HWSW Informatikai Kerekasztal: ATi Catalyst összefoglaló topik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (344 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ATi Catalyst összefoglaló topik Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#921 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 17. 14:07

Idézet: beni_bens - Dátum: 2006. okt. 17., kedd - 14:54

Köszi a segitséget srácok de nem segitett semmit:( A 6.3as catalyst-et leszedtem a catalyst control-t felengedi telepiteni de a driver-t nem:S Ugyan az INF error meg a VGA-s stuff na mind1. Kell egy uj gép :D

Esetleg felteheted a HP oldalán lévő driver-t, de az csak 2005 Áprilisi. :think: Ja, KATT! :)
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#922 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 17. 15:45

beni_bens: Itt nézz körül akkor a találatok között, csak lesz egy jó. ;) Link Elek
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#923 Felhasználó inaktív   dekany adam 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2006. 10. 18. 16:52

Idézet: beni_bens - Dátum: 2006. okt. 14., szombat - 16:34

Helloka!

Van egy Hp nx-7000es notebookom amiben mobility radeon 9200 van nem nagy szám mind1:D. Az a lényeg  h tolni akartam a scarface-l és ugye kellett hozzá uj driver átböngésztem az egész netet h legyen vmi. Felraktam a Catalyst 6.5-t mert ugye az kéne. Elinditom és azt irja ki h INF Error meg vmi VGA-s szart utána. Próbáltam ugy is h leszedem az alap drivert ami fent van de ugyse müxik. Valaki mondja már el h rakjam fel... Előre is köcc

Letöltöd a hivatalos whql 6.5-t(mer' az az utolsó ami támogat 9200-at; letörlölsz mindent ami ATI aztán restart,ezek után driver fel,mjd resart - és ne feledkezz meg minden művlet előtt a net framework feltelepítéséről...)

És nekem is lesz egy kérdésem:
Be kell kapcsolni a Trueformot? Lassab/Gyorsabb? szebb-lassab, mi lesz az eredméyne?
ASUS A8N SLI, ATHLON 64 3500+, 1GB RAM,SAPPHIRE X800XL, SOUND BLASTER AUDIGY 4, 160GB SAMSUNG, 400W BLUE STROM

#924 Felhasználó inaktív   dekany adam 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 18. 17:09

senki nem tudja?
Ja és még egy...X800XL-em van; érdemes ehhez letölteni a legújabb drivereket?
SB Audigy 4-em van Ehhez töltsek le frissítést?
A processor driveremet frissítsem?(3smarkban asszem több pont van! :cool: )
Chipset driveremet kell frissíteni?
Szoktam az újabb gammákkal nyomulni...
ASUS A8N SLI, ATHLON 64 3500+, 1GB RAM,SAPPHIRE X800XL, SOUND BLASTER AUDIGY 4, 160GB SAMSUNG, 400W BLUE STROM

#925 Felhasználó inaktív   Taranis 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 18. 17:19

Trueform bekapcsolásával lassabb lesz. Lényege kb., hogy a görbét képező szögletes idomokat görbévé varázsolja.
Azt hiszem a Radeon 8500-as szériával jött be a dolog, de valahogy kikopott a piacról, kb. úgy, mint az S3 Metal API. Sajnos néha a jobb ötletek is áldozatul esnek a piac igényeinek.

Más: ne várj 20 perc alatt választ egy kérdésre, mivel ez egy fórum, nem chat. Valamint ezen információk google segítségével fél perc alatt megtalálhatóak.

#926 Felhasználó inaktív   Frosty 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 18. 19:12

Idézet: Taranis - Dátum: 2006. okt. 18., szerda - 18:19

Trueform bekapcsolásával lassabb lesz. Lényege kb., hogy a görbét képező szögletes idomokat görbévé varázsolja.
Azt hiszem a Radeon 8500-as szériával jött be a dolog, de valahogy kikopott a piacról, kb. úgy, mint az S3 Metal API. Sajnos néha a jobb ötletek is áldozatul esnek a piac igényeinek.

Más: ne várj 20 perc alatt választ egy kérdésre, mivel ez egy fórum, nem chat. Valamint ezen információk google segítségével fél perc alatt megtalálhatóak.

Pláne, hogy már 5.9 óta be sem lehet kapcsolni. R300 és utódjai(R9700-től fölfelé) hardveresen már egyáltalán nem is támogatják truformot.
Ez a technológia azért kopott ki mert alkalmazása teljesen feleslegessé vált.

ad 1.) Memóriasávszélesség zabáló. A VGA sokkal könnyebben megbírkózik egy több poligonból álló modell lekezelésével, mint a truform alkalmazásával.

ad 2.) Dinamikus árnyékok és n-patch ütik egymást, így a modern játékokban torzulást okozna.
Asus P8Z68-V, Intel Core i5 2500K@4.5GHz,Corsair A70 cooler, 2*4GB Kingston HyperX Blu XMP 1600MHz @ 1.5V, Sapphire 7970 OC Dual-X, Asus Xonar DX, Corsair AX750 750W, Creative Megaworks 550, Samsung 1TB F1 HDD, Dell U2311H

#927 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 18. 19:21

Idézet: dekany adam - Dátum: 2006. okt. 18., szerda - 17:52

Letöltöd a hivatalos whql 6.5-t(mer' az az utolsó ami támogat 9200-at; letörlölsz mindent ami ATI aztán restart,ezek után driver fel,mjd resart - és ne feledkezz meg minden művlet előtt a net framework feltelepítéséről...)

És nekem is lesz egy kérdésem:
Be kell kapcsolni a Trueformot? Lassab/Gyorsabb? szebb-lassab, mi lesz az eredméyne?

Hát amiben volt anno TruForm támogatás azon bekapcsolhattad, de csak abban volt ami támogatta is. :D

RtCW-ben van pl. ilyen fícsör. :D
"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

#928 Felhasználó inaktív   Taranis 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 18. 19:30

Idézet: Frosty - Dátum: 2006. okt. 18., szerda - 20:12

Pláne, hogy már 5.9 óta be sem lehet kapcsolni. R300 és utódjai(R9700-től fölfelé) hardveresen már egyáltalán nem is támogatják truformot.
Ez a technológia azért kopott ki mert alkalmazása teljesen feleslegessé vált.

ad 1.) Memóriasávszélesség zabáló. A VGA sokkal könnyebben megbírkózik egy több poligonból álló modell lekezelésével, mint a truform alkalmazásával.

ad 2.) Dinamikus árnyékok és n-patch ütik egymást, így a modern játékokban torzulást okozna.

A technikai részleteit nem ismertem, ezért sem próbáltam mélyebbrehatóan megmagyarázni. :)

ad1.-re: Ha akarták volna, biztos lehetett volna optimalizálni. Hány generációt élt meg? Talán kettőt? Az Anisotropic filter és az Antialiasing is már 4-5 generációját éli és fejlődött eleget.
ad2.-re: A dinamikus árnyékokra is igaz a fentebbi, bár a mostani árnyékok terén is van mit behoznia az ATI-nak. Gondolok itt a kockásodásra, bár tudom ez részben az Nvidia sara is.

Elvetették az ötletet, ennyi. Egyre kevesebbek az ilyen újdonságok/újítások. A mai kártyák is inkább izomból dolgoznak, ahelyett, hogy optimalizánának valamit akár a gyártók, akár a programírók. Az utóbbi pár generáció zéró fejlődést mutatott számomra. Több tranyó, több pipe, több fogyasztás, több teljesítmény. Ezt én nem tartom nagy újításnak. No de eltértem a tárgytól.

Szerkesztette: Taranis 2006. 10. 18. 19:34 -kor

#929 Felhasználó inaktív   dekany adam 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 19. 16:04

Idézet: Taranis - Dátum: 2006. okt. 18., szerda - 20:30

A technikai részleteit nem ismertem, ezért sem próbáltam mélyebbrehatóan megmagyarázni. :)

ad1.-re: Ha akarták volna, biztos lehetett volna optimalizálni. Hány generációt élt meg? Talán kettőt? Az Anisotropic filter és az Antialiasing is már 4-5 generációját éli és fejlődött eleget.
ad2.-re: A dinamikus árnyékokra is igaz a fentebbi, bár a mostani árnyékok terén is van mit behoznia az ATI-nak. Gondolok itt a kockásodásra, bár tudom ez részben az Nvidia sara is.

Elvetették az ötletet, ennyi. Egyre kevesebbek az ilyen újdonságok/újítások. A mai kártyák is inkább izomból dolgoznak, ahelyett, hogy optimalizánának valamit akár a gyártók, akár a programírók. Az utóbbi pár generáció zéró fejlődést mutatott számomra. Több tranyó, több pipe, több fogyasztás, több teljesítmény. Ezt én nem tartom nagy újításnak. No de eltértem a tárgytól.

nagyon szépen köszönöm kimerítő válaszotokat;
Taranis gyári drivert használsz?(csak ha atid van - mi a véleményed a frissítésekről?)
A TITAN QUESTBEN NEKEM IS VAN OLYAN HOYG SZAR AZ ÁRNYÉK! AZ NEM MEMÓRIA HIBA? Driver Updatekről mi a véleményetek?

#930 Felhasználó inaktív   Taranis 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 19. 17:16

Idézet: dekany adam - Dátum: 2006. okt. 19., csütörtök - 17:04

nagyon szépen köszönöm kimerítő válaszotokat;
Taranis gyári drivert használsz?(csak ha atid van - mi a véleményed a frissítésekről?)
A TITAN QUESTBEN NEKEM IS VAN OLYAN HOYG SZAR AZ ÁRNYÉK! AZ NEM MEMÓRIA HIBA? Driver Updatekről mi a véleményetek?

Igen, gyárit. Én speciel, majdnem mindigfelteszem az éppen legfrissebb Catalystot. Ritka kivételek szoktak lenni, ha semmitmondó újítások kerülnek bele. Évente kijön 12-13 Catalyst, ebből én kb. 8-9 alkalommal frissítem.

A Titan Quest-es árnyék az normálisnak nevezhető. Itt is kockásodik sajna, bugnak nevezhetnénk, de nem igazán az. De semmiképp sem a kártya memóriájának hibája.

Nem tudom pontosan ezt se, valahol itt a fórumon olvastam, hogy mi okozza ezt az árnyékos problémát. A Nvidia kártyákban van egy olyan egység, ami direkt az árnyékok rendes megjelenítéséért felel, Az ATi-ban ez máshogy van megoldva, és azért kockás, mert a programírók az nvidiás kártyákra írták meg az algoritmust.

Ha meg hülyeséget mondtam, akkor majd kijavít valaki.

#931 Felhasználó inaktív   Taranis 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 19. 19:34

Közben utánaolvastam...

A Nvidia Ultra Shadow feature az, ami ezt a célt hivatott szolgálni, az ATI-kban viszont még nincsen semmi ilyesmi.

#932 Felhasználó inaktív   Frosty 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 19. 20:16

Idézet: Taranis - Dátum: 2006. okt. 18., szerda - 20:30

Biztos lehetett volna optimalizálni, csak nincsen olyan gyors memória és memóriabusz ami egyszerre tudná normális sebességgel kezelni HDR-t, AA-t, AF-t és Truformot. :)

Dinamikus árnyékok terén NV-t csak akkor tudná "behozni", ha licencelnék a technológiájukat, illetve indítanának egy ellen TWIMTBP-t.  DX10-től állítólag már nem lesznek ilyen saját árnyék technológiák.
Asus P8Z68-V, Intel Core i5 2500K@4.5GHz,Corsair A70 cooler, 2*4GB Kingston HyperX Blu XMP 1600MHz @ 1.5V, Sapphire 7970 OC Dual-X, Asus Xonar DX, Corsair AX750 750W, Creative Megaworks 550, Samsung 1TB F1 HDD, Dell U2311H

#933 Felhasználó inaktív   dekany adam 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 21. 18:37

Idézet: Taranis - Dátum: 2006. okt. 19., csütörtök - 20:34

Közben utánaolvastam...

A Nvidia Ultra Shadow feature az, ami ezt a célt hivatott szolgálni, az ATI-kban viszont még nincsen semmi ilyesmi.

én meg pathceltem a játékot és most tök zsír! eddig mediumon rángatott most meg maxon 50-el megy!(bugok sincsenek már!)

#934 Felhasználó inaktív   dekany adam 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 21. 18:39

És még egy szerinted feltegyem a 6.9-es drivert pci-e x800xl-hez?

#935 Felhasználó inaktív   Taranis 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 21. 19:21

Idézet: dekany adam - Dátum: 2006. okt. 21., szombat - 19:39

És még egy szerinted feltegyem a 6.9-es drivert pci-e x800xl-hez?

Rosszabb nem lesz tőle.

#936 Felhasználó inaktív   dekany adam 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 21. 20:11

Idézet: Taranis - Dátum: 2006. okt. 21., szombat - 20:21

Rosszabb nem lesz tőle.

jobb lett! :cool:

#937 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 24. 09:44

Hello

Nem tudom van e olyan aki nem igazán szereti a control center-t, mivel ezek közé tartozom ezért gondoltam keresek olyan megoldást ahol a driver és a control panel eggyütt van, mivel ilyen megoldás már korábban is született igy gyorsan rákerestem: ATi Catalyst 6.9 with Control Panel.
A gondom az, hogy nem találok olyan linket ahonnan le is tudnám tölteni.  :(

Eddig a display driver mellé az "ati tray tools"-t telepítettem, de ettől valamiért lassabb volt a gép, ezért gondoltam kiprobálnám a fentebb említett megoldást, de mint irtam elakadtam.  :cool:

Előre is köszi.

Üdv
szabi

ui: Azért az ati már igazán meggondolhatná magát ezzel a net framework baromsággal, ekkora sz*rságot.  :( :reklamacio:
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#938 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 24. 11:31

Telepiitsd fel a legújabb Omega drivert, abban CP van és ugyanúgy 6.9-es. De CP nélkül is tökéletesen fog működni a dolog, pl. egy ATI Tray Tools használatával (vagy egy régebbi CP-t feltelepiitve is). Olyan funkciót még nem találtam, ami hiányozna belőle (mármint az ATT-ból), iigy tökéletesen kiváltja a CP-t, ill. azt az idióta CCC-t.
Az ATI meg nem fogja meggondolni magát, ilyen hülyék a marketingesek mindenhol, nyugodj bele. :(
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#939 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 24. 12:20

Nos a találatok között volt egy francia oldal, onnan le tudtam tölteni.  :)
Kicsit aggódtam, hogy esetleg francia nyelven lesz, de magyar.

Egyébként probáltam, hogy az utolsó CP-t (catalyst5.11) eggyütt használni az újabb driverekkel, de veled ellentétben azt vettem észre, hogy nem minden funkció müködik rendesen, pontosan nem emlékszem mi volt a gond, de ezt a megoldás nem volt jó.
Akkor váltottam a tray tools -ra, de ez sem felelt meg, nem tudom miért, de mikor videozni akartam a TV-n a frissítést mindig 100Hz -re állította, illetve mint irtam lassabb volt néhány játék.

Az ati meg tehet egy szivességet. A h*lyék!  :( :down: :reklamacio:

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#940 Felhasználó inaktív   Taranis 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 24. 13:26

Szabi, ha visszaolvastál volna, láthattad volna a belinkelt oldalt, ahol mindig elérhetővé teszik a CP-s verziókat.
Itt már csak célirányosan kattingatni kell és meg is lesz.

Szerkesztette: Taranis 2006. 10. 24. 13:27 -kor

Téma megosztása:

• (344 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.