

A TweakTown nevű oldalon csináltak is egy tesztet összehasonlítás képpen az 5.9-és 5.10-es CAT között.       
ITT meg is lehet nézni.
Nem is olyan rossz. Ebben is van egy két hibajavítás.
Na meg ezt is nézzétek meg. Bocs a hosszú szövegért.
New Features

* CrossFire Support
    * Default Screen Rotation Keystrokes
          o CTRL-ALT-Up Arrow - 0 degrees rotation (Normal landscape mode)
          o CTRL-ALT-Left Arrow - Rotate 90 degrees left (Portrait mode)
          o CTRL-ALT-Right Arrow - Rotate 90 degrees right
          o CTRL-ALT-Down Arrow - Rotate 180 degrees
    * Display Control Panel Extension Enhancements for Windows XP MCE

Issues Resolved in Catalyst Software Suite 5.10

* 3Dmark03: Setting the display resolution to 1024x768 32bbp and having Anti-Aliasing set to 6x no longer results in Windows crashing when running 3Dmark03 Mother Nature test
    * Dungeon Siege 2: The cursor image is now displayed properly when playing the game under Windows XP with an ATI Radeon® X800 series installed
    * Graphedit: Watching and listening to audio/video using the composite input found on the ATI Radeon® X300/X600 no longer results in the left and right audio being swapped
    * Max Payne 2: Erratic mouse pointer behavior is no longer noticed within the game's menu after a short time period of game play
    * Pacific Fighters: Setting the display device to 1024x768 32bpp and enabling Anti-Aliasing to 6x no longer results in display corruption being noticed within the game
    * Prince of Persia: Sands of Time: Attempting to launch the game under Windows with an ATI Radeon® X800 XL installed no longer results in an error message being displayed
    * Silent Hunter 3: Enabling all video options within the game and setting the particle density to 100, along with setting Anti-Aliasing to 6X and Anisotropic Filtering to 16x, no longer results in display corruption on the left portion of the display
    * Stronghold 2: Attempting to launch the game under Windows XP Professional x64 edition no longer results in the game failing to load and the operating system rebooting itself
    * The German language control panel text no longer appears truncated when using 96 DPI
    * Overlay Theater Mode no longer fails to be applied on the secondary display device when using extended desktop mode
    * Catalyst Control Center: Entering the Adjustments page and deselecting the option to Let the Application Decide no longer results in the Hue value not changing when moving the slider bar
    * Connecting two display devices to the ATI Radeon® X300/X600 no longer results in the Overlay Theater Mode failing to be applied to the primary display device
    * Attempting to toggle between the CRT and TV using ALT+F5 shortcut no longer fails
    * The red/blue components are no longer intermittently swapped when rendering images with OpenGL based Java 2D pipeline
    * IBM DFP BN68-30012B-06: Connecting the display device to an ATI Radeon® X300/X600 no longer results in display corruption being noticed after the installation of the ATI display driver
    * The ATI Radeon® X850 Pro is now properly identified in the Display Properties
    * Attempting to enabling clone mode under Windows XP MCE while watching TV in a windowed mode no longer results in the operating system crashing
    * Using a PAL version of the Microsoft operating system (XP, or XP MCE) no longer results in the region being switched from PAL to NTSC when clicking the video list found in the tuner tab of the TV function of the ATI MMC
    * The FM seek function found in the ATI MMC no longer operates the same as the tune function when using an ATI All-in-Wonder X800 (PAL) under the Windows XP MCE operating system

Known Issues for Catalyst Software Suite 5.10

* City of Heroes: Playing the game under Windows XP Media Center Edition may results in display corruption being notice when attempting to task-switch between the game and the desktop. Further details can be found in topic number 737-19792
    * Beyond Good or Evil: Flickering artifacts are noticed on the game characters after approximately 15 minutes of game play. Further details can be found in topic number 737-20795
    * Dark Age of Camelot: The game exits to the desktop immediately after launching, or may play for up to 15 minutes followed by a VPU Recover error message being displayed. Further details can be found in topic number 737-20794
    * Medal of Honor Allied Assaults: The game does not launch with Spearhead or Breakthrough expansion packs installed under Windows XP. Further details can be found in topic number. 737-20793
    * Neverwinter Nights: Installing the 1.66 patch along with Shadows of Undertide and Hordes add-ons result in features of the game being missing when using an ATI Radeon® 9600 SE. Further details can be found in topic number. 737-20792
    * Catalyst Control Center: The SmartShader effect is not removed from the 3D preview when attempting to restore the default values in the Catalyst Control Center. Further details can be found in topic number 737-20846
    * The Apply button in the Custom settings of the Advanced mode found under the Catalyst Control Center Video standard settings is grayed out when playing a media file. Further details can be found in topic number 737-497
    * Connecting an HDTV to an ATI Radeon® X700 series may result in the HDTV being detected as a CRT or TV under the Windows XP operating system. Further details can be found in topic number 737-20783
    * Attempting to install the integrated WDM driver under Windows XP may result in an error message being displayed indicating that the hardware is not installed because the install Wizard cannot find the necessary software. Further details can be found in topic number. 737-20784
    * Connecting a CRT and a TV may result in the TV not being automatically detected under Windows XP MCE when using an ATI Radeon® 9550/9600/9650 series. Further details can be found in topic number 737-20785
    * Using the Custom option when installing the software driver results in the Theater 550 software driver not being present. Further details can be found in topic number 737-20786
    * Catalyst Control Center: The menu items in the Deinterlacing aspect page of the Catalyst Control Center maybe missing when selecting Simplified Chinese as the supported language. Further details can be found in topic number 737-20787
    * Catalyst Control Center: Enabling East Asian language support may result in the Apply, Discard and Defaults buttons being invisible. Further details can be found in topic number 737-20788
    * Vertical striping corruption maybe noticed when running the Windows XP MCE TV when using an ATI All-in-Wonder X600 series. Further details can be found in topic number 737-20789
    * Connecting a DVD player to the ATI All-in-Wonder X600 may result in the left and right audio channels being reversed when using the Windows XP MCE operating system. Further details can be found in topic number 737-20790
    * Enabling CrossFire support on a system using three display device may result in corruption remaining on the secondary or third display devices when disabling the displays. Further details can be found in topic number 737-20791

#232 Felhasználó inaktív   Layosh 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 18:41

Ja igen és még mindíg van CP s változat. Lehet rájöttek nem kéne sürgetni a CCC-t?

#233 Felhasználó inaktív   nebulo5 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 15. 12:33

Hello!
Lehet hogy csak specifikusan az atlantis 9600-hoz nemjó az 5.9-es catalyst, de csúnyán befürödtem ezzel a frissítéssel.
Esetleg hasonló tapasztalatok?.....
Üdv!

#234 Felhasználó inaktív   arty 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 15. 16:02

Idézet: -=GERI=- - Dátum: 2005. szept. 29., csütörtök - 17:58

Azért mert:
Az 5.3-as driver nem megy fel.
Az 5.4-es csak 60hz-n viszi a monitort, nem reagál az áttálításra
Az 5.5 kb fél perc alatt szétfagy a játékba
Az 5.6 nem tud elindíulni első restart után
Az 5.7 -től széjjelfagy minden játék ami fade in/outot használ
Az 5.8 minden játék indítása után kb 5 percig csinál valamit a vinyóval, mert úgy kerreg mintha muszáj lenne
Az 5.9-esbe nem tud elindulni a ccc. CP-set még nem néztem.

Ezelőtt kb 1 évvel, mikor megvettem ezt a kártyát, még nem mondták, hogy csak a 2004-es driverekkel fog működni!

milyen kártyád van?

kis OFF:

egy valamit nem értek ...

meloban 9200se
hugonál 9600
htpc-m 9550
főgépem x800

de volt 9100/9500pro/9600pro/9800/9800pro-m is ... soha, egyetlen driverrel nem volt semmi bajom.

volt voodoo1em, bansheem, voodoo3am, amig volt szupport, sosem volt anomália :D

volt matroxom, g200/g400/g450/g550 - szinte végig szopás volt, kezdve a legegyszerübb 2d/overlay bugoktól a játékok alatti effekhibákig, a nevetséges szupportról ne is beszéljünk. talán csak az 550el voltam elégedett, persze a 3D-je hamar kevés lett ...

persze, volt nvidiám is(gf2mx/mx400/geforce3ti200/geforce4ti4200/6600GT), azzal sem jött elő semilyen gondom, amikről forumokban, játékok topikjában szenvednek sokan, illetve olvasok itt .....

miért van ez? :) mákom lenne? vagy csak nem teszek fel csilivili baromságokat (CCC), nem kombinálom tul az install/uninstallt? (simán "felül"installom előző drivert)

valaki magyarázza már el :)

Szerkesztette: arty 2005. 10. 15. 16:05 -kor

Gigabyte P31-DS3L[fsb375] / E6400[3000mhz] / GyáriHűtő[1400rpm] / Sapphire4850DualSlot[625/1000] / samsung640g[7200rpm] / 2x2048 KingMax667[cl5/750mhz] / Samsung 32A656[60hz] / Audigy2[48khz] / XBOX360

#235 Felhasználó inaktív   Layosh 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 15. 16:54

Én nem magyarázok semmit. Valakinek megy, valakinek nem megy. Idegesítő de ez van. Látom hogy volt már Matrox G200-asod. Nekem is volt. Egy álom kis kártya volt, korához képest szuper képminőség, meg egész jó telljesítmény. Nekem semmi bajom nem volt vele. Egyébként az 5.11 es CAT sok változást fog hozni. Ott van az 5.11 es CAT Topicban.

#236 Felhasználó inaktív   MamaSaid 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 16. 08:52

Idézet: -=GERI=- - Dátum: 2005. okt. 8., szombat - 22:48

-feltettem mégegyszer az 5.9-et.
-Jé, csodák csodája, elindul a cc, beállítgatom szépen okosan ügyesen.
-Játék elindul, 20 mp múlva kékhalál valami atidvag.dll-re hivatkozva

Nekem az alábbiakt produkálta a gép az 5.9-es cat-al, mindezt cp-vel és X800-as kártyával.
Kb 30-40 perc után előjön, játék közben hamarabb is, de már volt, hogy síma képnézegetés közben is csinálta. Van ötletetek?

Kép

Kép

Kép

.

Szerkesztette: MamaSaid 2005. 10. 16. 09:02 -kor

Mother always says, Sharing is Good

#237 Felhasználó inaktív   etzel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 16. 11:12

Idézet: MamaSaid - Dátum: 2005. okt. 16., vasárnap - 9:52

Nekem az alábbiakt produkálta a gép az 5.9-es cat-al, mindezt cp-vel és X800-as kártyával.
Kb 30-40 perc után előjön, játék közben hamarabb is, de már volt, hogy síma képnézegetés közben is csinálta. Van ötletetek?

Kép

Kép

Kép

.

catalyst 5.8
catalyst 5.10
nvidia

#238 Felhasználó inaktív   -=GERI=- 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 10. 16. 11:32

Nekem hasonló.

Nekem egyes játékokban jön elő, és pontosan megmondható helyen!

A következőket csinálja ilyenkor:
-a zene megy tovább, a kép leáll, és kb 10 másodperc múlva standbyba megy a monitor és a zene elkussol
-a kép is és a zene azonnal csontáfagy, semmi egyéb nem történik
-a zene megy tivább, a kép leáll, és 10 mp múlva nem standbyba megy a monitor, hanem a zene lefagy, és a következő jön ki:

Kép
sorry a szar képminőségért

szokásos kékhalálszöveg a- windows a számítógép károsodása bla bla bla
illeszőprogram végtelen ciklusba került bla bla bla

ati2dvag
Munkakör: hivatásos fórumrém
Honlap: http://LegendgrafiX.tk

#239 Felhasználó inaktív   MamaSaid 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 16. 13:21

Idézet: etzel - Dátum: 2005. okt. 16., vasárnap - 12:12

catalyst 5.8
catalyst 5.10
nvidia

Cat 5.10 lesz.

Melyik nvidia audio drivert érdemes feltenni?
Mother always says, Sharing is Good

#240 Felhasználó inaktív   arty 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 17. 08:02

Idézet: MamaSaid - Dátum: 2005. okt. 16., vasárnap - 13:21

Melyik nvidia audio drivert érdemes feltenni?

milyen lapod van?
ha soundstorm van a lapon, akkor érdemes nv audio drivert felrakni, egyébként inkább az alaplapi chipnek megfelelőt a gyártótól (CMI, ADI, Realtek, ...)
Gigabyte P31-DS3L[fsb375] / E6400[3000mhz] / GyáriHűtő[1400rpm] / Sapphire4850DualSlot[625/1000] / samsung640g[7200rpm] / 2x2048 KingMax667[cl5/750mhz] / Samsung 32A656[60hz] / Audigy2[48khz] / XBOX360

Téma megosztása:

• (344 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.